- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cingáriusz #31774 üzenetére
Nálam 1,35V @3,9GHz van most beállítva, 1600X-en (12nm).
Úgy tudom a 2600-nak (7nm) 4,1GHz körül kellene járnia hasonló feszültség mellett.A hűtés elégséges a processzorhoz? Mert van egy ilyen AMD butaság, hogy hőfokok miatt nem boost-ol tovább a CPU...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #31774 üzenetére
tuning mindig lutri, de azert valami ertelmes fesszel hoznia kellene azt a 3.9 -et.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #31766 üzenetére
ha huzod, akkor az energiagazdalkodas es a turbo kikapcsol, tehat ha beallitod 36x szorzora, akkor fix annyin fog menni.
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #31077 üzenetére
Elég durva különbség. Ennyit számít az optimalizáció.
Sajnos nálam a régi kis R7 260X eléggé visszafogja a képkockaszámot. Neked 1060 6GB van, na azzal kb pariban van az RX 580 8GB, szóval köszi, így tudom mennyit nyerek kb a fejlesztéssel
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #31075 üzenetére
Pedig a Warplanes is a WG fejlesztése mint a WoT vagy a Warships...csak akkor nem kapta még meg az új enCore enginet.
Mert nálam a WoT 1680x1050 Ultrán fut 35-65FPS-t átlag 45-55 között. 1600@3,7Ghz 1,25V+ 2933Mhz 2x8GB Aegis. Tervezek venni majd egy RX 480/580 8GB-os VGA-t a mostani R7 260X OC 2GB helyére. -
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #31057 üzenetére
azt azért vegyük észre, hogy több mint 20% az i3-8350k felára az 1600x-hez képest és többszálas (4+) feldolgozás esetén a ryzen kb. kétszer olyan jó... Szóval az, hogy mindenben jobb az i3 totálisan nem igaz.
És valószínűleg a ryzen időtállóbb lesz, ahogy a multi-core processing fele megy minden. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #31062 üzenetére
hm. akkor a nehany lapon bizonyos nvme ssdkkel valo inkompatibilitast is kizarhatjuk, mert ezeket idokozben allitolag megoldottak jol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #31055 üzenetére
az asrock lapon a bios is a legfrissebb ?
-
válasz
Cingáriusz #31054 üzenetére
Én az új árakat néztem.
A használt I3-8350K-t szerintem nem az új 1600X -hez érdemes viszonyítani.
Amenyiben mindegyik terméket egy ugyanazon boltból szerezzük be újonnan, az I3. 8350K és az alaplap ami kell hozzá lényegesen drágább, mint az 1600X és alá a lap.
Vagy én nagyon rosszul nézek valamit. Meglehet. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31057 üzenetére
Ezt mondom,hogy a te felhasználási területedre jobb választás a kevés magos erősebb egymagos teljesítménnyel bíró Intel.
De ezt már a vásárlás előtt látnod kellett volna, sajnos baszták optimalizálni a mai, de régi technikával megáldott engineket. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31054 üzenetére
Azt nem állítanám,hogy "jóval erősebb" csak azt,hogy az általad használt területre jobban megfelel.
-
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #31051 üzenetére
Frissitesek, driverek plusz milyen adattárolóról futott... ha minden egyezik, akkor a : “drágább jobb “egy esetben meg mindig valós lehetőség
-
válasz
Cingáriusz #31049 üzenetére
Mondjuk 20-25% -kal drágább is az I3-as, ha jól látom.
Ráadásul egy megfelelő alaplap is lényegesen nagyobb összeg alá.
Szóval a kérdés csak annyi, hogy a %-os felár hoz-e ugyanennyi pluszt. Szerintem. -
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #31043 üzenetére
Szoftver környezet..?
-
válasz
Cingáriusz #31043 üzenetére
Cseréld le akkor arra a konfigod!
-
Stonerice
őstag
válasz
Cingáriusz #31023 üzenetére
Nekem is ez a gondom. Cities skylines ban 20 fps alá megy. Haver hamarosan meglesi nekem 8genes i3 al. Kiváncsi leszek.
Széttuningolva a ramot és a procit is alig éri el a 23 fpst ugyanazon a beállításon. Szerintem nem kellene költened holmi 2600ra. Alig gyorsabb. Kb mintha húzott első genes ryzent raknál a gépbe. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31037 üzenetére
az amd oldalán ott van, én is onnan szedtem le: [link]
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31035 üzenetére
a ryzen energiaséma windowsban van ha feltetted a chipset drivert.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek -
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31021 üzenetére
a windowsod már a legfrissebb 1903 verzió? (itt tudod megnézni: gépház/rendszer/névjegy)
ugyanis javítottak a ryzen támogatáson és rengeteg a pozitív visszajelzés, hogy simábban fut a pubg, valakinek a csgo max fps felment 300 ról 600-ra(bár mások meg semmi plusz teljesítményt nem tapasztalnak)
szóval egy próbát megér frissíteni a windowst
szerk: illetve használd a ryzen energiasémát (agresszívabb mint a windows kiegyensúlyozott hátha segítene) -
Kolbi_30
őstag
válasz
Cingáriusz #31026 üzenetére
Nekem egy sima 1600 van World of Warships fixen 75 FPS mert erre van lockolva..nem zuhan sehová.
-
Pakmara
őstag
válasz
Elvileg működnie kell B350-el is, de igen az elképzelhető, hogy feature-t vesztesz ha nem váltasz X/B5xx szériás lapra. Kicsit elindult nálam is a hangya, ígéretesnek tűnik a Zen2. Viszont Ryzen 1600-->3600 váltást sajnos magamnak se tudom racionális érvekkel megtámogatni, tekintve a használati szokásaimat.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Ha váltanál 2600-ra, javaslom várj pár hetet.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31023 üzenetére
Ha tudtad,hogy ez a játék lesz a fő felhasználási területed miért nem egy új Celeront vettél?
Látom 2666Mhz-s kited van, mikor Ryzen felé kacsingattál nem tisztáztad magadban ezeket a pontokat?
Nem látom jogosnak a panaszod, mivel több mint 2 éve folyamatosan azt kommunikáljuk az összes Ryzen topikban,hogy minimum 3000Mhz-s kit, és,hogy a régi engineknél lehet lemaradásra számítani.
A hozzászólásom margójára idetűzve, a 2600-2600X sokat javult ezekben az irányokban 3-4% IPC növekedés, delayek csökkenése, órajelek növekedése, memória gondok orvosolása.Így sokat javult a 2. generáció a régebbi enginel szerelt játékokban is.
sarkadifeca: Várj még 1-2 hetet a vásárlással, mennek még lejjebb az árak, csak figyeld
Én még "időben" szálltam ki a jelenlegi generációból -
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31021 üzenetére
Ezt a 30-40Fps-t nehezen hiszem, mert még anno nekem 1060-al még a BF1 is majdnemhogy GPU limites volt 1080p lowon.(1600 3.8Ghz)
Magasabb grafikai beállítások mellett meg full GPU limit van,főleg a 1060 társaságában.
Mellyek is ezek a játékok? -
Picco
addikt
válasz
Cingáriusz #31006 üzenetére
de a +15% IPC novekedes miatt fizetsz tobbet, nem a +200mhz miatt.
-
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #30983 üzenetére
Nekem 3925mhz 1.33-1.38 között és így megáll 67 fok körül.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Azt se tudom már mennyi az alapfesze
Talán pár napot ha ment azzalElső körben ha alapon van akkor egészen addig növeld a szorzót a biosban míg stressztesztek alatt nem hibázik amint ez bekövetkezik akkor lehet emelni a feszt és így tovább. Turbo-t ne felejtsd majd kikapcsolni ha eddig nem lett volna. Sajnos a kitesztelés az időigényes de ez ilyen móka.
-
pengwin
addikt
válasz
Nálam az 1600X+AB350M Pro4 bírta a 4GHz-et is a gyári feszültséggel, 3,8-nál már egy kis alulfeszelés is bele fért.
Nézd meg a BIOS-ban, hogy feszültség állítás után mennyit kap ténylegesen a CPU, mert a Pro4 hajlamos többet adni, mint amit te beállítasz. Nekem gyárilag 1,42V felett volt a feszültség, pedig 1,3725 volt beállítva.(#30981) badxgirl
Le is írtad magadnak a választ: a gyártó azt az értéket adja meg, ahol még nem lesz baja a CPU-nak.
Ugyan nem szerencsés 90 fok fölött járatni, de kibírja. Pld. notebookba való chipek rendre sokkal magasabb hőmérsékletet tolerálnak a gyártók szerint, pedig azok is ugyanolyan chipek.
80 fok alatt viszont már tényleg csak egyéni preferencia kérdése a dolog.
A 65 fokot gyári beállításokon is túl lépik ezek a CPU-k, szerintem felesleges azon erőlködni, hogy ott tartsd, mert csak a zajt fogod vele növelni. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Cingáriusz #30979 üzenetére
Szerintem semennyire , ha csak nem ingyen.
Annyira meg lehet rántani az 1600X-et is mint a 2600-ot all core.
Mivel nem X-es 2600 és a lapod sem 450/470 ezért a PBO/XFR2 is kilőve, csak a turbo maradna gyárilag ami 3,9GHz.
Így az all core oc jöhet csak számításba amivel meg ugyanott lennél mint az 1600X-el kb. Nüanszi difivel kapnál többett, azt is csak szintetikus tesztek alatt vennéd észre. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30970 üzenetére
Csak arra próbáltam ezzel utalni, hogy egy komolyabb lapban se biztos, hogy jobb eredményed lenne, mert a ram egyéb paraméterei is számítanak, biosban kB 20 értéket, lehet állítani a ramnak.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30967 üzenetére
Honnan veszed, hogy rosszabb értékekkel van az övé? A maradék 20 paraméterét nem látjuk a beállításainak, amik jobban számítanak, lehet, hogy ott jobb értékeken van nála.
-
Sdi
addikt
válasz
Cingáriusz #30945 üzenetére
-
Lendova
őstag
válasz
Cingáriusz #30946 üzenetére
A te általad mért értékek néhány százalékkal maradnak el egy XMP 3200-as B-die-tól, szóval teljesen jók.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30839 üzenetére
Kicsit tovább kisérleteztem:
Corsair Vengeance LP 2*8GB CMK16GX4M2B3200C16, AB350M Pro4, Ryzen 1600X:
3200MHz 16-18-18-36 (XMP profil): nem bootol a gép
3133MHz 16-18-18-36: Megy, de nem 100%-ban üzembiztos.
3066MHz 16-16-16-36: betonstabil
2800MHz 14-14-14-33: betonstabilPáratlan időzítéseket nem hajlandó elfogadni, 15-nél is 16-ra áll be. Ezért sem írtam 3066-2800 közti frekvenciákról, mert azok a 14-re csökkentett időzítéseket nem bírták.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #30898 üzenetére
Várj a 3.genre.
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #30898 üzenetére
Másik alaplappal?
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #30896 üzenetére
Szerintem ennyit nem ér az egész, hogy mindent cserélj. Mondjuk tény hogy az Asrock B350M-Pro 4 lapok elég rossz nevet szereztek. Ezt leszámítva őszintén kívánom neked életed legnagyobb gondja legyen, hogy a Ryzen 1.gennel csak 2666Mhz-en megy a ramod
-
válasz
Cingáriusz #30888 üzenetére
Hát próbáld meg bedugva és minden kétely elszáll.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Szerintem semminyire, de ha zavar a dolog vehetsz hozzá átalakító kábelt és megvan oldva, de inkább csak a nagy fogyasztású oc-zot prociknál van jelentősége, a stabilabb feszültség miatt.
-
Simi37
őstag
válasz
Határozottan kétlem, hogy az 1x4 pin lenne az oka. A memória amúgy is a 24pin-ről kapja az áramot. A bekarikázott rész kizárólag a cpu és a soc VRM-et táplálja.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30881 üzenetére
Sajnos ez tényleg crapshot volt az 1000-es Ryzeneknél.
Nálam végül 3066@16-16-16-36-on maradt a RAM, a CL14-es beállítással már hibát dobott a memtest.
CL15-re meg nem reagált, CL16-ra állt be helyette.
Majd még kisérletezek vele kicsit.Egyébként nálam a memtest pl. nem tudta rendesen kiolvasni az éppen aktuális beállításokat, mindig 2133MHz-esnek jelentette a RAM-okat, a JEDEC szabvány szerinti beállításokkal és értékekkel.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30881 üzenetére
Az első szériánál 2666 felett oc-nak számít, amire nincs garancia, hogy menni is fog, lehet, hogy olyan procit fogtál ki, aminek ennyit tud a memóriavezérlője vagy az alaplappal nincs kibékülve vagy a ramokkal.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30867 üzenetére
húha, ez is szép kis dobozka...
Oké, ez egy teljesen legitim érv.
(#30868) GAbre
Hát szerintem ha gyárilag 3000MHz-es egy RAM, akkor alacsonyabb időzítésekkel legfeljeb alacsonyabb órajelen fog menni.
Egyébként a sávszélességet én sem értem, hogy miért csökkent, bár szerintem ilyen mértékű eltérés miatt nem kell a falnak menni.A 3000MHz meg a CPU/IMC szemszögéből mindig tuning lesz, hiába 3000MHz-es gyárilag a RAM... vagyis lutri így is, úgy is. Ha stabil volt a 2400-as RAM 3000-en, akkor én megmaradtam volna annál. Főleg, hogy az Aegis azért "belépő kategóriás" RAM, azon nem szégyellik cserélni a RAM chipeket verzióról verzióra... és ez még a Ripjaws-ra is igaz. G.Skillből talán egyedül a Trident Z és Flare X RAM-ok kapták ugyanazt az IC-t.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30863 üzenetére
Miért nem dugjátok be a tápcsatlakozókat?!
Nem az a lényeg, hogy többet fogyaszthat vele a CPU, hanem az, hogy simább tápellátást kaphat.
Dugd csak be a tápcsatlakozót... nem hiszem, hogy ezen a problémán segíteni fog, de dugd csak be.Egyébként nem véletlenül nincs garancia az OC mértékére.
(#30865) GAbre
Miért váltottál azonos specifikáciojú RAM-ra?
Nem lehet, hogy van más eltérés a kettő között, pl. másodlagos időzítések, vagy pl SR-DR?Egyébként ha te kb. 2ns késleletetést és ennyi sávszélességbeli eltérést észreveszel, akkor emelem kalapomat.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #30863 üzenetére
Nem lehetséges, csak ganyé az IMC, ezért nem megy.
-
pengwin
addikt
válasz
Eddig az XMP profil beállításaival használtam a RAM-okat alacsonyabb órajelen, de tegnap elkezdtem állítgatni az időzítéseket.
Az XMP profil 3200MHz@16-18-18-36
Amit teszteltem:
3066MHz 16-16-16-36-os időzítésekkel stabil a memtest alapján.
3066MHz 14-16-16-36-on van most a RAM. Ugyan ezt már nem volt időm tesztelni, de úgy néz ki menni fog.Mi a topikban a tapasztalat az időzítések és az órajel hasznosságáról? Mikor éri meg egyiket beáldozni a másik oltárán?
Egyébként CMK16GX4M2B3200C16-os Corsair RAM-okról van szó, Hynix chipekkel.
-
Tommee
aktív tag
válasz
Cingáriusz #30850 üzenetére
A Bios-on is múlik: nekem Asrock A320m lapban régi verzióval a Gskill Aegis 3000-es Ram xmp profillal csak 2933-al indult és fagyott vagy újraindult. Csak 2133-on volt stabil,a kettő között nem próbáltam.
Felfrissített BIOS-al már xmp 3000-en stabilan ment, még 3200-on is! -
varmi2
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30846 üzenetére
Akkor a biosban nézd meg mennyi, mert fontos a memoria vezérlő miatt.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30820 üzenetére
-
NandoXXL
senior tag
válasz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30827 üzenetére
"ha manuálisan átírom az első értéket 15-re, akkor is 16-al indful el. Erre valami ötlet?"
semmi extra, anno kiderult, hogy az elso generacios Ryzen valamiert nem mindig szereti a paratlan CL erteket, es ezert alltija at a lap.
-
válasz
Cingáriusz #30818 üzenetére
Nekem pl a 2018/03-as biossal jobban megy, mint a legújabbal. (MSI B350m lapnál)
Simán ment 3000 MHz-en a GSkill Aegis, az új biossal pedig csak 2800-on stabil. -
NandoXXL
senior tag
válasz
Cingáriusz #30815 üzenetére
DDR4 ram: 2933!!!!!!
LEÍROM 2933 támogatott OC beállítás (tuningnak számít), 3000 nem működik Ryzen alatt a cpu sajátossága miatt, játszani 2933-nál időzítésekkel lehet, 3200 pedig 2xxx procikhoz javasolt.
Nem neked szólt a vastag betű, a többieknek hogy észre vegyék. Jó lenne módosítani egyértelműen az összefoglalót, kiemelve memória beállításokat, kompatibilitást.
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #30821 üzenetére
Az SoC-nak min. 1V kell és a ramoknak is 1.35V.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30821 üzenetére
Parasztosan megfogalmazva a SoC Voltage az uncore részegységek feszültsége, pl. a memória vezérlőé.
Balról a második fülön lehet állítani a BIOS-ban, a CPU OC és az XMP profil állítás között van középtájt. -
Picco
addikt
válasz
"Soc az a magfeszültség?" majdnem, chipset fesz ha jol tudom, lehet lehet hogy infinity fabric-hoz is kotodik.
-
válasz
Sajnos 2666-nál nem hajlandó nagyobb beállításon elindulni a gép, akár XMP-vel, akár auto módban próbálom a ramokat.
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #30818 üzenetére
Amit Varmi is kérdezett, mennyi a SOC fesz? Megvan a min. 1V ?
Ha 1.1V SoC fesszel sem 2667 fölé próbáld meg manuálisan az XMP profilt nem használva. Beállítod a 3200Mhz-et és 1.35V-ot a ramnak a memória időzítéseket pedig hagyd auto-n.Nálam sem ment 3000-en az 1600 és X370-Pro mellett a G.Skill Aegis XMP-vel csak ahogy fentebb irtam. Ennek oka valszeg hogy XMP profil Intel rendszerekhez van validálva.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
BIOS frissítés?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Mennyi a soc feszültség? 1-1.1V között legyen.
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #30813 üzenetére
Igen, 2004-ben jelent meg
Szerintem is jól néz ki, ezért is vettem meg kemény 8K-ért tavaly és mert full alu(ötvözet)
Aztán a fronton kicseréltem a világító Tt feliratot sokkal aktuálisabbra
-
válasz
Cingáriusz #30810 üzenetére
Azért ez nem Trabantból Ferrariba kategória.
Készíts egy tesztet mindegyikkel (játék közbenit is), kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye. -
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30791 üzenetére
Passz, én kis várakozás és fórumolvasás után frissíteni szoktam.
Eddig minden BIOS-szal javult kicsit a rendszerem, de az ellenkezőjére is volt példa innen a topikból.Szerintem próbáld ki a mostani BIOS-szal, ha nem megy akkor meg frissíts és próbáld ki azzal.
Amit nem értek, hogy hogyan lehet fenn neked 5.70-es BIOS, amikor olyat nem is listáz az AsRock oldala AB350M Pro4-hez.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30783 üzenetére
AB350M Pro4: ehhez 5.80 a vége, az ATX-eshez 5.70.
KB. egy hónapos BIOS, a leírás alapján ugyan az a két verzió. -
djculture
félisten
válasz
Cingáriusz #30744 üzenetére
[link] Olcsó lapban gyári hűtővel ... Legjobban húzható pont ez a 1600x, jó hűtővel drága lapban 5000mhz felett lehet járatni.
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #30756 üzenetére
Ha váltani akarsz én a helyedben már X570-re váltanék. Egyébként kicsit jobb a memória tuning lehetőség B450-el, de ez is inkább 2.gen Ryzennel.
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30754 üzenetére
A RAM órajel leginkább a CPU integrált memória vezérlőjétől függ.
A korábbi tapasztalatokat figyelembe véve szerintem nem lősz mellé azzal a RAM-mal.
Szerintem a magasabb kategóriás alaplapnál a legnagyobb nyereség a jobb VRM, amitől lehet, hogy stabilabban tud üzemelni a CPU. Szerintem a B350-X370 váltás nem biztos, hogy megéri, de igazából a konkrét tipustól és az ártól függ.
-
válasz
Xfr bekapcsolása mellett a gyári fesz teljesítménytől és hőmérséklettől függően folyamatosan változik nem?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
erre nem lehet valaszolni, processzora valogatja, ki kell tesztelni a tied mennyin stabil.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #30685 üzenetére
ha állítod a szorzót akkor bukod az egymagos turbót. tehát ha pl beállítod a szorzót 38-ra akkor az összes mag 3,8 Ghz-en fog menni, nem fog egyik se boostolni 4Ghz-re
-
GAbre
veterán
válasz
Cingáriusz #30689 üzenetére
Ha szorzóból csinálod ramok maradnak annyin igen.
G-skill aigist ajánlják nagyon soknak megy 3200mhzen is vagy többen.
Én is olyat veszek.Hiába megy húzva 3000mhzen 2400-es memóriáim.
Meglátjuk maradnak régiek,vagy jól húzható lesz nálam és eladom régieket.
Redgoatnál 25 k környékén volt az új 2x8Gb-sak. -
GAbre
veterán
válasz
Cingáriusz #30685 üzenetére
-
GAbre
veterán
válasz
Cingáriusz #30683 üzenetére
1600x-em van.
Biosban érdemes állítani aztán aidával/prime-al tesztelni,hogy bírja-e.
Én 3.8 Ghz-en használom alulfeszelve.
4ghz-hez már ha jól emlékszem,már 1.4V körüli fessz kell,és nem is hoz számottevő javulást. -
sutyi^
senior tag
válasz
Cingáriusz #30651 üzenetére
Nézd meg jó helyre vannak-e rakva a memória modulok. Lehet nem DC-ben megy...
-
válasz
Keresem, de nem találom azt a 30-40 fps-t. 😀
[link]És nekem megy 4,1 GHz-en is az 1600x
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
20-40 fps az sok, tehát pl intelen volt 50 fps-ed ryzenen meg van 10-30?
ott valami más gebasz van -
SECTORnooB
addikt
válasz
Ha olyan játékokkal játszol ahol nincs kihasználva a többlet szál, akkor egyértelmű a 8100 előnye, 1600X tuningjával ellensúlyozható. Különben nem értem, ha nem játszol semmi olyannal ami igényelné a több szál adta lehetőségeket miért váltottál, illetve ha már váltottál akkor miért nem 2. genre, mikor IPC-ben és órajelben is erősebb mint az első generáció.
-
palfitom
félisten
válasz
"20-40fps-el is gyengébben megy benne ugyan az a vga?" - Nem hinném.
Még olyan játékokban is nagyon közel kellene lenniük, amik nem használják ki a 6 magot. A 6 szál, vagy többre skálázódóknál pedig az 1600X-nek jobban kellene teljesíteni. -
rumkola
nagyúr
válasz
játékokban bizony igen, lehetséges
az 1600 sok játékban lassabb mint a 8100
lapod jó -
garfield545
tag
válasz
Cingáriusz #30517 üzenetére
Minden rendesen rajta van tökig. Meg vannak húzva a csavarok. Anyit mozog a mint az Inteles konfigomnál.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30504 üzenetére
van gyorsulas, bar szerintem 2933 felett mar nemakkora, ami megeri a macerat. persze ha egybol megy a 2666 -> 3200 lepes, akkor nemkerdes, hogy ott kell jaratni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30502 üzenetére
akar mukodhet is, kell hozza 3200 -at biro ram, meg hasonloan acelos soc a prociban.
-
ahantos1963
kezdő
válasz
Nem aszinkron! Az XMP (extrended memory profile = kiterjesztett memória profil) a memória lehetséges gyári maximumát adja. Ha a proci és alaplap ezt támogatja/bírja akkor dzsssáááááááááá. Észrevehető lesz a különbség.
Egyébként életképes.
-
Sdi
addikt
válasz
Cingáriusz #30504 üzenetére
3000-nől alacsonyabban még nem használtam őket, így ezt nem nagyon tudom.
-
Sdi
addikt
válasz
Mit értesz életképes alatt ? Nálam kétféle ram megy 3200-n az 1600x-el.
-
Stonerice
őstag
válasz
Cingáriusz #30488 üzenetére
Sikerült egy módszerrel orvosolni.
1 venti hátul befúj
1 venti a cpu felett befúj
1 venti az előlapon kifúj
Általában nem ez az ajánlott . De úgy fest ennél a gépháznál az a megfelelő
Minden más megoldással 60-65 fok
Most beállt 52 re mint az ATX gépházzal. -
Stonerice
őstag
válasz
Cingáriusz #30486 üzenetére
Natec Genesis titan 700 házat váltottam (4db fan)
CM Q300L-re (3db fan)
Naívan , azt gondoltam ha szét van perforálva az jó dolog.
De szerintem az alaplap mögött nem járhat a levegő hiába raktam 3 ventilátort a gépbe így is sokkal rosszabb mint az előd.
Eddig úgy próbálgattam hogy egy venti előre(befelé irányítva) kettő felülre(kifelé irányítva)
Szép lassan eléri negyed óra alatt a 63 fokot a cpu. Az alaplap is 60fok. GTA 5 ben ahol csak 20-40% a cpu kihasználtság. -
varmi2
nagyúr
válasz
Cingáriusz #30482 üzenetére
Jól döntöttél. De jövőre sem lesz értelme a ryzen2re váltani, de ryzen3-ra már lehet igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Opel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy ruhás topik
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest