- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
lowzor #28297 üzenetére
Not bad
...nálam így néz ki.
Nagyon szeretem ezt a kártyát, de nagyon várom az utódot, bármi is legyen az. Egy nagyon kedves fórumtárs (Daveoff) jóvoltából, lesz lehetőségem kipróbálni egy 980-at a gépemben. Bár a 980Ti is piszkálja a fantáziám, az új Radeonokról nem is beszélve.
Izgalmas időszak jön.(#28295) asdxv : teljes mértékben igazad van.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
lowzor #27952 üzenetére
Forditsd meg a dolgot. Miert van ez?
Mert az NV a mantle jatekok DX optimalizalasara mondjuk 500%-al tobb idot es eroforrast fektet, pont azert hogy ne keruljon hatranyba. Ha nem kellene a mantle ellen dolgozniuk nem is foglalkoznanak ennyit vele, hanem tojnanak ra.
Ahol nincs mantle ott nem foglalkoznak ennyit a dolgokkal nyilvan ok sem.Xmisternek is van igazsaga, hiaba tudna a mantle sokszorannyi dolgot megjeleniteni, ha nincs annyi a jatekban mert alapvetoen a dx11 hatarain belul irtak meg. Ferrari folduton nem lesz gyorsabb mint az uaz.
Talan evvege fele, vagy tavasszal lesznek rendes dx12/vulkan alapu jatekok. -
Joshi
titán
válasz
lowzor #27948 üzenetére
Ha drasztikusan leesik az fps akkor már nem beszélhetünk vaj sima futásról hiszen megakadt/megröccent a kép, ha felugrik az fps az egekbe az nem okoz ilyet tehát észre sem veszed. Na ezért számít a min és nem a max fps.
A Mantlera visszatérve nekem az a bajom vele, hogy a processzortól függ a működésének hatékonysága. Az ok hogy a gyengébb prociknál lényeges gyorsulást mutat, de nem feltétlenül így kellene működnie. Azért nem, mert ez az API a gpu közvetlenebb hozzáféréséből profitálna, szóval nem értem hogy jön ide a processzor. Elvileg egy erős proci mellett is gyorsulniuk kelle a vga-nak.
-
Olajka02
aktív tag
válasz
lowzor #27948 üzenetére
Azért az valljuk be őszintén, hogy egy felső kategóriás kártyánál is érezhető a mantel ki, vagy bekapcsolása BF4 alatt, és ott nem 20FPS-ről (tehát a kártya nem annyival futattja folyamatosan a játékot mantle nélkül) beszélünk nagy átlagban.
Ha egy 290-es karit nézek, akkor az a BF4-et simán mozgatja 1080p-ben 40-70 FPS-sel (ultra beállítások mellett), és ha ehhez még a mantle hozzá ad 4-7FPS-t, akkor ha a program lett elbaszarintva, akkor is egy pozitív jelenség a felhasználók szemében. -
Speed®
titán
válasz
lowzor #27862 üzenetére
Akkoriban ritka volt, hogy mérték az értéket..nem tudott róla a nép, nem fájt. Persze abban egyetértek, hogy túl van spilázva..viszont ha emiatt throttlingol adott esetben, az kellemetlen. Egyébként nem más ez, mint a spórolás..ha nem méreteznék ilyen szinten alul a tápkört, nem lenne gond sem..persze az nem fér bele a fogyasztói társadalom témakörbe a tervezett elavulás opcióval karöltve.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #27205 üzenetére
Mikor rákapcsoltam a 4X-es MSAA-t, nem lassult az égvilágon semmit. Utána hőfok-tesztre rákapcsoltam a post-process AA-t (úgy jobban melegített a VGA) nem lassult semmit, pedig ugye az is a VGA-t eszi. Szóval továbbra is úgy gondolom, hogy NEM a VGA volt a limit nálam Mantle alatt sem.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #27202 üzenetére
Nem hinném, hogy a downclock miatt lett volna. A minimum-FPS volt néha 70 közelében, én arról beszéltem, az pedig az OSD-m alapján a proci miatt volt így is, szóval nem a minimális downclock-tól.
DX-ben AMD-n annyit kell csinálni, hogy max-ról leveszed a grafikát High-ra. Alig rosszabb a képminőség, és máris az egekben az FPS.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #27198 üzenetére
Hát nem tudom, nekem elkélt Mantle alatt is minden egyes FPS. Nekem 70 alatt már nem igazán tetszett Ultrán.
(#27199) Speed(R): Azért más mérésekben is hoz, lásd pl. Premier, Photoshop, Winrar, csak nem annyit. Annyiból szűkítettem le a dolgot, mivel ez egy VGA topik, így igazából csak a játékos rész érdekes itt szerintem.
(#27200) CsonkaImo: Érdekes... Nálam a 4,4Ghz-es 4690K-val eléggé kérte a procit multiban Mantle alá is: [link], eszem ágában sem volt visszább venni a tuningból....
Ráadásul a VGA is csak 900 vagy 950Mhz-en ment, és még így is. Szóval értetlenül állok a tapasztalataid előtt. Vagy ennyire profitálna a HT-ből a 2600K-n? -
-
CsonkaImo
addikt
válasz
lowzor #25829 üzenetére
Na lenyomtam egy 500 ticket-es 64 fős CQ Large meccset Siege of Shaghai-on. Hamar kikaptunk, de 20 perc alatt ezt produkálta. Ami viszont feltűnt, hogy legutóbbi patch óta nagyon szépen fut a game. Volt is valami Mantle optimalizálás. Szvsz a Tri-X viszonylag normális zajszint mellett üzemel, én nem mondanám hangosnak de ez relatív, a 7970 Dual X-em sem volt sokkal csendesebb.
-
válasz
lowzor #25805 üzenetére
Azt kétlem, hogy vinné a hűtője ilyen terhelés alatt, ebben a házban /nem, még mindig nem ajánlom a Zalman Z11-t
/
Itt egy The Crew 3200x1800 /4x MSAA + Max részletességes GPU-Z, a 780Ti-t is ez fűtötte fel a legjobban minden közül:
A fesz 1.15V körül alakul átlagosan, Asic 76.5%, 1150MHz-hez +150mV
Így max venti mellett van hangja, de nem az a bántó tónus.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #25673 üzenetére
feltoltam a ventiket maxra es jelenleg egy 200milis 150m3/hs venti 11Vn tolja a kartyara merolegesen a friss levegot. es meg mindig 80 fok folott van jatek alatt. a hazban pedig ki van cserelve az egesz hutes, szoval ha jelenleg a Cosmosban megsul, akkor az egyetlen megoldas a csereld Raven03b/FortressFT02/HAF Xre, de az meg tenyleg azt jelenti, hogy a kartyanak el van szurva a hutese.
volt baja a 970 G1nek a total csendesre hangolt, akkor meg zajcsillapitott oldallapu geppel? nem, tartotta az 1400+os (20% tuningnak megfelelo) boostot gond nelkul, 79-80 fokon. van baja a 290xnek ugy, hogy jelenleg mar 5 fokos deltaT van a hazban intake es exhaust kozott? igen.
a 970nel 20-30 fokos intake-exhaust kulonbsegek is voltak, de ez nem zavarta a kartyat. a 290xnel ezt levittem 5ig, szoval jelen pillanatban mar NEM lehet mondani, hogy a haz szellozik rosszul.
igen, az elso napokban amikor teszteltem meleg volt a hazamban (a 970nek eleg volt, azert ezt tegyuk hozza), de azota atvarialtam a hutest.
meg annyi lehet, hogy gyarilag az egekbe van feszelve a kartya, de ezt meg most nezem.
lehet tuningkartya, de a hutese kb arra van, hogy elinduljon amig az ember nem rak ra valami normalisabb (fullcover viz / LN2) blokkot. de ugy meg ugrik a gari. aztan lehet csak annyi a baj, hogy
Televan: es a 980 Jetstream csendben van.
-
gootibi
csendes tag
válasz
lowzor #25626 üzenetére
Szia!
A házam egy SHARKOON T28 ( 3db 120mm LED ventilátor, kettő elől, egy hátul. ). A mostani ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 kártyám 1000Mhz-ről 1120Mhz-re húzva 100% GPU használat mellett 60-61 fokos, alapon 28-29 fokos. Nem tudom, hogy jómak számít-e ebben a 7870-es kategóriában.
Ezzel a házzal már vállalható az ASUS.
Egyébként mi a sorrend: Sapphire, MSI, ASUS. Vagy ezt így nem lehet megmondani? -
-
-
slloyd
senior tag
válasz
lowzor #25530 üzenetére
Köszi a segítséget
Most már csak annyit árulj el légyszi,hogy fúj felfelé vagy lefelé (fektetve) vagy (állítva) a ház eleje felé?
Még nem vettem házat csak berendeltem pár +ventit 2db 140mm és egy 80 ast most állok neki az összeállításnak.
Huzatot tervezek de úgy hogy a gép hátulról szív és előre fúj meg megforgatom a psu-t is.. -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
lowzor #25372 üzenetére
Minden tiszteletem shellkretor-é a sok melóért, de ha az emlékezetem nem csal valami kis i3 konfiggal tesztel, az egész konfigja nem fogyasztja felét egy 290-nek.
Egy ház lehet jól szerepel amikor 150W-ot kell elvezetni az egész gépből, de mikor 450-et akkor meg csúnyán elhasal. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #25289 üzenetére
Igen, érdekes lenne. Én anno tuti meglestem a 290-en DP-vel, de már nagyon nem emlékszem.
(#25291) daveoff: Nyitott 250W-os kártyát nem rakunk be egy konzervdobozba, hűtés kell neki. A 780-nak is.
Ha valaki gépet épít, azért nem ártana egy minimál tudás. Csak józan ész.... -
fatal1ty1984
őstag
válasz
lowzor #25277 üzenetére
ha ez driver hiba akkor miértnem jelentekezik mindenkinél?nálam pl minden ok.ugyanerre panaszkodtak anno a 7970-esnél páran akkorsem értettem ezt a dolgot.vagy csak én vagyok ekkora mákos,hogy sosem kellett gariztatnom semmit
másik off dolog viszont sürgös dolog : iponbol van itt valaki közöttünk?
haver venni akar rampage iv extreme lapot de csak hátlap van hozzá viszont azt mondja az eladó igyis garos a lap.nekem picit sántit a gar igy és szeretnénk bizosra menni.
aki tud valami konkrétat ilyen ügyekben irjon már rám privátban nemszeretném a topicot teleszemetelni mert jön az admin és seggbe leszek rugva megint
-
GAbre
veterán
válasz
lowzor #24968 üzenetére
Arról nem beszélve,hogy mennyire nem támogatják már a játékok a crosst.(ha jól tudom)
+ még tapasztalataim(kb 3 évvel ezelőtt kipróbáltam 1x) szerint bőven nem duplázza a teljesítményt,~másfélszerezi.Gondolom ez azóta se sokat változott,ha már volt is 1 cikk a cross,és sli életképességéről,valahol láttam 1-2 hete futólag.
Arról nem beszélve,h mennyire melegít,"amiből következik",hogy zabálja az áramot is jobban.Ha megvan,én őt ajánlom neked,előtte ilyenem volt,hűvös,jól tuningolható
-
válasz
lowzor #24542 üzenetére
Komolyan, hagyjuk már abba jó...Csak fújod a magadét... 8 hónapja nem csörög, majd most fog, mert te azt mondtad...Oké... HSM-nek van igaza, minden gyártó minden kártyájánál előjöhetnek típus hibák...
Egyébként az egész abból pattant ki, hogy azt merte itt mondani valaki, hogy az asus nem ajánlott, mert nincs vram hűtése...
Erre jöttél te, mint egy anyatigris, és kezdted a kacat műanyag sapphire szövegedet, meg a hangos, gagyi giga kártya szövegedet...Ne már... Mindenki tudja ezen kártyák alap problémáit, tényleg ilyen gyerekes dolgok a fontosak?
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #24542 üzenetére
Ugyanúgy előjöhet bármilyen VGA-n, a legtöbb típuson siklócsapágyas venti van, azok pedig mind meghalnak a magas hőfoktól és fordulatszámtól.
(Vagy legalábbis ráznak, míg nem jutnak friss kenőanyaghoz.)
Ugyanúgy elpukkanhat bármelyik másik gyártó ventije is, ha a felhasználó nem vigyáz rá. Talán a Vapor-X az egyetlen kivétel, azon tartósabb, meleget és magas fordulatot jobban toleráló dupla golyóscsapágyas venti van. -
válasz
lowzor #24540 üzenetére
Értelek.... Köszönöm az infót, mint már korábban lett mondva elhisszük, csak nem tapasztaltuk..
Ilyet egyébként én is tudok...
link
Könyörgöm, fogadd már el, hogy ami neked nem gond, az másnak lehet a vásárlástól egyértelműen vissza tartó probléma....
Én is elhiszem, hogy kacat a tri-x borítása, meg csörög is, meg magától leesik, csak pont az enyém nem csinálja...
Így jó? -
sixpak
nagyúr
válasz
lowzor #24472 üzenetére
Szerintem mindenki elhitte...
Csak még nem tapasztalta.Más: volt valakinek olyan, hogy a gép bekapcsolásakor a vga ventik nekiállnak 100%-on üvölteni?
Tegnap raktam fel a 8.1-et, azzal csinálja....illetve eddig egyszer csinálta.
Van valami módja annak, hogy normálisan kezelje a vga-t ez a trágya 8.1?
Win 7 alatt semmi probléma nem volt.
Omega driver van fenn, a win fél napos, tiszta telepítés. -
Tomdriver
őstag
válasz
lowzor #24355 üzenetére
Félek a 8.1-től, 1x már volt fenn, de pont a hülye menüje miatt szinte ki se próbáltam és letöröltem. 8-ról sok rosszat hallottam én is.
Gondoltam 7-ről 10-re váltok egyből, de már nem tudom megvárni, reinstall kell (vinyó csere), akkor felteszem 8.1-et átmenitleg, bár nemtom iRacingnek nincs e vele gondja, utánanézek a fórumán.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged