-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Lukitomi #31292 üzenetére
Azert egy NVENC minoseget ne hasolitsunk egy normalisan beallitott h264/h265-höz.
GPU-ból 1080p enkódolás retek magas bitratat igenyel normalis minoseghez (10-15Mbit minimum), prociból 8Mbites streamem nagysagrendekkel szebb.[link] Raadasul NVENC szeret kepkockat dobalni.
-
Picco
addikt
válasz
Lukitomi #29807 üzenetére
ebben az esetben mas a leanyzo fekvese
ami nalam mukodik, az hogy lecsekkoltam milyen chipek vannak a memoriamon es dram calculator by 1usmus-ajanlasa alapja lottem be a dolgokat. igaz ezt meg fojtatnom kell mert a lapomhoz jott uj bios amivel ugy tunik jobban szalad, pont kiserletezes alatt all a dolog, bar rohadtul nincs idom ra.
hianyoznak a "regiszepidok" amikor ha az adott beallitas nem ment, fel ora akarmilyen teszt alatt csontta fagyott...legalabb tudtad es nem kellett neki x ora IBT hogy biztos legyel benne hogy stabil #regenmindenjobbvot -
rsanya87
tag
válasz
Lukitomi #29780 üzenetére
Na fejlemény.
Visszaraktam az F22 biost! Minden ramprofillal elindul, a 3000Mhz safe és fast nem fagy ki aida alatt. A 3200Mhz-es profilok kifagynak, a safe 50perc után dobott hibát, a fast mód 3:30alatt elbukott. Most megpróbáltam a 3266Mhz fast módot, eddig semmi hiba. Érdekes, hogy ram sebességmérésnél a 3200Mhz fast mód volt a leggyorsabb, a 3266Mhz fast is picit lassabb mint a 3200as. Itt egy pár kép.Az első képen meg tudod nézn ia feszkókat. Az alaplap érzékelője többet lát (1.212v) az SoC-nál mint a proci érzékelője (1.087). Szerinted melyiknek lehet hinni? A Ryzen Master 1.1v-ot ír az SoC fesznek.
-
rsanya87
tag
válasz
Lukitomi #29782 üzenetére
Nem találok olyan biost...
[link]Alaplapom letöltései -
rsanya87
tag
válasz
Lukitomi #29778 üzenetére
Igen.
Ha hozzá adok, akkor az 1.1volthoz adja hozzá.
Ha automata a ram időzítés beállítás, akkor az alap soc (automata modban) 1.2volt. Ha módosítom ugyanúgy működik mint a fent leirt esetben.Szerk: 1.38 volton van. De az is érdekes. Beállítok 1.35voltot, 1.362 voltot mér a Windows is, meg a bios is. Nem 1.35öt.
-
rsanya87
tag
válasz
Lukitomi #29770 üzenetére
Az a baj a biossal, hogy nem tudom úgy beirni a feszkót, hogy 1volt. Csak + és - 0.xxx választás van. Ha 0ra állítom 0.9volt lesz (alap), ha - ba viszem akkor normálisan annyit megy le amennyit beállítok. Ha viszont +ba megyek, a legkisebb lépésnél is nem 0.9hez adja hozzá, hanem az 1.1volthoz. Azaz nem tudom használni a 0.900 és 1.100 volt közti értékeket...
Ha a ram időzítés nem manuálisan van megadva, az soc alapból 1.2voltItt van pár kép
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_3_1_x_summit_ridge_am4/hsz_29460-29460.html -
phoenix64
őstag
válasz
Lukitomi #24328 üzenetére
Dynamic vcoret atraktam +0.000V-ra igy 1.248V-on van a proci. Memoria X.M.P 1 be van 3200Mhz en, dram feszt 1.35V ra raktam manuál, a SOC feszt hagytam auton, de ahogy neztem 1.14V on van igy kb. 35p prime94 re volt időm , vegig rendben volt minden mag. Kiindulásnak ez jo lehet?
Szerk.: Annak ellenére is ugrált stress test alatt a freki 3599 es 3799 kozott, hogy minden ehhez kapcsolodo funkciot kikapcsoltam biosban. Ez mitol lehet?
-
raubisoda
senior tag
válasz
Lukitomi #24034 üzenetére
Aida64 beta 5.95.4564 2018.03.02
friss mint a ropogós kenyér.
-
Darkylmx
tag
válasz
Lukitomi #23329 üzenetére
Hidd el hogy megoldom. Én pont az a fajta vagyok aki másra nem bízná. Én elhiszem, hogy ti benne bíztok mert őt ismeritek, engem nem. Én meg magamat ismerem, tudom, hogy eddig miket csináltam. A gubacs pont megfelelő, nem billeg, a lábnak se gond, hogy hosszabb. Már ketyeg a gépben. A hiányzó láb valszeg táp amiből sok van. Később rakok hwinfós képet ha a tuning is megy. Azért köszönöm az ötletet.
-
Knobber
aktív tag
válasz
Lukitomi #22787 üzenetére
Mindenképp jelezd nekik.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lukitomi #21917 üzenetére
Szia! Köszi hogy foglalkozol még a problémámmal. Nekem a házventik nem a lapra vannak kötve. Most így BF1 alatt nem pörgette a ventiket a Cpu-n , de ez a tüske bolondság még mindig van azért ha nézem a OSD-t .
Már a tegnapi biost vissza is tettem, azt hiszem ebbe bele törődöm amíg nem jönnek az új ventik.! És még az újra pasztázás meglesz, most nekem fogom vékonyan kenni az biztos. Vagy még lehet amit egy itteni PÜ-s ismerős ajánlott fixre teszem a ventiprofilt.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lukitomi #21868 üzenetére
Bocsi de ezt más a másikban nem tudom írni. Szerintem nekem nincs ilyenem critical temperature, vagyis nem láttam .
Jelenleg nem így van mert már variáltam, ezt a képet a critical temperature miatt tettem be.Még jelenleg ilyen (profi ,Szar , gagyi, rossz ...stb. ) gyári ventik vannak rajta , februárban tuti csere már kaptam rá ajánlást . ilyenekre Thermalright TY 147A
gyári specifikáció a gyári ventinek 2 van .
2 x TY-143 FAN Spec
Méretek: L152 mm x H140 mm x W26.5 mm
Súly: 170g
Névleges sebesség: 600 ~ 2500RPM (PWM vezérelt)
Zajszint: 21 ~ 45dBA
Légszállítás: 54 - 221 m³/h
Csatlakozó: 4 Pin (PWM ventilátor csatlakozó)Köszönöm mindenkinek a segítséget !!
-
-
-
Knobber
aktív tag
válasz
Lukitomi #21205 üzenetére
Az mi lehet, hogy a Windows random újraindul, de még kékhalál üzenetet sem dob. (Be van kapcsolva hogy kijelezze, de még arra sincs ideje olyan gyorsan újraindul a gép).
BIOS 4.30 frissítés óta van ez, aztán visszaraktam a 3.30 és 3.40-est is de már azok sem jók. Gondoltam futok egy kört 4.50-el is de újraindul.
Mezei internet böngészés közben, olyan mint ha az alaplapon bekapcsolna (tévesen) valami túlfesz/túlmelegedés védelem és emiatt indítaná újra a gépet. De ellenőriztem minden jég hideg, sőt még 3.30-ra visszaváltva gyári beállításokon is újraindult. -
Molyzsa
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lukitomi #21034 üzenetére
Ezek a Stilt féle időzítések integrálva vannak a Hero lapba, szóval onnan be lehet lőni mind a safe vagy fast mode-ot az adott frekikből.
A ryzen memory calculátort be is dobtam ide pár napja valakinek.
Ki próbáltam őket és mennek is szépen.
Onnan is használom a 3466-os profilt csak kevesebb fesszel meg 1-2 subot jobban megfeszítettem.THX a vidit
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lukitomi #21031 üzenetére
Most végeztem a benchekkel kikapcsolt és bekapcsolt relaxed EDC-vel. (GTX1080)
3dmark firestrike: cirka 3.3 - 4% cpu score csökkenés 3 mérésből bekapcsolt EDC-vel.
Time spy alatt is a cpu score 1 - 1.2% csökkenés 3 mérésből szintugy bekapcsolt EDC-vel.
Nem sok a különbség , szinte hibahatáron belüli de egyszer nem érte el a kikapcsolt állapotú mérést összesen 6 mérésből.
Nálam marad auton! (azaz kikapcsolva) -
Lukitomi
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lukitomi #21008 üzenetére
Van bármilyen más felhasználói alkalmazás ahol az EDC-t bekapcsolva többlet teljesítmény érhető el?
Megnéztem én is, és dobott cirka + 20Gflops-ot pluszba IBT-be de sehol máshol nem láttam hogy bármi haszna származna.
Ha jól vettem ki , akkor elvileg ez a kapcsoló a throttling küszöböt tolja ki és a thermal limittel van kapcsolatban.
Most hogy ezt érdemes-e bekapcsolni egyenlőre csak kérdéseket találtam a neten.
Konkrét javaslatokat vagy ajánlást nem láttam
Álltalában a biosban ez az érték Auto-n van , Leírások alapján az auto opcio ugyanaz mintha ki lenne kapcsolva. Amd defaultnak a disabled van megadva.
Szóval ha ti hamarabb találtok erre valamit miért javallot vagy sem akkor dobjátok majd már be ide PLS!! THX -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lukitomi #21002 üzenetére
meg nem jutottam el odaig, hogy bekapcsoljam ezt a hyperturbot, de elmeletet mar gyartottam ra.
az a lenyeg, hogy az avx -es ibt-vel nezitek, ami füt ezerrel.
namost : normal esetben semmi nem hajtja ki a cput a thermal trottling allapotig, az ibt viszont igen, es mivel kitolod a throttling keretet, ezert ad magasabb pontszamot.
osszefoglalva : ha avxes kodod van, ahhoz ez a turbokapcsolo. -
Knobber
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest