- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
daveoff #23558 üzenetére
Továbbra sem írtad le! mi az az különleges extra szolgáltatás? Az marha nagy extra hogy adnak plusszba egy kis fing alu VRM lemezt LN2. használatához!(ami kb semmit nem ér) Vagy talán az az extra, hogy vannak fesz mérő pontok a vga.n? mert az van az asus dc2.eseken is!
Ebben ki is merül az extra!
Nekem a PRÉMIUM KATEGÓRIA VALAMI TELJESEN MÁST JELENT!
Egyébként volt már a kezemben 290X Lightning még mielőtt bárki le támadna hogy látatlanba beszélek! Valóban remek vga de prémiumnak nem nevezném!
Nekem a prémium kategória nem azt jelenti hogy, adnak pár kacatot a vga mellé amit SEMMIRE NEM LEHET HASZNÁLNI, vagy éppen csili-vili 3x akkora dísz dobozba van csomagolva! Tele írkálva minden féle marketing szöveggel, hogy a buta népet jól meg tévesszék!
Kinézet: én nem azért veszek egy csúcs vga.t, hogy kitegyem magam elé és nézegessem milyen szép(nek) néz ki! Ha nézegetni akarom akkor nézegetem fényképen!
Egyébként a Vapor 290x is van olyan szép mint az msi, tehát nem lehet ebbe sem bele kötni!
Hűtés: a vapor is van olyan jó(ha nem jobb) hűtésben, és hang tekintetben is mint a Lightning.
Nekem nem KINÉZETRE kell hogy minőséginek nézzen ki egy vga hanem HARDVERESEN legyen minőségi, és itt viszont a vapor a nyerő nem a Lightning!
Természetesen a Lightning is nagyon jól össze van rakva minőségi alkatrészekből, de mégsem annyira mint a vapor!A matrix os példád nagyon jó, ott sem azért fizetsz ki közel 2x annyi pénzt hogy majd az a vga brutál jól fog menni tuningban, mert nekem egy legelső generációs 7950 Dual-X karim is jobban ment mint a híres 7970 matrix!
Egyébként a matrix nál is bele lehetne kötni hogy pár darab ram nincs hűtve vajta, és elég hamar már gyári órajeleken is elkezdenek szemetelni, egy prémium terméknél ilyen baklövést nem lenne szabad véteni!
No befejezem az off.ot, csak hát nem bírtam én sem szó nélkül hagyni ezt a Lightning vs Vapor témát! Mert mind 2 kártya kiválló, de ha a Lightning.ot prémiumnak csúfolják akkor a Vaport is lehet annak nevezni!
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #23558 üzenetére
Pontosan! Valamivel töbet nyújt, mint a sima kiadások. Erről beszélek én is.
Jelen esetben halkabb, hűvösebb, tuningosabb, tartósabb.
Amiről Te beszélsz, doboz, szolgáltatás, kinézet, meg hasonló sallangok, az számomra nem prémium, hanem prémiumnak látszani akaró valami.
Én értem, hogy sok gyártó a "prémium" csomagolással, meg sallangokkal, meg hangzatos dolgok dobozra írásával próbálja eladni magát, de ez színtiszta marketing, semmi köze ahhoz, hogy a cucc maga prémium-e, amit tulajdonképpen megveszel.(#23556) DroiDMester: Bizony bizony, én is így látom.
(#23562) TTomax: Szerintem senki nem firtatta, hogy a Lighnting prémium-e.
-
válasz
daveoff #23554 üzenetére
De áruld már el légyszíves mitől PRÉMIUM a Lightning?
azért mert fém borítása van a hűtésének, vagy adnak a VGA mellé egy valag semmit érő dolgot?
SEMMIVEL nem jobb a Lightning sem mint a vapor! és ha fordítva lenne az árazás tehát a Vapor kerülne annyiba mint a Lightning akkor is a vaport venném én is!
Gondolom azt sem tudod ezek szerint hogy a létező összes REFERENCIA hűtésű AMD VGA -t a Sapphire gyárt(a gyári ref hűtést nem ők tervezik ezt nem a számlájukra írni) vajon miért nem az MSI -vel csináltatja az AMD???
De sorolhatnám még éjt-hosszat! Sz.tem is, és még sok más ember szerint is sokkal minőségibb a Vapor mint a Lightning!Menj vissza csak a 79xx korszakba SORBA HULLANAK el a híres PRÉMIUM kategóriás Lightning -ok úgy hogy 4.ből 4 kuka, tudok mondani nem 2.embert aki 4X vitte vissza a híres prémium Lightning -ot garanciába és a 4.ik is gyári selejt volt! hol akkor itt a prémium minőség?
a sapphire műanyag burkolata meg semmivel nem rosszabb mint egy DC2 vagy épp az MSI -é, a fém burkolat is tud ugyan úgy rezonálni, még jobban mint a műanyag!
Jelenleg is van 7950 Dual-X em már lassan 3.éves, és nem rezonál azóta sem köszöni szépen hibátlanul működik!
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #23546 üzenetére
A Lightning pedig mitől prémium? Mert van benne egy MSI cetli, amire ráírták?
A Vapor-X attól prémium, hogy milyen cuccokból rakták össze, milyen hűtéssel. Ahogyan a Lightning is ettől prémium. Csak a Sapphire okosabban, gondosabban lett megtervezve. Egyedül a gari, ami egyértelműen a Lightning előnye.
A fröccsöntött burkolatban se légy biztos, a 280X Toxic pl. fémborítású volt egy atom masszív műanyag vázon.
(#23547) BMW001: Azért a semminél én több hatását érzékeltem. Pláne ilyen 1100MHz-es GPU órajel magasságokban. Köszönöm, hogy fanboysággal vádolsz, de nem erről van szó. Egyszerűen csak ami jó, amellett nem megyek el szó nélkül.
Azt is leírtam, hogy a Lightning jobban ki van gyúrva tuningra, mint a Vapor-X, szóval azzal se nagyon mondtál újat, hogy LN2-re az a jobb. De gondolom, játék közben otthon kevesen szeretnék LN2-vel locsolni a VGA-t, szóval ezzel sokra nem mennek.
(#23549) daveoff: Vapor-X-et bontottál már ki? Van egy sejtésem.
Nálam járt egy 280X Toxic, annál masszívabb kártyát nehéz lenne építeni, egy kész féltégla masszívságával vetekszik.Ha jól emlékszem, az nem is a barna tojástartóba volt csomagolva. De a 280X Vapor-X is nagyon egyben volt. A Sapphire tud nagyon jókat alkotni, ha akar.
(#23550) asdxv: Értem, hogy gagyi volt a 7950-ed "búcsúba illő" műanyag burkolata évekkel ezelőtt, de miért gondolod, hogy egy 3X annyiba kerülő prémium termékre is az a burkolat kerül?
A 2 év gari pedig nem jelent semmit, a Sapphire minden cuccára ennyit ad. Ahogy tudnék sorolni kukába való VGA-kat 3 év garival tömegével. -
CsonkaImo
addikt
-
Joshi
titán
-
m0h0senator
őstag
válasz
daveoff #23088 üzenetére
Szvsz ez az év és inkább a második fele lesz az amikor elindulnak a boltokba ezek a monitorok nagy számban. Főleg, hogy a free sync is idén indul és az áruk is csökkenni fog. Nem véletlen szerintem a fire stirke ultra sem. 4k-s kijelző nélkül meglehet nézni mit tud a rendszer ahelyett, hogy vegyünk/kölcsönkérjünk egy ilyen kijelzőt.
-
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #23080 üzenetére
Olvastam én is ezt a PH cikket de valljuk be őszintén hogy a többkártyás rendszerekkel mindig voltak bajok főleg akkor amikor egy játék még új. Az a gond hogy már nyakunkon az UHD korszak egyre elérhetőbb áron vannak az ilyen kijelzők, de egy kártyával szerintem még sokáig nem lesz játszható Full grafikával az UHD. Így más nem marad mint a CF v SLI.
-
MastR
tag
válasz
daveoff #22962 üzenetére
Nem szeretnék Off-topicolni ezzel a témával tovább, mert nem ide tartozik, de abban egyet érthetünk hogy a HT fontosságát ha mindketten úgy nézzük meg hogy megnézzük milyen a játék, majd kikapcsoljuk és megnézzük megint így milyen a játék. Akkor juthatunk arra hogy nektek inkább jobb a HT On mert Offolva a 4 mag már kevés lehet. Nekem meg jobb a HT Off, mert a 6 mag magában már elég!! Mert a 12!!! szálnak már tényleg nincs értelme egy játékban. Viszont nekem így nem kell számolnom a HT hátrányaival. Mert azt ugye senki nem gondolja hogy a 4 magból lesz "ingyen" 8. A 6 magból meg ingyen 12. Szóval erre szerettem volna rávilágítani.
(Majd nyomhatnánk BF4-et bejelöllek Friendsbe)
-
MastR
tag
válasz
daveoff #22949 üzenetére
A BF4 statod a 144Hz-es monitortól most újabb lendületet fog venni ez biztos.
Sokkal simább lesz a játékélmény. Én a freesync-es 120-144Hz-es monitorokra várok, hogy végre megvehetőek legyenek, mert a gépem az nagyon rendben van BF4 szempontjából. Ezt alátámasztja a megjelenés óta beletolt 860 óra
Sokat megy itt a vita hogy mennyit ér a Mantle BF4 alatt, én pl megérzem hogy a proci HT ON vagy HT Off és azt is hogy a renderer DX vagy Mantle. HT Off és Mantle javára persze.
Ha az lenne a feladat hogy rakjuk össze a legjobb gépet BF4-ezéshez (pénz nem számít) akkor ezt egy natív hat magos proci 4.5GHz vagy fölé húzva, HT Offolva, 2400MHz CL9-10 RAM. Win 8.1 64bit és R9 290X + Mantle + Freesync-es 144Hz-es Monitor kombó nyerné. Ebben biztos vagyok!
-
deadwing
addikt
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22939 üzenetére
Szerintem azért nincs, mert bajos hozzá megfelelő technikát szerezni. Egy FRAPS-ot az utolsó gyökér is tud futtatni, de hogy egy megfelelő gyors monitorral, profi, 1000FPS-es kamerával, moddolt egérrel, utólag kielemezve a dolgokat, ehhez ész, sok idő, és felszerelés is kéne. Márpedig a mai tesztek már inkább futószalagon jönnek csak, tisztelet a kivételeknek.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22934 üzenetére
Nekem a bizonyíték az lenne, ha végre valaki megmérné, lehetőleg ugyanazon az erős gépen és gyors monitoron egy Mantle és 290 valamint egy Maxwell input lagját.
Tudom, nem rajtad múlt, köszönöm szépen a méréseid.(#22935) TTomax: Akkor lett volna, ha valami gyors kamerával megmérik az input lagot is, nemcsak az FPS-t.
Mivel tapasztalatom szerint elsősorban nem a sebességen javít a Mantle (azon is) hanem sokkal inkább az input lagon. Márpedig így lehetett volna csak kerek a mérés.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22930 üzenetére
Több szerveren, pályán is kipróbáltam, és sosem játszottam magas pingű szerveren. A netem is pokoli gyors, a routerem is, és rendesen kábelen volt bekötve, 1ms pinggel a routerig, ráadásul a játék beállításaiban is mindent felhúztam, amit a nettel kapcsolatban lehetett. Ráadásul viszonylag friss, új netcode-al, mivel a régebbi időkben nálam nem jött szóba a Mantle, mivel win7 és 4 mag mellett nagyokat belaggolt, amit a netcode javítása után hoztak csak rendbe.
A Lightningod és DC2-d viszont jóval régebben volt emlékeim szerint.
A játék is fejlődött azóta sokat Mantle szinten.
Tapasztalatom nincs Nv-vel, de DX-el igen, épp alég, és nem hiszek a csodákban, ezért vagyok szkeptikus. Ennyi.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22854 üzenetére
Persze, lassabb lenne úgy a FF, kétségtelen, mivel nem kezel annyi szálat. Pont ezaz, hogy egyáltalán nem biztos, hogy minden lapot nézegetni akarok, ha nyitva hagytam őket. A könyvjelzős móka nem erre való. Ha könyvjelzőbe tenném ezeket a lapokat, két hét után akkora könyvjelzőlistám lenne, hogy nem győzném takarítani, és úgy el is felejteném ezeket a lapokat.
Persze,m a szinkronizálás, meg a beépített gmail hasznos lehet, de ezekre eddig nem volt szükségem. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #22848 üzenetére
Tényleg nem rossz nálad. Gondolom, a fele proci, meg néhány durvább weblap betett nálam. Ugyanakkor ugyanazokkal a lapokkal (átkopiztam FF-ba minden tabot) ugyanezen a vasonszűk 5s alatt indul a FireFox 35 helyett. Ja, és 3GB ram azonnali megevése helyett beéri ~300MB-al, ami nem mindegy, ha összesen 4 van a gépben (fejlesztés folyamatban
).
Persze, ha más tabokra megyek, meg kell várjam, míg betölti, és nyilván, akkor a memóriafoglalás is szép fokozatosan nő, de mégis ég és föld a különbség használhatóságban. Az nem tétel, ha 1s-et várnom kell egy-egy fülre, de azonnal tudom használni a böngészőt, és nem pazarolja se a ramom, se a procim, se az adatforgalmam.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22845 üzenetére
Hát nem tudom, ha egy notis Sandy Bridge i7 nem elég neki, 2 maggal, HT-val, 4MB L3-al, 2,7Ghz-en, 60Mbites nettel, akkor ott nagy baj van. Meglestem amúgy, most 26 tabom van nyitva, és 35 másodperc durván, amíg elindul, és addig elég keményen 100% körül tekeri a procit is... Ez azért nem valami fürge... Se a netet, se a ramot nem ette meg közben, főleg a procit.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22842 üzenetére
Hát igen. "Normálisan" használva, finoman böngészve nagy gondok nekem sem voltak, de mivel én szeretek sok (20-30) oldalt is nyitva hagyni, hogy majd később elolvasom, vagy megmutatom az asszonynak, ilyenkor, illetve notis használatnál gagyi/gyenge térerejű netről ez a pár apróság sajnos előjön.
Főleg a Flash-es dolog, az FF-on annyi, hogy bezárom a plugin conatainert, és F5-el frissítem az oldalt, és már jó is...
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #22829 üzenetére
Pl. valamelyik ablakban befagy a Flash, és lecsuklik az egész, olyankor 20-30 folyamatot kell egyenként becsukogatni feladatkezelőből, az a kedvencem.
Vagy amit csinál, hogy böngészés közben akár csak egy PH-t frissítek, és be tudja szaggatni a másik tabon futó videót/zenét.
Ja, igen, és a másik kedvencem a háttérben futtatott frissítő szolgáltatás, ami pl. a netbookom percekre (értsd akár 4-5!) legyilkolta indulásnál, míg le nem tiltottam kézzel. De mobilnetről is imádnivaló, amikor a háttérben kérdés nélkül elkezd frissítgetni.
A harmadik kedvenc pedig, ha nyitva hagyok oldalakat, és újraindítom a böngészőt (nálam ilyenkor visszaállítja az előző folyamatot), egytől egyig az összes oldalt újratölti, halál feleslegesen tekerve a procit, a netes forgalmat és foglalva a szabad ramot.
Januárban úgyis újratelepítem a gépem, mivel berakom az SSD-t, akkor már tuti nem ez kerül vissza, vagy az Opera, vagy a FF, amit régebben asztalin is használtam. Ennyit nem ér, hogy egy fél hangyányival gyorsabb.
(#22830) Scholes9: Engedélyezted is? Amúgy a kezét letörném, aki böngészőbe integrálta a játék indítóját.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
daveoff #22440 üzenetére
Na akkor én megkínzom a karimat a közjóért,mert kb.hidegen hagy az állapota amíg van rajta gari (egyet már kinyírtam és cserélték is).
Ez 2 óra ETS2 ami szétsokkolja a vrm-et megfigyeléseim szerint és fűt mint az állat.Érdekes,hogy a TR +100-on is stabil,míg ez 112mv-t kér+amennyit rápakoltam most teszt jelleggel.
Eddig +89mv-n nyaldosta a 90 fokot.Mondjuk szőrös fánkot azért nem küldenék rá,de határozottan javulunk. -
Milka 78
nagyúr
válasz
daveoff #22437 üzenetére
Ugye?
De azért te is kíváncsi vagy rá!
DroiDMester : Értem én,de akkor ezek szerint nem fogja senki sem megtudni,hogy mit tud a hűtés,ha odapörkölünk neki egy kicsit
A 3570k-t túlfeszeled,mert az alapfesze 1.1800v (nem tudom pontosan,mert fél percet sem ment alapon) és 1.3500v már elég combos feszemelésnek számít. -
Joshi
titán
válasz
daveoff #22379 üzenetére
Főleg azért nem menne léggel ennyit mert ref kártya.
Egyébként Asbee-től vettem és ő is mondta hogy alapon nyugodtan járathatom 1140Mhz-en, nekem 1160 volt a max ahol még nem hibázott de lehet hogy annyin már játékoknál gond lenne. Fél óra FurMark+Prime95-el nem volt gond az 1100Mhz és azóta se lépett ki semmilyen játékból pedig Asseto Corsa ment több órán keresztül.
-
válasz
daveoff #22243 üzenetére
Így van ez egyértelműen garis.
(#22242) Rossi: Javaslom, hogy említsd meg garanciális ügyintézésnél, hogy 3DMark -nál nem produkál hibát, csak játékok alatt jön elő a hiba és megnevezném a játékokat is és a hibajelenséget is. Így elkerülhetőek a fölösleges körök. Sok sikert hozzá, reméljük mihamarabb kapsz másik kártyát!
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
daveoff #22227 üzenetére
Köszönöm, hogy ezt leírtad!
Eddig csak kiterjesztett monitorral olyat tudtam, hogy míg a barátnőm filmezik én netezek.
Most már én is külön tudok bármit csinálni a hangkimenetek külön beállításával.
Hihetetlen, hogy a manuális átállítás nem jutott eszembe program szinten.
Új dimenziók nyíltak most meg előttem. Kódoltad nekem a 7-es ékzárat.Köszönöm ezzel még jobbá tetted a karácsonyom!
-
eastone1
senior tag
válasz
daveoff #22227 üzenetére
Ahogy rákötöm a tévét, a monitoron megszűnik a kép.
A tv képernyőjén megjelent egy ablak valaminek az észlelése, engedélyezem e. Engedélyeztem erre szétcsúszott a kép a tévén. Hiába csinálok gyári visszaállítást a catalystban marad a visszintes csíkozódás. A kiterjesztést értettem. -
Televan74
nagyúr
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #22027 üzenetére
Épp minap olvastam NV topikban, hogy a monitor kikapcs utánn nem ébred fel
Persze nálam Nv-vel sem lenne gond
Amióta nem használok Xfire-t, és ingame monitorozást, azóta nálam a driver hibák szinte 0-ra redukálódtak.
Jó, a fentebb említett probléma jelen van itt is, (mondjuk pár hónapja már nem próbáltam) de azt is ráfogtam AB-re, mert minden indításnál belövi a -31mV-ot. Így nálam nincs monitor kikapcs. Ha otthagyom a gépet, 10 perc után aludni megy, onnan meg mindig magához tér. Van hogy napokig nem kapcsolom ki, csak alvó módba lép, ha úgy alakul.Egyébként a BF-el tényleg nincs gondom, a netkódot leszámítva.
-
Tomdriver
őstag
válasz
daveoff #22027 üzenetére
+1, akinek soha nem volt problémája AMD driverrel, és most sincs. 14.4 után az Omegát tettem fel, de szépen (ha nem szebben) fut a BF4 és az FC4 is.
Tényleg elég fura, mert ha "csak" driver gond, akkor mindenkinél jelentkeznie kéne, így meg úgy tűnik hogy rendszerfüggő, tehát ha valakinél rossz, akkor ott valami más is bekavarhat. -
Laja333
őstag
válasz
daveoff #22027 üzenetére
Nem csak neki. Az tűnt fel, hogy sokan arról nyilatkoznak, nekik nincs problémájuk, soha nem is volt se nv-vel, se radeonnal, és nem értik másnak miért van állandóan. Azt se felejtsd el, hogy azoknak a többsége, akinek nincs problémája vagy javulást tapasztal, nem fogja ilyen helyekre írni, elvan magának.
Gyakran érzem azt, hogy Nvidiások szemetelik tele az ilyen fórumokat.
Nem kétlen, hogy valakinek van problémája, de az orvosolható, és felrehetőleg nem driver hiba. Arról már senki sem írt, hogy winupdate törlés merre mozdította a dolgot. -
deadwing
addikt
válasz
daveoff #22002 üzenetére
Nem gondolom úgy, hogy egy puszta átállítástól hipphopp betölti az ultra textúrákat úgy, hogy észre sem venni. Persze lehet, hogy tévedek, holnap kipróbálom ha otthon leszek
Egyébként még régebben teszteltük ezt, én úgy emlékszem, hogy jóval nagyobb volt az fps különbség restart után. Olyan volt, mintha nem állítódott volna át minden ultrára azonnal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #21930 üzenetére
A driver ezen nem sokat segít. Sajnos a CryEngine 3.4-től nincs optimálisan kezelve egyik NV architektúra sem, mert nincs pénz a hardverek kiismerésére, az NVIDIA pedig nem mondja meg a Cryteknek, hogy miképp tudnak GeForce-ra optimalizálni. Sajnos ez egy patthelyzet. Amíg a Cryteknek nem lesz több pénze, vagy az NV-n nem segít nekik, addig ez nem fog változni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #21926 üzenetére
Nem mindegy melyik motorverziót használják. A Crysis 3 még a CryEngine 3.0.valahányas verziót használta. A Ryse a 3.4.6-ost használja. A Cryteknek voltak anyagi problémái a 3.3-as verziótól, ami a 3.4-es alapverziónál teljesedett ki, így a vállalat nem tudta magának finanszírozni azt, hogy a nem dokumentált architektúrák működését visszafejtsék, vagyis szimplán anyagi problémák miatt képtelenek voltak optimalizálni a Maxwellre és a Keplerre. Ebből adódik a gond. Persze nyilván ezt ők valamivel másképp látják, például úgy, hogy az NV miért nem mondja el nekik, mit és hogyan kell optimalizálni, hogy gyorsabb legyen a játék, szóval részben ez egy politikai harc is.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
daveoff #21851 üzenetére
Lehet hogy annyiban beneztem a dolgot, hogy en fullHDben szoktam jatszani, ez neked meg talan magasabb felbontas?
Fullhd, minden maxon 80-120 fps kozott mozognak az uj dlcs palyak.
Neha bemegyek nem HC serverre, mert nehany ribbont csak ott tudok begyujteni, de szenvedek. Megszoktam, hogy valakira tolok egy rovid sorozatot akkor az megfexik es fordulok is tovabb... na ott nem, futkaroznak tovabb a rohadtak
Majd egy adatlapot linkelj be pls... erdekel, hogy mikent is jatszik egy zold
Az enyem
Es igen, ez a topic temajahoz tartozik, mert autentikus a logom.
-
Sontir Fel
őstag
-
deadwing
addikt
válasz
daveoff #21839 üzenetére
Muszáj beleböfögnöm. Mindenkit megnyugtathatok, tökéletes a CF BF4 alatt jelenleg Mantle-el
1 röccenés se nincs. Sosem.Joshi: Érdekes mód most legutóbb kicsivel kevesebb fogyasztást mértem. Asszem az előző tesztnél egyrészt a procim jobban meg volt rántva, másrészt DX alatt mértem, most meg Mantle alatt. Ez mondjuk azért furcsa, mert DX alatt nem mentek fullon a GPU-k. Mindegy... 60W össz az kártyánként 30, ami lehet akár mérési hiba, vagy mert a pálya nem tökéletesen ugyanazon a pontján mértem.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
daveoff #21823 üzenetére
Nekem a BF4 szamit, es amikor egyetlen percre ki tudtam probalni, akkor ott szepen muzsikalt. Olvastam en is, igazad van. Csak mindig az van bennem, hogy ha esetleg mukdne rendesen, akkor mennyit lehetne sporolni a dologgal...
Gondolom az uj kartya is 150+rol indit majd, annyibol meg vidaman kijonne a cf.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
daveoff #21697 üzenetére
Én mostmár el is hiszem, hogy az nv is csal azért kezdte el az AMD is
100% hogy így van...
Amúgyis találtam egy képet ahol össze vetették a két gyártó legynagyobb kártyáját és ott is láttam, hogy a grafika szebb volt agyengébb amd-n, de most frankón AMD is átveri a vásárlóit...
És mindenki azt szajkózza, hogy haldoklik a pc-s ipar és csodálkoznak -
zimi1991
aktív tag
-
Tomdriver
őstag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #21561 üzenetére
Lehet komolyabb RAID0 építeni.
Nálam WD Caviar Black64MB DualCore 2TB van, RAID0 -be kötve olyan gyorsak hogy a Samsung 840PRO SDD közelében nem ír olyan gyorsan nagy adatokat mint ez a kombináció.
Nem beszélve a puffertárról ami a vinyóknál van.
A gondom csak az hogy nem tartos a stabilitása, elszáll elveszik mindened azt csókolom.
De elárulom hogy a RAID0 egyszer próbáltam ki Windows-on, és elég is volt.
AZ Samu SSD-n 840 pro milliószor jobban viszi a rendszert mint ez RAID0 kombó.
Viszont a RAID0 nem okoz fejtőrés egyszerre 10 darab BD50 lemezt ide oda másolgatni. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #21439 üzenetére
Nem kifejezetten téged vádoltalak meg, általánosságban írtam, hogy szerintem ahhoz zöld szemüveg kell, hogy valaki ne vegye észre, mekkora korlát manapság a DX. [link]
Nem tudom, abban mi a rossz, hogy szkeptikus vagyok. Hasonló vitákból már a számát se tudom, hány volt, amikor senki nem tapasztalt semmit, aztán kiderült, hogy mégis hoppá van. Nem gond, megszoktam már. Ugyanakkor az elméleti háttér és a mérések nem csalnak. Ott nincs egyéni érzékenység, nincs lassú monitor, fáradtság, meg egyéb pszichológiai faktorok (!!!) ott mérési eredmény van, ami egy egyértelmű szám. De már írtam, hogy meg kéne mérni, addig meg felesleges tovább szájkaratézni ezen.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #21436 üzenetére
"itt az összes felhasználó, aki kipróbálta mindkét oldalt"
Eddig ha jól számolom 3 user az az összes felhasználó.
Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy a felhasználók talán ha 10%-a lehet erre érzékeny, különben rég nem léteznének játékok ilyen magas prerendererel (a 3 is magas), nem létezhetne AFR CF/SLI, és eladhatatlanok lennének az ilyen 20-40ms input lagú monitorok.
Ja, igen, és nem ilyen hulladék 60hz-eken kéne görcsölni, hogy pár speciális monitor kivételével úgy kell keresni a monitortípusokat, amik legalább meghekkelve tudnak 70-80hz-et. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #21407 üzenetére
" Te nyomod az AMD marketing anyagát, meg elméleteit, mindenféle tapasztalat nélkül, szerintem elég nagy a különbség...."
Semmiféle marketing anyagról nem beszélek, az 100% színtiszta tapasztalat, hogy az AMD DX 3-as prerenderje jól láthatóan/érezhetően lassabb, mint ugyanazon a gépen a Mantle. Az is tapasztalat, hogy soha az utóbbi időben nem játszottam olyan direkten irányítható játékkal, mint a BF4 Mantle-val, a régi idők gyors FPS játékait idézte a sebesség, ami igencsak kellemes meglepetés volt.Kipróbálnám én szívesen 980-al, talán egy 120FPS-es akciókamerát is vadásznék addig kölcsön valakitől, csinálnék összehasonlítást, de attól tartok, anyagilag elég durva ára lenne a projektnek, hogy most már csak egy notebookom van, és építhetnék alá egy teljes Haswell i5-ös tuningos gépet+980+290....
Kicsit egyszerűbb lenne ezt olyannak, akinek már adott hozzá a gépe, és a VGA-k....
Ami pedig a "semmirevaló" Mantle-t illeti, elég vicces ezt így kijelentened, amikor a top játékfejlesztők és kiadók nem kevés pénzt, energiát fektetnek bele, de Te biztos jobban tudod, mint pl. Johan Andersson.
(#21408) players111: A bíróságon a minimum, hogy bizonyítokat is viszel. Szóval miért is lettem megrágalmazva elfogultsággal mindenféle indok nélkül?
(#21411) daveoff: "...mert BF4-ben a másik oldalon tudja ugyanazt a DX, mint itt a Mantle."
Van bármiféle bizonyítékod, ami ezt alátámasztja?(#21415) ÁdiBá: Jelenleg úgy fest, jópár dolgot nem fog tudni a DX12, amit viszont a Mantle igen, pl. a Multi GPU direkt kezelését. Arra lesz csak jó a DX12, hogy az Nv-t és Intelt közelebb hozza a Mantle lehetőségeihez egy szabvány API-val.
Mellesleg már ma is van haszna a Mantle-nek, pl. a BF4.De erős a gyanúm, hogy más játékokban sem csak viccnek van benne....
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #21411 üzenetére
De nem mindenkinek van NV kártyája, szóval jól jön a plusz teljesítmény. Illetve Bf-ben és az új Dragon Age-ben szerintem szépen teljesít az api.
Ádibá: Nem teljesen ugyan az a 2 api, lesz létjogosultsága továbbra is a mantle-nek. DX12 meg nem sokat segít a mostani NV kártyákon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #21411 üzenetére
Azért van értelme, mert a DX11 nem tudja azt. Nem fogja soha, semmilyen hardverrel, vagy bármilyen csodaprogrammal. Nagyon fontos megérteni, hogy ~100 top fejlesztő (aminek 80%-a játékfejlesztő) nem szokott úri hóbortként beállni egy gyártóspecifikus kezdeményezés mellé, csak azért, mert most olyanjuk volt. Nagyon komoly indokuk van arra, hogy használják a low-level elérést, mert csak így tudják átadni a felhasználóiknak azt az élményt, amit ők jónak tartanak. És ez nagyon fontos a PC életében, mert sokan azért távolodtak el ettől a platformtól, mert nem tudják úgy leprogramozni a játékot, ahogy szeretnék. Ők a low-level iránnyal visszatérhetnek.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #21398 üzenetére
"Lenyomom a gombot, és abban a pillanatban elsül a fegyver a játékban, és ezt a monitoron abban a pillanatban látom."
Ez elméletben és gyakorlatban is lehetetlen. A kérdés csak az, mennyi a késleltetés. El kéne fogadni, hogy nem egyformán vagyunk erre érzékenyek, és amíg nem méri meg valaki, addig csak elmélet van. Ezzel nincs mit tenni."Ha Te szabad szemmel látod a késleltetést, vagy az állítólagos különbséget(ami nincs)..."
Ha hiszed, ha nem, de már írtam, hogy a 290-el igencsak érződött a különbség a DX és a Mantle között annak ellenére, hogy DX alatt vagy 10%-al magasabb volt az FPS (Ultra helyett High-on volt DX alatt). Ezt amúgy nem úgy látod, hogy hmm, ez késik, hanem érzed, hogy ha nagy a lag, akkor olyan nyúlós az irányítás, nehéz ezt szépen leírni... Nekem mikor a CF-et próbáltam, az egyik legnagyobb bajom ez volt, az AFR miatti +1 képkockával magasabb input lagot is már harapni lehetett, főleg 60FPS alatt.Amúgy a cikkben a mérési eredmények 75ms környéki átlagos input lagot állapítottak meg BF4-ben, tehát nemhogy 1000FPS-es kamerával, de egy mezei 60FPS-esen is már látszana, hogy lenyomod, képkocka, nem történik semmi, képkocka, nem történik semmi, képkocka, nem történik még mindig az égvilágon semmi, és akkor hoppá, egyszercsak végre történt valami az 5. képkockán. Ez csak az összehasonlításhoz, pontos méréshez lenne kevés, azért írtam 120FPS-es kamerát, ami már 8ms-es pontosságot tesz lehetővé. Persze, az 1000-es a legprecízebb 1ms-ével, de olyan nincs minden sarkon sajnos.
Mégegyszer megpróbálok finoman utalni rá, hogy amit látni lehet, az nem ugyanaz, mint amit érzékelsz a szemeddel. Pl. gondolj a perifériás látásodban felbukkanó hirtelen erős fényre vagy gyors mozgásra, azonnal érzékeled, pedig nem "látod".
Bonyolult dolog a látás.
(#21400) deadwing: Persze, az Nv drivereibe beleoptimalizálta, hogy a jövőbe láthasson a CPU, így előre tudja, hova fogod húzni az egeret durván 50ms-el később, és a fürge Maxwell-ek a kép leszámolását is természetesen azonnal, 0ms idő alatt kiszámolják, és csak a monitor kímélése érdekében nincs végtelen FPS.
Természetesen ez sajnos lehetetlen. Az Nv-vel is van valamennyi késleltetés, ez elkerülhetetlen, a kérdés csak annyi, hogy pontosan mennyi, és hogy viszonyul az AMD DX és Mantle késleltetéséhez.
Kezdem azt hinni, hogy daveoff túl sok Nv-marketinganyagot olvasott az utóbbi időben....
-
deadwing
addikt
válasz
daveoff #21398 üzenetére
Ne húzd fel magad.
Egyszerű ez, akkor nvidián nincs. Én próbálom objektíven megközelíteni ezt a dolgot, és el is hiszem neked.
Egyébként én nem a fegyver elsütésnél érzem, mert úgy nem, hanem egy gyors fordulásnál. Pláne ha figyelem a kezem meg a képet egyszerre, simán látszik, hogy jóval később indul el a kép, mint a kezem.
Hát ilyen ez az AMD DX kérem. Valszleg amúgy az fps-hez is köze van, mert ha butítom a játékot, csökken a lag mértéke.
Vakteszt kéne, egymás mellett 2 gép, aztán hajrá. Eléggé kíváncsi lennék az eredményre.
Aztán lehet mennék nvidiát venni -
HSM
félisten
válasz
daveoff #21373 üzenetére
Ahogyan mondom.
Input lagja jó, de a panel nem gyors, a 60hz pedig egyenesen lassú. Ahogy írtam, volt U2312HM-em nekem is, és bár alkalmas játékra, de igencsak nem egy fürge szerzet. Hiába papíron az is 8ms G2G, meg a mostani P2414H-m is 8ms G2G, utóbbi kb. feleakkora csíkot húz 800pixel/s-es fehér kockás EIZO monitorteszt tesztábráján, pedig +1" a mérete... Illetve a 72hz is igen komoly előrelépés a 60-hoz képest, bár még mindig nem az igazi, de egy klasszissal jobb. Akárhogy számolom, 20%-al hamarabb jelenik meg nálam a kép 72hz-en (16,6ms helyett 13,8ms-enként van képfrissítés), és ennyivel több részre vannak a mozgások is osztva.
Az egered jó, az nem vita, nálam egy G9x van, de a CPU kímélése céljából csak 500hz-en, gyakorlatban nekem ez már elég volt eddig.Ami a pinget illeti, azt ne keverjük ide, az egész más. A számítógépes grafika úgy készül, hogy először a proci összegyűjt minden adatot, az ellenfelekről netről jövő adatokat, az egered bevitelét, szimulálja a fizikát, kiszámolja, mi hova kerüljön, és ha minden készen van, akkor az egészet elküldi a GPU-nak, ami kiszámolja a jelenetet, hogy kell kinéznie és megjeleníti. Így talán már világos, hogy hol komoly hátrány az Nv jelenlegi tudomásunk szerint 5-ös prerendererje, ugyanis a VGA csak akkor kezd el számolni, ha a driver már 5 képkockát begyűjtött a CPU-tól, tehát az egész rendszer ennyivel nagyobb késleltetéssel fog működni. Természetesen a GPU után még a monitorillesztő interfész, és a monitor késleltetése is rájön a teljes input lagra, tehát arra az időre, míg a beviteled, pl. az egérmozgás, megjelenik a képernyőn. Tehát, ahol különbséget láthatsz kisebb és nagyobb input lagú rendszerek között az az, amíg megjelenik a saját karaktered mozgása pl. a BF4-ben, arrébhúzod az egeret, mennyire hamar követi a kép. A nagyobb ping az más, az ugyanis a többi játékos pozíciójával késik a CPU-nak, így az kénytelen "megtippelni" hol lehet a gaz ellen. Tehát neked megjeleníti, hol van szerinte, te lelövöd, de mégsem lövöd le, mert mire lekommunikáják a dolgot, már valójában nem ott volt, ahova Te lőttél, tehát nincs frag, ezért okoz sok bosszúságot a magas pingű szerver, és lősz le valakit, miközben mégsem. Természetesen az utóbbi pár hónapot leszámítva én is sokat szívtam a hitbox-al, míg nem javította egy patch, már erősen a játék abbahagyását fontolgattam miatta...
Ugyanakkor nagyon sokat számít az input lag is, az FPS is, meg úgy az egész rendszer együtt, hogy minden klappoljon.
A webkamerával az lesz a gond, hogy nem igazán tudnak 30 képkockánál többet. Sajna ide valami okosabb eszköz kéne, ami legalább 120 fps-ben tud rögzíteni (8ms felbontás). 60 FPS-es kamera 16ms-enként csinál képet, az nagyon kevés.
Itt pl. 1000FPS-es kamerával mértek, ez az a teszt, amiről korábban meséltem, a moddolt G9x-el: [link]
Érdemes elolvasni, linkelve van egy nagyon jó Anandtech írás is az egész folyamatról, kb. azt írják, mint én, csak részletesebben. -
odorgg
addikt
válasz
daveoff #21368 üzenetére
Én is játszottam már 1-2 mapot unokatesómnál 980-on, de nem éreztem a különmbséget input lagg terén, megy szépen.
Persze ettől még dícséretes, hogy Mantle 100+Fpst tud 290/x-el, 1 képkocka prerenderrel. Valószínüleg a 300-as szériával túl is szárnyalja majd a 980-at, és még mindíg nem fognak ezzel trükközni.
Mondjuk trükközhetnének, mert engem, téged, és még pár debilt, biztosan nem zavarna
Azt sem zárnám ki, hogy van aki látja a különbséget, mert nem vagyunk egyformák. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #21368 üzenetére
Sosem tartottalak debilnek egy percig sem, csak a monitorod lassúnak.
Mindenesetre ez elég meggyőző, 150%-on ilyen FPS, főleg Dx alatt, elég komoly, pláne ha a reagálás is rendben van, ahogy írod.Nem mondom, hogy 100%-ra meggyőztél, de annyira igen, hogy félretegyem a témát, amíg nem csinál valaki minden kétséget kizáró lassított felvételes mérést.
-
deadwing
addikt
válasz
daveoff #21364 üzenetére
Igen, azzal egyetértek, hogy a BF4 egy bughalmaz. Nem is a kedvencem. 3-at jobban bírtam.
Ettől függetlenül, még mindig nem érted amiről beszélek. Már régen nem amd vs nvidiáról van szó, hanem arról, hogy amd-vel igenis jobb mantle alatt játszani. Tisztább jobb szárazabb érzés
Akkor miért is ne foglalkoznék vele?
Adjatok egy kamerát inkább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Trollok komolyan
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest