- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
badxgirl #30987 üzenetére
Értem. Akkor az a kérdés hogy azt a bizonyos 80 fokot mikor kapja milyen terhelés mellett.
Mire lesz befogva a proci javarészt?
Munkára ahol mind a 6c12t dolgozik vagy játékok alatt vagy már akár szimpla böngészésnél?
Abban az esetben ha ezt csak stressteszt alatt mérted akkor még bőven elfogadható mivel játékok alatt is nagyon max 60-65 fokig mehet majd fel sacc/kb. Álltalában ilyen ~15-20 fok difi szokott lenni stresszteszt és játék között , mivel utóbbiban már a vga hő és közrejátszik hiába az alacsonyabb cpu kihasználtság. Ezért is függ háztól azon belül meg a hűtéstől. -
Pro!Petya
addikt
válasz
badxgirl #30981 üzenetére
Monitorozáshoz használd a Hwinfo64-et, hőfoknál meg a Cpu (Tdie) sor kell majd. Pontos, attól nem kell tartanod.
A hőfok meg nem választási lehetőség így mindenki annyin fogja meg amennyire a háza/hűtése engedi.
Aki 75-80 vagy még efölé is "engedi" az csak szimplán nem tudja hűteni és nem azért használja annyin mert van választása.
Nálam konkrétan IBT VH , Prime és társai alatt sem éri el a 65-70-et. Szimplán törekedni kell a terhelés alatti elérhető legalacsonyabb hőmérsékletre. A hosszú távú magas hő ami legjobban degradálja a cput. -
pengwin
addikt
-
Ragnar_
addikt
válasz
badxgirl #30781 üzenetére
Én kb. tesztek alatt és videokódoláskor hallom, hogy a procihűtőventi magasabb fordulatszámon pörög. De az tény, hogy nyáron melegebb lehet. Nyáron a VGA-t is lockolom kb. 60 FPS-re, így az sem megy full terhelésen így hűvösebb az egész rendszer valamivel.És az 1600x-et ha húzod is sokkal nem lesz melegebb nekem 3850Mhzen megy 1.28V körül. Nagyon sokat nem jelent egyébként, de ha megy egy kicsit magasabb órajeleken hadd menjen, ha még fesz se kell neki akkor meg főleg.
-
válasz
badxgirl #30726 üzenetére
Hát én ilyenről nem tudok.
Ha nem túl magas feszültséget adsz neki nem hinném, hogy bármi probléma is adódhatna a cpu-val. Nálam már rég óta 1,3V@4GHz -en megy.
Nekem pont az nem tetszik, hogy rángatja le fel a feszültséget a 2 magon folyamatosan, ha nincs OC és XFR be van kapcsolva. -
válasz
badxgirl #30721 üzenetére
Az XFR az amit láttál korábban, hogy 2 magon felugrik magasabb frekvenciára amikor dolgoznia kell és a hűtés is megfelelő. Ennél jobb vagy nagyobb teljesítményt ad szerintem, ha OC-val beállítasz egy fix frekvenciát biosban. Így már minden magon ezen fog menni és az xfr-t ki is kapcsolja. Nekem pl 4 GHz-en megy a cpu, amit 1,3 V mellett stabilan tud. (CPU függő, lehet neked ennél több feszültséget kell majd adnod vagy csak mondjuk 3,9-en megy ekkora fesszel, de még akkor is jobb az XFR-nél.) Lehet ilyenkor jobban melegszik majd, de nem sokkal azért, persze kérdés milyen hűtésed van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged