- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
Indulat inkább nálam temperamentumosabb realitás...ha valakinek ez sok elnézést érte és dolgozza fel! Megy, illetve több R9-em is ment
tapasztalatom 1150-et +100Mv mellett mind vitte ami kezem között járt! Gyári hűtéssel jogos az a 1100Mhz ha nem aharsz huzatot kapni a ventije által
-
Cseneles
őstag
Nem eri utol a 970 a 290x-et....maximum egy fos nvidia altal tamogatott jatekban! Igencsak felre vagy tajekozodva!! De ha ezt nem tudod elfogadni mint sok Nv fan...akkor nezz at a gtx970/80 topikba ott biztos felerositik benned a kartyad erejet😃😂😂😂 huzhatod te 1500mhz-re is akar...1200-on a 290x ismet erosebb😃
-
-
És azt honnét vetted hogy egy 3570K 4400.MHz -en gyengébb 10% al, mint a te 4670K -d 4300.MHz -en!
Sz.tem marhára nem gyengébb, azonos órajelen sem igazán van mérhető eltérés a 3570 vs 4670 között!
Ha nem hiszed itt találsz 4500MHz en összehasonlítást!
Amúgy én is 4400.on járó 3570.K -val hajtom a 290X OC -mat!
Pedig Van 4770.K -m is, de mégsem ebbe a gépbe tettem a 290X -et!
-
deadwing
addikt
Bocsi, kicsit el voltam havazva... Most megnéztem, és valóban, full ultrán de csak 2xMSAA-val kihajtja a VGA-t de helyzettől függően valóban beesik néha 80% alá a GPU usage egy 64-es Caspianon. Mindez 4.3GHz-en egy 4670k-val. Így igazán nincs is értelme kipróbálni kisebb órajelen. Érdekes amúgy mert a proci sem megy 100-on. Mi lehet ilyenkor a szűk keresztmetszet? Én a BF3 rossz CPU optimalizálására gyanakszom. Első mag látszólag jobban terhelt mint a többi.
-
Devid_81
félisten
Csokkentett modban, vagy akar siman normal modban futtatsd le ezt, Download Display Driver.
Restart,majd rakd fel az ajanlott jo/uj drivert neki, es hasznald egeszseggelSzerk: (#14375) HSM en ahogy 7870-rol 290re valtottam, nekem nem akarta az audio vackokat rednbe szedni, aztan inkabb driver reinstall lett.
-
Tomdriver
őstag
OC Guru volt fenn nekem mikor zöld Gigám volt, ha jól tudom az a Giga "saját" OC szoftvere. Lehet ott is fesszel babrálni de nekem sem ajánlották a használatát - szerintem is AB, ott több minden mást is be tudsz állítani. (Bár itt sokan meg azzal nincsenek kibékülve, nekem soha nem volt vele gondom.. )
-
HSM
félisten
Teljesen mindegy, mennyi az alapfeszültségem. ASIC alapján van belőve minden karinak. A szerencsén (GPU) múlik, mennyit fog alapfeszen menni, nem az alapfeszen.
Fogalmam sincs, mit tud az OC Guru, eszem ágában sincs felrakni.
Viszont a számomra jólbevált, évek óta használt MSi Afterburnerben remekül lehet neki csinálni ventilátorprofilt, órajeleket is lehet állítani, és természetesen a feszültséget is +/-100mv tartományban.
-
-
a 290-ben duplaannyi ROP van, és miután az a 280X-nek igencsak gyenge pontja, nagyon kevés játék lesz, ahol nem lesz 20-25%-kal gyorsabb a 290 - persze, ha a CPU is bírja az iramot az adott felbontásban.
én mondjuk ennyi sebességkülönbségért csak akkor cserélnék, ha nagyon kedvező áron sikerül megejteni, de ez már személyes preferencia kérdése. -
MiklosSaS
nagyúr
Szerintem azert a 290 erosebb joval mint a 280X.
Ricshard444 kollega tesztje nagyon rekem es nagyon jo munka csak a hatranya az hogy enyhen processzor limites.
A PH! teszt szerint olyan 20 %-al gyorsabb, es ott van az a + 1 gb ddr is. Szerintem megeri.
-
CsonkaImo
addikt
Én is 7970-ről (280X) váltottam. Lesz ahol nem hoz sokat, de olyan is ahol ráver keményen a kistesóra. Szerintem kb +30% teljesítménynövekedésre számíthatsz átlagosan.
Szerk.: Pl.: Bf4-ben a 7970-el Siege of Shanghai map-en, a felhőkarcoló összedölése után kb. 45 fps-em volt a porban directx-el. Sajnos már a mantle-t nem tudtam kipróbálni vele. 290X mantle-el ugyan ebben a szituációban 80+ fps. Mindkét esetben max beállításokon, 4x msaa, 1080p.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest