-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Panzika #26330 üzenetére
Mivel Bonaire XT-t még egyszer átnevezték R9 M470X-re (R9 M280X és R9 M385X után) szvsz némi fejetlenséget okozna ha egy nála akár gyorsabb lapka csak minimálisan utalna új mivoltára RX 460-ként és vele párhuzamosan létezik egy R7 M460 még Oland (384:24:8 64 bit) alapon, őt váltja a P12 ami felezett P11.
Ezután szvsz bőven indokolt a 400-as jelölés nyugdíjazása notebook vonalon.
Ugyanez igaz a Tonga XT alapú R9 M485X-re, ami R9 M295X majd M390X/395X-ként lépett színre.Oland ill. Bonaire-hez mérten P12 és P11 is éppen elég új.
-
törölt tag
válasz
Panzika #24620 üzenetére
Nagyot szakithat, de nehéz lesz azokat visszahóditani, akik csalódottságukban Intel oldalon találtak vigaszt. Jó friss videókártyákat csak gyors procival lehet az elvárható teljesitményszinten használni. Egy jóféle i5 2600K továbbfejlesztéshez is alapos indokot kell találni, ha valakinek az is teljesen megfelel és jó alaplapok is vannak a birtokában (több évig el van még vele).
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Panzika #24612 üzenetére
Nem erről van szó, hanem elszívja a VGA fejlesztésre szánt pénz felét, és korántsem biztos, hogy sikerül eladni belőle majd rendesen, mert az emberek fejében a CPU az Intel. Még ha jó is lesz...
Gondoljunk bele, hogy az NV-nek nincs a nyakán egy súlyosan veszteséges CPU ágazat... Pont az a fele R&D kellene az AMD GPU-khoz, hogy rendben legyen pl a fogyasztás finomhangolása, és ne legyenek folyamatosan fél-egy évvel lemaradva...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Panzika #23819 üzenetére
Találgatnivaló helyett a 480 topicba érkeznek a szexi custom hírek...az elég téma
1060 a fogyasztással fog ütni, ez már látszik. Viszont a 480 összességében szerintem jobban megéri customban 8 GB-vel olcsóbban.
DX12 csatára leszek kíváncsi. Főleg ha a Pascalon le se fut az async kód éppen...
Rico33... azért mondjuk egy Svájcban 500K fizu az elég hamar elmegy ám, ha lakásra és szolgáltatásra kell költeni. Ismerősöm ott van ösztöndíjjal...
-
gab3c
csendes tag
válasz
Panzika #23169 üzenetére
Fentebb is szerepelt:
[link]Itt este 10kor jar le az NDA, ugyhogy mar csak 30-an olvasom a teszteket (koran keles -> koran fekves).
Persze megint lesz esti "special event", itt lehet megvenni elsokent a kartyakat egy kis sorban allas utan.
Majd megnezem reggel a fotokat, de valoszinuleg kisebb sorok lesznek mint a GTX 1080 estejen voltak.En CF-ben gondolkozom, de kerdeses mennyire lesznek dragabbak az AIB kartyak (es mikor elerhetoek).
Ha eleg huvos es halk a referencia lehet az is jo lesz nekem olcsobban
Persze itt is premium arat tippelnek az elso napokra 31000 -> 38000 -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Panzika #22788 üzenetére
Egyébként annyira elképzelhetetlen lett volna kihozni AMD oldalról egy teljes szériát, ami minden szinten képviseli magát? GDDR5X / HBM2 már rég sorozatgyártásban van, Polarisból is lehet combosabbat alkotni, az 1070 szinthez meg nem kellene a Vegára várni még ki tudja mennyit.
Rengeteg potenciális vevő tervez / vett már az új zöld kártyákból és erősen kétlem, hogy azonos teljesítményért majd váltani fognak hónapok múlva. De ne legyen igazam...
-
Panzika
tag
válasz
Panzika #22767 üzenetére
De azzal már inkább VS topicba
-
-
Komplikato
veterán
-
törölt tag
válasz
Panzika #22481 üzenetére
Radeon RX 480 TMU & ROP Info Leaks & Shader Efficiency | AMD Celebrates Vega 10 Milestone
Igy fut a 480 -on az Uncharted
WHAT???
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Panzika #21785 üzenetére
Azért nemtudom. Tesztek nélkül én tuti nem rendélném még be. Mondjuk ha nem kerül semmibe akkor oké. Ha tényleg 29 a launch és NDA is, akkor előbb tesztelheted mint az újságok
ilyen volt már amúgy?
Nagyon sok nyitott kérdés van még... főleg ez a 2*6 Pin és a tuning. Ref 2*6 meg kizárt.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Panzika #20537 üzenetére
Ez az összevetés majdnem minden pontban sántít
TFLOPs arányszám és FP32 compute...
Bandw. Tömörítés miatt sok értelme nincs...
L2 különböző arch...A többit pedig nem értem mit takar, de semmi alapja nincs kb... milyen táp meg min processzor meg memó? 😃
A 480 nem az 1070 ellenfele. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy egy DX12 intenzív játékban megy egy 390-390X között valahol egy 200 dolcsis kártya. Úgy tűnik egyelőre ez a népkártya jön. Ezen felül a 8GB-os jön, ami egyszer kellhet FHD-re. Talán. Némi felárral 90-100K nyitóárral.
-
janos666
nagyúr
válasz
Panzika #20537 üzenetére
Épp egy 480-ról szóló cikket olvastam el, mikor nekiláttam írni az előző hsz-em, csak aztán végül valahogy teljesen mást sikerült kikanyarintanom belőle, mint az eredeti gondolataim, hogy kicsit lehangolóak ezek Polaris specifikációk. Egyedül az ár tűnik jónak, de csere szempontjából az nem szempont.
Az első reakcióm a 480 hírekre az volt, hogy AMD vonalon még mindig nem lesz értelme váltani Hawaii-ról. Csak innen szökött be utána a gondolat, hogy a konkurencia új kártyáira viszont talán lenne és ez elterelte a gondolataim.
Szoftveres oldalon és felhasználóként nekem már nagyon elegem van az AMD-ből. Az egyetlen ok, amiért mégis rendre AMD kártyáim voltak, az egyedül áruk, mert főleg használtan sokkal olcsóbban lehet megkapni őket. Persze azt is kapom, amiért fizetek (kevesebbért kevesebbet). Csak most épp kinyílni látszik egy ablak, mikor esetleg érdemes lehet átugrani a másik oldalra. Főleg ha a viszonylag alacsony Polaris árak is segítenének ebben.
-
-
Z10N
veterán
válasz
Panzika #20427 üzenetére
2x6pin siman johet majd ala 6850toxic. A referencianak is lesz headroomja, de nyilvan nem lehet majd csucsra jaratni. Nekem teljesen megfelel majd 1400-n (6.4512 TFLOPS). Ez csak ~10% OC lenne, ami meg messze van a 150W-s 6850toxic 26-29%-tol, pedig azon is csak 6870 ref hutes volt. Az a hangos porszivo
-
-
stratova
veterán
válasz
Panzika #20159 üzenetére
A videó után azt hiszem Linus sem kap több ajándékot
(amúgy nyilván kap :]) Szerencsétlen kártyát így letenni, megfogni, bár ha már leejtették.. Értem én, hogy relatív olcsó, de no
Keldor papa Lezárható ez a vita azzal, ha leírom. Igen, core config alapján akár várható is lett volna a teljes lapka esetében egy GTX 1070 szint, ha magasabb órajelre lövik be?
Egyébként anno AMD a HD 4850/4870 esetében ua. lapkát árazta nagyon eltérően, akkor pedig még csak az órajelek között [+20%] és a VRAM-ban volt eltérés árban pedig 1,5x volt közöttük. -
-
válasz
Panzika #20042 üzenetére
Csak így sajnos nemtudom mi értelme volt belegyilkolni a pénzt a 14nm-be
Őőő, technológiai fejlődés esetleg? Jobb perf/watt mutatójú termékek minden szegmensben?
Csak őszig nehogy előrukkoljon az nV is valami új még high-endebb kártyával, mert akkor megint ott leszun ahol most
Tudjuk, hogy valamikor jön egy 1080 Ti és lesz biztos majd új Titan is brutál teljesítménnyel. Én remélem, hogy Rádzsáék tudják, mit csinálnak, és lesz válaszuk mindenre. Only time will tell.
actival63: Ne haragudj, annak a ventilátornak úgy is kell működnie, hiszen 260k egy olyan kártya! Ez egy beépített feature, amellyel az Nv azt szeretné elérni, hogy nehogy elaludjanak a userek a gép használata közben és nehogy balesetet okozzanak. Ja nem, azok a kamionosok... Na mindegy, biztosan nem kapkodott az Nv a kiadással, csak véletlenül hibás a ventilátor vezérlés.
-
-
Remus389
veterán
válasz
Panzika #19797 üzenetére
Nyugodj meg, annyi lesz az ára, amennyiért el tudják adni. Tehát az Nvidiához képest.
Ha gyenge lesz, akkor cserébe olcsó
Ha erős lesz, cserébe drága.
Biztos vagyok benne hogy nem lesz túlárazva, sőt ismerve az AMD-t, kedvezőbb ár/érték aránya lesz. Persze miután stabilizálódtak az árak, 1-2 hónap.
Például vegyük a GTX 960-ast, és az AMD-s megfelelője a 380-as, nézd meg egyárban vannak és egy teljesítményszinten [link], sőt a 380-as még kicsit erősebb is és talán kicsit olcsóbb is (a 280-as és a 380-as majdnem ugyanaz), most olyan 55-65 ezer Ft körül vannak, onnan tudom, mert ezeket nézegettem vásárlási céllal, de elnapolom, most jött ki egy új Patch a WOT-hoz és az öreg 5850 is 50-60FPS-t produkál vajsimán
, ezzel játszok 98,9%-ban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged