Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Éjszakás voltam nagyon fáradt vagyok, de egyszerűen nem tudtam aludni amíg össze nem dobtam és teszteltem az új konfigom.

MSI X470 Gaming Pro Carbon, Ryzen 2700+ Dark Rock Pro4, és
G.Skill Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKBA memória elsőre 2133-on indult, manual 3200 16-18-18-36-on megy.
A proci feszültség 1,32V, ( 1,4-ről indultam) fix 40-es szorzó, minden mag 4000-en pörög.
Ha van még esetleg valami, amit megér piszkálni, a segítséget szívesen fogadom.
A ventilátorok kb max 1.100 rpm-ig mentek a tesztek alatt, ( a szobában 22 C fok van) vállalhatóan "hangos", a Dark Rock Pro4 alját szokásomhoz híven picit felcsiszoltam ( "políroztam"), Noctua NT-H1 pasztával van összerakva.
Szerintem nagyon jó hőértéket produkál teljesítményéhez képest. ( I5 2500K CBR20 alatt 1100 pont körül volt 4080 MHz-en, ha jól emlékszem, A Ryzen 2700 meg 4000.

Idle 30 C fok körül van, nem ugrál a hőfok.
Hogy mennyire számít jónak nem tudom, én elégedett vagyok.
Gyakorlatilag itt a fórumon "okosodtam", az itteni tanácsok alapján ( köszönöm
)válogattam össze a konfigot.Remélem tartós barátom lesz!

Holnap kitesztelem egy kis BF5-el, majd beszámolok róla, ha nem lesz stabil, de szerintem nem lesz gond.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
nekem az lett volna a kovetkeztetesem, hogy az X a magasabb tdpbol tobb szalat tud emelt frekin jaratni. merugye az alapkerdes erre vonatkozott.
ha azonos hutessel merjuk, kb. hasonlo gorbeket kapunk.
a sima 2600 mar 4 thread utan 200 Mhz -t esik, az X ott meg mindig csak 125 korul van, 10 Threadnel eri el az aljat, mig a sima mar 8-9 kozott beall. -
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka
üzenetére
Persze, h ajánlott minden CPU-ra normális hűtő, a gyári még most sem az igazi, de sokkal jobb mint az Intelnél, már ha ott adnak egyáltalán (pl úgy tudom K-s procihoz nem szoktak)
De ez a kép volt a téma/vita indító. (nem is az AMD publikálta a képet)
Az h alapból tudnia kéne ezt a teljesítményt egy procinak. Ezt próbáltam cáfolni. Mert az az én szemszögem, h az alapból azt jelenti, hogy gyári hűtővel, mindegy milyen lapban (B350/B450/X370/X470) default értékeken kéne ezt hozza. -
Zicokuka
senior tag
válasz
AlienApollo
üzenetére
A sötét oldal
Mėg egy haswell I7-ről váltva is ėrezhető ha munkára van fogva, nėha videót vágok/konvertálok,esetleg tömörítgetėsek. A Ryzen a megváltó
Amúgy sose voltam egyik márka fanja se, utoljára 2012 táján volt Amd1m egy Phenom, vėgig több Intel Sandy,Haswell I5-I7,de bátran ajánlom bárkinek
Egyedül a tuning rėszėt ki kellett tapasztalni mert hát ez már nem a régi iskola. -
rumkola
nagyúr
válasz
AlienApollo
üzenetére
én i7 2600-ról jöttem AMD 2600-ra (majd gyorsan X-re)
VGA meg 2060 lesz
-
AlienApollo
tag
válasz
csiga8
üzenetére
Na akkor jól tippeltem, örülök ,hogy csak ennyi volt. Azt viszonylag könnyű benézni és ha szarul van bekötve meg se nyikkan.
Én sima 2500-ról váltottam, de egyébként durva mennyien jövünk Sandy-ről. Ebből is látszik, h az anno mennyire jó széria volt, meg az is hogy a Ryzen sokakat elcsábított bízva abban hogy ez is hasonlóan tartós lesz.
-
Albigator
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Ha nem "képezgetsz", nem is kell nekem elhiggyem amit írsz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De várom a többi versenyzőt is 2600X és GYÁRI hűtővel. Hisz az AMD azt adja a procihoz nem behemót toronyhűtőt vagy vizet.
Most az a kérdés tényleg tudja-e pl a 2600X all core a 4 GHz-et alapból, azaz a saját hűtőjével. -
csiga8
senior tag
válasz
Johni5
üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, a power switch helyét néztem be a könyvéből.
A gép megy, BIOS-t már frissítettem, a régi gép 8.1 Win-el úgy ahogy döcög is.

Egyúttal beköszönök egy MSI x470 Gaming Pro Carbon +Ryzen 7 2700-al hozzátok!

Egy sokáig használt és szeretett I5 2500K +Asrock Z68-ast váltott, ami most netezős nyugállományba vonul.
Még molyolok vele kicsit, aztán lehet kérek majd segítséget a BIOS beállításokhoz.
-
Albigator
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Pl ilyet (100%-os terhelés mellett):

Gyári hűtő, XFR mellett, PBO nem volt bekapcsolva mivel így is 90 fok környékén tetőztem. 3.84 GHz.
Házamat persze lehet szidni, de normális CPU hűtővel egyáltalán nem panaszkodok se a hőmérsékletre, se teljesítményre. (all core 4 GHz megvan, -20 fok kb)
Szerk.:
Ha nem gyári hűtővel használod/tad honnan tudod? -
koko52
nagyúr
válasz
AlienApollo
üzenetére
Igen és a fehér tyúkbél mindig a mínusz, sokszor nem jelölik.
-
AlienApollo
tag
válasz
csiga8
üzenetére
szerintem az elég valószínűtlen mert a második csatlakozó elvileg extreme tuninghoz van, simán a 8 pinessel működnie kéne ahogy itt mindenkinek.
szerintem valószínűbb hogy valami mást kötöttél be rosszul. B450 carbonnál például én simán a power gombot kötöttem be szarul elsőre mert rosszul értelmeztem az ábrát
, ha meg se mukkan én első körben tápot és azt ellenőrizném. -
válasz
ScomComputer
üzenetére
Húúú milyen megfeszített munka folyik az elején a futószalagnál.

BTW hogy van az, hogy az X-es proci csak néhány mhz-el nagyobb a simánál mégis jóval több a TDP-je? Arányokat tekintve nem okés.

Ryzen 5 2600X
- 3.6GHz alap- és 4.2GHz boost órajel
- 19MB cache (L2+L3)
- 95W TDPRyzen 5 2600
- 3.4GHz alap és 3.9GHz boost órajel
- 65W TDP -
csiga8
senior tag
Üdv!
Létezik, hogy az MSI X470 gaming carbon pro lap nem indul el, ha nincs mindkét 8 pines alaplapi csatija feldugva?
A tápomhoz csak 1db 24 pines és 1 db 8 pines PSU/CPU kábel van.
A PSU/PCI kábel gondolom nem jó oda.
Meg se moccan, se kép, se sípolás, semmi.
-
ScomComputer
veterán
Egy kis érdekesség....

-
válasz
solyomferi
üzenetére
és nem csak ott, ITX, mATX lapok? Ha van is, horror ár. Érdekes, mert HTPC/irodai/mini kazuár gémer gépeknek pont jó alapja lehetne.
zolee1984: "Azért sajnos elég zsákutca volt a buldózer is
Nem jó irány volt az sem
Mondom ezt ex fx tulajként"
öööö nem. FX ott hasalt el, h egyrészt a lapok zöme egy marék f@s volt, másrészt nem voltak rendesen optimalizálva, túlfeszelve, semmi supportal dobták ki, csak vmi legyen. Ryzen megjelenése óta mennyit reszeltek már rajta? Folyamatosan új biosok, hibákat javították a 2. genre, ezek FX-nél durván elmaradtak. Amúgy ár/értékben egy 6300 még most is jó használtban, nyilván nem a legújabb játékokra 4K-ban.#12824 viperabácsi: [link] ezzel raktam össze 2200G konfigot, jóféle lap sztem. Tuningot nem teszteltem, csak alulfeszelve picit kapott a proci.
-
Tomoty
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Nekem volt (van) Asus B450, és gigabyte B450i is.
Tuningban nem volt eget rengető eltérés a két lap között, de minimálisan az Asus jobban teljesített.Az Asus bios nekem sokkal átláthatóbb volt, a Gigáé "puritánabb"-egyszerűbb, de ár érték arányban a gigabyte lap szerintem észszerűbb döntés. Azt már megkapod 38eFt környékén, míg az Asus 50eFt vagy felette (igaz jobb is, ahogy feljebb is írtam).
-
viperabácsi
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Azok ITX -ek ?
(#12829) zolee1984 Igen nem tudom ITX -ben mit volna érdemes nézni. Ahogy nézem itx -ben jobb a felhozatal intel oldalon. Lehet mégis maradok ott.
(#12837) Tomoty erre gondolsz ?
-
SECTORnooB
addikt
Nyilván,ha ezen múlna a dolog, akkor itt mi most nem beszélgetnénk ebben a topikban.
Természetesen itt is mint minden gazdasági ágban jelen van a kartellezés és a korrupció,mert ilyen ez a fránya világ, mindent a pénz mozgat,de nekünk sem tisztünk, sem kellő hátterünk és információnk nincs ahhoz,hogy ezt így megerősítsük vagy cáfoljuk.Csak sokmindenki sokmindent gondolhat. -
válasz
zolee1984
üzenetére
hja, akkor MSI B450i gaming plus v Asrock fatal1ty gaming itxac
Nem olvastam vissza az elejere, csak lattam, hogy kerdezte a mortart is Viperabacsi korabban es nem lattam h mindenkeppen itx meret kell.

-
rumkola
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
ja, pont a multkor néztem, hogy a zintel csak marketingre elköltött annyit, amennyi az amd bevétele volt

-
chros
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
"Az sem lenne/lesz jó, ha fellül kerekedik"
Ettol nem kell felni, Intel megvett jopar ex AMD mernokot, team lead-et, stb, az elmult fel evben

-
válasz
viperabácsi
üzenetére
a Mortar v Tomahawk van olyan jó, csak nem kerül ennyibe.. -
HypeeeR
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
AAAgold, zolee1984, subaruwrc köszi a tippeket, hétvégén még futok velük egy kört.
Még olyan lehetőséget is olvastam egy külföldi fórumon, hogy a ram SPD-je hibás értékeket tárol, de ez tavalyi bejegyzés, elvileg azóta már javították az újabb kiadásokban.
A hétvégén még kipróbálom a soc feszültségét különböző értékeken, illetve a procODT-t 53.3 ohm-on.
Egyik fórumtárs javasolta, hogy a cldo_vddp értékével is próbálkozhatok.Annak viszont örülök, hogy 4.2-n stabilan működik 1,312v-on a cpu (lehet, hogy még alacsonyabb feszültséggel is menne, de azzal már nem akarok szórakozni).
-
Albigator
őstag
Csináltam még egy PUBG-s mérést, mint múltkor:
6 mag 12 szál 1. mérés
6 mag 12 szál 2. mérésMost, simán 6 mag:
27-03-2019, 23:52:22 TslGame.exe benchmark completed, 154568 frames rendered in 1127.453 s (SMT disabled)
Average framerate : 137.0 FPS
Minimum framerate : 53.8 FPS
Maximum framerate : 188.0 FPS
1% low framerate : 45.2 FPS
0.1% low framerate : 15.8 FPS1%, 0.1% low-ban van egy kis javulás, de ez kb olyan "hibahatáron" belüli, hogy nem érdemes vele foglalkozni szerintem. (Ha csinálnék több mérést lehet mást jönnne ki, de nem fogok, éjszaka jött új update ami befolyásolhatta a játékmenetet is)
Szóval visszaállok 6/12-re már inkább. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
zolee1984
üzenetére
ha az AMDnek lett volna hasonlo gyartastechnologiaja, mint az Intelnek, akkor fel sem ul arra a rollerre, de hat sajnos sokaig 32 meg 28nm -en ragadtak, amig a konkurrencia lement 22, 14 nm -re.
most epp forditott a helyzet, az Intel ragadt a 14nm -en, de ez nem lesz olyan hosszu ido, mint amit az AMD volt kenytelen helybenjarni. -
-
Johni5
őstag
válasz
solyomferi
üzenetére
AMD most fekszik bele abba is.
-
-
b3Ro
senior tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Mint ahogy CPT.Pirk is irta, gyere at a "linux kezdoknek" topikba, ott leiriunk mindent. Amugy a amdgpu mesa vulkan solus-on out-of-the-box, es a gpu finomhangolasa is megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de a 4 és 5-ben nekem 4.1 GHz szokott lenni általában.
)válogattam össze a konfigot.

vagyis szál
, ha meg se mukkan én első körben tápot és azt ellenőrizném.