- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
gratzner #28324 üzenetére
Hali
Az ai suite-t felejtsd el , mint írták a többiek is.
4GHz-en amit láthattál "turbo" melletti fesz az csak egy pillanatnyi max volt mivel ilyen feszen azzal hűtővel már elforrt volna a proci.
Jobban fekszik ennek az allcore oc!
Amit írtál 4GHz-hez 1,425V az sok akárhogy is nézzük ennyit már 4,1 körül kéne ennie.
Na most ez a fenti fesz fixen van neki megadva vagy offset + llc húzza fel ennyire?
Ennél a résznél 4 modul hatása az imc-re nem lényeges az a memoria résznél lesz majd fontos hogy elég -e az a fesz mivel a ramfesz felét kapja. Ha ott nehézkes a helyzet akkor elsőkörben dram fesz, ha azután is kell még stabilizálni akkor emelni kell a soc feszt is. (1,15V fölé ne menj)
Ha félsz a fesztől cpu -nál akkor úgy keresd meg hogy max 1,4V-al mi az a max freki ami még stabil ennyivel , Nem olyan egetrengetően sok ez a fesz főleg ha tudod hűteni! Ha utobbi nem jön össze akkor addig kell lemenni feszben még jók nem lesznek a hőfokok. Az a 75fok max egész jó.
(nálam egy éve szalad lassan 1,4V -al vagy felette egy kicsivel de 4,1GHz-en van használva 24/7)
1,417 az alap fesz és ehhez társul 1,439V Max peak , ha benchelek 4,15GHz-en akkor meg 1,46V.
Hőfokok stress tesztek alatt is 70 alatt, játékok nál meg 40-50 körül.Ha szerencséd van kitudsz hozni ebből is akkora teljesítményt mint a 2600-2600X , csak ahhoz be kell áldozni ezt azt. Aztán mérlegelni kell megéri-e.
-
Ragnar_
addikt
válasz
gratzner #28324 üzenetére
Hát auton XFR-el nekem is elment 1.45+V közelébe néha a Vcore, én stabilan OC-ztam, a fogyasztása kb. ugyan az, mint mikor auton van és visszaveszi az órajeleket. A feszigény nekem is 'exponenciálisan' növekedett 3.85Mhzhez elég 1.25-1.28V Vcore, én jelenleg így használom. A 2xxx széria valamivel jobb órajelben, ha nem lenne 1600x-em én 2600x-et vennék, de cserélni majd DDR5 után fogom szerintem az egész platformot. (Amúgy én is AI suittal lőttem be a stabil frekit és Vcoret, de aztán azt BIOSban állítottam be.)
-
Pro!Petya
addikt
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
gratzner #28218 üzenetére
Igen, a 30 ezer különbség egyértelműen eldönti az 1600x javára. Az XFR is menni fog természetesen.
A proci miatt nem kell izgulni, ha működik akkor nincs semmi baja. (meg egyébként is még garanciás is, 3 év gari van rá és tavaly jött ki csak a proci)
Az a gskill ram szerintem jó lesz, ára miatt sokaknak lett ajánlva, még nem volt rá panasz. Már nincsenek olyan nagy memóriagondok mint a ryzen megjelenésekor pl. nekem használt bontott brand gépből származó 2400 mhz-es CL17-es ramok mennek 2933 mhz CL16-onegy B350-es lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OLED monitor topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Windows 11
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged