Hirdetés
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Venyera7
senior tag
Hát kiváncsi vagyok mit hoz, de nekem ez a 390x szint kevés.Legalább fury szintet kellene elérni.Sajnálom, hogy így alkakult.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Most nem azért de az a VR teszt full nem reprezentatív - főleg nem alkalmas % számításra.
Itt leírják, hogy hogyan számolják a Fidelity score-t:
The SteamVR Performance Test takes a different approach than most of the benchmarks you see on Tom's Hardware. Rather than presenting the same sequence with the same detail settings, Valve's metric adjusts the image quality (fidelity) in an effort to maintain at least 90 FPS. Your score is determined by the average fidelity your hardware maintains, combined with the average frame rate (although Valve hasn't shared the complete equation used to generate the result).
+ A köv oldalon a 970 több FPS-t ért el mint a 390X, whaatt?
Ennyit ér ez a VR teszt kb... -
stratova
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
A bolti képeket/linkeket leszámítva már az utóbbi 100 hsz szinte összes híre szerepelt korábban, legfeljebb nem magyar nyelven, csak elmerült, mert már jó ideje a szóPHosás megy. Egyébként, ha a linknek a tartalomra utaló nevet adsz, más számára is könnyebben kiderül, ismételni fog valamit, vagy tényleg új infóval szolgál, mert előtte rá tud keresni a fórumban a témára.
-
Ren Hoek
veterán
...csak az a kérdés, hogy valami észrevehetetlen/giccses/kikapcsolom és 200+FPS effektről van szó, vagy látványos / sebességbeli előnyről?
Itt mondjuk "megnyugtató" az a tény, hogy a GCN-es konzol az uralkodó, a PC-s piac jelentéktelen és egyre csak csökken. (Nem is értem miért fejlesztik a dVGA-kat
) - így gondolom 1:1-ben áthozhatják ezt a kódot. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Na ez már jobban tetszik, mint a lengyeleké. Nagyon remélem ez lesz az igazi... Custom+tuning be is érheti a 390X-et. Azért ütősebb tuninggal kb a tuningos 970 szintjére fog érni a fogyasztás, 190-200 Wattig. Cserébe viszont DX12-re várhatjuk a nagy dobást.
Nekem a Deus Ex lesz a választóvonal. Ha Hitman féle DX12 játékok fognak jönni, erős Async-el... akkor simán verdeshet egy 980 Ti szintet majd. Szerintem most már az NV is "engedékenyebb", hogy a Pascalok némileg jobban mennek DX12-ben, így megeshet, hogy a következő év egy Maxwell temető lesz. NV-nek is az az érdeke, hogy hulljanak ki a Maxwellek minél előbb és vegyék az újakat.
-
syberia
veterán
-
schwartz
addikt
válasz
Eraserhead
üzenetére
Pl. en. Mar annyira ruhellem az NV-t, hogy az kimondhatatlan.
( az utobbi 15 evben toltam a szekeruk rendesen, de ennyi volt) -
-
westlake
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
Mondjuk azért, mert a referencia kártya tudása a referencia kártya tudását tükrözi nem pedig a chip tudását?

A referencia kártya (és a tudása) pontosan addig releváns, amíg ki nem jönnek a gyártók az egyedi modellekkel. Ja, meg addig, amíg valaki nem tudja megoldani a házában a normális szellőzést.Amikor jónéhány egyedi modell áll már rendelkezésre egy teszthez, akkor egy referencia kártyát érdekességént érdemes szerepeltetni. Pontosan azt mutatja meg, hogy a referencia hűtés mennyire jó, vagy nem jó.
-
Yutani
nagyúr
válasz
oAcido
üzenetére
Azt nehéz megérteni, hogy általában nem xy gyártó vzzs típusú kártyáját hasonlítják össze a PH-n, hanem az NV és az AMD által kiadott hivatalos referencia sebességű termékét?
Persze van sok esetben kivétel, ha nem érkezik tesztre ref kártya, akkor van egyedi kártya a tesztben.
De nem is tudom, miért baj a referencia tesztelése...

-
Popes
őstag
Mindenki szépen feküdjön le pihenni és holnap a nyári jézuska meghozza a teszteket.(meg még jó pár kérdésre fény derül, és meglátjuk hogy ki fog hamut szórni a fejére
) -
Szeszkazán
senior tag
-
törölt tag
válasz
nubreed
üzenetére
RX 470 itthoni árakon még kedvezőnek mondható ársávban lesz kapható, de nagyon visszavettek a hardverből. R9 380 4GB környékére várható a teljesitménye. RX 460 meg számomra a mai viszonyokban gyengének számitó HD 7850 szint alá érkezik. RX 480 talán az egyik még valami előrelépést jelentő videókártya lenne... Csak nekem ez a GTX 970 szint nem ér meg 100-110 ezret, még kifejezetten jó custom videókártyában sem. Itt most tényleg semmi érdekes számomra, csak ha majd az árak mérséklődése miatt egy kedvezőbb vételárat érne el. Akkor még mindig kérdés marad az időálló teljesitményszintje, mert fél-egy évre nem cserélek már több videókártyát. R9 380 4GB-ot aki meg eltékozolja 35-40ezerbe ezek után, az meg is érdemli az RX 470 vagy RX 460 világmegváltó teljesitményét... csak nehogy aztán csalódásként érje a 32-24-16 ROP, mert most ezzel skálázolodik be a középkategória. Egy jó GTX 1060, ha nem lesz ilyen butácska módon megnyirbálva, akár lelépheti az AMD középkategóriát.
-
Venyera7
senior tag
-
oAcido
aktív tag
válasz
myckey
üzenetére
Hagyjuk már ezt a "nem mezei darab" dumát...
Tessék válogatni.
A ref design-ok kivételével az összes custom kártya simán az AMP! Omega Edition órajelén megy, mikor kiveszed a dobozból és beszereled a gépbe.
Az OC a KFA2 HOF szintjén kezdődik, amire szintén az összes kártya képes fesz emelés nélkül (legalábbis én nem láttam/olvastam gyengébb példányról).Egyedül itt PH-n szokás visszavenni az órajelet ref szintre (még ha ilyen verzió a boltban nem is kapható).
-
Panzika
tag
-
Gainka
őstag
Arrol lemaradtam, mert biztos beszéltetek róla hogy, most miért kell ref kártyákat árulni eleinte? Ha jol tudom ilyen nem volt régen a középkategoriába. Semmi értelmét nem látom, igy majd jön a nyafi hogy az amd hangos meg meleg.
-
myckey
veterán
válasz
Eraserhead
üzenetére
Ezt a " tesztet" már kitárgyaltuk, az a 970 se egy mezi darab.
Én még várnék a hasonló "károgással".
Fejet attól még lehet verdesni, az nem gond
-
Malibutomi
nagyúr
Mondjuk ebbol a komoly lengyel cikkbol nem vonnek le kovetkezteteseket inkabb.
-
nubreed
nagyúr
válasz
Eraserhead
üzenetére
Forbidden
You don't have permission to access /startsession on this server.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Eraserhead
üzenetére
Én megvárom a Prohardveres(páncélos pingvin tesztjét)! Mert neki elhiszem amit leír.

-
Eraserhead
csendes tag
http://pcworld.hu/hardver/amd-radeon-rx-480-kiszivarogtak-az-elso-jatekbeli-meresek.html
Eszerint oc nélküli 970-el van partiban. Nem lett megváltva a világ. 81.190-ért találtam legolcsóbban 970-et. Ki fogja venni 90-100 ezerért?

-
TESCO-Zsömle
titán
Édesf*szom... Mi a bánat van itt?
Hazajövök melóból, 260 új hozzászólás, már azt hiszem történt valami, erre semmi. Csak értelmetlen bash-elés a semmin, meg irreális elvárások nem teljesítéséért való hőbörgés...
Most komolyan... De tényleg komolyan! Tegye már fel a kezét, aki szerint aminek a 480-as ígérkezik, az teljesítmény/ár/fogyasztás korellációban elbukik és ténylegesen indokolja már meg nekem, hogy miért!
De ne ilyen ákombákom "Mert csak!" válaszokkal, mert lyukat fejelek a házgyári betonfalba! Személyes preferenciákat szépen dobjátok ki az ablakon, és kezdjetek el érveket felhozni.
Köszönöm.

-
Ijk
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ez így volt az 1070-nél is, volt aki 100k-ról vizionált. Majd szépen felébrednek a csipkerózsikaálomból itt is amikor felkerül 100k-ért a polcokra. 100-120k egy 390, majd biztos ugyanazt a teljesítményt hirtelen odaadják 80-ért. Majd év végén vagy jövőre amikorra már a sok türelmetlen és aki hónapok óta IGP-zik a csodára várva bevásárolt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
üzenetére
4 GB Ref még oké, elég is rá... de 8 GB-osban vétek a ref szerintem. Oda ki kell engedni a gyeplőt a GPU-nál is.
Amúgy ha visszakeresitek 1:1-ben ezt írtam hogy 100K-s kezdőár lesz
Ki lettem röhögve a francba... Jó persze majd beáll, de a lehúzás az lehúzás...Szerk: Iponon előbb van Vegáról infó? Hát mi van veletek srácok?
Vega 10, 11Jó tudni, hogy akkor az 1070/1080 ellen indul a kisebbik... a másik meg a Ti ellen... mondjuk az, hogy GCN5 lesz, a Polaris meg 4, ennek nem örülök. Jobban szétszabdalódik a piac, DX12-ben horror lesz optimalizálni a különböző arch-okra és GPU-kra.
-
NandorHUN
addikt
Vagy marad a külföldi rendelés. Átszámolva még szállítással is jobban megéri, főleg ha valaki több kártyát rendel.
-
tailor74
addikt
Ha így lesz, akkor egyenlőre a 390-ek használt ára sem fog lejjebb csúszni...
Ez még talán első napos árnak is sok lenne kissé. -
Malibutomi
nagyúr
UK-ben 220£ korul lesz, de csak mert gyenge a font.
-
Ijk
nagyúr
válasz
FuRiONight
üzenetére
Várj, mire 140-ért kapsz 1070-et addigra 85-ért r480-at.
-
FuRiONight
addikt
Még ha be is áll az ára, a custom kártyák ára fog elszállni. Lesz szeptember, mire normális áron lehet majd kapni custom rx 480-at. 1070 -el is pontosan ez lesz..

-
törölt tag
Na de nem úgy volt hogy 4 Gigás kártyákkal indítanak? Ezek 8 gigásak, menyasszonyi
csokorkártya
Miért asus kontaktnál meg 980TI van
-
-Solt-
veterán
Jelenleg a legdrágább 1080 is ~383.- Ft / USD-s (tokkal vonóval) árra jön ki az iPon-n... ha 100000.-Ft lesz a 8GB-s RX 480, akkor az azt jelentené, hogy ~437.-Ft / USD lenne az ára. Ezt azért nem tartom valószínűnek, főleg, hogy készlet is van belőle.
-
Gerr'y
senior tag
Nem szabad ilyen aron megvenni. Ha lesz boseges keszlet a boltokban szep arverseny fog kialakulni a kapzsi kis cegek kozott. Julius kozepere 90k-ra beall az ara.
-
myckey
veterán
Százért túl sok refet nem igen adnak el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondolom meg akarják lovagolni a hullámot, aztán nehogy arccal a betonnak legyenek
-
törölt tag
A 380X is valami 85-90k-val kezdett szóval ekörül kéne lennie a 8 gigásnak. Viszont nem fogják rögtön jó áron adni az a pár db úgyis elfogy, vagy ha nem árat csökkenteni később is lehet...
-
NandorHUN
addikt
válasz
FuRiONight
üzenetére
Lehet miattad lett ennyi az ára

iponban "Te, nem pofátlanság 100e kérni a 480-ért? - Áh, porhardveren is megmondták, nem para. "
-
FuRiONight
addikt
Még nem mondom, de megmondtam..

Akkor inkább várok az 1070-re..

-
-
actival63
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Mindannyian szívesen lektorálnánk.
Bocsi nálam ez volt az utolsó hozzászólás. Lassú a fórum? Vagy a netem hülyült meg?
-
westlake
félisten
Iponban lesz egy csomó kártya holnap, bruttó 100k-ért.
Egyébként miért nincs még Polaris topik?
-
törölt tag
Meg is LOVAGOLJA mindenki ezt a 480 1060 témát.
3 és 6 Gigás jön ki belőle itt meg a 4 és 8 Gigás ellen megy majd. Miért tudom nagyon nagyon nehezen elképzeln a 100 alatti 1060 árat? A 8 Gigásra fogják becseppenteni augusztusban a 3 gigás árát ? hát ez komoly harc lesz akkor...
-
GRaul
őstag
Egyebkent a heten mar lesz ref hutos a boltok polcain?
Vkinek van vmi tuti infoja? mert en az egyik budapesti boltot kerdeztem es azt kaptam visszajelzeskent, hogy julius 2. heteben fognak kapni leghamarabb elorelathatolag. -
Ren Hoek
veterán
válasz
rocket
üzenetére
Brexit, kikaptunk a Belgáktól mint gép, eltávozott Bud Spencer
elég már a szarságokból, remélem holnap háromkor jó híreket fogunk kapni.Végre PH teszt is lesz hamar, és nem több héttel megjelenés után
min fps-ek miatt szeretem főleg (+ a bő tech review...)(#23006) Abu85: Milyen DX12 gamek lesznek? TW lesz már?

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekünk kb. két hete adtak linket hozzá. Még a kártya megérkezése előtt leszedtük.

-
Z10N
veterán
"Ja és 40k-s 380X-et azért még nem sokat láttam eddig."
A kulcsszo a meg. Ha a 470 hozza a teljesitmenyet 50-55k-ert - amire csinaltak - akkor tobbet mar nem fog erni osszel. 290X custom-t mar most lehet kapni 65k-ert. 280X mar tavaly volt 35k-ert. 285/380 30k-s kategoria lesz.
Ui: Utobbiak arat meg a 460 is meg fogja cibalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennyit ér ez a VR teszt kb...

Viszont inkább a teljesitménye alapján itélem meg a videókártyát és a támogatás minősége miatt. Mindkét oldalnak vannak hiányosságai.