- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
deadwing #19593 üzenetére
Ezt írtam: "Ahol ez sebességet hozhat, az nem a felső kategória."
Aki vesz egy 290/290X-et, és nem rak alá megfelelő procit, az meg is érdemli a szívást. Ráadásul a Mantle ready játékok mennyisége a béka segge alatt van, tehát a Mantle nem fogja megoldani a problémáját, hacsak nem 1-2 játékkal játszik állandóan. Egy gyengébb proci folyamatosan szűk keresztmetszet az új játékoknál.
Aki nem hangolja össze a hardvereket teljesítményben, azon a Mantle sem fog segíteni.
Egy gyengébb prociról ráfizetni pl egy 3770K-ra (ami már bőven elég mindenhez) töredéke egy 290/290X árához képest, és utána nem kell fejet vakarni, hogy lehetne kiküszöbölni a proci limitet. -
Cseneles
őstag
válasz
deadwing #19520 üzenetére
Ne a gpu-z maximum erteket vedd alapul! Az a neha 1secre fellepo csucsot kepvaltasnal is bele veszi! Ha van tobb megjelenitot akkor tedd ki arra a es nezd full terhelesnel mire all be! Az en 290-em +200mv mellett ment 1215mhzt viszont ez 1,281v droppolt erteket jelentett! Ha az alapfeszhez hozza adom a 200mv pluszt akkor 1,341v kellene h legyen!
-
Cseneles
őstag
válasz
deadwing #19474 üzenetére
ITT meg leled a kérdésedre a választ! Amúgy fogalmam sincs, működik ezzel én beértem!
Ne foglalkozz azzal , hogy 2 kártyád van
tuningnál ezt a program úgy is szinkronban kezeli! Amit megkap ez egyik azt a másik is! Viszont ha nagyon belemélyedünk tudunk külön is tuningolni de felesleges! Hagyd meg ezt a programnak!
-
Cseneles
őstag
válasz
deadwing #19461 üzenetére
Így inditsd az MSI AB-t...: MSIAfterburner.exe /wi6,30,8d,15 ezzel 150mv-ot ad a kártyádnak! De vigyázz ezután mindig 150mv lesz ha indítod! a vissza állításhoz ezzel a paranccsal indítsd MSIAfterburner.exe /wi6,30,8d,0
az utolsó 2 számjegy változtatásával tudod állítani a kívánt értéketpl..: MSIAfterburner.exe /wi6,30,8d,25 = +250mv, MSIAfterburner.exe /wi6,30,8d,27 = +270mv stb...
500mv a felső plafon de kétlem ezzel kísérletezgetnél vízzel
+300még tesztek alatt hűthető
-
Cseneles
őstag
válasz
deadwing #19447 üzenetére
Szia!
Szerény tapasztalatom szerint, egy átlagos tuningnak mondható amit 1150/100mv Power limitnek adj +50%-ot, nagy valószínűséggel ez lazán megleszTesztelgesd aztán írd meg mi volt
a degradálódást nehéz megmondani... szerintem 1,250v-ig nem lesz gond
(jó pár szivárgós kártyának ennek közelében van az alapfesze) a feszültség mindenféleképpen droppolni fog így szerintem bőven az értéken belül leszel még látatlanban
persze lesznek képváltáskor csúcsok de attól nem kell tartani
Na meg ha valami gond lenne ott a garancia
-
m0h0senator
őstag
válasz
deadwing #19063 üzenetére
Ez jogos.
Lapajbacsi: 1000 dolláros kártya ha jól emlékszem csak a lighting volt megjelenéskor meg talán a vapor-x. Asus olyan 7-800 dollár lehetett...csak tippre.
Igazából itt valaki írta, hogy maradt sok DC2-es hűtöjük nvidiaról és gondolták rádobják erre is... rosszul gondolták..
-
-
válasz
deadwing #18704 üzenetére
De haragos vagy..
Elbeszéltünk egymás mellett. Egy frissen össze rakott hűtés tesztelésére tartom alkalmasnak a furmark, és társai programokat, nem fél órás, 1 órás "bencsmárkolásra".
Nyilván aki elindít egy ilyet, az tudja ,hogy miért teszi, nem hagyja ott, figyeli a részleteket, és ha mondjuk 20 másodperc alatt 90 fokos a gpu, akkor értelemszerűen lekapcsolja, mert ott valami gond van, amit orvosolni kell.. Ennyi.. Lássuk be, nem sok embert tudnál mondani az itteniek közül, aki nem próbálta ki még (többek közt te is) , ettől függetlenül senkit nem biztatok rá, hogy ezzel "játszon" órákon keresztül...
Én azon szoktam "mosolyogni", amikor az új és/vagy hűtéscserés kártyát 1 óra valley-val extreme hd-ban tesztelik, közben megvacsoráznak, fürdenek,tv-znek a másik szobában, szóval nincsenek jelen... Na szerintem az is vga gyilkos lehet nem kicsit, mondván az úgysem okozhat gondot..
Részben igazad van a kitörésed illetően, de alap, hogy senki ne csináljon olyat, amihez nem érez elég tudást magában.
Béke kolléga..Más... Újabban itt is kezd divat lenni az, mint "az igazság ideát van " topikban (970/980), hogy bárki - bármit mond, azonnal leküldik... Ez egy szakmai fórum, ahol okos, és buta dolgok is elhangzanak, azért vagyunk itt , hogy ezt értelmesen megbeszéljük, nem az öntömjénezés a cél... Komolyan néha gáz, ami a ph-n megy,lassan elérjük a nagy Yp ON fórum színvonalát..
-
Joshi
titán
válasz
deadwing #18690 üzenetére
Úgy hogy mindent egyszerre terheltél? Próbáld ki a Prime95+FurMark-ot, neked olyan 600-650W-nak kell lennie de lehet hogy még a 700-ba is belenyal.
(#18688) BMW001 FurMark 1.14.1
-
lowzor
veterán
válasz
deadwing #18436 üzenetére
Nem, nem a tearing-re. 144hz-en nem tudom mi a helyzet.
A nagy ajánlgatások közepette azt se felejtsd el, hogy neked le van vizezve. 2 léghűtéses 290 CF-be kötéséhez egy nagy, nagyon jól szellőző ház, meg egy olyan lap kell, amin nagyon sok hely van a pcie slotok között. Ez sem kevés pénz.
A szoftveres anomáliákról már ne is beszéljünk. -
lowzor
veterán
válasz
deadwing #18431 üzenetére
Nem is mondtam, hogy mindenki, de elég sokan azok közül, akik már próbálták. Te lehet, hogy nem vagy annyira háklis a frametime-ra sem.
Attól is függ, mivel játszol.
Az a szép, mikor az AMD csak hónapokkal a megjelenés után optimalizálja a driveresen a CF-et egy adott játékhoz. -
lowzor
veterán
válasz
deadwing #17688 üzenetére
Ha 1 BIOS van és azt cseszed el, elvileg azt is visszalehet hozni IGP-vel, vagy másik VGA-val.
De a gyári mindenképp legyen meg, mert járhat úgy az ember, hogy egyik netről letöltöttel sem működik a kártya rendesen, akkor meg kakukk van
Adtak már nekem el egy olyan 7950-et, amin mind2 bios brickelve volt és semelyik másikkal nem lehetett normálisan működésre bírni. -
HSM
félisten
válasz
deadwing #17620 üzenetére
Ja hogy így gondoltad, nem is rossz ötlet.
Lesz kis időm, ki is próbálom a kartonos mókát.
Annyiból nem olyan egyszerű, hogy a lap felé is fúj meleget, és azt se lenne szerencsés ott csapdába ejteni, de majd megoldom valahogy.
Mondjuk a végleges verzióval bajban leszek, hogy lesz a kartonból műanyag, de majd kitalálok arra is valamit,ha beválik.
Ha "csak" egy X-fi gamerről lenne szó, már rég el is adtam volna a csudába, de ez egy Auzen X-fi Prelude, kb. az Elite Pro szintje, iszonyat komoly minőségű cucc.
Pláne, hogy a gyári drivere full tökéletes win7 alatt, nagyon szeretem.
Az alaplapit viszont nem bírom hallgatni a dobozhangjával, akármelyik lap, akármelyik Realtekjéről legyen is szó.Inkább hallgatok egy 10 éves Audigy 1-et is akár, még az is különbet szól jól beállítva.
(#17621) Joshi: Mégis mi a baj az alulfeszelős beállításommal az első képen? [link]
Csak megmértem, mennyire nagyon meleg ehhez képest alapfeszen húzva, ha már témába került....
Amúgy tessék, az előbb kaptam mégegy jó ötletet, ha esetleg húzni szeretném...(#17622) Asbee: Erről van szó. Jó a víz, nekem is tetszik, de a legtöbbször nem hozza, amit én azért a pénzért elvárnék.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #17607 üzenetére
Nincsenek visszavéve. A gyári 700rpm-en tekernek, elvileg így 100CF-et fújnak be, elég meggyőző szellő így is, bár azért nem az a fejed is lefújja effekt, mint pl. az 1200-on tekerő Air Penetrator.
Simán elbírta az előd 280X Vapor-X-et, szénné tuningolva is, pedig nem volt sokkal kevesebb a hőleadás.
Itt a WindForce hűtő fos konstrukciója ütközik a ház keskenységével, nincs hely, ahova elfújhatja a hőt oldalra, erő meg nincs a bordában, hogy a legkisebb visszakavarodott meleg mellett is hűteni tudjon.
Közel van a felsőhöz a hátsó, de nem okoz gondot, szépen megfújja a VGA hátulját, aztán a meleget kifújja a letakarékolt hátsó kopter.Na, azt az egyet letakarékoltam, felesleges maxon tekernie.
A tipp 2 lesz a befutó, nem passzol a Giga "fémmel spórolós" hűtése ehhez a házhoz, ugye a keskenység és a halk, nem izomhűtés miatt.
Természetesen hűzbamelegítős kártyákat CF-be kötni teljesen alkalmatlan ez a ház ilyen 200W-os kártyákkal, mivel ahhoz erős légáram kell izomból befújni a kártyák közé, meg kicsi is ahhoz, ugye megint a szélesség.
Dehát egy halk kuckó nem is arra való.
(#17609) asdxv: Komoly fenntartásaim vannak az utólagos megoldású start menüvel.
Azzal sokra nem megyek, hogy a hangkaridra van driver, ha az én X-fimre nincs. Azaz van, csaképpen 2011-es az utolsó, amit az Auzentech kiadott, mielőtt csődbe ment. Működik win8-on, de vannak vele gondok, pl. csak akkor menti a beállításokat, ha sleepeled a gépet, meg ilyenek...
Hasonló minőségű, de jobb win8 supportú hangkarit venni meg legalább 15 rugó ráfizetés lenne, amihez valahogy semmi kedvem, és az még lehet butább is lenne szoftveresen....
Talán így érthető, miért nem ujjongok a szuperjó win8-ért és reménykedek inkább, hogy valaha helyrepofozzák a Mantle-t inkább win7 alá...(#17610) Josh: Bocs, de semmi kedvem még a vízre is kiadni vagy 15 000 forintot a kártyához, bütykölni, és esetleg a garival is szívni, ha valami nem jól sül el. Nem vágyom rá egyáltalán, ha nem muszáj. A teljes víz meg aztán végképp pénzkidobás a 100k körüli árával, majdnem anyni, mint a fél gépem ára...
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #17599 üzenetére
Elég jól meg van oldva gyárilag... [link]
Az első és a felső 18-as is befúj a házba, és a lyukak kialakítás olyan, hogy ott izomból jön ki magától a meleg. Csakhát mégsem olyan, mintha egy szervergépbe belefújsz egy 40000rpm-es 8*8cm-es ventivel.
Szóval jól szellőzik nagyon, de nem elég gyorsan fújja ki mégis a levegőt.Hát, ez az 50W miatt nem fogok új házat venni, az tutifix, meg légcsatornát tákolni benne, így is makulátlan a belső kialakítás légmozgás szempontjából, egy darab kábel nincs a levegő útjában, semmi: [link].
Az első 700rpm-es sima 18-as venti helyett tudnék berakni egy 700/1200rpm-et tudó kapcsolható Air Penetrator ventit (AP181 [link]), az volt benn, míg két 280X Vapor kellett hűteni, de inkább visszaraktam a gyárit, mikor ismét egy VGA-s rendszerem lett, mert azért az jóval halkabb még azonos 700rpm-en is, és nálam alap elvárás, hogy üresjáratban néma kuss legyen.
Szerk.: Katlan?
Egy igencsak kitűnően megtervezett, csúcskategóriás SilverStone házról beszélsz, ami mellékesen síri kussban való működése ellenére kitűnően szellőzik, ugye tudod?
Nem fogok orkán erejű szörnyet csinálni a szuper kuckómból, zajosan hűteni a refi 290 is tudott volna, 15 rugóval olcsóbban.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #17596 üzenetére
Én sem szeretem amúgy ezt az elrendezést.
Szélesebb ház kéne neki, vagy olyan szélerőmű, mint pl. a SilverStone RV03, erőltetett szellőzéssel, légcsatornával. Az FT01-em inkább halk működésre van kigyúrva, és hiába szellőzik igen hatékonyan, az a kb. +10 fok, amit zárva befűt maga alá, teljesen elrontja a kicentizett hűtő hatásfokát.
Ugye ha fennvan, nem tudja a WF3 hűtő oldalra olyan messzire kitolni a meleget... Ha nincs fenn az oldallap, 30-40cm-re is érezni, ahogy fújja ki a cuccot ilyen magas fordulaton, amúgy meg lenne neki kb. bő 10cm hely az oldallapig, ahova okádhatja a meleget?
(#17597) asdxv: Ha azt hiszed, majd fúrok lyukat neki a gyönyörű szálcsiszolt alumínium oldallapomba, a vastag hangszigetelő habon keresztül, hát nagyot tévedsz.
Amúgy ha olyan házam lenne, tuti megkapná, és működne is.
Ilyen az oldalam kívülről: [link] és belülről: [link]. -
deadwing
addikt
válasz
deadwing #16868 üzenetére
Még jó hogy a dicsekvés megvolt, hőfokok meg semmise.
Ezt most pótolom, hátha valakit érdekel.
Fél óra Heaven után mindkettő GPU és VRM 44-45 fok max. Egyelőre kártyák alapfeszen /gyári 1.225V környékén/, 1GHz-en. BF4 alatt kb ugyanezt hozzák. A radiátoron 8 db alig pörgő 12 centis Gelid ventilátor.
CPU egyelőre csak 4.4GHz 1.22V 42 fok. -
HSM
félisten
válasz
deadwing #16991 üzenetére
Hát ez tényleg elég gyalázatos....
Ami nekem még nem tetszik, ez a platnival egybeépítés. Sokkal jobb megoldásnak tartom, amikor külön van rögzítve a platnitól a hűtő, sokkal biztosabban fekszik fel.
Gondolj bele, ha még így is 10 fokot nyertél, hogy vékonyítottad a rezet, tehát mégjobban csökkent a leszorítóerő. Mennyit nyertél volna rendes felfogatással, hű.... -
-
TTomax
félisten
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #16606 üzenetére
Gyanús az a foglalat... Sosem láttam még proci alját ilyennek, pedig járt nálam nem kevés, nem valami bizalomgerjesztő. Amire tudok gondolni, hogy annak a néhány lábnak a lába a foglalatban mégsem pont ott vagy pont úgy áll, ahogy kéne. Az a bizonytalan működésre is magyarázat lehet kiszedés után. Az Intel oldalán fennvan a lábkiosztás, ha van kis időd, ki tudod bogarászni, PCI-E-hez tartoznak-e a "fura" érintkezők.
(#16609) ricshard444: Nekem a BF4 határozottan szebben futott a 290-esen a 14.7 RC3-on, mint a 14.4-en. Nekem a telepítéssel sem volt gond, feltetem, elsőre felment, azóta működik.
Pedig a 14.4-re frissítettem rá én is.
-
válasz
deadwing #16602 üzenetére
Legegyszerűbben mondjuk a Sapphire Trixx programmal kapcsolhatod ki, de szórakozhatsz Regedit -ben is. Miután kikapcsoltad, indítsd újra a gépet.
Nem tudom, de sanszosan ez a gondod. Ha nem jön be ( nem működik a Trixx ), akkor megkeresem neked a tutira működő programot.
daveoff: Még visszatérek
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #16563 üzenetére
Nyilvánvalóan igen. Vagy nem.
Másmilyen a két csip, ez tuti. A 290-es kiegyensúlyozottabb, nyilván, hiszen több benne a "tartalék". Húzós szitukban a 280X emlékeim szerint hajlamosabb volt veszteni a sebességéből, így a 290 bár átlagban nem gyorsabb, de mégis élvezetesebb számomra, jobban tartja az átlagot. De mérések híján ezt csak érzésre mondom.
Azonos órajelen 20-25%-nak is meg kéne legyen szvsz.
(#16562) ÁdiBá: Ugyanaz a hűtés koncepciója, csak a GTX-ek kevésbé torkosak, így halkabban tudod hűteni.
Ettől függetlenül tervezhetett volna az AMD egy nagyobb, erősebb referenciahűtőt, amin nem kell üvölteni a ventinek, nyilván akkor nem lehetett volna ennyire versenyképes áron kiadni.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #16560 üzenetére
Vagy nem... Számoljunk! 875/1250-es 290 szemben mondjuk egy még jobban meghajtott, 1100/1600-as 280X-el:
4 setup * 875Mhz vs 2 setup *1100 = 290 nyert masszívan
64 rop * 875Mhz vs 32 * 1100 = 290 nyert masszívan
2560 shader *875 vs 2048 * 1100 = egál (0,5%-al jobb a 280X, semmi)
Textúrázásban ugyanaz, mint shadereknél
320 GB/s sávszél 4GB vs 307GB/s 3GB = 290 nyert kicsivelEgy különbség van még, hogy ezt ha akarom, simán felránthatom olyan 1000-1050Mhz-re, ahol kapásból +20% sebességet ad.
Hűtőcserével meg 1100+, ami benne van. A húzott 280X-el ezt nem tudom megcsinálni, nincs már nagyon hova húzni.
Lehet, idővel visszatérek 280X-re, de amíg nincs áruk a 290-eknek, addig nem éri meg eladnom, a jó 280X-ek meg annyira nem olcsók, ami meg igen, az meg még annyit sem ér. -
Syz
senior tag
válasz
deadwing #16506 üzenetére
Én örülök ha neked minden frankó,régebben sokkal jobban el tudtam viselni az ilyen dolgokat mikor még gyerekcipőben járt ez a CF,aztán volt egy olyan szint ahol már már istenítettem,utána sajnos jött a feketeleves,a külső progival indítós-jajj mit hogy hova állítós-mikrolaggolós-van olyan játék amit szeretek de CF-et nem támogatós..
-
-
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #15977 üzenetére
No hát érdemes volt.
Heaven:
CPU 3.3GHz, score: 2630
CPU 4.6GHz, score: 2671Ez így rendben, a különbség minimális.
Viszont itt a Valley:
CPU 3.3GHz, score: 4221
CPU 4.6GHz, score: 4781 !!!!Így amondó vagyok, ha csak a kártyákat szeretnék benchmarkolni és hasonlítgatni, maradjunk a Heaven használatánál! Valleynél a CPU brutálisan beleszól a képbe sajnos.
-
-
odorgg
addikt
válasz
deadwing #15919 üzenetére
"Ha van rá rendes gari"
Had kopjon el az a venti, majd cserélik gariban ha tönkre megy.
Bármelyik kártya megdögölhet gari elött, vagy után 2 héttel. Ez kb szerencse kérdése.A bányász kártyák eggyetlen előnye egyébként, hogy már alaposan kipróbált darabok, és amit a bányász napok alatt kaptak, az bőven kimeríti a tesztelés fogalmát. Illetve amelyik hajlamosabb volt a meghibásodásra, mert gyengébb alkatrészeket, esetleg rosszabb minőségű forrasz anyagot kapott, azok szépen el is hullottak bányászás közben. Menyivel jobb mondjuk a boltból megvenni egy VGA-t, ami esetleg gyárilag hibás, vagy 2 héttel vásárlás után adja be a kulcsot?
Az meg gondolom mindenkinek alap, hogy nem 5-10 évre veszünk hardvert, és hogy nem is 3 évnél további élettartamra vannak ezek tervezve. Gyakorlatilag a Gari idő után, minden nap ajándék. Ez persze valamilyen szinten befolyásolható, némi odafigyeléssel, a ( üzemi hőmérséklet kordában tartása, vagy gyári, esetleg az alatti órajel/feszültség beállítások, rendszeres takarítás, stb). De ettől még az élettartam továbbra is sokkal inkább a vak szerencsén fog múlni.
Egyébként én sem ajánlanék bányász kártyát gari nélkül, de amig a garanciális idejük években mérhető, addig bátran vegye meg mindenki olcsón, amíg van
-
scampolo84
aktív tag
válasz
deadwing #15619 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Én eddig ahol - beállításoktól függően - elértem vagy átléptem a 60fps-t (60Hz)-en ott vajsimán futott minden. Lag? Oh, no! Elképzelni sem tudnám V-sync nélkül a játékot. Mondom ezt úgy, hogy van ahol tényleg nagyon számít ez, ahogy te is mondtad, bár én nem nagyon FPS ezek, de pl egy F1 2013-ban is lenne ultrán 80-90 fps mégis zavar ahogy szanaszét törik a képt sync nélkül.
-
Syz
senior tag
válasz
deadwing #15614 üzenetére
Én V-sync nélkül el sem tudom már képzelni a játékokat, pedig korábban én sem rajongtam érte mert sok olyan játék volt ami V-sync alatt csak 30 fps-re lőtte be magát. Ezt viszont meg lehetett kerülni külső progikkal mint pl. Radeonpro és azóta számomra nélkülözhetetlen.
-
Attix82
addikt
válasz
deadwing #15418 üzenetére
DX korlát, és 1 mag -ra kiosztott feladat elvégzése a probléma. Tehát ha lenne egy olyan CPU ami 4 mag és 10 Ghzen megy, akkor biztos nem lenne korlát az 1 magra kiosztott feladat elvégzésére
Azt kell elképzelni, hogy 1-es mag te ezt csinálod 2-es mag meg ezt .....az első mag amíg nem végez a kiosztott feladattal addig a 2-es mag nem folytatja a munkát. Így egymásra várnak a további munkavégzésre.
A mantle ebbe segít, és gyengébb CPUval több fpst ki lehet csikarni .
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #14795 üzenetére
Előre szólok, térképfüggő is. Gyorsan mentem egy Metro-Rush-t, 64 fős, fullfull szerveren, minden maxon, fullhd, egyedül a motion blur OFF, és érdekes volt, mert néha 70FPS mellett esett 60-70%-ra a GPU usage, néha 130-nál, de nem esett az FPS, csak bizonyos részeken fix FPS mellett a GPU-usage csökkent picit. Ugyanakkor a játékélmény makulátlan volt, semmi lag, akadás, nagyon szépen, kiegyensúlyozottan ment.
Majd még nézek pár térképet, hogy megy. -
Mirman
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged