- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
G4ga
őstag
válasz
Gyuri27 #32622 üzenetére
ismerem a márkát
mikor még számtechbe dolgoztam csak team group rammal dolgoztunk, mert az volt a legolcsobb. ahhoz képest hogy mennyit adtunk el, viszonylag kevés jött vissza.
Az is inkább rögtön mikor beraktuk a gépbe nem ment. meghibásodni nagyon nem akartakDDR1 - DDR2 idején rengetek mára már feledésbe merült gyártó volt sokkal jobb mint a mostani ismert márkák akkori termékei.
Csak a mostaniaknak jobb a marketingje.elötte aegis volt a gépbe, kama wing hütövel, de végül a htpc is trendi lett, kapott rgb-s ramot
elég jó áron jutottam hozzá 3600-os ramokhoz, legkevésbbé se gondoltam, hogy a proci lesz a szük kereszt metszett.
Nem baj, igy, abban is cserélek még egy procit és egy életre befejeztem a PC fejlesztést.
nem szeretnék költeni rá, csak ha valami behányikCorsair párti vagyok, bár a G.Skill Trident Z Royal nagyon tetszetős, de annyit már nem adnék érte.
-
G4ga
őstag
válasz
Gyuri27 #32620 üzenetére
baromira érdekesen viselkedett amugy.
ugye memory try it funkcioval probáltam.
3600-ra lett állitva. auto idözitéssel (cl 22 ) az asus logo még bejött aztán ujra indult a gép. majd 3 kör brobálkozás és kiirta hogy nem sikerült bootolni. és alapbeállitásokkal 2133-on indult a win.
Volt hogy vga hibaled melett nem adott képet.
Cl18-as beállitással ( ami a ram gyári értéke ) egyáltalán nem indult, csak loopolt 3x aztán alap beállitás.bios reset is megvolt.
4 modullal probáltam csak. egyenként nem, mert egybe szeretném használniA lap egy B550-A rog Strix amúgy.
Mindegy, 3200-n megy most cl14-ben. Jövő hónapban majd cserélek procit.
tegnap is tanultam valamit -
Szoszo94
őstag
válasz
Gyuri27 #32548 üzenetére
Érdekes, nekem tiszta telepítéssel (és biosban bekapcsolt tpm-mel /AMD fTPM/) a sima 1600 (nem AF) mellett hiba nélkül felment a W11, sőt, aktiválta is magát. Előtte a W10 s1155 lappal ment, MS fiókhoz kötött licensszel. Azt hittem, támogatott a Ryzen 5 1600, de ezek szerint nem az
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #32545 üzenetére
hatigen, csak ugy nem marad meg az ezer telepitett ize, meg a vpn meg az emailbeallitasok meg a tokomtuggya mi. Nomeg elotte mentsunk ki mindent, aztan masoljuk vissza.
Szopna ezzel a franc, ha mindenre is emlekeznenek, ami ezen a gepen fentvan.
11 is csak mokolassal megy, mert sima "AE" ami alapbol nem tamogatott proci.@RVR: nagyjabol kozom nemvolt eddig a gephez, user most keresett meg, hogy valami ize mar nemmegy a hetessel, tudok-e ra tizest varazsolni, de lehetoleg maradjon meg a minden is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #32513 üzenetére
nekem ne meselj az 5700G -rol, az enyem oregebb.
es alapon belekarmol a 4.8 -ba is
de a Summit még nem rendelkezik ennyire fejlett boosttal, ott van a sima PB meg az XFR oszt ennyi. Jo az is, de meg elegge kiforratlan. Tudom, ha ebben a topicban visszaolvasol 2017 Szeptember kornyeketol megtalalod mit szivtam a Corsair 3000 V5.2 rammal, meg mit tudtam kihozni az 1700 -bol.
az lehet, rosszul emlexem, es az Asrockban LLC nincs, offset meg van, majd meglesem, ha legkozelebb kozelembe jon egy asrock lap. Mondjuk epp van otthon latogatoban egy Taichi, de az Z590 azaz Inteles. -
hokuszpk
nagyúr
-
Kroni1
veterán
válasz
Gyuri27 #32213 üzenetére
Megpróbálom belőni majd a Custom P state-eket. Amig abban a Gaming K4 lapban ha manuált állít be a srác és semmi mást, neki akkor is van energiatakarékosság, nálam Pro4-F-en valamiért amint autoról átállok manualra már nincs. Lehet az olcsóbb lap átka, nem tudom. Az AM3+ lapomban is az volt, h csak offset-el volt CnQ.
-
Kroni1
veterán
válasz
Gyuri27 #32211 üzenetére
Igen, ezt tudom. Nem akarnám én fixálni, de az én példányom VID értéke elég magas, 1.375V ami teljesen felesleges neki. Ha beállítom neki a -100mV offsetet, akkor is nagyon magas, 1.312V-ot ad neki terhelve. Cserébe van energiagazdálkodás, és ilyenkor nem 0.864V, hanem 0.800V-on megy 1550MHz-en idle alatt.
Ezért mondtam, hogy nálam több értelme volna manuálban levenni 1.2V-ra a feszt, mert akkor valóban csak 1.188V-1.200V-ot kap ami elég is neki, igy viszont már teljesen felesleges lenne az offset. Viszont a dolog hátulütője, hogy amint nem offsettel csökkentem a feszt hanem auto helyett manualban adom meg a CPU frekit és feszt (csak együtt lehet megadni), akkor meg nincs energiagazdálkodás, nem veszi vissza magát 1.55GHz-re, csak a beállított 3.6GHz@1.2V-on megy, hiába próbáltam hogy auto-ról enable-re állítom a C state-eket.
Gondolom ezt kiküszöbölni hivatott a custom P state-s, de azt még nem sikerült beállítani, az lesz a következő.
-
Kroni1
veterán
válasz
Gyuri27 #32209 üzenetére
Azt értem, h a VID-ből vonja le, az FX-eimet is offset-el állítottam am3+ platformon, mert manual tuningnál nem volt energiagazdálkodás.
De itt ha manuálban beállíthatok bármekkorát, akkor nem vágom mi értelme volna offsettel 100mV-al kevesebbet megadni, mikor manuálisan egyel lejjebb véve kb ugyanazt érem el.. Ha jó valakinek a gyári VID érték az oké, de mint mondtam nálam elég magasat ad meg, 1,325V-ot, pedig 1.2-n is ugyanúgy stabil 3.6-on, így inkább megadom kézzel az 1.2-t.
-
Kroni1
veterán
válasz
Gyuri27 #32207 üzenetére
Nekem a gyári VID elég magasra van meghatározva, 1.325V asszem. Ha ebből -100mV-ot beállítok akkor is 1.312V a Win alatt a fesz. Ha meg én manuálisan állítok, akkor CPU frekit és feszt akkor 1.2V-on is stabil a gép, de ha már beállítottam az 1.2V-ot akkor szerintem nincs sok értelme az offset-el csökkenteni. Vagy valamit rosszul gondolok?
Nekem úgy jött le a videóból is, hogy nincs értelme az offset-el tökölni, legalábbis a srác ezt mondta mivel beállította kézzel a megfelelőt és kész.
Nálad hogy van amugy beállítva? Csináltál custom P state-eket?
-
Kroni1
veterán
válasz
Gyuri27 #32205 üzenetére
Értem. Pont a vidiben láttam a 0.4, 0.512V-okat amit te linkeltél nekem a másik topikban, ezért hittem azt h lehetne kevesebb is mint nálam...
Nekem 0.864V a minimum 1500-on, ennél kisebbet nem láttam, de akkor gondolom inkább kb. ez az átlagos.
C state enable-re van rakva, offset-et nem állítottam el, mert manual-on megadtam a nekem kellő 1.2V-ot és kész, offset-el amugy is csak -100mV-ot lehetne állítani az én lapomba, az meg nem az igazi sztem.Win alatt kiegyensúlyozottra volt mindig állítva a gépem, 5%-ot ír, FX-el tök jól ment az energiatakarékosság, sztem itt is minden oké, csak azt olvastam jócskán alul lehet feszelni a ryzeneket a gyárihoz képest, ezért indultam volna ebbe az irányba mégtovább.
-
válasz
Gyuri27 #32188 üzenetére
2 hétig teljesen jó volt, utána kezdte.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA - https://support.microsoft.com/hu-hu/help/897079 ezt találtam.
Lehetséges hogy valami vírus benyelt ? Az baj nem én használom. De akkor biost mindenképp átnézem, illetve a ram támogatottságot.
Köszönöm -
DJGABI
addikt
válasz
Gyuri27 #32058 üzenetére
Meglátom. Nem tudom Alzánál hogy működik a visszaküldés, lehet-e csak a procit. Ja elég budget kategória, azért az a 10-15k is fájó... Másrészről meg jó, nyilván egyszer kell kifizetni, meg cserébe kap teljesítményt az ember...
Hűtőt nem tettem mellé, látom mik az ajánlottak, de szombaton raknám össze a gépet, nem tudom itt vidéken mik lesznek...
(#32059) ETOM mostanában elég lájtosan nyomtam, Control volt talán az egyetlen komolyabb cím (az mondjuk elég szépen futott), meg mondom PUBG alatt valahogy a 2600k is kevés volt
(#32060) gbors az ajánlott Crucial 3200-as Ballistix Sport LT lett mellé téve, abban nincs hiba
-
válasz
Gyuri27 #31867 üzenetére
Hát ezt jó tudni. Jól néz ki 4400-ért, csak éppen egyetlen helyen kapni, ami messze van, úgyhogy 5700 kiszállítással. Akkor már inkább a Freezer 34 6700-ért a szomszédban. Hiába kombinálok bármit, ez akkor is 6 rongy körül lesz
@kisza25: az Alpine 64 Pro ideális lenne, csak nem lehet kapni. A linkelt Plus fixfordulatos, az sajnos nem játszik...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Gyuri27 #31869 üzenetére
Akkor neked is gáz lehet bizonyos dolgok beszerzése. Én meg Sátoraljaújhely.
Akkor az 1600/2600 gyári hűtő felejtős? Mindegy van egy IS-50 (a lyukas hőcsővel), Matterhorn Pure, de szerintem az ALpenföhn Black Ridge fog rámenni 120-as ventivel.Vagy TY-147A-val, oszt néha le is fagy a proci.
kisza25: huh azt nagyon megköszönném, sokat segítene a döntésben. De lehet sikerül összehozni egy 2600-át 28K-ért.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Gyuri27 #31865 üzenetére
Hát az is kicsit a világ vége, én ráadásul határ melletti városban lakom.
Persze nem sürgős, ez amúgy is egy hirtelen kipattanj szikra, úgy hogy kivárok egy kicsit. Bár kezd kicsit fellángolni a szikla.
Mondjuk akkor 1600 25K-ért van egy az aprón, az egész baráti. Igaz hűtöm van külön 2-3 db, és mindegyik jó AM4-re is, bár a gyáriak is egész jók. Max akkor eladok a cpu hűtőimböl is és akkor meg is van a különbözet. -
hegegabi80
addikt
válasz
Gyuri27 #31855 üzenetére
Na ja csak az 1500X-et én csak 25K-ért láttam. Igaz akad 26-27K-ért már 1600 is. Tehát ezekhez mérten értettem, hogy a 20K jó az 1400-ért. Az más kérdés, hogy nem ér annyit, de az apró már csak ilyen. Nyilván néha belefutni olcsóbban is, de az a ritka.
kisza25: Na csak bevállaltad az 560-at? Mint írtam egyre jobban hanyagolom a multit. Meg van mér pár 2-3 éves cím is, amit végig akarok tolni. De akkor meg lehet marad az 1600/2600.
Esetleg van valami single amit tolsz és megnéznéd? -
válasz
Gyuri27 #31853 üzenetére
Hát sajnos ez az, ami nem igaz - ha így lenne, akkor menne rá az Intelek mellett használt Arctic hűtőm, oszt' csókolom. Nekem is a Freezer 34 a #1 jelölt, de szívesebben vennék 3-4 ezerért normális, 80-90W-ig jó hűtőt. Csak nincs.
(#31856) kisza25: na ja, csak nekem nem nagyon van rá szükségem. 1-2 esetben hasznos lenne, az esetek 80-90%-ában elég az 1200 is. Ráadásul az 1600/2600 mellé sokkal könnyebben beugrik egy jóval gyorsabb videokártya, amire szintén nincs igazán szükségem
A gyári hűtőnek már az 1200-zal is szar hangja van. Ha a Spire-t csomagolnák mellé, akkor kicsit optimistább lennék. -
válasz
Gyuri27 #31849 üzenetére
Én már rég megvettem volna, ha nem kellene hozzá hűtőt is venni, ami 40e fölé viszi az árát. Így megint pont abban a határesetben vagyok, mint 1 éve az 1600X-szel, meg 2 hónapja a 2700-zal.
(#31850) hegegabi80: szerintem az 1400 félmegoldás, akkor már jobban megéri az 1600, az árkülönbözet vissza fog jönni, amikor majd egyszer el akarod adni. Emellett, ha jól emlékszem az erőforráskezelő működésére, akkor az 55-60%-ot úgy méri, mintha 8 teljes értékű mag lenne, azaz a 100%-nak a közelébe sem tud jutni.
-
válasz
Gyuri27 #31700 üzenetére
Ennél a szériánál még jobb az OC, mint alapon hagyni az XFR-t. Mivel csak két magon megy az ideiglenes boost, OC-val meg minden magon folyamatosan. Ja és kisebb frekvenciával elmegy OC-val, mert az XFR esetén két magra1,45 fölé is megy. ( [link] )
A 2000-es esetében már más a helyzet. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Gyuri27 #31661 üzenetére
Bőven elég a 2600 is. Eddig egy 4 magos i7-em volt. Azzal sem volt bajom, csak kihalt az alaplap.
Ryzen 2600, Gigabyte B450, 16GB Aegis, 85 helyett megvan 76-ból. Kb. ennyit szántam az 1600-as konfigra, szóval így nekem teljesen megérte.
Nem hagyott sokáig gondolkodni az oldal, mert már csak pár darab van a BF akciós 2600-ból. Gyorsan le is csaptam az egyikre.
Meg lett mellé pingpong labdám, pillanatragasztóm, meg egy gagyi fülesem.Köszi. Lehet csak a fáradtság miatt van, de tényleg nem esett le. Pedig teljesen egyértelmű minden.
-
peterattila
aktív tag
válasz
Gyuri27 #31629 üzenetére
Újonnan veszem, vizeseknél 16e. A quad is 10 évet húzott nálam (socket 775), szóval a kapkodás nem az én világom. Igazábol most is tökéletes, hiba nélkül teszi a dolgát, csak már eljárt felette az idő. Még amin gondolkoztam, a R220G, de akkor mit csinálok a GTX-el? 10e köztük a különbség, újonnan.
-
Paxker315
veterán
válasz
Gyuri27 #31618 üzenetére
áh, jobb az, ha itt van!
Konkrét linket nem tudok, aliexpressz-->keres snowman cpu cooler, listáz ár szerint. Érdemes olyat választani, ahová több száz vásárlói visszajelzés van már. Pl. ez kiváló ajánlatnak tűnik. Lassan 5500 visszajelzés.Igaz, csak Pinnacle Ridge cpu-knál van róla "tapasztalat" a fórumon. 2600, illetve, tesztelték más Ryzenekkel is (3600, 3900, utóbbinál 1.28V 4.2Ghz-en). CSendes, kicsi (148mm magas). Olcsó.
[link] [link]
Ami miatt nem tetszik: "pattintós" pántos rögzítés a gyári AMD keretre. Bősz. Szval 1600-1500x de akár 1700x-1700 hűtésére is tök jó, ésszerű feszültségek mellett. De, tekintve, hogy alacsony, csendes, teljesít, így szerintem ajánlható cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged