Új hozzászólás Aktív témák

• fudi2002

veterán

válasz Pro!Petya #9703 üzenetére

"Arról nem is beszélve hogy annyi opció van az advanced , extreme tweaker alatt hogy napok mire mindent kitesztel az ember, főleg ha teljesen más gyártó biosáról jön át. Nem beszélve a Tweakers Paradise , CBS, Oc fülekről."
    Leírom még egyszer, hátha nem értetted meg elsőre.Ugyanazon memória beállításokat alkalmaztam a lapnál, először ugyanazon fesz beállításokkal, elhasalt.
    Ezután emeltem minden feszt, ami hozzá kapcsolódik, szintén elhasalt.
    Docp és manualban is elhasalt.
    Már ne haragudjunk, de ha már ehhez is a 8. menü végén levő 5 kapcsoló egyedi kombinációja kell, hogy működjön, akkor megette a fene.
    Érdekes, egy fos 37.000-es lapon simán működik.

És hogy konkrétumok? Mondok, figyelni szoktam, hogy cb20 allcore terhelés alatt milyen feszt kap, mivel kb egyezik a video újratömörítésemmel. MSI-n ez 4025 mhz /1.26v (nem használom a pbo motherboard limitet, ott feljebb menne itt is) Asus Docp- bekapcsolva 4100 körül mozgott, 1.4v-al!
    Itt tudtam, hogy ez így nem lesz jó. Jött a pbo finomítása, nem lett jobb. Docp bekapcsolva, legnagyobb fesz 1.526v, no comment.
    Docp kikapcs, akkor normalizálódott, kb ugyanaz lett a fesz, csak akkor nem volt hajlandó boostolni 4550 fölé. Winrar bench multi és singe-be szoktam nézni szintén a feszeket és frekiket. Namost a winrar 1 szálasnál msi: 4600-4575 közt ugrál, asus docp off-on 4550max, docp on 4591mhz, de 1.526v-os fesszel!
    Játék alatt is néztem freki használatot, jó öreg kevésszálas játékomat vettem alapul amit eddig is, docp-al hozta amit kell, magas fesszel. docp nélkül kevesebb lett, mondjuk még hiba határon belül volt így is.
    2 biost raktam, a boost ellenőrzése végett, 7601 és 7501, mindkettő docp nélkül 4550max.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

Új hozzászólás Aktív témák