- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gratzner
tag
Egyelőre 1,375v - 4Ghz stabil a cucc, max 78 fok cpu hőfokkal... Mára ennyi fér bele a tesztelgetésbe, de még egyszer köszi a tippeket, így jó lesz már lassan...
-
gratzner
tag
válasz
Pro!Petya #28335 üzenetére
Nem kizárt, hogy felcseréltem, de lényeg, hogy hwinfo-ban (én ennek a proginak hiszek) a lap/cpu része mindig a 20 fokkal alacsonyabb értéket írja, ugyanazt az értéket, mint a cpu (tdie vagy tctl nem tudom) alacsonyabb értéke. A másik (tclt vagy tdie) meg 20-al több. Namost ha a valós a magasabb, akkor nem kellene droppolnia 95 foknál? Asszem beteamviewer-ezek a gépre, mert már fel.sz, hogy nem tudom melyik érték a mérvadó...
-
gratzner
tag
válasz
Pro!Petya #28331 üzenetére
Helo!
Már el is felejtettem
"4GHz-en amit láthattál "turbo" melletti fesz az csak egy pillanatnyi max volt mivel ilyen feszen azzal hűtővel már elforrt volna a proci."
Nem hiszem, hogy pillanatnyi volt, mert rátoltam egy cpu-z bench-et aztán stress-t, illetve c15-öt (persze egymás után, nem egyszerre), és eközben hwinfo-t figyeltem végig, a fesz 1,5 fölött, proci kihasználtság all core 100%, cpu tdie=max 95 fok, tctl=max 75 fok, lap/mb=max 60 fok, lap/cpu=szintén 75 fok, mint a cpu tctl. A Tdie és a Tctl közt mindig pont 20 fok a különbség. (amúgy az a bizonyos Aisuit is az alacsonyabb értéket írja a cpu hőre). Meghát, nehogy már 95 fokos legyen és megy vígan...
"Na most ez a fenti fesz fixen van neki megadva vagy offset + llc húzza fel ennyire?"
Ezt a feszt AiSuit auto turbo állította 1,52-re és 3,9 Ghz-re az órajelet, ezt vettem én le ugyanitt fokozatosan 1,425-ig és fel 4 Ghz-ig az órát... Nem tudom, hogy ez minek számít, offset-nek, vagy hogy oldotta meg a progi. De mindegy is, farolok vissza bios-ba és megnézem onnan este.Amúgy volt már anno megjelenéskor és fél éve is sima 1600-am, ott olyan egyszerű volt ez, mint az álom. Mondjuk akkor mindkét esetben bios-ban állítottam rögtön. De nem emlékszem ilyen magas feszekre.
Lehet az lesz, átnyergelek egy non-x 2600-ra, viszont ezt előbb tisztázni kell, mert bassza a csőröm
"Ennél a résznél 4 modul hatása az imc-re nem lényeges az a memoria résznél lesz majd fontos hogy elég -e az a fesz mivel a ramfesz felét kapja. Ha ott nehézkes a helyzet akkor elsőkörben dram fesz, ha azután is kell még stabilizálni akkor emelni kell a soc feszt is. (1,15V fölé ne menj)"
Memóval szerintem semmi gond, 1,2v (alap) és a kis 2400-asok úgy repülnek 1500-al (3000), mint az álom, tovább nem is csesztetem, úgyis ideiglenes megoldásnak szántam őket.Nah köszi még egyszer, nem mondom, hogy nem jövök még nyafogni majd ha úgy alakul... :p
-
gratzner
tag
válasz
varmi2 #28325 üzenetére
Sziasztok srácok!
Köszi az útbaigazítást, jogosnak is tartom. A progiban gondoltam előtesztelni (gyorsaság kedvéért, hogy ne kelljen mindig újraindítani), aztán a bios-ban a végén a megfelelő értékeket megadni véglegesen. De akkor ez halott ügy így... Törlöm, értettem
Majd jelzem mi lett offset-tel az eredmény. Azt hiszem bios-ban azt lehet állítani ugye? -
gratzner
tag
Sziasztok!
Jó pár napja olvasgatva a topikot, arra jutottam, csak megkérdezlek Benneteket is, törődjek-e bele a jelen helyzetbe...
Adott egy konfig, és minden faja, csak a fesz... nem az igazi:
Asus Prime B450-Plus
R5 1600x
Alpenföhn Brocken 3
4x4 GB HyperX Fury 2400
RX 570 Strix 4GB
1 ssd, 1 hdd
NZXT h500 + 2x12 +2x14 ház ventiMemo biosban 3000 Mhz-re allitva vígan szalad cl 16-on, semmi mást nem babráltam ezzel kapcsolatban...
Prociból azért lett az x-es, mert nem szeretném fixen meghúzni (volt 1600-am sima, ott nonstop 4,1-en szaladt a kocka), hagynám hogy boost-oljon csak automatikusan amikor szeretne!
A problémám, hogy AISuit-ban rányomtam az automata turbo beállításra (nem tudom hogy hívják, mobilról vagyok), belőtte szépen 3900-ra az órajelet de 1,52v feszt ad nekiNoórmális???
Ezután nyilván elkezdtem tesztelgetni manual ugyanitt AISuitban, kb az a vége, hogy 4 GHz 1,425v. Kicsit sokallom... 3,9-en megy 1,375-tel, de ez is soknak tűnik.
Ugyanekkor a legdurvább helyzetben (4Ghz és 1,52v) stress alatt 75 fok a cpu max hőfok, illetve a lap is. Amúgy eldöcög 35-60 közt.
Namost melesz...rhatok a magas fesz-be, ha így stabil, vagy azért foglalkozzak még egy kicsit a dologgal szerintetek?
Arra is gondoltam, a memo a 4 slot miatt jobban terhel, de nem tudom van-e ennek köze a problémához... (Ezt még majd tesztelem 2 modullal, illetve alapon hagyva)
Azért megfordult a fejemben, hogy bár nem akartam a többlet költség miatt 2xxx szériát, de itt lenne a kifogás, higy megiscsak cseréljem az új genre a kockát :pNah Urak, köszönöm előre is a segítséget!
-
gratzner
tag
válasz
Feriboy2 #28220 üzenetére
Procival kapcsolatban PR topikban kaptam ellenkező véleményt, de a Tied jobban tetszik (közelebb áll a saját véleményemhez)
Lehet csak mert a fogamhoz akarom verni a garast, de egyszerűen nem tartom indokoltnak 42 helyett 72-ért megvenni 3-7% gyorsaságot. Nem hiába alig találni eladó használt 1600-asokat...
Ram meg próba, aztán max. elbukom rajta, amit a procin nyertem -
gratzner
tag
Még valami...
Ezzel a kittel mi lehet a problem, azon kívül, hogy nincs rajta a 2 lehetséges lap qvl-en? Bár ezeken a listákon szereplő ramot még sehol nem találtam soha boltban, mégis mindig ment minden ramom a lapjaimban
https://oaziscomputer.hu/termek/5846/G-Skill-16GB-3200MHz-Aegis-KIT-F4-3000C16D-16GISB -
gratzner
tag
Hali Srácok!
Már 2 hete olvasgatom a SR és PR illetve "milyen alaplapot vegyek" topikokat, visszamenőleg is az elejétől, mert új vas kell a lelkemnek...
Namost B450 (Tomahawk, vagy K4 még nem tudom) a kiszemelt lap, és 2600x-et szerettem volna bele, viszont úgy felment az ára, hogy csak lestem (72ezer kb).
Fél órája találtam aprón egy 1600x-et 42-ért, lecsaptam rá, egyelőre üzenetben, még nem válaszolt a tag, de ahogy néztem a teszteket és olvastam a tapasztalatokat, a 30k különbség (ha számít, és nekem most számít) gyanúsan eldöntheti a mérleg nyelvét az előző gen. felé ugye?
Van valami hátulütője a b450-1600x párosnak? Gondolom XFR nem lesz olyan szupi, mint a 2. gen. procikkal, de működik nem? Nem tervezek manual tuningot, volt tavaly 1600-am, az nagyon szépen ment manual 4,1-et egy akkori Tomahawk-ban, mostanában viszont a felhasználás inkább a rejtett tartalékokat szereti...
A tulaj ezt az 1600x-et egy Asus crosshair vi hero-ban hajtotta, egyelőre ki tudja hogyan, de ha még működik, akkor nagy bajt nem okozhatott egy cpu-ban jól gondolom?
Legyetek kedvesek lebeszélni, vagy megnyugtatni!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest