-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
westlake #42254 üzenetére
Nem lett rossz a Navi,csak 100$ olcsóbban indulhatott volna.Amennyivel jobb a konkurensnél annyival drágábban adják.Ezt a szériát már nem úgy árazték,hogy hm ez egy középkat kártya ezt max 299$ szabdna adnunk.Na meg ez 50. évforduló,ami nem illik a Radeonokhoz,mert akkor még fasorba sem volt a két cég.
Ha azt írom hogy RX670/680.Akkor mennyivel másabb árazással vártuk volna az új kártyákat?Erre a konkurencia mit lép, behozza az S modellt.Ugye milyen Super? Pedig egy árcsökkentéssel is válaszolhatott volna.
-
awexco
őstag
válasz
westlake #41399 üzenetére
Nem tudom , nem számoltam egy vegához viszonyítva . Majd a tesztek ha megjönnek akkor majd tisztul a kép .
Mondjuk nagy csodát nem vártam . Elvileg én jövőre vártam a next gent ami mind erőben il fogyasztásban előre lép. De ez elvileg már az . Viszont az előre lépés nem jelentős. Illetve mint fentebb írtam , hogy egy rendes termékpalettát vártam . -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #41386 üzenetére
Senki sem ad már meg TDP értéket.
Az AMD TBP-t ad meg, ami a NYÁK dizájnjának elméletben számolt maximuma, míg az NVIDIA GCP-t, ami szintén nem igazán TDP, hanem egy tesztalkalmazásban mért maximum. A TDP mindkét esetben alacsonyabb.(#41395) huskydog17: Játékonként változik. A maximum, amit tud enni az 5700 XT az 225, az 5700 pedig 180 watt. Ennél többet nem enged át a dizánj, erre van hitelesítve az áramkör. A valós TDP abból kiindulva, hogy hogyan alakult a Vega esetében ez az szám nagyjából rendre 170 és 140 watt lehet, de ahogy írtam a gyártók azért nem mérnek ma már TDP-t, mert gyakorlatilag alkalmazásonként változik. A 2070 és a 2060 dizájnjai sem engednek át ezeknél többet. Maximum a nagyon tuningos modellek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #41378 üzenetére
Persze, hogy létező, csak ez a kártya már nem úgy van beállítva, hogy egy egzakt fogyasztása van, hanem van egy tartományra való optimalizálása. A driverben lesz rengeteg beállítás, amivel ezt a tartományt módosíthatod. Tehát ha neked egy 180 wattos TDP-jű VGA kell, akkor úgy állítod a drivert, ha 60 watt kell, akkor meg amúgy. És ott a 60 és 180 közötti átmenet. A lényeg az, hogy ez 100%-ban a te döntésed lesz. Akár játékonként lehet ezt konfigurálni. Sőt, billentyűparanccsal lépdelni a beállítások között.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #41057 üzenetére
Senki sem hazudik. Az AMD nem a Platinum 9242-höz hasonlította, hanem a Platinum 8280-hoz. Utóbbira építhetnek platformot az Intel partnerei, előbbi egy rendkívül nagy korlátozottsággal elérhető termék, amit sokan egyszerűen nem is rendelnek a korlátok miatt. Egyszerűen jobb kihagyni, mert túl sok a macera vele, nem bővíthető, illetve egyéniben kell megegyezni az Intellel az árakról, aztán hónapok, mire a rendelést teljesítik, stb. Nem véletlen, hogy ez az -AP vonal jövőre megszűnik, és helyette a Cooper Lake-P lesz, mert csak a papírért fejleszteni felesleges. Itt azért fontos, hogy a szerverpiacon a vásárlók zöme nem hülye, nem lehet a baromságokat eladni.
-
törölt tag
válasz
westlake #41001 üzenetére
Van AMD CPU találgatós topic ezek inkább odavalók, G nélkül.
Amit x96x meg Petyke elképesztően jól ellát hírekkel, a mélyvíz ma már inkább csak kuriózum,
Ha így belegondolunk hogy ugyanazt a teljesítményt fogod megkapni igaz két maggal kevesebben de 309 dollár helyett 99-ért, még ha tudjuk bizonyára egy nagyon speciálisan optimális tesztben is de azért na... itt érzed valami fejlődik...
Televan ez a Neked való computex váró elfoglaltság
még 19 hrs 58 min 17 sec -
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #27931 üzenetére
Hat az eddigiek alapjan fenntartasokkal kezelnem. Ha tenyleg ugyanaz az ember szivarogtatta akinel az RX480 gyorsabb volt mint a 980ti, akkor foleg.
Plusz ha igaz hogy a Vega alapu MI25 megy 1525MHz-en passziv hutessel, akkor ez az 1200-as eredmeny pont nulla ertekkel bir a desktop kartya teljesitmenyevel kapcsolatban.Talan mar nem kell sokat varni hogy jojjenek az infok.
-
-Solt-
veterán
válasz
westlake #23206 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy az áfának semmi köze a dollárhoz, de mivel nem mindig a hivatalos úton jut el hozzánk 1-1 termék, ezért a nettó USD ár + vám + áfa + kereskedői haszon képlet sokszor nem állja meg a helyét, mert ennél jóval olcsóbban vannak termékek.
Ezért egyszerűbb úgy számolni, hogy az aktuális (már piacon lévő termékek) hazai bruttó árait elosztjuk a nettó USD-s árral, és így kapunk egy "váltószámot", amivel kb kalkulálni lehet, hogy a gyakorlatban miképpen alakulnak az árak.
Ha a hivatalos utat nézzük, akkor elvben nem lehetne különbség az NV és az AMD termékei között árban, a gyakorlatban pedig mégis van... amíg 100 USD NV esetén cirka 37000.-Ft mire ideér, addig ugyanez az AMD esetében akár 43000.-Ft is lehet, és ez az amit nem értek. Az 1080 is egy várt termék volt, még sincs felár rajta, amíg az AMD termékei rendszeresen drágábbak az NV-hez viszonyítva, és ez a már piacon lévő termékeknél is előfordul.
-
-Solt-
veterán
válasz
westlake #23153 üzenetére
Te jobban belátsz a színfalak mögé... mi a szarért van az, hogy itthon egy NV kártya nyitó ára ~370.-Ft / USD, míg ugyanez az AMD esetében ~435.-Ft / USD is lehet, és ez már nem az első eset, hogy jelentős eltérés van, sőt már régóta meglévő kártyák esetén is előfordul ilyen eltérés!?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #23184 üzenetére
Mar volt szo rola hogy a kis Vega novemberre varhato.
(#23189) Petykemano
Vagy a Q4-ben megjelenő 490 erősebb lesz, mint az 1080? Ez azért már elvárható lenne. És akkor mi lesz az 1070-et nem fogó 480 és az 1080-at lehagyó 490 közötti óriási réssel?Mondjuk ott lesz a vagott 490, ahogy az 1070 is egy vagott 1080.
...es igen egy chip jon iden amennyire tudni lehet, a kis Vega, abbol szinten lehet teljes meg vagott chip.
A csucs meg majd valamikor. -
Ren Hoek
veterán
válasz
westlake #23156 üzenetére
"FP16 and Int16 support. This allows FP (Floating Point) performance at half the rate of single precision which is better tuned for graphics, computer vision and data learning markets. The use of FP16 results in lower power compared to FP32 compute and also reduced memory/register usage."
Bakker, ezt nem hiszem el
rohanok veszek 4-et... 1070/1080-ban pont az volt a görénység, hogy direkt limit van az FP16-on. 1/64-edre. (GP100-hoz, hogy játékra használd, computera ott a milliós Tesla majd)
Aki gépi tanulással, deep learninggel, c.visionnel foglalkozik annak ez egy áldás, mert 16 GB-nak használható a RAM. Ha a nagy Deep learning csomagok majd támogatják OpenCL alatt, akkor ez a kártya baromi jó lesz kisebb kutatóhelyeknek. (Caffenak van már Opencl port) Vagy clusterben 4 ilyenMég ha 970 után is kullog, nekem ez instant buy.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
westlake #23115 üzenetére
Legalább 5 embert tudok aki a 480 miatt adta el. Az 1070 nincs készleten és még túlárazott, szóval nem csak ez felel az árakért..., max aki cserélni akart - előre gondolkodott. Közvetve a Polaris nyomta le az árakat, még ha nem is feltétlen jutna eszébe arra cserélni az illetőnek. (Ezért mondom, hogy kicseszés, mert majdnem fél évet kell várni IGP-vel az igazán ütős lépésre AMD oldalon)
(#23120) actival63: Majd holnap mondjunk ítéletet inkább
aztán mehetünk a totyikjába a találgatósból.
-
válasz
westlake #23081 üzenetére
Van millió és egy másik HW oldal, ahol tesztelnek mindenféle custom cuccokat, ott kell keresgélni. Nekem nagyon jól jön, hogy a referencia értékek vannak a tesztben, mert azokat refereniaként tudom használni a PH-n belüli régebbi vagy újabb tesztek esetén.
De lehet, én vagyok az egyetlen olvasó a millióból, hát ez van. A PH nekem szól, nem nektek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
westlake #23098 üzenetére
Most nem azért de az a VR teszt full nem reprezentatív - főleg nem alkalmas % számításra.
Itt leírják, hogy hogyan számolják a Fidelity score-t:
The SteamVR Performance Test takes a different approach than most of the benchmarks you see on Tom's Hardware. Rather than presenting the same sequence with the same detail settings, Valve's metric adjusts the image quality (fidelity) in an effort to maintain at least 90 FPS. Your score is determined by the average fidelity your hardware maintains, combined with the average frame rate (although Valve hasn't shared the complete equation used to generate the result).
+ A köv oldalon a 970 több FPS-t ért el mint a 390X, whaatt?
Ennyit ér ez a VR teszt kb...
-
-
Petykemano
veterán
válasz
westlake #20876 üzenetére
Én aquát néztem, ott most 260e az 1080. Ha megnézed bármelyik árösszehasonlítót 260e körül árulják a FE-t.
260eFt/$699 = 372Ft/$
Tehát ez nem dollár árfolyam, hanem "amerikai dollár-ár --> magyar forint-ár váltószám".
Nem azt mondom, hogy ez a tuti váltószám, csak elmagyaráztam, hogy így jött ki. -
Z10N
veterán
válasz
westlake #20838 üzenetére
Ezekszerint $249 lesz a 8gb. Kerdes meger-e +4gb $50-t. Mondjuk akkor nem ertem minek kellett kiemelni, hogy kevesebb lesz, mint $500 a cf a gtx1080 ellen. Az a $2 hatalmas marketing huzas
Szlovak webshopbol meg lehet majd csipni 70k alatt. A kalkulalt arak meg hozzak a papirformat. Jo lenne latni egy kepet rola, bar szvsz oem.
-
-
Z10N
veterán
válasz
westlake #19225 üzenetére
Azert nincs olyan messze tole. Az oc verziok majd hozzak. Viszont van egy ilyen screenshot is 2114 MHz-cel. A TDP pedig 180W. Szoval van potencial rendesen a FinFet-ben es a gddr5x fogyasztasban.
-
törölt tag
válasz
westlake #19238 üzenetére
Nem láttam a streamet, időleges exkluzivitás benne van a pakliban, de azért pár hónapnál többnek nem kéne lennie, ha júniusban jönnek az nV G5X-es kártyák akkor nyár vége-október környékén jöhetnének az AMD-sek is, a HBM gyártása is hasonló időtartam alatt normalizálódott, a lényeg, hogy a novemberi/ünnepi időszakra legyenek készen.
Az AMD kártyák eddig is szerették a sávszélt ha egy P10 7-8 GHz-es GDDR5-tel 1070 szintet tudja tartani akkor ezzel a GDDR5X-szel+magasabb órajellel akár az 1080 ellenfele is lehet, sőt... -
Z10N
veterán
válasz
westlake #19195 üzenetére
Az gondolom feltunt, hogy ez a radeon talalgatos topik. Szoval az ilyen kijelentesekkel, hogy:
"AMD-vel már régóta nem foglalkozom"
"nem szimpatikus az egész brand"
"Nem követem a híreket"
Nem ertem miert bocsatkozol muszaki vitaba. Illetve ugy kritizalsz, hogy sajat bevallasod szerint is nem kovetted a fejleszteseket. Tudom, hogy szolasszabadsag van, de ettol en meg nem megyek az nv-s topikba osztani az eszt, sem kritizalni. De meg a VS topikba se. Viszont az nv fejleszteseket ugyan ugy nyomon kovetem, bar az oem kartyak nem erdekelnek.A gfx benchre ugy ertettem, hogy sokszor fals kepet mutat. Peldaul SoC-nal mar tapasztaltam jelentos eltereseket a demo es vegleges futtatas kozott. Ilyen tekintetben a 3dm sokkal kiegyensulyozottabb. Az mas kerdes, hogy a bench nem igazan erdekel. Letesztelem, hogy mit tud az adott kartya, meg esetleg oc-hoz.
-
Z10N
veterán
válasz
westlake #19188 üzenetére
Ezek a szazalekos eredmenyek honnan vannak? Itt a hatekonysagon es a kihasznaltsagon lesz a hangsuly, ezenkivul az cu-k is teljesen mashogy lesznek bekotve. Szoval felesleges osszehasonlitani az eddigi sp szamokkal. A tobbihez pedig ITT a magyarazat.
Ui: A gfxbench eredmenyek pedig nem tulzottan mervadoak.
-
füles_
őstag
válasz
westlake #19188 üzenetére
Most én is ugyanígy feltehetem a kérdést,ha a pletykált 2560 CC lesz a GTX 1080-ban akkor hogyan lehet 20%-kal gyorsabb a 2816 shaderes 980Ti-től?
A válasz úgy ahogy az AMD.Nem fogják dobálni a shadereket mint a hülyegyerek,hanem inkább a hatékonyságukat növelik.Egy példa:A Fury X is feldughatja magának a 390X-szel szembeni 15-20%-os előnyét úgy hogy több mint 1200 shaderes előnye van a 390X-szel szembenAmúgy a 20%-kos előnyt már sokallom az 1080-nak.Megjelenéskor a 980 is csak 7%-kal volt gyorsabb mint 780Ti
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #19165 üzenetére
Ki más biztosítana egy hardvert a megjelenés előtt, ha nem a gyártója? Van más, akinek van belőle?
A legtöbb oldal el sem kéri a hardvert, ha nem kaphatnak hozzá szabad kezet. Például mi sem. Annyi belefér, hogy a drivert ők adják, de más nem.
Az AMD-nél úgy megy az egész, hogy a cég küld egy konferencia linket, hogy hallgassuk meg az előadásukat. Aztán adnak egy ftp elérést a driverekhez, és tesztelhetünk. Esetleg, ha kell valami szoftver, akkor kérhetünk tőlük. Tulajdonképpen a feltétele a tesztnek annyi, hogy hallgassuk meg, amit ők mondanak és azt a drivert használjuk, amit adnak. Másba nem szólnak bele. Hasonló az NV-nél is.
Az egyetlen különbség, hogy az AMD-nél vannak mérnökök is, akik direkten válaszolnak a kérdésekre, míg az NV-nél csak marketingesek érhetők el. -
-
-
daveoff
veterán
-
Laja333
őstag
válasz
westlake #14635 üzenetére
Szerintem az ár is "meglepi" volt. Azt lehett tudni, hogy nem a pletyka áron fogják adni, hanem rajtnál megvágják, de mindenki fellélegzett, amikor kimondták az igazi árat. Sokan azt hitték brutál sokat kell fogyasztania, hogy beérje a ti-t, ez sem jött be. A Nanora pl nem számítottam, az annyira tetszik így látatlanban is, hogy szerintem benevezek egyre. Ne érts félre, én örülök, hogy megcsinálták a házi feladatot.
Asbee Persze, ha az NVsek teleokádják a radeon topikot a "szr az AMD" kommentjeikkel, akkor szegények, biztos okuk van rá, megtehetik. Ha szemrehányást kapnak, akkor provokálva érzik magukat. Ótiszegények.
-
Black_Sheep
tag
válasz
westlake #14349 üzenetére
Igazad van. Megjött a Fury, árazásban a 980 ti ellenfele lesz. A vele azonos áron levő ti-t kellene legyőznie. Ha 100 $-ral olcsóbb a rivális megoldásánál, akkor 15% hátránnyal indulhat az ár/érték meccsen.
Ha a csupasz számokat nézzük, akkor jelenleg az AMD-nek van a leggyorsabb kártyája a piacon, R9 295X2-nek hívják. Mégis mindenki a Titan X-et koronázza meg.
-
válasz
tudod, stockot a stock-al
Ha a 650 dolcsis Fury X mellé szembemennek egy 100-150 dolcsival drágább hibrid hűtésűvel, annak is lesz információértéke, de csak megdobja az árát jó pár dolcsival.
Amúgy ezt így most (jópár hónappal a pascal-ok előtt) mondom, hogy ez a performance/watt azonosság el fog veszni, amint az nv is hbm-re lép (és az amd nem változtat a gcn-eken). De egyrészt az még nem ma lesz (jelenleg gflops-ból eredeztetett performance/watt-ban a fury jobb (26-28) mint a titan x és 980 ti (22-24), másrészt pedig ha következő évben lesz egy újabb másfélszerezés teljesítményben a 14 nm-nek köszönhetően (és a hbm-nek), hamarabb eljutunk a 4k per szem vr szemüvegekig
-
daveoff
veterán
válasz
Eddig mindenki azért sírt, miért nem csinál az AMD egy rendes ref hűtést....most megtette, vizet rakott a kártyára, és? Megteheti az NV is. Ref-et a ref-el kell hasonlítani, az hogy ki milyen ref hűtést csinál, az egy dolog....
Nekem nagyon tetszik a Fury X, teljesítmény/árazás/hűtés. Előbb-utóbb(ha bemenne 200k alá) kipróbálom, az tuti!
-
-Solt-
veterán
válasz
Szerintem az egyéni igényeken túl az dönti el a kérdést, hogy X összegért az ember mit kap... tehát az összehasonlítás csak ár/teljesítmény alapján működhet! Ha mondjuk a Fury X annyiba kerül mint a legolcsóbb 980Ti, akkor azzal kell hasonlítani, ha annyiba került mint egy vízhűtéses 980Ti, akkor pedig azzal!
Az érzelmi száll akkor jön be, ha azért az X-ért kb ugyanazt kapjuk teljesítményben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest