- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vartanus #32319 üzenetére
a soc ajanlott maximuma 1.2V, az 1.3 azert mar nagyjabol a "karos" kategoriaban van.
inkabb a memoriafeszt probald emelni.
Aegisbol van 2400/2666/3000/3200 melyik verziot hasznalod ?
ja es az alapkerdes, A2-B2 -ben vannak a modulok ?*@32322 : akkor targytalan. ha van meg ra gari, probald be.
-
kecsawi
senior tag
válasz
A summit érzékenyebb a memóriára, nagyon nem mindegy az alaplap sem. A memóriát kell tesztelned más rendszerben is, hogy hozza-e a gyári adatokat, ha hibás a működése akkor mehet a garancia intézése. Alaplapod supportjában meg van-e a memória modulod? Egyenként tesztelted? XMP nem megy? 1,35 V a memóriának, de a SOC-ot nem vinném 1,1 fölé.
-
válasz
Hello!
Nekem is 2x8Gb Aegis ramom van, az 1600X mellett gond nélkül ment a MSI B350m Mortar lapban 2993MHz-en a gyári időzítéssel, feszültséggel.
Én úgy gondolom felesleges visszaküldeni, mivel nem hibás, csak valamiért abban a lapban nem megy 3000-en, de ezt nem is ígéri az AMD ugye. -
-
válasz
Vartanus #31076 üzenetére
Wot és Warships már új motorral mennek, és megkapták a multicore támogatást is. Warplanes még az évekkel ezelőtti motort használja, amivel anno megjelent és alig használ két magot. Wot nálam 100fps alá be sem megy 1080p-ben, ultra beállításokkal, Warplanes 30-ra is képes beesni
-
-
-
-
-
-
hfeco01
tag
válasz
Vartanus #30723 üzenetére
1.4 Voltot kért a 3800-hoz de hagytam is az egészet mert 85 fokra ment fel a processzor.Alapon meg 50-55 között ugrált. Igaz a hűtőm se egy nagy szám de a mostani beállítással alapjáraton 30 fok körül, terhelés alatt meg 50-60 fok között mozog. Tegnap felraktam a 4801.es biost. Annyi változott hogy a memória most már megkéri az 1.35 Voltot a 3200 MHz-hez. Az előző biosnál 1.29-el ment.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Vartanus #30669 üzenetére
Nekem sem volt stabil 3200-on, ha jól emlékszem, nagyon nem akartam feszelni, mert nem hűtőbordás ugye. (Amúgy CPU 3850MHzen és 3Ghzes ramokkal CPU Queenben 3-5%-al volt a sima 8700 alatt. Árban meg ugye.. De egyébként ez a RAM kit már kb. féláron van a 2 évvel ezelőtti árához képest, és nekem zéró problémám volt vele eddig, a stabil OC után.)
-
Ragnar_
addikt
válasz
Vartanus #30666 üzenetére
Nézd meg a késleltetést, nekem megy 14/17/17/17-en 3Ghzen ASUS Prime B350 Plus-ban, és asszem picit alul is van feszelve. Sok különbséget nem fogsz tapasztalni valamivel kisebb lesz a latency, de ha megy akkor tökmindegy BIOSban 2 klikkentés. (Az észrevehetőbb sebességbeli eltérés 2333MHz és 3000Mhz között van, de nyilván minél magasabb freki/alacsonyabb késleltetés annál jobb, ha stabil.)
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Vartanus #30616 üzenetére
Én 80 fok fölé csak stressztesztel (prime 95) engedem, midennapi használatban a max kb. 72-73 fokot tartom.
Az idle hőmérséklet viszont nem érdekel egyáltalán, most 45 fokos a proci komment írás közben. Valakinek ez magas lenne de engem nem zavar.
A procik 95 foknál throttlingolnak (szép magyar szó) azaz akkor veszik vissza a teljesítményt hogy ne melegedjenek tovább.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vartanus #30549 üzenetére
"Gondolom károsodás esetén a fagyás/hibázás 2667mhz-as ramokkal is elő kell jöjjön."
illene neki.
"Másik most 3,6-on használom auto fesszel a CPU magokat, amikhez a bios 1,387V-ot állít be. Nem sok ez a 3,6-hoz?"
soknak tunik, de meg a megadott max alatt van, ( hirtelen fejbol nemtom, 1.4 vagy 1.425V ? ) szoval abbol nem lesz baj.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vartanus #30304 üzenetére
attol fugg, mi van azon a bongeszolapon. a Firefox tudja hasznalni a gpu gyorsitast, lehet az veszi el a vga eroforrast a jatektol.
mi tortenik, ha a bongeszo beallitasaiban kikapcsolod ?* amanoba, megint meglettem elozve. mostmar bevezetem, hogy elobb a vegeig elovasom a topikot, es csak utana irok valaszt
)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vartanus #30170 üzenetére
en valahol a 8400 boostja korul keresnem a megfejtest, egymagon 4Ghz -re kepes, az osszes magon viszont 3.8 ami azert az 3.6 -on jaratott 1600 felett van. de ha alapon hagyod a 2600X -et, all core az se megy 3.8 fole.
#30174 : az AMD regebben is probalta a magszamhaborut, lasd a "nyolcmagos" FX -ek.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Vartanus #30172 üzenetére
Intelnek jobban fekszenek ezek a címek,nincs ezen mit feszengeni.Tartják magukat,mert a játék motorok még mindig jobban kedvelik őket mint akár az említett 6/12 -es megoldásokat.Sok játékban jól jön az is hogy natív 6 mag van. Pici szerepe lehet az AMD CCX késleltetésének is,és az hogy sok játék motor Intelre optimalizált. Nem használják ki az AMD 6/12 -ben rejlő többszálas futtatási lehetőségeket.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Vartanus #28658 üzenetére
Bármilyent egyelőre, ami a sockettel kompatibilis.
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Vartanus #25445 üzenetére
Jaja ez így is van , csak tavaly ilyenkor tele volt a net a 2018-19-es release dátumokkal .., igaz azóta nagy a csend , a ddr4 árak is az egekbe , és az utolso bejegyzésben már 2019 volt amit olvastam. Szval tényleg sanszos a 2020 környékén. Ami pont jól jönne ki
(#25447) turistakolbi
Akkor megtaláltad, igen arra gondoltam!
Szokott néha elmászni a bclk , de ilyen mértékű ugrást még nem láttam ,.. érdekes az biztos.
Valszeg mérési falls, ezért is gondoltam hogy throttling-olt és aközbe kérdezett le a hwinfo(tipp)
-
-
-
válasz
Vartanus #25093 üzenetére
Használtan vettem volna garival, de végül nem sikerült az árban megegyezni sajnos. Így tényleg rá kellene fizetnem, annyira meg nem égető számomra. (Majdnem csak 0 ráfizetéssel ment volna, ha...)
Arra kíváncsi lennék azért, hogy az a-xmp mivel próbálkozhat, ami ugye láthatóan sikertelen sajnos. -
-
-
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Vartanus #24800 üzenetére
Visszaolvasva elég lutri ez a fagyós dolog, szóval AsRock akkor részemről kilőve
Giga szimpinek tűnik továbbra is, ezekről mi a vélemény?
GA-AX370M-Gaming 3
GA-AB350M-Gaming 3X370 chipsettel szerelt megér 5k felárat?
-
-
-
-
-
válasz
Vartanus #24662 üzenetére
Na megnézem akkor majd ezt az game boost lehetőséget, aztán meglátom.
Járhat a tuning bármilyen formában is garancia vesztéssel?
Tudom, hogy van védelem az esetleges ram vagy cpu odapörkölésére, de mondjuk ha hosszú távon OC -val mennek és ezáltal hamarabb megy tönkre? -
-
Atmil
aktív tag
válasz
Vartanus #23538 üzenetére
A jobb felszereltség nyert a Heroval szemben. 2XM2, 8Xsata + Fan Extension kártya
Voltak még ezek, amik szóba jöhettek. [link] [link]
Először az Asrock felé hajlottam, aztán mégis az extrém nyert. Tesztek, meg felszereltség miatt.
Kicsit sok volt, de tényleg nem szeretnék procit váltani 8-10 évig, azért vettem a jobb felszereltségű lapotRemélem összejön.
-
törölt tag
válasz
Vartanus #22728 üzenetére
Pedig jók a xonar hangkártyák. Az alaplapikkal az a baj, hogy összeszedik a komponensek zajait, sőt ez jellemző a pci hangkártyákra is. Én általában külsőt szoktam javasolni. (Képesek azok is összeszedni a zajokat, de kevésbé jellemző/észrevehető). Persze függ attól is, hogy mit hajtasz meg vele (hangfal/fejes/füles). Gyere át ide itt segítenek: [link]
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Vartanus #22691 üzenetére
Az LLC bevezetéséig, overclocking során mindannyiunknak egy Vdroop nevű csúnya vadállattal kellett foglalkoznunk. A Vdroop a CPU feszültségének csökkenését okozza, ahogy a terhelés nő. A rendszer nem képes tökéletesen fenntartani a beállított vCore-t, amely szükséges ahhoz, hogy az OC beállítás stabil legyen. A CPU feszültsége a rendszerterhelés alatt olyan pontig csökken, ahol gyakori BSOD (kék képernyők) vagy összeomlik. Különösen rossz volt, amikor azt gondoltad, hogy megtalálta a tökéletes 24/7-es OC-t, Vdroop jönni fog, és elrontja a mulatságot, mivel a rendszered instabil
Példa a Vdroop rossz hatásairól: az 1,3v CPU vCore-t 4500 MHz-es stabil overcloháláshoz állítottad be, az 1.3v-es készlet tökéletesen készenléti állapotban kerül szállításra, miközben a stabilitást olyan szoftverekkel próbálják tesztelni, mint például a Prime95 és a 100% -os terhelés CPU, akkor ez a feszültség 1,27 V-ra csökken (vagy esetenként még alacsonyabb), és a rendszere instabillá válna és összeomlik. Hatékonyan arra kényszeríti Önt, hogy tompítsa le a túlfeszültséget, ami több energiát használ fel, növeli a CPU hőmérsékletét és felgyorsítja a CPU lebomlását. Továbbá, miközben felemeli a mulipert, a kisebb feszültségcsúszási tűrés megengedett, mivel a megnövekedett feszültség arányos a CPU-frekvenciával, így nehezebb a határértékre tolni.
A Vdroop legyőzése
És így az LLC-t bevezették a Vdroop elleni küzdelembe. LLC, rövid a Load-Line Calibration számára, további feszültséget ad a CPU-nak, hogy stabilabb legyen a vCore a terhelés alatt, és minimálisra csökkentse a feszültség alatt lévő feszültség holtját és a terhelést. LLC az aranyos környezet, amikor a tökéletes 24 órás overclockt keresi. De mielőtt folytatná az LLC engedélyezését a rendszer BIOS rendszerében, van néhány dolog, amit tudnia kell.Mivel az egyes alaplapok teljesítménye eltérő, ez megnehezíti egy olyan beállítás létrehozását, amely a vCore készlethez illeszkedő cseppet lefed. Elképzelhető, hogy a kevésbé hatékony alaplapok tökéletes megvalósítása még mindig nem elegendő több csúcsminőségű játékhoz és dedikált overclocking modellekhez (amelyek különböző márkájú teljesítményfázisokat és minőségi komponenseket használnak). Másrészről, a csúcskategóriás alaplapon lévő LLC nemkívánatos viselkedéshez vezethet, mint például a kevésbé nehéz modelleknél túlfeszültség. Továbbá, mivel az alaplapok és a CPU-konfiguráció eltérő módon reagálhat az LLC-re, nehéz megtervezni az LLC beállításait, amely pont az összes konfigurációra kiterjed. Ez az oka annak, hogy a BIOS-ban több beállítás jelenik meg, ha néhány alaplapra (0%, 25%, 50%, 75%, 100%) nézi az LLC-t. Annak megmutatására, milyen egyszerű a Vdroop kezelése ma már ugyanazt a beállítást végezzük el, egy MSI Z170A GAMING M7 alaplapot csatolunk egy Intel i7-6700K CPU-val és a BIOS-ban a "CPU Loadline Calibration Control" -et "Mode 1" -re állítjuk. Az 1.3v vCore-t állítottuk és a CPU-t túlhúzuk a 4.5GHz-re. Ismét teszteljük a Prime95-et.
-
nyul105
senior tag
válasz
Vartanus #22691 üzenetére
Szia,
nem, azért ez ennél bonyolultabb. Én kb. fél éve néztem ennek utána, amennyire most belőle emlékszem (kevés és lehet hülyeség, okosak megmondják azért írom offba):Amikor a CPU load változik, akkor van egy kis tüske a feszültségben. Talán ha nő a terhelés hirtelen felugrik hirtelen, ha csökken leesik hirtelen. Ez LLC offnál. Ez nem energiagazdálkodási dolog, nem tudom az okát. Valószínűleg fizika.
A vdroop ezek ellen véd, beépített. Ezért van hogy nagyobb terhelésnél kisebb feszültséget kap a cpu, hogy ingadozásnál ne menjen tönkre.Amiatt, hogy ne legyen az, hogy viszont a vdroop miatt ""alulfeszelődjön"" a cpu, van az llc, ami ezt ellensúlyozza. Viszont azt hiszem, hogy ilyenkor még nagyobb a feszültségugrás (biosban beállítasz 1.4Vot, de egy pillanatra 1.5V-t kap amikor idle->load megy... talán ezt nem is mérik a szoftverek).
Anno láttam egy jó kis ábrát, találtam jó videot, de lusta voltam megnézni, illetve nekem bonyolult volt az egész.A kérdés inkább arra irányult, hogy konkrétan tomahawknál az 1,2,3,4,5... milyen LLC (pozitiv, negativ) felel meg.
Ja a slusszpoén, hogy nem tudom, hogy emellett a "visszaveszi a feszültséget" hogyan jön be a képletbe. 0.8V-ról hirtelen felugrik 1.3V-ra, na ilyenkor mi van?!
De ezt okos ember leírhatná szépen, bocsi a kókler írásért, de tényleg érdekelne egy szép/érthető (tudom, az érthető az relatív) leírás.
Bocs, ha rossz topikba írtam, kérdeztem már máshol is, ja és tudom google a barátom. -
Pokesz007
senior tag
válasz
Vartanus #21291 üzenetére
Neki nagyon bejött az alaplap,amiről beszélsz.
[link]
Én még eltudtam csípni 49ezer Ft-ba a ramot.. 3hetet így is vártam előtte 39 volt. Most meg 60 felett van..
Igaz nekem más configom van,de sok sikert Neked. Nekem eddig nagyon bejön az én kombinációm. Novemberbe raktam össze. Ram árakra várni ? Nem tudom,de mindig megjelenik egy rossz cikk róla,meg egy ( jó)bizakodás a jövő árakról. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vartanus #20862 üzenetére
ab350m pro4 -et eppen most szapulja zakarmihaly kollega, mint anno timer az msi pc-mate -t.
reszemrol a Tomahawk B350 -et merem ajanlani, nekem ilyen van, tok jo, de szerintem mazsizd at a tablazatot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Tőzsde és gazdaság
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged