-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
odorgg #18299 üzenetére
Németek-Osztrákok háklis fajták ilyen szempontból,amin bármi sérülés van azt töredék áron kell,hogy adja a kereskedő.Nekem pld. egy 7-8 centis karc volt az originált/bontatlan doboz tetején,ezért volt a 187 euro kedvezmény.De mint mondom ez nem egyedi eset,szinte mindenből van ilyen jellegű termék,max pár napot kell csak nézelődni érte.
-
válasz
odorgg #17257 üzenetére
Köszi nektek is!
viktor82: erre én hajtogattam a lapot, 1,5mm-es alumíniumból, venti tartó résszel, rács tartó résszel együtt... Nem tudom mások hogy csinálják, nekem sok méregetés, és reszelgetés volt...
asdxv: majd kipróbálom azt is
, de egyenlőre most lettem kész vele.... 1100/1400 eddig is ment alap órajelen..
odorgg: olvastam, hogy hogyan jártál, és azt is hogy lesz talán gyári hűtés, hogy mehessen vissza gariba... Sajnálom, hogy elszállt...
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #16977 üzenetére
Szerintem nem sokkal. Gondold végig! Egy különálló mondjuk Alpenföhn Wasser olyan 18K, tehát nem egy vészesen drága dolog, ráadásul olcsósodik a kártya, mert nem kell hozzá "feleslegesen" legyártani a referencia hűtőt. Szóval így "OEM" áron, nagy mennyiségben ez igencsak életképes alternatíva szvsz.
Hát igen, a "futottak még" léghűtések komoly gondok elé néznek ezután, az 100%. Egyedül árban lehetnek versenyképesek.(#16978) ÁdiBá: Az, hogy 100%-on melyik mennyire hangos, az a felhasznált ventilátortól, és annak motorerejétől függ. Most az, hogy kiben, melyik hűtő milyen hatást kelt... Bennem a GTX hűtése azt a hatást kelti, hogy giccses, felvágós, felesleges, pazarló, az AMD-é meg pont úgy néz ki, mint egy hűtő, egyszerű, funkcionális.
Ami a kivitelezésüket illeti, tökugyanaz a konstrukció, egy hasonló méretű/kialakítású bordázat egy Vapor-kamrás "alapon:
GTX Titan (780ti) hűtő: [link]
290 hűtő: [link]
Sőt, a képeken jobban megnézve az is látszik, hogy az AMD-sen még nagyobb a hőleadó felület, sűrűbb a lamellázás (ha jól számoltam, 38 a 41-el szemben) és hosszabb maga az alagút is.
Ami a hangjukat illeti, elvileg ugyanaz a 40dBA, mint a 290X csendes módjának, ami a refihűtőn ~2200rpm: [link][link]
Halkan megjegyzem azt is, hogy a refi 7970 röhögve működött pontosan belőtt fesszel alulfeszelve 2000rpm alatti fordulatokon teljesen jó hőfokokkal.... Ezt saját tapasztalatból írom, nem volt halk (ahogy a refi 780TI sem nekem az) de hangosnak se mondtam volna.(#16980) TTomax: Ott akkor valami user error volt.
Tuning nélkül még az eszetlenül túlfeszelt gyári 1,18V-on se volt förtelmes hangos, 2300-2400rpm volt a max, alulfeszelve 1,05V-on meg ez 2000rpm alá csökkent.
(#16989) deadwing: Ez viszont jogos kritika.
Én ugyan nem szedtem szét még refhűtést, de a képekről is látszott neten 7970/290 refi hűtésekről, hogy a Vaporkamra GPU-val érintkező felületének megmunkálása hagy maga után bőven kívánnivalót.
-
-
Cseneles
őstag
válasz
odorgg #16711 üzenetére
Szia!
Ha a Sapphire megegyezik a Gigabytéval akkor eljössz Zalaegerszegre és oda adom gariztatáshozBár most nézem...Nekem ez van
-
Milka 78
nagyúr
-
Cseneles
őstag
-
-
Cseneles
őstag
válasz
odorgg #16649 üzenetére
En a helyedben furnek 4 lyukat menettel a ref vrm hutore es behajtanek 4db alaplap tarto anyat amibe mar mehetne egy menetes szar ami felfogja mondjuk egy amd gyari keretet! A gyari 4 lyuk fole csak az inteles passzol! De 3500ft vokt mikor en rendeltem regen gyari Corsair felfogato kittet!
-
-
zimi1991
aktív tag
-
p87
senior tag
válasz
odorgg #16173 üzenetére
Igazság szerint annyira nem fontos, hogy kimaxolva játszak.
Bf4 nél csak az élsimítást kellett visszavennem wqhd-hoz, meg is lepődtem milyen jól fut full hd után.
Ritkán közeli robbanásoknál azért kevesebb a min fps, de nem vészes.
Az autosport és társai még élsimitással is nagyon jól futnak.
A project cars lesz necces, az előzetes tesztek szerint oda nv lenne a legjobb, meg a gta v -höz is kell tuti erő.Félek is a cserétől, hogy csak a gond lesz vele, most semmi bajom, de amennyi hibát olvastam az r9 szériától, hát nem tudom...
-
hadde
tag
válasz
odorgg #16173 üzenetére
Én sem cseréltem volna ha nem BF4-et nyomatnám, 7970 és a R9 290 között is eget verő a különbség!
Ott a Mantle ami rengeteget dob pedig teljesen ki van maxolva a game.
3570k val használom és 100 fps körül rohangál néhol azért beesik egy két részen (80) de legalább is nekem nem észrevehető, valahol meg bőven 100 feletti az FPS.
Ősszel jönnek az ujjak?
Nem izgat nekem ez egy darabig elég lesz. -
deadwing
addikt
válasz
odorgg #15918 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, sőt. Bányászkártyánál amire nem figyeltek oda, 24/7-ben maxon pörgő venti elkopik. GPU és az alkatrészek degradálódhatnak. Hidd el, nem mindegy, ha a gari előtt vagy utána 2 héttel szarik be a cucc.
Persze az is igaz, hogy amire odafigyeltek, ott a rizikó minimális. -
daveoff
veterán
válasz
odorgg #15876 üzenetére
Én még nem tudom hogyan, mivel fogom lemelegíteni, de kitalálom, vannak a kollégák között megfelelő emberek.
A gyári venti, és a műagyag burkolat megtartásán nem is gondolkodtam, de jó ötletnek tűnik, kérdés, hogy a vizes blokk elfér e alatta, vagy végül is kivágok neki egy kör alakú helyet.
De a blokkot tuti fel tudom úgy fogatni, hogy fent hagyom a gyári bordát, nem fogja eltartani?
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #15878 üzenetére
Én mondjuk biztosan nem tenném vissza azt a förmedvény ventit, hiszen "ő" az egyik (fő) oka a gyári cooler cseréjének.
Egyébként az általad említett szélcsatorna nyilván ér valamit, viszont ha lecseréled a gyári hűtőt, akkor már nincs sok értelme annak a radiálventinek ott, mert nem kell átfújnia semmilyen bordát (mondjuk a VRM1 környékét biztosan jól portalanítaná), tehát valószínű jobb megoldás, ha "normális" csendes axiált teszel a helyére.
Akkor megérné őket lecserélni.
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #15876 üzenetére
Vagy nem teszed rá a műanyag borítást, mert a venti rögzítéséhez az nem kell.
1500-on nincs vészes hangjuk, kb. mint a gyári hűtő 30-35%-on.
Egyébként készítettem egy egyedi ventiprofilt, így teljes terhelésen max 85-88%-ig tekeri fel őket a vga, ami halkabb, igaz 1-2°C-kal azért minden melegebb.
-
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #15867 üzenetére
Korrekt. Most kíváncsiságból én is mértem egyet ugyan olyan beállításokkal és meglepő módon majdnem pontosan ugyan olyan eredményt kaptam mint te.
(Heaven Extreme beállításon ~20 perc)
Egyébként a kártya görbülése ellen az is egy trükk, hogy a ventitartó keret oldalán található réseken keresztül egy tehetséges kisebb méretű (fa)csavarral a bordát enyhén megfeszítve rögzíted. Lásd (itt még a régi VRM borda van fent egyébként):
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
odorgg #15837 üzenetére
Nem hinném mert a Nepton 280L hütőt máshova nem lehet felcsavarozni.
Csak a géház tetejére.
A ventilátorok úgy vannak beállítva hogy ezt a hűtő bordát átfújják, de ezt csak úgy tudják ha befelé fújják át.
Vagyis a R9 290X felfelé tolja a meleget, a vízhűtő pedig befelé szívja, fúja át a bordákat.
Így a gépház közepében megáll a levegő.
Van egy hátsó 14 cm ventilátor ami kifelé fúja a levegőt, és egy oldalsó 14-es ami szintén befelé tolja már a levegőt.
Első két ventilátor is befelé tolja, így hűti a merevlemezeket.
Lényeg az, egy darab 14cm tolja csak ki a levegőt ami hátul van. -
Cseneles
őstag
válasz
odorgg #15742 üzenetére
Ha rám halgatsz itt aprón találni Asetek/Corsair H50 hűtőt
volt vagy 5db ilyenem új és jól csendben teljesít! Látom környékbeli vagy, ha gondolod a felfogásban tudok segíteni
-
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #15447 üzenetére
Önmagában, tesztekben biztosan, de ha mondjuk már fut egy firefox a háttérben jópár nyitott oldalal, akkor már korántsem biztos, hogy ilyen szépet fog a HT produkálni. Erről beszéltem, egy dolog a steril teszt, más dolog a valós körülmények.
(#15448) Attix82: A GTA4-es eredmények 100%, hogy kamuk. Kedvenc játékom, semmi mással nem teszteltem ennyit HT ON és HT OFF, mint ezzel. Határozottan rosszabbul ment HT-vel, ebben 100%-ig biztos vagyok.
(#15450) daveoff: Azt hiszm, akkor félreértettük egymást.
Véletlenül se gondolom, hogy ennyi lenne a HT, ugyanakkor az 1FPS difiből az látszott, hogy nem a HT-val van összefügésben a sebesség, tehát édesmindegy, 90%-ot vagy 60%-ot mutat a feladatkezelő, amit amúgysem szabad komolyan venni HT-val, mert tökmindegy mit mutat, állatira fogalma sincs a windóznak sem a valós, pontos CPU-használatról.
Épp ez a HT trükkje, hogy az OS-nek két teljesértékű magot mutat, amikor csak egy van fizikailag.
(#15451) Nagylajos_1: Hát igen. Sajnos akkor ez egy kompatiilitási gond volt.
A lényeg, hogy sikerült megoldanod.
Szerintem hasznos infó lenne, ha tudnánk, pontosan milyen típusú volt a lapod.
(#15460) Nagylajos_1: Egyáltalán nem biztos, hogy az AMD sara. Ez a lényege a kompatibilitási gondoknak, hogy adott egy specifikáció, jelen esetben a PCI-E specifikációja, és akkor a gyártók csinálnak valamit, amit kitesztelnek az aktuális hardverekkel, ha működik, örülnek. De később, ha kijön valami más kütyü, ami valami extra funkciót is támogat és használna, akkor lehet, hogy a meglévő lapok 95%-án működik, de a maradék 5%-on meg nem, mivel azokat a lapokat még olyan cuccokkal tesztelték, amik ezt nem használták.
Olyan, mint a régi s2011-es procik PCI-E3.0 támogatása, a proci nagyjából tudja, de mégse, mert nem lett tökéletes, nem tudták akkor még mivel tesztelni VGA híján...
Szóval valszeg a lapod a sáros, függetlenül attól, javították-e a BIOS-ával azóta (ha lehet egyáltalán) avagy sem. -
HSM
félisten
válasz
odorgg #15388 üzenetére
Szinte biztos, hogy szépen menni fog neki. Te is jól jártál, Ő is. Dehát erről szól a használtpiac.
(#15391) Nagylajos_1: Én megpróbálnék egy alaplapi BIOS-frissítést, és ha az se segít, szerintem marad a gari. Mondjuk 3 napon belül ilyenkor szó nélkül kell kapj újat, szval nagy baj remélhetőleg nincs.
-
embe
nagyúr
válasz
odorgg #13790 üzenetére
Tádáááá!!!
114 "eltávolítandó" fájlt talált a Malwerbyte. Köztük 6 !!!!!Bitcoin trójait. . Az eltávolításuk óta a kolléga vga-ja normálisan üzemel, és a vga hőfoka alapon 38°C .
Köszi a tippet!A kolléga szidja is mint a bokrot a programozó haverjait, akik szerint nem kell a windows védelmen kívül más.
-
válasz
odorgg #13527 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Valóban kell mind a két táp csati!
Most már elindult, de a driver telepítés nem akar össze jönni!
Végig túrtam a hálót, de nem találtam nálam működő megoldást!
A szokásos naplóbejegyzés a sikertelen driver telepítés után!
"Illesztőprogram telepítés: a felhasználónak a Rendszergazda csoportba kell tartoznia"
Már lehet bele fáradtam, vagy csak nem látom a fától az erdőt, de ha így folytatom, akkor lesz 2db egy ventilátoros R9 290...(széthasítóm a felénél) -
daveoff
veterán
válasz
odorgg #13495 üzenetére
AB-vel nálam is volt mindig valamilyen anomália, mindegyik kártyámnál. Nem is használtam sokat, max benchmarkok erejéig, ha feszelni kellett a kártyát, de akkor is inkább TriXX-et. Én is a CCC tuningot részesítem előnyben, alapfeszen amennyit tud azt jóvan, ezzel még nem volt gond soha!
-
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #13488 üzenetére
Nekem a 280X-em amióta megvolt, AB-vel volt alulfeszelve. Soha semmi bajt nem okozott. Nem volt se fagyásom, se képhibám, semmi az ég világon.
Win7 64bit alatt, 13.12 és 13.6 beta 2 driverek voltak fenn főleg. A 290-esen sem volt semmi gondom, mikor tesztelni/játszani belőttem az 1100/1400Mhz-es profilom, ami szinte azonnal fagy, ha nem kapja meg a +44mv-ját, szóval észrevettem volna, ha gáz van. Itt a driver már a 14.4, AB pedig a 3-as béta 19.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
odorgg #13454 üzenetére
Hát igen... Trixx kevesebb galibát okoz de egy ideje fogja és gép restartkor a feszt 0-ra visszateszi--- fogalmam sincs miért. Elöbb meg BF4 alatt olyan szép rózsaszín képet kaptam pedig csak 1350en volt a mem. +100mV-al ABben. Trixx alatt viszont nem, csak elfelejtem minden restartkor rányomni a feszt ezért azzal meg befagyok első game indításnál.
Ebben a retek világban semmisem működik.
De tényleg most hogy vizezve, van, nézem és CCC is tartja szépen az órajelet... 1190/1400 pedig itt +feszt nemtudok adni mint AB vagy trixxben.. ezekszerint magától túlfeszeli?
-
daveoff
veterán
válasz
odorgg #13317 üzenetére
Majd nekiesek, az biztos, hogy ez a kártya ár/érték bajnok, főleg így hogy ennyit megy tuningban. Tényleg minimális a különbség a sima és az X között azonos órajelen. Azért kicsit piszkálja a csőrömet, hogy nem X-es, de most jobban örültem annak az összegnek, amit kivettem a gépből, az X tényleg nem éri meg a felárat.
-
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #13046 üzenetére
Olcsón sikerült megvennem, annyiért pazar a WF3 hűtés.
Valamirevaló tuninghoz csirke (legalábbis, visítozás nélkül) de alapon throttling mentesen és hűvösen elviszi.
Még a Furmark-tesztes szivatásom is elbírta [link], igaz, 4000-en már visított a kopter, majdnem olyan volt, mint a refi normál üzem közben, 3000rpm-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest