Hirdetés
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
Indulat inkább nálam temperamentumosabb realitás...ha valakinek ez sok elnézést érte és dolgozza fel! Megy, illetve több R9-em is ment
tapasztalatom 1150-et +100Mv mellett mind vitte ami kezem között járt! Gyári hűtéssel jogos az a 1100Mhz ha nem aharsz huzatot kapni a ventije által -
Cseneles
őstag
Nem eri utol a 970 a 290x-et....maximum egy fos nvidia altal tamogatott jatekban! Igencsak felre vagy tajekozodva!! De ha ezt nem tudod elfogadni mint sok Nv fan...akkor nezz at a gtx970/80 topikba ott biztos felerositik benned a kartyad erejet😃😂😂😂 huzhatod te 1500mhz-re is akar...1200-on a 290x ismet erosebb😃
-
-
És azt honnét vetted hogy egy 3570K 4400.MHz -en gyengébb 10% al, mint a te 4670K -d 4300.MHz -en!

Sz.tem marhára nem gyengébb, azonos órajelen sem igazán van mérhető eltérés a 3570 vs 4670 között!
Ha nem hiszed itt találsz 4500MHz en összehasonlítást!

Amúgy én is 4400.on járó 3570.K -val hajtom a 290X OC -mat!
Pedig Van 4770.K -m is, de mégsem ebbe a gépbe tettem a 290X -et!

-
deadwing
addikt
Bocsi, kicsit el voltam havazva... Most megnéztem, és valóban, full ultrán de csak 2xMSAA-val kihajtja a VGA-t de helyzettől függően valóban beesik néha 80% alá a GPU usage egy 64-es Caspianon. Mindez 4.3GHz-en egy 4670k-val. Így igazán nincs is értelme kipróbálni kisebb órajelen. Érdekes amúgy mert a proci sem megy 100-on. Mi lehet ilyenkor a szűk keresztmetszet? Én a BF3 rossz CPU optimalizálására gyanakszom. Első mag látszólag jobban terhelt mint a többi.
-
Devid_81
félisten
Csokkentett modban, vagy akar siman normal modban futtatsd le ezt, Download Display Driver.
Restart,majd rakd fel az ajanlott jo/uj drivert neki, es hasznald egeszseggel
Szerk: (#14375) HSM en ahogy 7870-rol 290re valtottam, nekem nem akarta az audio vackokat rednbe szedni, aztan inkabb driver reinstall lett.

-
Tomdriver
őstag
OC Guru volt fenn nekem mikor zöld Gigám volt, ha jól tudom az a Giga "saját" OC szoftvere. Lehet ott is fesszel babrálni de nekem sem ajánlották a használatát - szerintem is AB, ott több minden mást is be tudsz állítani. (Bár itt sokan meg azzal nincsenek kibékülve, nekem soha nem volt vele gondom.. )
-
HSM
félisten
Teljesen mindegy, mennyi az alapfeszültségem. ASIC alapján van belőve minden karinak. A szerencsén (GPU) múlik, mennyit fog alapfeszen menni, nem az alapfeszen.

Fogalmam sincs, mit tud az OC Guru, eszem ágában sincs felrakni.
Viszont a számomra jólbevált, évek óta használt MSi Afterburnerben remekül lehet neki csinálni ventilátorprofilt, órajeleket is lehet állítani, és természetesen a feszültséget is +/-100mv tartományban. -
-
a 290-ben duplaannyi ROP van, és miután az a 280X-nek igencsak gyenge pontja, nagyon kevés játék lesz, ahol nem lesz 20-25%-kal gyorsabb a 290 - persze, ha a CPU is bírja az iramot az adott felbontásban.
én mondjuk ennyi sebességkülönbségért csak akkor cserélnék, ha nagyon kedvező áron sikerül megejteni, de ez már személyes preferencia kérdése. -
MiklosSaS
nagyúr
Szerintem azert a 290 erosebb joval mint a 280X.
Ricshard444 kollega tesztje nagyon rekem es nagyon jo munka csak a hatranya az hogy enyhen processzor limites.
A PH! teszt szerint olyan 20 %-al gyorsabb, es ott van az a + 1 gb ddr is. Szerintem megeri.
-
CsonkaImo
addikt
Én is 7970-ről (280X) váltottam. Lesz ahol nem hoz sokat, de olyan is ahol ráver keményen a kistesóra. Szerintem kb +30% teljesítménynövekedésre számíthatsz átlagosan.
Szerk.: Pl.: Bf4-ben a 7970-el Siege of Shanghai map-en, a felhőkarcoló összedölése után kb. 45 fps-em volt a porban directx-el. Sajnos már a mantle-t nem tudtam kipróbálni vele. 290X mantle-el ugyan ebben a szituációban 80+ fps. Mindkét esetben max beállításokon, 4x msaa, 1080p.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
tapasztalatom 1150-et +100Mv mellett mind vitte ami kezem között járt! Gyári hűtéssel jogos az a 1100Mhz ha nem aharsz huzatot kapni a ventije által
130K-ért kapsz Vapor-X 290X-et, na az viszont bitangul megépített kártya, ahhoz képest vicc áron. 

Viszont a számomra jólbevált, évek óta használt MSi Afterburnerben remekül lehet neki csinálni ventilátorprofilt, órajeleket is lehet állítani, és természetesen a feszültséget is +/-100mv tartományban.