Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tyrel
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
4GHz-et sosem próbáltam, azt viszont többen is írták itt már, hogy a 4.2 pont azon a törésen túl van ahol meredeken megugrik a feszültség igény... (kivéve silicon lottery nyertesek)
Többen is tapasztalták hogy 4.15GHz még egész emberi feszültségekkel is stabil (nálam nem fix clock van, de 1.35V-on megy), aztán ráadsz még 50MHz-et és hirtelen nagyon megéhezik a cucc... -
Tyrel
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Nem volt keverve 2 oldalas meg 1 oldalas, esetleg utánanézhetnél mielőtt okoskodsz... Azt tudom hogy 4 DIMM feltöltése esetén csak 1 oldalas memóriát használhatok, ez szempont volt már az eredeti kit vásárlásakor is... Azt viszont honnan tudhattam volna, hogy tök azonos szériaszám alatt még csak nem is ugyan attól a gyártótól származó die-okat használnak?! Ebből volt a baj...
-
Zoltn
senior tag
válasz
PsycHo88
üzenetére
Nekem is ugyan ilyen hűtő van a sima 2600-on. Tuning nélkül 32 fok idle 50fok játékokban. 4Ghz en 40fok idle, 60fok játékokban. Az alaplapom is hasonló, csak itx. Winben az Asus alaplap progijában van a fan tuning, ott be tudtam lőni a pumpát 60%-ra 2200körül forog. Idle-ben majdnem hangtalan a gép. 3 óra Apex után 1070 65 fok, 2600 60 fok. És nem is brutál hangos.
-
Tyrel
őstag
Hm, és a memória Cinebench-et nem befolyásolja? Nekem 15-17-17-36 @ 3200MHz, nem túl izmos sub-timing-ekkel, láttam itt jóval erősebbeket is, feltételeztem hogy az még dob rajta...

R15 nekem olyan 1430-at ment, de láttam itt 2600/X-el 1500 feletti pontszámokat is, abból gondoltam hogy itt is "benne maradt még" 100-200 pont. Nincs se vízhűtésem se olyan memóriáim hogy az meglegyen... más kérdés hogy igazán érdemesnek sem gondolom már azt a szintű gyilkolást...

-----
Memóriákkal amúgy gondban vagyok, munka miatt lehet hogy szükségem lenne 16GB-nál többre... a mostani HX430C15PB3K2/16 mellé ezért próbáltam olcsó/gyors megoldásként venni egy HX430C15PB3K2/8 párost, gondolván hogy azonos sorozatszám majd azonos modulokat is takar (eltekintve a mérettől, egyik 2x8 a másik 2x4), deee mint kiderült ez nem így van.
Órákat szívtam vele de nem sikerült semmi értelmes órajelen működésre bírni őket, szerintem azért mert a meglévő HX430C15PB3K2/16 Samsung die-os (elvileg B-die de abból low quality), a HX430C15PB3K2/8-on viszont Hynix die-ok vannak, talán gyártani sem ugyan ott gyártják mert más volt a nyák színe és a hűtőborda is kicsit máshogy állt rajta...
Így visszaküldés lett a vége, nem szerette a Ryzen ezt a Samsung-Hynix házasságot.Esetleg még bejátszhatnám azt hogy akkor veszek egy másik HX430C15PB3K2/16 szettet, csak az túl drága már, pláne ahhoz képest hogy ezek a memóriák maximum középkategóriásnak mondhatóak... Amivel az a nagyobbik bajom, hogy nem tudom a Zen 2 mennyire lesz kényes a memóriák sebességére/késleltetésére, mert ha legalább ennyire mint a Zen+ vagy akár még jobban, akkor a meglévő memóriámtól is szabadulni akarok majd, nemhogy venni melléjük mégegy párt...

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
PsycHo88
üzenetére
a biosban keresd meg a cpufeszre vonatkozo beallitasokat
ezuton kerem az asus tulajokat mellekeljenek egy kepet, hogy kb. merrevan, az msi lapomrol lott screenshotok sajnos ide nemlesznek jok.jut eszembe. ez melyik Aida ? abbol is erdemes frisset hasznalni, emlekeimszerint valamelyik verzionak az Asussal voltak erzekelo felreertelemezesi gondjai. vagy menjunk biztosra, a hwinfo64 mit mutat ?
@eldiablo : a process
monitorexplorer sosem volt a windows resze
) de jo cucc az biztos. -
PsycHo88
senior tag
cpu terhelés 0-6% közt ugrál
-
PsycHo88
senior tag
hogyan tudom a cpu feszültséget lejjebb venni
Windowsba vagyok nem fut semmi a gépen , és fel fel pörög a cpu fenti illetve itt is 40-50 fok
-
PsycHo88
senior tag
windowsa is 40-50-53 fok
-
PsycHo88
senior tag
Rendben megnézem , viszont a cpu még mindig valamiért a biosba is 40-50 fok nem értem szerinted ?
Igen a legfrissebb a bios
Nagyon köszi a segítséget
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
PsycHo88
üzenetére
jajdejo, az ugy altalaban Ryzenhez nem ajanlott Corsair 3000 CL15 kapott ledet.
ettol meg valoszinuleg nem lesz jobb, elso alapkerdes, hogy az alaplaplap altal ajanlott slotokba vannak a modulok ?
ha igen, akkor probald kicsit visszabb, mondjuk ez a memoria elegge lutri, de hatha megy mondjuk 2933 -at. -
Köszi várom a három ezrest nyáron váltok

-
PsycHo88
senior tag
Valaki segítene pls ???
-
Valaki please dobjon be nekem egy 2700x cinebench r20 eredményt
köszi7700k@4900 en

-
-
AlienApollo
tag
Köszi a segítséget. A válaszokból is kirajzolódik, hogy igazából ez a három iskola van: - hagyni auto-n hogy tegye a dolgát; - fesz-t belőni, PBO-t és sokmindent auto-n hagyni ; - mindent manuálisan lőni be
Én most a közép utat választottam és Tyrel kolléga képei alapján hasonlóra állítottam be. Csak 1.3875-ra mentem le, de ez stabilnak tűnt úgyhogy Memory Try it!- el próbálgattam a 3200-as verziókat és az egyikkel azóta szépen elfut eddig (azért majd nyomok valami memtest-et is csak nap közben nem volt időm). Gondolom itt még lehetne játszani az időzítésekkel, de DRAM calculatorba már ott elakadok hogy Taiphoon Burnerrel leolvasott Hynix C-die a DRAM calculatorba nemtudom melyik típusnak felel meg a 3 Hynix közül... (gyanítom Hynix CJR).
A változás amúgy annyi azon kívűl hogy az 1.5 Vcore tüske eltűnt, hogy 3.9 helyett 4.25 all core boost van játékok alatt , hőmérséklet kb ugyanaz (terhelés alatt talán pár fokkal melegebb a magsabb all core freki miatt, de közbe finom hangoltam biosba a ventiket is) , illetve a memóriát is kicsit feljebb tolva együtt valahogy kevesebb FPS dropot tapasztalok pl a méltán népszerű Anthem-ben, de majd kitesztelem máshol is.
Mégegyszer köszönöm az instrukciókat!
-
zozoz1
aktív tag
Üdv nagy Urak!

Szakmai tanácsotokra lenne szükségem!

Világ életemben Intel prociaim voltak. Most életemben először váltanék AMD-re. Májusban fogok váltani, addig is viszont ramot szeretnék fejleszteni.
A kérdésem az lenne, hogy fent áll-e még a ram kezelési probléma az AMD-nél?
Milyen ramot vegyek, ami jól működik a mostani Intel platformomon is és majd az AMD rendszerén is?Mostani rendszerem:
Core i7 7700K
MSI Z170 Gaming M7
MSI RTX 2080A következő platform:
AMD Ryzen 7 2700x
ASUS PRIME X470-PRO
MSI RTX 2080Amit nézegetek ramok: (2x16)
Kingston HyperX Predator 32GB
G.SKILL RipjawsV 32GB
G.SKILL TridentZ 32GBA tanácsokat előrei köszönöm!!!

ui: esetleg melyek azok a ramok amik kimondottan AMD-re optimalizáltak?
-
PsycHo88
senior tag

Minden úgy csináltam ahogy a a kis füzetbe volt amit kaptam hozzá
-
PsycHo88
senior tag
Cpu cooler NZXT KRAKEN M22 120
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni !
Ma vásároltam egy új konfigot vagy építettem (az első AMD buildem )ű
Komponensek .
Cpu AMD Ryzen 5 2600X
Cpu cooler NZXT KRAKEN M22 120
Lap Asus Rog strix b450-f .
A problémám a következők ! valamiért a AIO Pump folyamatosan 3261 RPM-vel megy és windowsba 40-50 fokos a cpu , illetve a ventilátor is nagyon hangosak nem tudom hogy a biosba kell e állítani valamit esetleg ??
illetve a következő gondom hogy ha biosba a memória frekvenciát átállítom 3000MHz akkor kifagy a gép -Tudnátok nekem segíteni kérlek hogy nem volt még AMD-m .
-
yoloo
csendes tag
válasz
Johni5
üzenetére
Köszönöm! MIndneképp IGPvel fog menni egy darabig de nem különösebb cél a játék. A keret viszont már ide is nyújtva lett mert annyira alap felhasználás lesz, hogy így is egy a320ra épült ryzen3 tól jutottunk el ide is többek tanácsára, csak hogy tovább életképes legyen. Végül is csak egy szívásmentes gépet szeretnék összerakni amihez nem kell programozónak vagy rendszergazdának születni

-
micafighter
nagyúr
válasz
AlienApollo
üzenetére
Egyszerre egy dolgot piszkálj, vagy a cpu, vagy a ram. Mind a kettővel érdemes egyébként foglalkozni, csak ha engyszerre több dolgot piszkalsz, úgy nehéz troubleshootolni. Első körben ram defaultra vissza, PBO on, voltage auto, es LLC high. Igy terhelésnel kevesebb lesz a fesz, de idlet nem bántja. Amugy a nagy fesszel nem lesz gondod, pillanatnyi tüskék, all core terhelésnel ugy se fog akkora feszültséget adni.
Ha a cpu be van lőve, akkor kezdhetsz foglalkozni a rammal.
-
yoloo
csendes tag
Sziasztok
kaptam egy tervet egy olcsó egyszerű gépre amely egy Ryzen 5 gondolatára épült. Kérdésem az lenne h az alábbi konfig részlet megfelelően működne?Gondolok itt arra h ez cl16os ram és visszaolvasva mindenki mást beszél, hogy mivel jó. Ill. a ryzen 5 mellé kigondolt alaplap és memória jó így? 4 férőhelyes lapba 2x8gb kit kerülne majd kis idő múlva egy ugyanilyen szett /HA SZÜKSÉGES/ mert így engedi a buxa

AMD RYZEN 5 2400G YD2400C5FBBOX
ASROCK B450 PRO4
G.SKILL AEGIS 2X8GB DDR4 3000MHZ F4-3000C16D-16GISB -
chros
őstag
válasz
AlienApollo
üzenetére
Ez egy undervolt guide, de overclockra majd minden lepes ervenyes (az LLC-ket kozepre kell allitanod): [link]
-
Tyrel
őstag
válasz
AlienApollo
üzenetére
Jól van látom nem csak nálam lett a zseniálisan leprogramozott offsetelésnek cmos reset a vége...
Nekem B450 Tomahawk-ban a 2600X úgy megy már kb. fél éve, hogy... um, igazán a bios frissítéshez lefénkyépezgettem magamnak telóval a beállításokat, egyszerűbb mint leírni:
[link]
[link]
[link]
[link]Nem tudom mennyire szerencsés darab az enyém, lehet nálad több fesz. fog kelleni de az is lehet hogy csak az LLC beállítás hiányzott.
A fentiekkel kb. azt csinálja mint nálad, all-core terheléssel 4150-re áll be, de 1-1 szál elmegy 4250-ig is.A memóriával érdemes játszani, legalább is 3200-ig szerintem érdemes lehet elvinni ha nem kér hozzá nagyon rossz késleltetéseket. Az felett már inkább úri huncutság.
Ott van a Memory Try It!, szerintem első körben próbáld meg annak valamelyik 3200-as opcióját - de ne egyszerre a processzor nyúzással mert nem fogod tudni melyik miatt instabil. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
AlienApollo
üzenetére
Hagyd auton.
Még a hőmérsékletek is alacsonyabbak auton.
pedig a kép is később készült (azaz több ideje renderel) a CPU+SOC fogyasztása is kevesebbAz egy pillanatnyi fesz nem fog bántani semmit. Hidd el okosan meg van csinálva az a PBO / XFR

Aminek van értelme, az a PBO melletti Offset alulfeszelés vagy mi, és esetleg a BLCK növelése ( van itt kolléga aki nyert a lottón, és auton. 4450 ig booostol a procija
) irigykedem
De összességében nincs sok értelme. Hagyd Auton. és élvezd a gépet. -
AlienApollo
tag
Sziasztok!
Vissza olvasgattam a topikban, hogy okosodjak 2600X vcore fronton illetve miket érdemes állítani rajta beüzemelésnél. Alap járaton nekem elég lenne ahogy az X-es proci boostol, de szerintem 1.53 körüli Vcore kicsit magas, ezért először megörülve, hogy MSI lapokban is van már offset, adtam neki egy minimálisat ami persze nem csak a magasakat vágta le hanem az idle-t is ami miatt a post-ig se jutottam és CMOS reset lett a vége (visszaolvasva látom nem csak én szembesültem ezzel).
Most próbálom másképp megközelíteni a dolgot és inkább manuálisan adni feszt neki. 1.35 nél a windowsig se jut el, 1.36-1.38 között fagyogat , és most az 1.4-el tesztelem de eddig stabilnak tűnik - hőmérsékletek sztem rendben vannak bárhogy állítom, mert így sincs túráztatva a hűtés.
alább van két kép az előtte (A), utána (B) állapotról terhelés alatt, de friss tulajként még elég bizonytalan vagyok ebben a témában úgyhogy lenne pár kérdésem a nálam szakavatottabb ryzen tulajoknak:
- Van értelme annak amit csinálok, vagy nyugodtan szarjam le a magas Vcore-t (hiszen all core terhelésnél úgyse megy ennyire fel) és használhatok mindent auto-n ?
- Ha van értelme manuálisan belőni a minimális feszt amin még stabil, akkor a fesz-en kívűl van még valami amit érdemes próbálgatni (pl LLC profilok, SOC , stb.) ?
- Most XMP-vel van beállítva 2933 Mhz-re a 16Gb Corsair LPX3000 CL16 ami benne van. Ezt van értelme piszkálni és mondjuk Dram calculatorral belőni az időzítéseket, vagy igazából jelentős különbség nincs?Minden alap/auto:
[kép]1.4 Vcore, többi alap/auto:
[kép]ui.: bocs a hülye kérdésekért, meg tudom ha még száz oldalt átpörgetek akkor lehet ezekre is találok valami választ...
-
Astroboy
őstag
-
xatos3
senior tag
válasz
feketepeti
üzenetére
van bármilyen szoftvered ami szenzorokat olvas a gépedről?
mármint windows alatt perszeamd tuning szoftver, hw infó, asus ai suite 5 és társai?
nekem ezek okoztak random fagyást és újraindulást, de mióta eltávolítottam semmi baj sincs
(konkrétan 2 szenzor kiolvasása okoz gondot amit csak a biosnak szabadna látnia csak nem elmékszem mi volt pontosan) -
Bossp
addikt
válasz
feketepeti
üzenetére
Ramokat megprobalnam alapra rakni 2133 es ugy tesztelni elso korben
-
válasz
feketepeti
üzenetére
Valamilyen okos segédprogram amivel lehet tuningolni Windows alól? Régen az Asrock Axtu simán úgy allulfeszelte a processzorom, hogy crashelt az OS.
-
Looserke
őstag
válasz
feketepeti
üzenetére
win reinstall? milyen energiagazdálkodási séma van beállítva?
-
koko52
nagyúr
válasz
feketepeti
üzenetére
Aida nem mutat throttlingot?
-
feketepeti
aktív tag
válasz
rumkola
üzenetére
Nos, megy alapjáraton, ennyi a hőfoka, felmegy 100% ra és megfagy
1mp alatt, tehát nincs ideje felmelegedni.Többieknek, gyakorlatilag mindegy mi viszi fel, tesztprogram, vagy bármi játék.
GPU mehet százon, az nem számít.
És még egyszer, Linux alatt 2 óra stressz teszt alatt semmi gond. Hajtottam a CPU t GPUt 100%-on fűtött mint állat, de stabil maradt.
-
rumkola
nagyúr
válasz
feketepeti
üzenetére
100% terhelésnél nem lehet 35fok a cpu.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
feketepeti
üzenetére
Futtatsz valamit amikor 100% cpu kihasználtságod van ? (ez 1 mag vagy mindegyik magon 100%)
-
Astroboy
őstag
válasz
feketepeti
üzenetére
"ha belenyal a CPU a 100%ba"
...
Milyen programnál/játéknál? -
Looserke
őstag
válasz
feketepeti
üzenetére
a Windows eseménynapló ír valamit?
-
feketepeti
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy Ryzen5 2600X, - GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING alaplap, XFX RX580 8GB, Hyperx Fury 2x8GB 3200, Samu 970 Evo 500Gb összeállítás, a hűtőt egy Cooler Masterre (nem vizes, de nagy dög) cseréltem.
Decemberi a cucc és vagy két hete elkezdett fagyni, ha belenyal a CPU a 100%ba.
Érdekes módon Linux alatt CPU GPU 100% on hajtva semmi baja, akár 2 órán keresztül, a hőfokok sem szállnak el, semmi, csak Win 10 alatt jelentkezik a fagyás, akár 35 fokos CPU mellett. (Legális, frissített változat a Win10, lehet épp valamelyik frissítés a ludas)
Találkozott már valaki ilyennel?
Minden érték alap, semmi nincs húzva sehova. -
-
fanti
addikt
10 éves gépet váltottál?
Akkor gondolom csak pislogsz mint hal a szatyorban!!!
Még jó, hogy AMD-t vettél, a másik oldal ismét domborított egy nagyot

-
b3Ro
senior tag
Sziasztok
Beszaltam a klubba egy r5 2600 + msi b450 tomahawk + corsair vengeance lpx 2x8gb 3000Mhz feher + xfx rx580 komboval, ami x3440@3735Mhz gepet valtott.
Minden alapon van, kiveve a ram idozitesekkel jatszottam. A gyari 16-20-20-38 helyett 16-17-18-36@3066Mhz uzemel. Itt jonne elo a kerdesem, h mi a jobb a ryzen-nek ? A mostani, vagy lazabb idozitesekkel ~3200Mhz ?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
turistakolbi
üzenetére
Igen a 2600x-hez az jár.
Én inkább brocken 2-t raktam rá. -
válasz
Johni5
üzenetére
Nagyon rendes tőled
, de kb 800Ft volt a Merlinnél, csak meg kellett várni azt az 1 hetet amíg megtalálom, megrendelem és kihozzák..
Gondolom sejted, ebből nem a szállítás volt a hosszú idő.
Amúgy meg, most a 1080 Ti miatt kellett 4Ghz fölé mennem és így a VGA a kevés.Mondjuk ez game függő, de pl a Metro exodus elpusztítja 1080 Ti-t. 95-97%-on megy a kártya. Egy-egy filler résznél megesik, hogy 60% a VGA és 50-60 fps van, aztán akció és olvad a 1080Ti.
Fú, de elcseszi a képminőséget. Alig látszik valami.
Amúgy nagyon szép a grafikája és nagyon jó a játék. Ajánlom másnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amúgy nagyon szép a grafikája és nagyon jó a játék. Ajánlom másnak is.