- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Amúgy b450 tomahawk és b550 tomahawk a két alaplap. Kellett a gigabites lan mellé a gyorsabb is és kb 10e-ret kellett csak a b450 árához tennem, mert olcsón találtam több, mint 2 év garanciával a b550-et, illetve most két nvme ssd van a gépben és mindkettőnél van alaplapi hűtés a b450 megoldáson meg csak egy foglalat volt, az is hűtés nélküli megoldás. Na meg, ha egyszer számomra is lesz értelme a pci-e 4.0-nak, akkor az is van.
-
Dragon3000
nagyúr
A biosban egy menüpont volt üres a 2700 mellett, de ettől függetlenül hiba nélkül ment ugyanazokkal az oc beállításokkal, mint a b450-ben. Ugyanúgy gyorsan is indult, nem volt olyan gondom se b450-nel se a b550-nel, mint itt pár embernek, hogy sokáig tököl a post képernyőnél.
-
duo
addikt
nos. 4.40-es bios fent van. pacek. a 2700, szepen megy. a CBS menüpont alá visszajött két további plusz almenüpont. fogalmam sincs mire jók. ugy hagytam. post időt nem mértem még. jelentős különbség nincs de megmérem. saccra 10skorul kezdi tölteni az os-t
linux alatt viszont faragtam a boot időt. a snapd csomagot leszedtem,ugyis csak tárolóból, vagy külön binárisból telepítek. jelenleg nem létfontosságú. hátha később jobb lesz
ez érzésre jöpár masodpercet jelent.
(es meg van honnan feljonni, mert a bt-t mindig indítaná a rendszer. pedig tiltottam biosból.) szóval a systemd-be beleásom magam, es kicsit gyomlálok.
amugy minden betonstabil, mindket rendszeren -
Csupingo
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
"hogyan fogom meghuteni a majdani cuccot egy kis formátumú hazban, normalisan, ugy h maradjon nemi headroom a nyari melegre"
ugy, hogy nem zargatod meg, es tekered ki a nyakat, hanem hagyod a sima gyari boostot bekeben.
a 3700X 65W proci, PBOval megall 90 -bol. Persze jon mindenki azzal, hogy elkergette 150W fole. Mert majdhogynem barmit piszkalsz rajta, azzal a lendulettel kikapcsolod a powerlimitet. ( kivetel az offsetes +- fesz. )
viszont ha hagyod alapon, akkor 90W korul lehet szamolni a max. hotermelessel, amit azert talan meg lehet fogni. -
-
HANDO88
senior tag
-
duo
addikt
meh. újrapasztáztam a procit. most nem rizsszem volt , hanem rákasíroztam egy vékony réteg kryonautot. 2 fokkal rosszabb.
bár az is igaz hogy máshová kerult a házhűtő venti is most derékszögben mozog a levegő a házban. jobb oldalról beszív rá a bordára. a hűtes topflow. es elöl meg kiszívja egy másik venti. balra videokártya.elég pepecselős ez a finomhangolás.
-
tasiadam
veterán
Hát a bios-ból lelőhetsz tetszőleges magokat, és akár a 1200AF-et is ki tudod belőle húzni, meg a 3400G-t is. Nálam a win10 energiatakarékos módban nem nyúl a második CCX-hez, ha csak nem muszáj. 95%ban az "első" CCX megy, a másik csak várakozik. Néha néha kap egy kis feladatot.
-
-
-
Dragon3000
nagyúr
ramok 3200 aegis-ek valamiert alapon 2133-on jártak.
4. Ezt xmp-vel 3200-ra beállítottam. 1,350 V-ot ad neki, azt levettem 1,3-ra.
Mert mindegyik ram 2133/2400MHz-en fog neked menni, ha nem állítod be manuálisan vagy xmp-vel. Nem véletlen ad neki 1,35V-ot, minden ram minimum ennyit állít be xmp esetében, gondolom ezen a feszültségen tudja az összes a megadott értékeket, nálad megy 1,3-on is, de egy másik ilyen pár már lehet nem menne ennyin. Ez mellett vannak már olyan ramok, amik xmp esetében is csak 1,2V-tal mennek, de eddig nem nagyon találkoztam velük itthoni boltban, ahol meg lehet látni, ott jóval drágább, mint az említett ramod. -
-
Speed®
titán
Az is igaz..bár ilyen felhasználásra masszív overkill, nem lett volna elég egy APU, amivel a dVGAt is megspóroltad volna
Mármint játék után kilépve volt annyi gondolom..az meg pár másodperc alatt beáll az idle pár watt miatt. Érdemes közben monitorozni HWiNFOval, a végén látod mennyi volt közben a max.
-
Speed®
titán
Mivel gyárilag 3.4G/1.1V körül a PPT ~90W, kb. a TDPt hozhatja ezzel a diétával. Idle érték mondjuk sokat nem mond, de abból kiindulva, hogy a Prism 3.4G/0.975Von 55°C alatt tartotta 1000rpmen, gondolom 50°C alatt vagy némán.
Ennyire számít a fogyasztás, hogy így használod? ~25% tartalék van benne még.. -
JimPike
csendes tag
Szuper. Már csak azt nem tudom hogy érdemes-e feltenni Asrock B450 pro4-lapra a legfrissebb 4.50-es bios-t, leváltva egyből a 3.20-ról ?
Ryzen 5 2600X processzor van a lapon."ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU is being used on your system.
*Before updating this BIOS, please also read the description in previous BIOS version. "4.50 előttiekhez ez az üzenet eltántorított a frissítéstől.
-
tasiadam
veterán
-
duo
addikt
kifutottam a szerkesztési időből elnézést.
akinek esetleg segítség, annak leírom hátha jól jön.ultra fast boot esetén nem nagyon lehet belépni a biosba, nem tudunk bootlható flash driveről rendszert vagy telepítőt indítani. stb windows felhasználóknak van egy lehetőség a "reboot to uefi" menüpont valahol [link] linuxon eddig nem találtam ilyet. EDDIG. Nyit az ember egy terminált, és beírja: sudo systemctl reboot --firmware-setup
beírja a felhasználói jelszavát, enter és a gép újraindul és belép a biosba. bódottá. -
3.4 -> 4.10. Ahogy korábban néztem neten, csak azért nem ajánlott, mert romlik a régebbi CPU-k teljesítménye vele 1-2%-ot; ugyanakkor nekem lehet, hogy megérné, ha cserébe okosabb lenne az a BIOS.
Már sokszor frissítettem BIOS-t, soha semmi problémám nem volt, szóval lehet, hogy a saját f@szommal fogom verni azt a csalánt, ha nincs rá más önkéntes. -
Levettem aztán 3.8-ra a hűtés miatt, talán lesz belőle majd kevesebb is. De amit nem értek, az az, hogy ha auto-ra rakom a procit, miért tartja meg az utolsó mentett profilom beállításait?! Eddig ilyet nem csinált, én meg alig írtam át pár dolgot mostanában BIOS-ban. A cTDP-t mondjuk igen, és talán annak lesz köze hozzá, de szerintem akkor se logikus a dolog. Nálad normálisan működik az auto beállítás? (3.4-es BIOS)
Allcore 3.8-hoz a legkevesebb vcore nálam 1.14375v, és ezel 101W a proci fogyasztása (stressz teszt), de ha megemelem, "kerek" 1.15v-on is csak 102W. Viszont a hőfokok nem tetszenek egyikkel sem.
Tök kíváncsi lennék a nekünk nem ajánlott 4.10-es BIOS-ra, csak tartok tőle; Neked nincs kedved kipróbálni? -
Nekem is lassan ad képet a monitor mostanában (talán egy nagyobb Win10 frissítés óta), és azonos lapunk van. Aztán most beléptem BIOS-ba, állítgattam kicsit, mert már rég nem nyúltam hozzá, és most mintha valamivel gyorsabb lenne, de mégsem annyira, mint régen.
Én Debiant vagy MX Linuxot fogok majd feltenni a Win10 mellé, de perpill nincs semmi szabad helyem, és így nincs linux se. -
Speed®
titán
XMP nélkül 3200..na az nem fog menni, csak ha hozzányúlsz a késleltetés/feszekhez..de simán beállíthatod a profilt és utána elég a vSOC/vRAM feszt csökkenteni, amíg partner benne. Nálam néhány napja van egy ugyanilyen kit, 1.075/1.275Vnál járok.
Táp halkítás..na az nehéz, ill. buknád a gariját emiatt? Akkor inkább cseréld nagyobbra, ami tovább van el passzívan, pl. SF600 Platinum vagy ilyesmi. Más kérdés, hogy nagyobb házban valószínűleg nem lenne gondod a jelenlegivel sem.
-
Majdnem ez van nekem is, a proci és az alaplap ue., a RAM és a VGA más csak. A házam egy Metis Plus (ITX). Előtte i5-6500-am volt egy ASRock B150M Pro4-ben.
A 2700-as gyári Spire hűtőjét én gyorsan lecseréltem egy Wraith Max-ra, amit anno még a Ryzen 1800X-hez szántak. Ez úgy tud hűteni, mint a Prism, csak nem olyan magas. Így még kis húzás is mehet. Egyszer kicsit jobban is feltekertem allcore, de akkor már sugározta a hőt a Metisem fala.
Méretek: -
Ezeket megtalálod az adatlapomon, amúgy W10P, Raijintek Thetis, és a gyári hűtővel. Viszont nekem 1,2V-ra maximalizálva van alapon, turbo kikapcsolva, tehát max 3,7 az órajel. Gyári hűtő hangos, és nem bírná rendesen a terhelést, nem szeretem a nagy hőfokokat. Most IDLE 44°C a MB, 42°C a CPU, de elég meleg van nálam. Van hogy lemennek ezek 36°C körülire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged