- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
válasz
westlake #1338 üzenetére
Nem hiszem hogy egy új drivertől hirtelen "bedarálnák" a 290X-ek a 780Ti-t ha gyorsabb lesz de a Mantle már más tészta...Ez alapján a cikk alapján elég brutális teljesítménynövekedés várható azoknál a címeknél amik támogatják és azt olvastam hogy az összes Frostbite 3.0-ás játék támogatni fogja,ami kb majdnem az EA games összes next gen címe...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #1335 üzenetére
Az NV jóval hamarabb rögzítette azt. Ha csak akkor rögzítették volna a 780 Ti speckókat, amikor megtudták a konkurens tempóját, akkor nagyjából januárban hozhatták volna ki a terméket.
Az NV nagyjából azt tudta, hogy 3DMarkban és pár játékban nagyjából mit megy a termék az early sample-ek alapján. Azt felszorozták egy picit, mert általában ezek teljesítménye javul, de olyan nincs, hogy hirtelen megváltoznak egy termék specifikációi. A 780 Ti speckói már október elején véglegesítve voltak. Ha ezt nem teszik meg, akkor nem tudják a terméket novemberre szállítani. Nagyon minimális változások engedhetők meg innen. Esetleg pár MHz extra órajel még belefér, de azt is rögzíteni kellett a 290X első tesztjei előtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #1332 üzenetére
Azért, mert így is nagyon jó volt az ár/teljesítmény arány, azaz szinte mindenhol kiváló eredményeket kapott, továbbá tudták, hogy az NV készül majd egy válasszal, amire elég csak egy szoftverfrissítés viszontválasznak, és akkor az NV-t megint árcsökkentésbe kényszerítik, mert csak arra tudtak válaszolni, amit láttak az R9 290X-ből. Egy jobb válasz beletelik további két-három hónapba.
-
daveoff
veterán
válasz
westlake #1023 üzenetére
Akkor már inkább ezt próbálja ki AMD Catalyst™ 13.11 Beta7
-
válasz
westlake #1022 üzenetére
Köszi az infot. Remélem én is a legjobbakat, holnap is esti shiftem van, mint ma (14:30-23:00), így szervíz nyitásra tudok menni. Nagyon jó lenne, ha még aznap intézhető lenne, d emajd kiderül. Az utóbbi 2 vga vásárláskor folyamat belefutottam gebaszokba. Jó lenne már egy rendben levő példányt kifogni.
-
-
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #531 üzenetére
Ez csak a nyitó hype ár, hogy lehuzzák a türelmetleneket.
Ki lehet számolni kb menni lesz a normál ár pár hét múlva.
280x - 300$ - 85-90.000
780 - 650$ - 170-180.000 bruttoVagyis ha beáll az ár akkor tényleg 160 körül lesz brutto.
Nagyon diszno kártya lett, egy jó hütéssel pláne kemény lesz, várom mit hoznak ki a gyártók!
-
p87
senior tag
válasz
westlake #531 üzenetére
Ezek, honnan a viharból vannak?
549USD árat adott neki az AMD, európában 399euró+adót ír a guru3d.
PH is 160ezres árat ír, kész, ekörül kell lennie áfával.Azért valljuk be ez az ár bitang jó egy Titan szintű kártyáért!
Egyedül ez a hőmérséklet dolog nem tetszik, meg kell várni a nonref modelleket vagy víz, vízhűtéssel elég durván meg fog táltosodni még szerintem.Én mondtam mindig AMD nem olyan kapzsi mint az NV, hogy pofátlan módon lehúzza az emberekt irreális árcédulákkal...
-
válasz
westlake #531 üzenetére
Hát ezek nagyon nem jó hírek.
Nettó árak...
Ha jól tudom,javítsatok ki ha tévedek,Mo.-on 25% az ÁFA.
~160k + ÁFAJön még pár,ugye én megmondtam... hsz
Viszont ennek senki nem fog örülni.
Én a GBP-t nézem mindig, itt (Bp-t raktam bele most)
~350Ft a GBP
~575 GBP átszámítva. Általában itt olcsóbb,mint Mo.-on (nem sokkal)
Ennyiért .... ajjajjjKi fogja megvenni...
de őszintén!Miért adja olcsóbban az AMD? Tudja nagyon jól, hogy megveszik ennyiért.
Bocsánat... ez egy magyar fórum.
Te melyik csatornát nézed ? -
-
válasz
westlake #528 üzenetére
Bocsánat én nem nézek magyar boltokat (már jó ideje) !
OCuk ami számomra fontos.
Onnan folyamatosan tűnnek el a vga-k,azt mondja,hogy ezekkel nem foglalkozik többé,pár db még listában maradt és kész.Vegyééé R9 és kisebb szériát,mert az az új.
Nem mintha bármit is rontanának az új kártyák az elődjeik tudásán.Egyébként nagyon ráérsz
100db vga-t megszámolni.
-
-
válasz
westlake #520 üzenetére
Ár/érték/tudás alapján ma a legjobb választás a piacon,elhiheted nem kevés tesztet néztem meg az utóbbi időben. Vennék én 690 SLI-t is,de az már az a költséghatár amit épp ésszel én sem lépek át.
290X-el kapcsolatban én megvárom a decembert (visszamondtam az előrendelést),az lehet még nagy nap az AMD életében a Mantle segítségével. Ha azzal illetve a már emlegetett CFX bridge nélküli gyorsulással igazán felülkerekedik a vetélytársain,és lesz rajta elfogadható hűtés,akkor abból érdemes lesz összedobni egy CF-t.Addigra már kialakulnak az árak remélhetőleg lesz hozzá driver is. Akkor kell majd teszteket nézni.
Addig csak reménykedni lehet,hogy jó ára lesz a megjelenéskor és AMD mellékel hozzá egy fülvédőt is.
-
válasz
westlake #513 üzenetére
Annál te régebbi motoros vagy itt,hogy elkezd a trollkodást,ne tedd.
Sok tuningos oldalról ismerhet akárki,ahogy én is.Ha bármivel meg tudnád alapozni azt,hogy a 290X tudása nagyobb a 7990-nél...
Meg,hogy nem is olyan jó az a dual gpu-s 7990... (tudtommal ma nincs ennél jobb-erősebb)
Más esetben teljesen felesleges volt beírnod ezt a hsz-t.... hosszabítónak ?
Előbb lehet meg kellene kérdezni ki mire-hogyan,hány monitorhoz használja a vga-t a gépében. -
-
oliba
őstag
válasz
westlake #507 üzenetére
Amit te említesz az nvidia árképzés. GTX770 ellenfele a 280X, de AMD mégis olcsóbb 20k-val. GTX650 a HD7750 ellenfele, mégis HD7770 árán kelt harcba, de végig lehetne menni az összes kártyán. Persze a hirtelen olcsósítást most nem vettem figyelembe, mert az valami véletlen esemény lehet
-
-
válasz
westlake #493 üzenetére
Kérlek tiszteld amit leírtam,biztos nem azért írtam,mert fasza gyerek akartam lenni.Én is a szakmában dolgozom 14éve és tudom hogy működnek a dolgok.Az árat dolláros árból kalkuláltam a megfelelő channel margin struktúrával,így kaptam az eredményt,ami remélem nem kacsa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest