- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
válasz Pro!Petya #9703 üzenetére
"Arról nem is beszélve hogy annyi opció van az advanced , extreme tweaker alatt hogy napok mire mindent kitesztel az ember, főleg ha teljesen más gyártó biosáról jön át. Nem beszélve a Tweakers Paradise , CBS, Oc fülekről."
Leírom még egyszer, hátha nem értetted meg elsőre.Ugyanazon memória beállításokat alkalmaztam a lapnál, először ugyanazon fesz beállításokkal, elhasalt.
Ezután emeltem minden feszt, ami hozzá kapcsolódik, szintén elhasalt.
Docp és manualban is elhasalt.
Már ne haragudjunk, de ha már ehhez is a 8. menü végén levő 5 kapcsoló egyedi kombinációja kell, hogy működjön, akkor megette a fene.
Érdekes, egy fos 37.000-es lapon simán működik.És hogy konkrétumok? Mondok, figyelni szoktam, hogy cb20 allcore terhelés alatt milyen feszt kap, mivel kb egyezik a video újratömörítésemmel. MSI-n ez 4025 mhz /1.26v (nem használom a pbo motherboard limitet, ott feljebb menne itt is) Asus Docp- bekapcsolva 4100 körül mozgott, 1.4v-al!
Itt tudtam, hogy ez így nem lesz jó. Jött a pbo finomítása, nem lett jobb. Docp bekapcsolva, legnagyobb fesz 1.526v, no comment.
Docp kikapcs, akkor normalizálódott, kb ugyanaz lett a fesz, csak akkor nem volt hajlandó boostolni 4550 fölé. Winrar bench multi és singe-be szoktam nézni szintén a feszeket és frekiket. Namost a winrar 1 szálasnál msi: 4600-4575 közt ugrál, asus docp off-on 4550max, docp on 4591mhz, de 1.526v-os fesszel!
Játék alatt is néztem freki használatot, jó öreg kevésszálas játékomat vettem alapul amit eddig is, docp-al hozta amit kell, magas fesszel. docp nélkül kevesebb lett, mondjuk még hiba határon belül volt így is.
2 biost raktam, a boost ellenőrzése végett, 7601 és 7501, mindkettő docp nélkül 4550max.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen egeret válasszak?