- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
30z.Samu #28530 üzenetére
a kerdesre a megfelelo szakertelem a Raven Ridge topikban talalhato.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
30z.Samu #28367 üzenetére
Nem "tuning", a gyorsabb rammal nyersz teljesitmenyt mert az integralt videokartyat is jobban kiszolgalja, ugye onnan megy a VRAM le. Ne csessz ki magaddal es vegyel lassut vagy olyat aminel szerencsejáték hogy mennyit tud...ha BIOS-ban nem akarsz párat kattintani akkor gyárilag garantált magasabb órajelű kit.
PR topikban volt tesztelve ha nem hinnél benne: [link]... itt és itt egy video is errol. Ebben a videoban pedig az allokált méretről beszélnek - természetesen 3200as kittel.
-
apa111
aktív tag
válasz
30z.Samu #28365 üzenetére
Szia!
Ha javasolhatom inkább egy ilyen Ramotvegyél nem kerül többe amit mutattál ,de garantáltan megy 3066mhz -en cl16 ba 1,4 v mellett a 2200g -vel egy asus prime b350 lapban .r7 1700 -al is ki lett próbálva egy asrock x370 killer lapban ott is 2933-ig fagyás mentes volt és ezt mind úgy teszi ,hogy még csak kittben sem vettem .
-
varmi2
nagyúr
válasz
30z.Samu #28360 üzenetére
Direkt az atx-es lapot linkeltem, és nem az matx-et. Mert volt egy széria hibás sorozat a ab350m lapból, és nem lehet tudni, hogy kifutott-e már. Az atx verziót nem érintette. Továbbá, mindenképpen kit kiszerelésű ram kell. A 3 szériás alaplapok és az egyes szériás cpu-k háklisak a ramra. Ha már mindenképpen matx kell akkor inkább ezt. Ebben a 20k-t közzelítő ársávban.
-
varmi2
nagyúr
válasz
30z.Samu #28355 üzenetére
Ez alá ne add.
Kérj a bolban bios frissítést is. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
30z.Samu #28355 üzenetére
én azt az alaplapot kerülném, ugyanis csak 65 wattos procik mennek bele maximum. a 2200g természetesen oké bele, de ha később fejleszteni akarsz akkor nem mindegyik erősebb proci fog belemenni (pl 2600x)
ja és a biost is frissíteni kell a B350-es lapokon, hogy felismerje a 2200g-t.ramból 2x4 gigát vegyél a dual channel nagyon fontos az apu-nak!!! dupla annyi több fps-t hoz mint single channelben!!! ja és minél gyorsabb a ram annál jobb én legalább 3000-3200 mhz-es ramot vennék. (vagy tuningolni kell. nekem 2400MHz CL17 am megy 2933 MHz CL16-on)
ez is hoz fps-t.van külön topikja a procinak: [link]
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
30z.Samu #5256 üzenetére
Nagyon bejött a Ryzen, egy i5-3470-ről váltottam egy R5 1600-ra. Semmi gond nem volt a telepítés és a használat során, Windows 10 sem okozott problémákat. Nálam az alaplapi BIOS-t kellett frissíteni, hogy dual channelben menjenek a memóriák, és igazából ennyi volt a "problémázás" vele.
Gyári hűtő is jól sikerült szerintem, játék közben nem láttam 55 fok felé menni a processzort.
Játékteljesítményével is meg vagyok elégedve, azt hozta, amit vártam. CPU intenzívebb játékoknál érezhető a különbség, még az olyan optimalizálatlan játékok, mint a Rise of the Tomb Raider is kaptak egy löketet tőle.
-
apa111
aktív tag
válasz
30z.Samu #5256 üzenetére
Szia! Én bő másfél hónapja vettem már akkor is elégedett voltam első be kapcsolásnál olyan gördülékenyen müködött mint az elötte levő 1151 konfigom.El kezdtem feszegetni a határait a rendszernek volt egy kis memória akadozás ,nem ment mindjárt ahogy szerettem volna ,de ez már elmúlt az én ramommal.Játékoknál nagyon jól teljesit de csak egy gtx 1060 6g van.Tuning egész jó ,persze akkor ajánlatos a gyárinál komolyabb hűtöt használni ,a memoria hibát ami van még egyesseknél , AMD szerint nyár végéig rendbeszedik,mint kompatibilitás mint gyorsaság szempontból.Egy nagyon jó befektetés ha több évben goldolkozól ,bármelyik szériából veszel / 7-5 / .Az én véleményem jövő biztosabb mint egy mostani cori7 már csak a több száll / 16/ miatt is ugyan azon az áron. Való szinű nekem sem az első lesz majd belőle.
-
Márk
senior tag
válasz
30z.Samu #5256 üzenetére
Bő egy hét használat után elmondhatom, hogy maximálisan azt hozta, amit vártam tőle (Ryzen 5 1600, Asus Prime X370-Pro).
Összerakás után elsőre indult, Win 10 csont nélkül felment, a procihoz adott gyári hűtő jól hűt és nagyon halk (idle 38-40°C, videokódolás alatt 53-55°C). A gépben a leghangosabb dolgok a vinyók.
A ramokra kell egy kicsit figyelni, én hiába vettem olyat, ami benne van a QVL listában hogy megy 3200 MHz-en, néha újraindult a gép egy program alatt (érdekes, mert játékok alatt nem volt gondja), levettem 2933 MHz-re, így mostmár atom stabil akár fél napos videokódolás alatt.is. Újraindulás, fagyás, kékhalál nincs.
Száz szónak is egy a vége, nem bántam meg hogy belevágtam a Ryzen kalandba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest