- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
daveoff #5775 üzenetére
Egy teszt rendel.
Még egy kicsit rá tudtam dobni.1115/1440
1450-en is lefutott hiba nélkül,de a teszt végén üresbe jött a BS.ricshard444 : Nálam 77-78 fok 62%-os ventin.Talán 4 alakalommal ugrott le az órajel,de végig 1050 fölött.AB 1000 milisec-re belőve és durván villanásnyi időről van szó(gondolom 0.1 másodperces). Értelmezésem szerint ez nem minősül EKG szindrómának,ráadásul nálm úgyfest ez független a hőfoktól.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
daveoff #5771 üzenetére
Köszönöm!
Én kissé meglepődtem,hogy egész jól megy a memória rajta.Igazából 1100/1350 volt a cél amit szépen hoz is és az órajelet sem dobálja veszett módon.Lehet lenne még benne craft,így érdemes elgondolkodnom egy komolyabb hűtőn,főleg,hogy nem látok rajta csavar matricát(vagy nem tudom mit kéne keresnem). -
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #5679 üzenetére
Pont akartam linkelni. Szerintem borzalom... Quiet modban gyorsabb a kartya, mint performance-ben...
Macka: Mivel nem valogatjak, ezert ezen teren nincs is mit csodalkozni... En alapjaban veve sokkal erosebb teljesitmeny vartam a 50MHztol, es az erosebb hutestol. Erre ugyan az van, mint a ref. hutos megoldasnal, valamiert perf. modban inkabb csak visszalepes van.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
daveoff #5560 üzenetére
Driver reinstall volt, de kezzel kiirtottam mindent. De a driver egy bughalmaz win es linux alatt, az ADL-lel windows alatt kekhalalt dob, linux alatt csak az X hal el. Es ezt csak a 290-es kartyakkal csinalja. Ezt friss telepitessel is kiprobaltam.
Alaplap biosa a legfrisseb (Asus Z87-A)
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #5528 üzenetére
Ohh gondolom... a procihütöt mindenképpen a tetejébe raktam volna,és az orrába raktam volna két 120as ventit ami tolja a friss levegőt a cfre... a hátsó ventit pedig nem szivóra hanem tolóra raktam volna,nem sokat pár fokot hozott volna talán...
(#5530) KillerKollar
azaz ha 1 monitoron nincs CPU limited akkor 3 monitornál még annyira nincs.
Ezzel én vitatkoznék ,annyiban hogy ez rendkívül játék és beállítás függő...van ahol ez igaz,de van ahol bizony nem,szerintem nem lehet így általánosítani. -
TTomax
félisten
válasz
daveoff #5522 üzenetére
Overclokersen van egy haverom ,ö cserélt 7990-et 290Cf-re... tapasztalata,nem nagyon érte meg... ahol jól megy a CF,ott elég a 7990en is ahol nem ott sajnos a 290Cf is haldoklik ugyanúgy... amúgy ö két ref290-et hajt,nincs tőle elájulva,lehet viz alatt jobban menne neki... csak hát úgy meg már nem olcsó... több monitornál lehet jobb választás,illetve hosszú távon (már amennyire lehet tervezni) jöhet ki előnye...
(#5524) SimonYana
Tudod az egészről nekem mindig unokatesom aranyköpése jut eszembe mindig... "vgat egyet kell venni,de azt normálisat"
Most jelenleg két választás van,van a "spórolós",az pedig a 290 egy jó aftermarket hűtéssel...és van a maximalista egy 780ti,de abból is egy jobb fajta,mindenki eldönti mi mennyire fontos és mennyit áldoz rá... a 290Xet nem éri meg nagyon megvenni mert a 290 nem nagyon van lemaradva,még annyira sem mint a 7950volt a 7970töl... a 780at megint nem éri meg már,mert akkor inkább 290,ami magasabb felbontáson és vagy több monitornál meglepően jól állja a sarat! -
MastR
tag
válasz
daveoff #5424 üzenetére
Parancsolj: The R9 290 -> 290X Unlock Thread
-
válasz
daveoff #5415 üzenetére
Biztos hoz ha a GPU és a TDP engedi, ő csak az alapfeszt írta, mivel az volt a kérdés.
SzlobiG Kíváncsi lennék mennyit jelent ez gyakorlatban, hiszen léggel/vízzel aki OC-zik külföldi fórumok alapján 1150-1200-n pörgeti a 290-t, 290X-ről nincs infóm (290 ott is a sláger)
Szóval sanszosan a TDP limitál 1200 körül már vagy ennyi van a GPU-ban? -
adatfalo
senior tag
válasz
daveoff #5307 üzenetére
E szerint a lista szerint, "vizuális"-an igen sok OC-ra jó, pl a Powercolor OC-ja már fizikailag is ki lett próbálva. De maradok a ref-nél, úgy döntöttem.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
daveoff #4972 üzenetére
Tény hogy nem tudjuk mi lesz a valóságban, de azt igen hogy ha tré lenne vagy csak porhintés, nem sorakoznának ennyien mögé.
Vicces látni a fórum ászokat hogy kamu, meg majd pofára esés lesz. Közben meg a játék készítés nagy alakjai elismerően bólintanak rá. Bocs de nekik jobban hiszek mint az egyszeri fórumos hangulatkeltőknek.
-
ThodEE
őstag
válasz
daveoff #4936 üzenetére
Vannak a kompatibilitási listán nem ref karik is. De minden bizonnyal a ref nagyobb valószínűséggel lesz jó a blokkhoz
Szerk:
PL: Tri-X, WindForce 3X, Ice Q X2 Turbo, Twin Frozer 4S Gaming -
ST05
őstag
válasz
daveoff #4920 üzenetére
azért meddig eddig az volt séma, hogy a megjelenés árában max 10-20 dollárral volt több a custom ,
jelenleg meg ugy fest a helyzet sajnos, hogy a 400 dolláros 290, jelenleg 580 !
az 550 dolláros 290x pedig 700 !
Eddig ha a 7970 volt pédául 300 dodó, akkor azt megkaptad customban 310- max 320 ért..
Akár a DC-t akár a gaminget.. TF3 at stb...
ok tudom hogy Ft a fizetőeszközünk ,ezesetben elég nagy baj is, mert ezekre rámegy ugye további százalékok.. -
DieHard
senior tag
válasz
daveoff #4909 üzenetére
A mantle is erdekes, de mire lesz valami belole sztem , ev masodik fele. Es naiv aki azt gondolja hogy ha 45 szazalek pluszt tud ati akkor az nv ezt szo nelkul hagyja. Ez szamomra elkepzelhetetlen. Es matles karzyat fel ev mulva is tudok venni. Vagy most
es ezert is vagyok uly tancstalan.
-
Daszkalosz19
aktív tag
-
KAMELOT
titán
válasz
daveoff #4583 üzenetére
Hosszú távon a 94 fok nem tesz jót a kártyának. Inkább majd cseréld vízre ha lehet. Ez már elég sokszor ki lett tárgyalva. Nekem még az is furcsa, hogy 95 fok a kártya de a VRM csak 70-80 fok. Régebbi kártyáknál pont fordítva volt és nem refről beszélünk. 70fok kártya és 80-90fok vrm.
Szóval ha valami ott termeli a hőt az kihatással van mindenre. Szerintem a VRM hőfoka jóval több mint amit ír a program. Azért vigyáznék ilyen 90fok körüli dolgokra itt. 60-70fok GPU és 80 fok VRM elfogadható.
És játék alatt 92fok nagyon sok.(#4596) darky@: Nekem az elfogaható tartomány 70fok GPU max terhelésen.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
daveoff #4583 üzenetére
Szerintem sehol sem oltogattam a népet,hogy sz*r a kártya,abban igazad van hogy még nem vettem,így közvetlen tapasztalatom nincs benne,de nem is vagyok az a fajta aki azonnal ráront az újra,aztán fanyalog hogy mégsenemtetszik.
Ha neked teljesen megfelel akkor oké,de eddig azért úgy látom kisebbségben vagy,mert nem ezt hallani a fórumokon. -
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
daveoff #4583 üzenetére
Próbáld meg nem uber modeban ahol csak 40-42%-ig megy fel a venti. Sok tesztben és sokaknál szépen vissza vette az órajelet. Nálad valami különleges példány lehet. 94 foknál már kicsit vissza veszi az órajelet, majd lehűl 92 fok körül-re megint felmegy megint vissza vesz. Nálam a 290, 1050-en vissza vett ha nem engedtem el 60-62%-ig a venti fordulatot. És ugyanúgy target temp alatt 1-2 fokkal már megfigyelhető volt az órajel csökkenés, igaz kisebb mértékben. Custom venti profillal volt a legjobb ahol 5 foknál közelebb nem ment az éppen beállított target tempnél, így nem volt semmi órajel változás. Szerintem továbbra is maradjunk annyiban mindenki döntse el magának mi zavarja és mi nem. Szerintem azt mindenki beláthatja, ez a ref hűtés nem sikeredett valami jóra, és itt nem csak a zajról van szó.
Mondjuk lehet egy alacsonyabb asic qualitys kevésbé melegedős példányod van, azért hűthető jobban."Akinek nem tetszik, az ne vegyen ilyen kártyát, ennyi."
Ott a pont. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #4238 üzenetére
Szanni? Mire? Karacsonyra raktam ossze a gepet, 290X CF lett volna az alapfelallas, custom hutessel. Mutass mar egy helyet, ahol jelenleg tudok vetelezni egyet...
Mint mondtam, en megoldottam. 7990 melle kerul egy 280X(szinten nevetseges 180-ert). Ha ugy sem birja, akkor leontom benzinnel, es felgyujtom.Maradek penz meg megy felre vizhutesnek. Januarban szepen elkezdem osszerakosgatni, es tobbet nem kell fuggni a talicskara valo ref. hutesek miatt.
Ha nem erdekelne a kepminoseg, akkor nemhogy az MSAA-val nem torodnek, de meg a gamer pc-t is kidobnam. 50"+ TV, es konzol. PC-n butitott minosegben jatszani?!Malibutomi: Itt az arak rendben vannak. 290 314 font, 290X 414 font Persze ez ref. overen van elorendelheto statuszban DCII Asus X, 500 penzert. Az viszont meredek...
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #4232 üzenetére
A keplet megint csak egyszeru. A 290X CF-ben jelenlegi allapotaban felejtos, es nem akarok megsuketulni sem. Tehat csak single felallas johetett volna szoba, az meg keves, es akkor irrealisan draga is volt, tekintve, hogy a 7990 340 font volt+pk, es cserebe kaptam egy nem kis tobblet FPS-t, ami meg igy is keveske.(nekem atlagosan 10FPS plusszom van BF4-ben a 290X rendszerhez kepest, azert nem ertem, hogy produkalhat olyan FPS-t...vagyis tudom, butitott graffal) En remelem megoldottam a dolgot, uton a 3. GPU, amivel mar mennie kell mindennek gond nelkul.
MastR: Es ezt miert linkeled? PH-rol van olyan, akinek 4k-s monitora/tv-je van? Ez a kerdes szerintem meg 1 ev mulva is valid lesz.
-
válasz
daveoff #4196 üzenetére
A "folyamatosság" csökkenését én most 7800-nál tapasztaltam meg 7900-ról való "váltáskor", ha nem volt meg a 40fps olyan darabos volt mintha 30-cal pörögne, ami érdekes, de nem volt kedvem belemenni a miértbe /driver sanszos, pedig próbáltam 3-t tiszta telepítéssel és új Windows-sal is/
"290X messze felülteljesíti" --> ezt jó hallani, akkor talán van miért várnom és nem megyek vissza a már unalmas, megszokott, kitaposott ösvényes Tahiti-re meg 104-s zöldre.A hang nagyon relatív, ez okozza a legfőbb "problémát", még ha nem is jön be a kártya hiszem, hogy bukás nélkül kiszállhatok belőle, bár fogalmam sincs hova, mert a 780 annyira nem győzött meg és ehhez képest túlárazott.
Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy ref 290 lesz, ha úgy döntenék, hogy marad ---> hűtés vagy modell csere, attól függően melyik az olcsóbb kivitelezés szempontjából.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #3365 üzenetére
Tekintve, hogy ma a DX alatt a GPU-k erőforrásainak fele általánosan kihasználatlan, így nyilván az órajelcsökkentés mellett is növekvő teljesítményre lehet számítani. A mennyi az kérdéses, mert a Mantle-t sokféleképpen lehet használni. Repi még csak a felszínt kapargatja, tehát a BF4 csak a kezdet lesz, de oda is egy acélosabb gyorsulást várnak.
Ahogy az Oxide használja, na az már kemény. Erre lesz is egy példaprogram jövőre, és a mostani alpha kód 3x gyorsabb a DX verziónál. -
SzlobiG
félisten
-
-
SkyS1gn
félisten
Már meg is van, 7990 visszamondva.
Ez a BF4 edition?, cikkszámra guglizva azt dobja fel.
Elvileg felhívnak vagy mi az ügyfélszolgálattól a visszaigazolás miatt, akkor megkérdem, de a normál az az lenne hogy szerdára, de pontos infót nem találtam hogy 2 munkanap vagy valami.
(#937) blaca8 Már lerendelte nagykerből "valamikor" a héten jött volna, kicsit kibukott
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel a teljesítmény az egyes nem OC-s termékeknél nem különbözhet, így akármilyen hűtő kerül rá, akkor is ugyanazt a hőmérsékletet kell beállítani alapból, mint a refkártyán. Maximum alig pörögnek majd a ventilátorok. A többit meg a felhasználónak kell változtatnia az Overdrive menüben, ha ez nem tetszik. A refkártya is olyan, hogy ha 60°C-ot akarsz, akkor annyi lesz a hőmérséklete. Csak vissza kell húznod egy csuszkát és kész.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged