- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
Biga123 #25586 üzenetére
Hiába foglalja be az összes memóriát attól nem biztos h hibát dob.
Én simán a TM5 és Y-Cruncherre se mondom h 100% stabil. Volt mikor más szivatott meg.
A Prime 95 Large FFT is ilyen, de csak hwinfoban látszik vmikor a hiba nem magában a Primeban.Memtest 86 Pro változat (pendriveról) és memtest 64 mellett szoktam ezeket használni.
De az aida mem bench értékek nagy szórásából is lehet instabil beállításra következtetni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Biga123 #25537 üzenetére
Ha nem veszi vissza az órajelet és a feszültséget, attól az áramerősség még alacsony marad idle-ben, vagyis csak pár W különbség lesz az alapórajeles használathoz képest, persze ha terhelve van, akkor többet is fogyaszthat, mint alapjáraton. Az x-es megoldás, ha nincs oc-va, akkor az órajelet és a feszültséget is visszaveszi.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Biga123 #25233 üzenetére
Na, ez az, hogy lap és BIOS függő is. A 3200-as freki OC-nak minősül de 2 modul esetén az MSI B450M PRO-VDH lapomban a 3000-es Aegis-ek simán mennek "Memory Try it" beállítással 3200/CL16-on, pedig csak Zen magos 2400G van a lapban.
Úgy néz ki, hogy bírja az IMC azzal együtt, hogy manual all core OC-val tolom 3,9GHz-n ami az all core turbó órajele.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Biga123 #25236 üzenetére
Alaplap, imc és a memória is lehet, két rendszerem is van am4-ből és amíg a 2700 adott alaplappal ramnál megállt a tudomány 3333MHz-nél, addig a másikkal vígan ment 3466-tal is, illetve másik rammal egészen 3600-ig néztem meg mit tud. Előbbi alaplap a gyártó szerint 3600-ig kezeli a ramot, míg a másik csak 3466-ig, mégis ezzel értem el jobb eredményeket.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Biga123 #25220 üzenetére
Az IMC (integrated memory controller) korlátoz.
Az (lehet) az oka, hogy 2 modul - A2- B2 - esetén mindegyik memória csatornát a teljes sávszélességgel tudja kezelni, de csatornánként 2 modulnál a sávszélesség már 2 modul között oszlik meg és ez esetben már kisebb frekin fér hozzá a modulokhoz az időzítések miatt (nem a memó, hanem a rendszer időzítései játszanak ilyenkor).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest