- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
br120
csendes tag
Köszönöm.
A 2700x gyári hűtője megegyezik azzal amit az alza.hu-n lehet kapni ?
AMD Wraith Max Cooler RGB LED -
Skynet258
veterán
Nekem ez van a gépben:
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZR
XMP profillal megy az első perctől kezdve 3200-on, ma felraktam játszásiból 3400-ra, hiba nélkül megy. Soha semmi varázslás nem kellett hozzá sem a mostani, sem az előző Giga lapomban sem.
Hozzáteszem nálam ez a RAM Hynix modulos. -
komi77
senior tag
Szerintem is. Ezért is nem gyanakodtam a tápra. Sajnos be kell látnom, hogy akik a tápom gyengélkedésére gyanakodtak, nekik lett igazuk. Egy alig egy éves Zalman táppal megy most a konfig és röccenés mentesen lehet oc-zni a procit is és a memókat is. Péntek óta még nem volt semmi hiba. Ez gyakorlatilag a táp csere óta van így. A következő lett volna a sorban a vga, de idáig már nem jutottunk el. Illetve biztonságból kipróbáltuk másik vga-val egy röpke órára - semmi gebasz. Az tette be a kiskaput, hogy csütörtökön már default beállításoknál is eldobta magát a gép. Ekkor gondoltam először én is a tápra de csak mint lehetőség. Végül minden kétséget kizáróan ő lett a hibás. Nagyon sok teszt van mögötte, ráadásul már ott tartottunk, hogy kb. tíz perc után dobálta le magát a rendszer a Giga tápommal. Amióta azt lecseréltük gyakorlatilag csak a régi proci visszahelyezéséig volt kikapcsolva a gép. Semmi megingás vagy hiba nem történt vele. Szóval be kell látnom a táp a bűnös. Azt nem tudom mit lehet a régi táppal kezdeni. Van valahol lehetőség átnézetni a tápokat, benne lévő kondikat, esetleg cseréltetni? Vagy nem éri meg. Sajnálnám kidobni, azért nem volt ez olyan rossz még ha nem is ajánlott. Amelyik kihúz kb. kilenc évet ekkora terhelések mellett, az nem lehet annyira rossz - ajánlás nélkül.
-
komi77
senior tag
Nos, igen. A másik konfigban csak egy rx 560 vga van r5 1400-as procival. Oda még elég a most rossznak titulált tápom. A problémás rendszerben az rx 580 vga és r5 1600 proci mellé már gyengusz. A hétvégéneknez a megállapítása. Én sem gondoltam erre de két napja stabil a gépnegy másik táppal.
-
hokuszpk
nagyúr
-
Orbb
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Régebben dobált engem is QC, de nem ennyiszer...és igen, tudom, hogy sajnos szar a gamma...
Kiváncsiság miatt délután, este lehet akkor megnézem 1,275-ön, hátha...
Amúgy Nálam bf5 totál királyság volt majdnem 2óráig, szóval kemény a dió.
ja igen, giga gtx1060 g1. -
komi77
senior tag
Nos a proci az egyetlen amit nem cseréltem vagy próbáltam másik deszkában. Van itthon egy jól tuningolható 1400-as is azzal megpróbálom. Igazából a proci próbát akartam a legvégére hagyni , lehet ha ezzel kezdtem volna már nincs gond. Köszi a választ, próbálok egyet a proci cserével
-
-
Alvin_ti4200
félisten
A plusz feszültség nem barátja egyik chipnek sem, növelik az electromigration (nem tudom, ennek mi a fene a neve magyarul) esélyét, ami idővel a szilikon halálához vezet(het).
A Ryzen 7 1700 normál V(core)-ja 1.1V, ehhez képest az 1.425V iszonyú sok. Ne feledd, a dinamikus áramfogyasztás négyzetesen arányos a magfeszültséggel, ami azt jelenti, hogy ha az órajelet nem növeled, akkor is 67 százalékkal magasabb fogyasztást eredményez az 1.1V -> 1.425V. A hőtermelés nem tudom fejből, milyen arányban van a fogyasztással, de ha 1:1, akkor a hőtermelés is ugyanilyen arányban nő, ami nem a felületen okoz problémát (mert nyilván ott le tudod hűteni), hanem a chip belsejében. Bár, lehet nem is maga a hő, hanem a feszültség lesz belül bajos inkább. Rég volt már architektúrák és villamosságtan, sajnos nem sok mindenre emlékszem belőle.
-
Daffchy
őstag
Nálam valami biztosan nem kerek.
Szerintem az, hogy kintről szívja a levegőt a venti a radin keresztül nagyon sokat levesz tőle.
Főleg, hogy a ház teteje nem valami szellőzés barát, hiába drága cucc...Nálam Prime alatt (minden alap beállításon) 95 foknál én kapcsoltam le.
Játék alatt 82 fok (BF1 multi), 45-50 itt írkálva.
Szerk.: Akkor 24/7-re 1.425 a max, köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
Pro!Petya
addikt
(#29410) palfitom
OK...
Elengedtem , csak nem értem a hozzáállását.. , Játszi könnyedséggel utána lehet guglizni amiről a fáma szól erre idejön és pont a szakmai topikban kérdőjelezi meg azt ami a Ryzen megjelenése óta nyílvánvaló mivel ilyen a felépítése.Ezeket ajánlom memtesztre : [link]
-
jeni
félisten
Ilyennel biztosan nem lösz mellé ezt AMD-re tervezték ez biztosan 5.30 feletti számozású lévén új szériás erre kíváncsi lennék UGYANIS SAMSUNG B-Die chipes!
kérdés,hogy megér e ilyet hosszabb távra tervezni? Biztosan a Ryzen 2 esetében sem tudná még kiaknázni a nagyobb frekit a rendszer. Bár nekem most 3466Mhz fut,és csak Ryzen+. -
kisza25
félisten
Kérdezd őt, pont ilyen gépe van
A GPU-d 100% megy akkor hova pörögjön? -
Feriboy2
aktív tag
-
Feriboy2
aktív tag
-
-
-
Pro!Petya
addikt
"És te IBT-vel.játszol/dolgozol? "🤔
Nem , ezekkel IS tesztelem ki a rendszert... De akkor követve a te "gondolatmeneted" te az Aida-val játszol?
Na ugye, hogy nem!
A Cinebench-et akárhányszor futtathatod nem felel meg stabilitás tesztnek. (kb semmit se ér mivel csak egy benchmark)
(Divatba hozták a clickbait-es youtuberek hogy megmutassák mennyire "stabil" a rendszerük , ezt meg a sok user etalonnak vette és benyalta amiből a bajok kezdődnek! Na mindegy ez már egy másik történet..)Hőfokra még nem mondanék semmit mert nem igazán lett még leterhelve, azt a fél óra aida-t ne számoljuk szerintem.
Természetesen nem kötelező feleslegesen izzasztani ilyen programokkal mint IBT v Prime95 v OCCT amennyiben nálad tényleg stabil abban a felhasználási módban amire kell. Ha eddig sem fagyott mert mindig lefutott az Aida, akkor talán most sem fog! -
hokuszpk
nagyúr
-
Pro!Petya
addikt
Így látatlanban kb ezer dolog lehet.... akár egy rossz driver-től is összeomolhat a rendszer.
Faék tesztet neki , load default a biosban és ha megszűnnek az anomáliák akkor az Oc nem kerek és ki kell tesztelni mind a ramot és a cpu-t egyaránt!
Használj HWinfo64-et az sokkal részletesebb! -
Pro!Petya
addikt
Laptól-procitól-Oc-tól-hűtéstől-házszellőzéstől függ...
Itt a forumban is írták már többen hogy 100 vagy efölötti értékeket is mértek már rá szval nagy a szórás.
Nálam pl most 50-51 fokra is felmegy IBT MAX alatt a vrm temp miközben a max cpu temp 69-70 és a szobában van vagy 30 fok -
Pro!Petya
addikt
Ne fordítsd meg
, nyugodtan pushba tolják ki a radin a ventik a levegőt a házból.
Ha jó és erős az intake elől akkor lehet nem is lesz szükség a plusz vrm hűtésre...
Amennyiben most ilyen 60-70 fokot mérsz a vrm-re az egyáltalán nem sok! Mondjuk jó lenne ezt valamelyik monitorozóval megnézni.
(#27830) MaxxDamage
Ha minden le lesz vízezve akkor nagyon baráti hőfokok lesznek majd főleg ha a vga is bele megy a körbe. -
Pro!Petya
addikt
Vízhűtéssel nem lesz jobb a vrm-nek mivel kevesebb légmogzás lesz a környékén mint most léggel.
Bár ez ház és cooler függő.
Abban az esetben ha a víz mellett a vrm rész kap egy ventit vagy alakítható úgy a házban a légáramlat hogy érje azt a részt akkor viszont jobb hőfokok is lehetnek mint a mostaniak. -
Atmil
aktív tag
Az nem 4,44, hanem, 4. A Windows feladat kezelője egy hulladék.
(#23934) Dr.FantastiK
Köszönöm(#23935) Dr.FantastiK
rendben(#23936) Alvin_ti4200
Szerintem el sem indul 1,4 alatt 4 Gigán. auton 1,49-be is belenyaldos.
7700k 5 Gigán 1,95vcore ment. Az AMD mindig több feszt kért, mint az Intel.
Azért nem veszi vissza a feszt, mert a Windows energiagazdálkodása teljesítmény centrikusra van állítva. -
chopin42
őstag
Gyári hűtővel: ne. Brocken 2 nálam blend stressz alatt a jelenlegi gépet gyári 79 fok csúcsról 65 fokra húzta le, mindezt persze nyáron. Most olyan 45 fok körül tetőzik általános használatnál, de 50 az abszolút max.
(#23744) phoenix64 2x annyi mag, 2x annyi áramfelvétel, azonos feszen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged