- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
F.B.I. #32679 üzenetére
1xxx/2xxx esetén hwinfoban a TDIE -t kell nézni, az a valós hőmérséklet ; a tctl -re csinált az AMD valami minuszos ( -10 vagy -20 ) offsetet, amin annó mindenki is kiakadt ; ha jólemléxem még Fiery mester is elküldte őket a vérbe. Szóval TDIE 67 fok nagyon oké ; ha más tesztekben ( Cpu-Z stressz, Aida stressz, Ibt, Realbench, Y-cruncher ( ebben a sorrendben ! ) is oke, akkor valószinűleg stabil a cucc.
* "cpu magfeszültség svi2-tfn" olyan, mintha az 1xxx -en is működne a PBO, ami picit fura, mert az csak 2700X és felette van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
F.B.I. #32675 üzenetére
hwinfo a legujabb ? toljal mar egy screenshotot, ja es ne a "VID" -et nezd, hanem a "CPU Core Voltage ( SVI2 TFN ) sort.
llc hova van állítva ?
* jahogy itt a biosban 1.424V ; azzal ne foglalkozz, valoszinuleg azelott maszik be a biosba, hogy felprogramozta volna a vrm vezerlest.
-
heavygrip
senior tag
válasz
F.B.I. #32667 üzenetére
Sajna a néhai 1500X ről nincs fotóm, de találtam egy 2600as multi Core tesztet. Tudom itt már valamennyire fejlődött a gyártás technológia,de viszonyításképp ez is megteszi.
Ha AF lenne akkor ilyennek kéne lenni a procidnak, de tudtommal csak 1600AF(ami koppra egy 2600as)létezik, illetve írtad hogy 1600X.
Üres járatban 27 fok, terhelésen max 62.
Most tippre az 1600X All Core terhelésen kb 65-70fok. A fesznek is csak minimálisan kéne nagyobbnak lennie.Lehet csak beragadt valami.
Na reméljük megoldódik a BIOS frissítéssel. -
hokuszpk
nagyúr
-
heavygrip
senior tag
válasz
F.B.I. #32658 üzenetére
Szerintem sok az a 66fok. Az egy Spire réz magos hűtő, nekem az volt kezdetben az 5600X-en. Játék alatt (CP2077) volt max 70 fok. Igaz MX 4el volt kenve.
Az 1700 és 1700X is ilyen hűtőt kapott, azokkal is elboldogult.Hiába szereznél wraith prismet, nem sokkal lenne jobb a helyzet, anno ki mértem olyan 4-5 fok van a két hűtő között.
Valami más lehet a gond. A régi biosok maxon pörgetik a procit,de szerintem a tiéd már uefis lehet, tehát nem kéne tekernie. Nézted Windowsban hogy mennyi az annyi?
Tuti jól van feltéve? Én jártam úgy régebben hogy valamiért nem passzolt a back plate a gyári hűtővel. Fogtam kivettem össze csavaroztam csak a hűtőt meg a back platet azután meg sikerült egyből.
Ha már egy csavar nem fogja akkor elégtelen lehet a hűtés.Bár írtad hogy 2x is szét szetted... körbe tudod nézni hogy biztos jól fekszik e fel a hűtő?
-
Gyuri27
félisten
-
leviske
veterán
válasz
F.B.I. #30587 üzenetére
Én sem vagyok szakértője a témának, de logikusan az arra az 1 hiányzó fázisra jutó terhelés a maradék 3-on oszlik el. Szóval ennyivel közelebb vannak már alap használat mellett is a maximális terhelhetőségükhöz, ergo ennyivel melegebbek.
Ha a "Live Update" Windows 10 alóli frissítést jelent, azt szvsz mindegyik gyártónál célszerű kerülni.
-
leviske
veterán
válasz
F.B.I. #30585 üzenetére
Azon a lapon elvileg 3+2 fázis van. Nem biztos, hogy bármilyen formában élvezné a tuningot. Picivel drágábban egy MSI Bazooka vagy Gaming Plus szerintem jobb választás.
Memóriából pedig szerintem nem célszerű single kiszerelést venni, azonos áron abban a boltban kapni Patriot kitet is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
F.B.I. #30454 üzenetére
ebbol a harom lapbol az Asrock ab350m pro4 nem ajanlott, mert volt belole egy hibas szeria, Asus Prime B350hez allitolag nem fog jonni 3xxx procikat tamogato bios frissites, ha fejleszteni tervezel, akkor ez is kiesik, marad a Giga, az legalabb ujabb chipsettel van, bar ott meg a fapad biosra panaszkodnak sokan.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
F.B.I. #30454 üzenetére
RX 480-at minek cserélni egy rx 580-ra? KB 5%-kal erősebb csak, ha mindenképp csere mellett gondolkodsz, akkor feljebb keresnék vga-t, minimum gtx 1660-t, hogy értelme is legyen a fejlesztésnek. Ram terén a 2400 és 3000MHz-es kitek között, ha csak 8GB kell 3-5e különbség van csak így nem érdemes a 3000 alattival foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest