- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #28868 üzenetére
A felesleges pénzét is
Nincs gond, helyreállt..egyébként kipróbáltam diliből +100mVal itt-ott hibázik 1200on. Hűtés alig bírta kezelni, 70%on süvített
Hybrid rá lesz lapátolva, amint kitalálom, mi kerüljön a VRM részlegre a sünik helyett. Ha nem lenne kár érte, a TriX hűtést pocolnám le lemezig
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #28778 üzenetére
ThX! (részvét szmájli)
Eddig nem látom azt, amit a Pitcairn/Tahiti karikkal, semmi microlag..ha mellé stabil/magas minFPS is társul játékokban, jóban leszünk
Fesz így alapon 1.156V, de amíg nem kerül rá a Hybrid, nem nyúzom, így is ~80°C a GPU/VRM. Tudom, nem halna bele egy kis +ba, de nálam ez lélektani határ is egyben..elmúltak az idők, mikor a GTX480at feltoltam 95°Cig, csak menjen már 900at DMarkban
RAMot nem látom értelmét OCzni, végülis van dögivel sávszélesség..az is lehet, hogy DC lesz a vége, ameddig nem lassul tőle..fogyasztásnak jót tesz -
ffodi
veterán
válasz
odorgg #28757 üzenetére
Ha a FET driver megadta magát, vihetett magával szépen mást is. Érdemes lenne a kártya túl oldalán szétnézni, hátha látszik valami.
Egyébként a fázisokat ha kiforrasztod, akkor illene az egészet. Driverek+ FET-ek, tekercs, kondi. Ha sok fázis kuka ránézésre, nem feltétlen érdemes vele foglalkozni.
-
Joshi
titán
válasz
odorgg #28757 üzenetére
Tudom hogy húztad rendesen a kártyádat, de azt is hogy ha ez nyírta volna ki a kártyát akkor bevallottad volna.
Ez az eredmény nagyon komoly, ha fel tudnám húzni 1300Mhz+-ra a gpu-t, akkor nekem is hasonló lenne de én inkább továbbadok a kártyán. Már megrendeltem az újat vizesblokkal.
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #28733 üzenetére
Én is jártam már így anno egy 7900 GTX-szel, azóta megfogadtam, hogy csak léghűtés lesz a továbbiakban.
A javítást tekintve pedig, lehet tenni egy próbát, de ahogy látom IC-ket is talált a dolog, ránézésre-tippre a VRM rész "hátoldalán", ilyen IC-ket pedig általában csak donorkártyákról lehet vadászni.
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #28703 üzenetére
Persze, combosabb a hűtés, de combosabb a fűtés is
Szerintem ha Z77+i5Kval gondja lesz darabokra töröm970 egyrészt +20k lett volna alaphangon, másrészt 3.5G..
Nem tudom hová tenni, de 2560ban tolom, rizikósnak hat.Benne van az is, hogy a 780 most jó áron eladható még..
Mellé meg a ProdigyM és a Hybrid..arra sajnáltam volna..A TriX hűtőt ref. karira fel lehet tenni..? Ha igen, eladnám.
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #28689 üzenetére
Elvileg halkabb, mint az aktuális 780WF3..tempóra meg egykutya, legalábbis bízok benne, mert ez szépen szedi az FPSeit 1200as boosttal.
Max a ProdigyM miatt lenne érdemes felhajítani rá, majd meglátom, hogy szereti a fenti részleget benne, ahol a Triton trónol kifelé dolgozó ventikkel.
Amit nagyon remélek viszont, hogy nem fog hülyülni..1156ban a 780al semmi gond nem volt, de került alá 1155/i5K, szóval 0 rejtélyes hiba az ingerküszöböm kb.
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #28529 üzenetére
Én is úgy voltam, hogy veszek két kompakt vizet. Egyiket a procira és másikat a vga-ra. Proci nem maradt még el, majd ha kijön a Zen, akkor meglesem, hogy Intel, vagy AMD, addig kiszolgálja a gyári, míg vga-ra gondoltam volna, egy Alphacool full bordát, de aztán ez csak egy átmeneti kártya lesz a köv szériáig. Addig megteszi így is, ahogy van
25 perc játék után. Kicsit hazudtam a feszültséggel, mert 1,56V ebben a játékban, de minden kiolvasható az OSD-ről és HWINFO-ról. A vga-n a ventik fel sem pörögtek, szóval minimumon üzemeltek.
(#28531) tailor74: így van, csak nekem a HDD ketrec sincs bennt
-
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #28505 üzenetére
Ez csak Heaven benchmark, szóval komolyabb játékok alatt biztos nagyobb lesz a hőfok.
Másik kérdés, hogy ti mivel tuningoltok? AB-t próbálom belőni, de furcsa anomáliáim vannak. Memória megy Thief-be 1600MHz-et, de ha kilépek, akkor összeomlik a gép. Most 1050/1300-on is összeomlik néha, ha betölt az AB. Thief és Heaven a végtelenségig elfut, de ha órajelváltás történik, akkor halál...
-
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
odorgg #28007 üzenetére
Köszönöm!
Igen most is ez a megoldás van nálam egy 7950-en. Igaz a chipset blokk erejében kételkedtem picit, de felesleges volt.Házat ne nézd, saját készítésű, igaz félig meddig géppel készült, de célnak megfelel.
Gondolkodtam, hogy mi legyen az utód, még nem akarok váltani, megvárom az új szériát és akkor kiderül melyik alternatíva lesz jobb 380X vs. 290X.
VRM bordát fel tudom dobni bármelyik 290X-re egy közbetéttel, mint ahogy most is van, de ahogy nézem az MSI sem minden ramot fed le telibe, akkor meg mindegy, hogy sünizek vagy sem. Vapor-X macerásabb lenne, bár egy chipset blokkal az is megoldható. Talán a Te féle megoldásod a legpraktikusabb mivel minden ramot lefed és a ram mosfetet is takarja. Max ha a VRM blokkot fel akarom rakni akkor a kondik mellett elvágom a lemezt . Tápcsati fele gondolom VRM-ek kivételével nem kell hűteni semmit sem. -
-
-
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
odorgg #26692 üzenetére
Szia.
Nos, a beta driver látványos javulást hozott. Tegnap fent maradtam fél négyig, hogy játszak egy kicsit, de mint említettem feljebb, volt hogy bedroppolt, de csak kocsiban, nagy sebességnél.
Ez mára, az új driverrel teljesen megszűnt. A játék alapból very highra rakott majdnem mindent, élsimítás viszont nem volt rajt.
Most du. raktam rá2x aa-t pluszba és soha nem ment 60 fps alá, semmilyen helyzetben.
Tehát elégedett vagyok, nem feleslegesen adtam ki 60 eurót. -
-
-
helkis
veterán
válasz
odorgg #26381 üzenetére
köszi srácok!
legszívesebben egy FC blokkot rajnék rá, de horror áron mérik őket, pedig most lehetne jól bevásárolni 290x-ekből.. a hibrid megoldást nem preferálom, akkor már egyszerűbb, ha meghagyom a gyári cooler felét, a gpu-ra meg teszek egy uni-blokkot.. ezt lehet majd ki is próbálom... ahogy néztem a raijintek-et árulják a legtöbb helyen, valszeg ez lesz belőle.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
odorgg #26343 üzenetére
a kabelezes lehetne szebb, de a szivarvanyszinu satakabelek kellenek megjelolni, hogy mi melyik eszkoz, plusz a jobb also sarokban a rad / gpu mogott annyira szuk volt a hely, hogy nem volt erom tovabb piszkalni. ez igy is ket ora volt kb csak a kabelekre (teljes ido inkl kiszereles, atalakitas, GPUhutes csereje 20 ora).
tetejeben elsore a pwr_swtchet rosszul kotottem be, szoval azt atkotni (ott van a tapkabelek elott, a leeresztoport mogott) egy elmeny volt.
viszont levegonek nem all az utjaban es nem latszik. so whatever.
gondolkodom berakom a "hogy is neznek ki gepeinkbe", de jellemzoen az ottani gamer gepek 90%a max 15 komponensbol all (inkl ket vinyo, ket venti), az enyem meg jo 70-75bol.
Ghoula: 1050 a kari gyari orajele, tetejeben gyari 1.25Vt kap, szoval azert kene meg ebben lennie tartaleknak
. egyebkent hutes tekinteteben a ventik max fordulata kb orkan kategoria, szoval ha benchelni akarok boven van tartalek.
Assetto Corsat gyonyoruen viszi (ott ugye alaporajelen tulmelegedett a memoria es szemetelt), most jon FC4. gyari hutese katasztrofa ennek a kartyanak, de egyre inkabb az az erzesem, hogy a gyari megoldas "ugyis cserelik de legyen valami ami miatt megveszik" jeligevel lett a kartyara rakva. csak errol nem tudott a logisztika es lematricaztak a csavart.
Asbee. koszi, hat ez lett a vegen a 970sli / 290x cf helyett
. de csendes, eros, es eleg sok ido lenne atepiteni ahhoz, hogy most egy ideig megalljak. szoval elegedett vagyok. 67es CPUt is azert sokallom, mert thermalright bordakhoz vagyok szokva, azokkal meg csendben kb ez volt az elvart ertek.
-
-
-
válasz
odorgg #26214 üzenetére
És ez a 3. PCI-ban van, ha az elsőre felteszem, akkor + 4-5 fok
Sajnos a kompromisszumok megvannak, de teljesítményre így is elmegy, bár 1200-n minden bizonnyal jóval elégedettebb lennék a teljesítményével, ami megjegyzem nem olyan rossz egyes címekben, mint sokan hiszik a másik oldalon.
A tuninghoz szükséges hűtőt nem tudom beszerzem e, több, mint kétséges, azért a +10-15%-ért nem akarok költeni rá, főleg, hogy jön az új széria.
-
-
válasz
odorgg #25822 üzenetére
Kicsit befűtöttem, hogy lássam egy melegebb időben mire megy a hűtés. Úgy fél óra után:
Semmi jóra szvsz...
Belőttem egy módosított ventit neki /80 foktól 100%-n pörögjön/, de így is táncol 91 fok környékén és még hol van a nyár ehhez képest. Pedig csak +50mV és 1100MHz. Levett oldallappal is 90 fok az alap.
Úgy vettem észre, hogy ugrál az órajel, hogy kicsit kicsiket akadt a játék, pedig "csak" 50MHz-t ugrált lefelé. Ezt a felállás azért erősnek érzem. Majd megnézem mit megy alapfeszen, mert csak úgy tudom használni rendesen
-
-
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #25739 üzenetére
Az ULPS az csak CF-nél van, a második GPU lekapcsolása. Az nem ZeroCore.
Egyébként régen csak DVI-on ment a ZeroCore, de többen állították már, hogy megy már más portokon is. Hogy városi legenda, vagy valóság, passzolom.
Van amúgy egy program, ami "villog" a tálcán, azzal meg lehet akadályozni, hogy ZeroCore-ba menjen.
-
-
-
Xmister
senior tag
válasz
odorgg #25712 üzenetére
Nincsmit.
Azt megkérdezhetem, hogy mekkora fesz kellett ehhez?
(#25711) tucanagabor: Melyik gigabyte? Referencia, WF3? Ref-ből mindegyik ugyanolyan. WF3 meg kb. középmezőny az aftermarket-ben. Magasabb fordulaton kicsit hangosabb, mint a legjobbak, de egész jól hűt, és normális házban nem kell neki magas fordulat sem.
(#25714) odorgg: Az szép. Akkor én léggel azt hiszem nem fogom ezt kipróbálni.
Nekem úgy 1.35 körül megy 1200-at, de 1125-öt már 1.25-el is bír.
A mostani házam meg kb. ennyit bír hűtéssel. Kíváncsi leszek az enthoo pro -ban mit tud majd. -
slloyd
senior tag
válasz
odorgg #25561 üzenetére
Megoldottam
Visszaforgattam a tápot eredeti állapotába.
A gond az volt,hogy szegénykém nem kapott levegöt mert a sz.ház lábai nagyon kicsik alápolcoltam a gépnek +kivettem a táp porszűrőjét mert minek az és a zaj eltünt
Előző kártya nem hajszolta meg úgy mint ez a 290 nagyobb kakaó több levegő.... -
Joshi
titán
válasz
odorgg #25444 üzenetére
A 290-es vga-t hogy húztad 1300Mhz-re? Én egyszerűen nem tudtam megoldani, mert vagy az Afterburner nem engedte a gpu órajelet 1235Mhz fölé, vagy a feszt nem tudtam állítani. Valahogy együtt a kettő nem működött.
Megkeverte a Catalystot. Esetleg van egy trükk amit én nem tudok?
Ez volt a max amit futtatni tudtam. #24861 #24863 -
GAbre
veterán
válasz
odorgg #25440 üzenetére
Gratula!
Hardverről van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest