-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
Keksz03 #7088 üzenetére
Ösz visz kb 1 hónapig volt FHD monitorom... az sem a saját hibámból, ha nem mert így hozta a sors... nem kell félteni érkezik az 1440p... és mint mondtam nem vagyunk egyformák, ki így ki úgy ki amúgy
Mellesleg megsúgom hogy nincs kisegítve a 7970 a 3gb memóriával, sőt jelen állás, és user tapasztalatok alapján kb ennyi az előnye, semmi más...
-
válasz
Keksz03 #6431 üzenetére
Ezzel is késztetnek rá,hogy vedd meg az újjabb,több memóriával rendelkező kártyát. 5970ről is ezért kellett váltanom,pedig a teljesítménye ismerjük be a toppon volt,csak az a fránya 1x1GB...És tessék, nem kis úton + ráfizetéssel szereztem 6990t. És ez így megy...örök körforgás. Ugyanezt elmondhatnám a 9800GX2-s váltásomról vagy a GTX295s-ről...
-
Enclave
aktív tag
válasz
Keksz03 #6402 üzenetére
Januárban láttam egy külföldi Skyrim topicban, ahol az akkoriban frissen megjelent 7970-ek volt a téma,h. valaki mért egy ilyen kártyán 2400 mega vram használatot is (AB grafikon volt linkelve).
Igaz az illetőnek moddolva volt a játék, 1080p vagy nagyobb felbontáson, ám csak 1 monitorral, szűrökről nem tudok...A Skyrim-hez rengeteg mod létezik már, van ami a hivatalos "hd texture pack"-nél 2-4(!)-szer jobb minőségű textúrákat tartalmaz (az alap játéknál akár 8(!)-szor nagyobbakat is), illetve olyan is ami a meglévő 3d-s modelleket cseréli le, melyek az eredetinél többszörös poligonszámmal rendelkeznek, igaz a különbség látható is.
(A várkapukat tartó láncok nem 2d-s "papír" textúrák hanem 3d-s objektumok, a fák törzse nem egy szimpla henger textúrával és normal mappel, hanem egy valódi fának megfelelően szabálytalan formájú, az asztalok lapja nem egy "sablonból vágott" bútorlapra emlékeztet, inkább egy szabálytalan deszkákból összeeszkábált lapra (sokkal élethűbb) , stb-stb).Nekem igaz jelenleg 1 GB-s kártyám van, ám gpu-z-ben a dedicated és dynamic vram-ot összeadva kijön az 1800 mega is (nem tudom ez mennyire mérvadó) Skyrim alatt a fentihez hasonló modokkal, viszont érezhető is 1-1 másodperces megakadás, ami a textúrák vram és rendszermemória közötti "pakolgatásából" adódhat.
Ezek után én a Gtx680-ak 2GB vram-ját kevesellem, igaz nem mindenki foglalkozik a játékok moddolásával (hivatalosan nem is mind támogatja), vagy egyszerűen visszavesznek az "eyecandy"-ből, bár szerintem aki ilyen árkategóriájú kártyát vesz, az elvárja,h. mindent maxra állítva futtathassa a játékot, mindenféle akadás nélkül...
Szvsz ami a 6GB-s 7970 "Eyefinity Edition" és hasonlókat illeti, több monitorral (min.3) és szűrőkkel a fenti esetből kiindulva, egy ilyen kártyának látom létjogosultságát, még ha egyesek szerint a 6GB vram "overkill" is lenne első hallásra...
OFF:
Programozásban (vga) jártas emberektől kérdezném,h. 3-4GB-nál nagyobb vram (nem rendszermemória) megcímzése oprendszer és futtató alkalmazástól független? 32-64 bites szempont alapján kérdezem, hiszen általában 3,5GB felett egy 32 bites oprendszer nem tud több ramot megcímezni és egy 32 bites(mai játékok 99%-a) alkalmazás LAA-val 4GB-nál többet rendszermemóriát felhasználni.Mi lesz mondjuk egy 6GB-s kártya és egy 32bites játék esetén? A játék ki fogja tudni használni mind a 6GB-t vagy ehhez már 64bites játék kellene? (erre lennék a legkíváncsibb, hiszen a játék tartalmazza a grafikus engine-t is, aminek pedig valahogy kezelnie kell mondjuk 5-6GB-nyi textúrát is akár)
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Keksz03 #6341 üzenetére
Tettem CCCmaxra is, de úgy sincs semmi gond. Mikor CF-ben volt a kártya és próbálgattuk sorban a játékokat akkor a Dirt3 hibázott néha csak hogy "összegabalyodtak" a textúrák. Ez alatt azt értem hogy pl egy szikla megnyúlt hosszan keresztben a képen. Az is csak ilyen pár mp-re. Próbáltunk Merto 2033-at, Crysis2-t, BFBC2-t, Dirt3-at. BF3-at sajnos nem tudtuk mert pont internetkimaradás volt....miért ne lett volna :S
-
drAmano
csendes tag
válasz
Keksz03 #6330 üzenetére
hasonló probléma, viszont játékoknál. van amikor játék töltése alatt meggondolja magát a kedves és csak 300-al megy, ami a töltést jelentősen meghosszabbítja(betöltés előtt olyan mintha megfagyott volna). ez a játékok indításánál is így szokott lenni. olyan mintha lassú lenne az ilyen automatikus átváltás
-
SzlobiG
félisten
válasz
Keksz03 #6114 üzenetére
Mer a youtube video az már flash player, teljesen más mint amit a böngészőbe kapcsolsz ki, a flash playerbe is ki kell kapcsolni a gpu gyorsítást és akkor fog 2d órajelen menni a kártya.
Meg most minek ugorna fel 3D-s órajelekre? User errort sejtek én itt.
(#6117) subaruwrc Nincs kikapcsolva nálad se a böngészőbeli gpu gyorsítás.
(#6119) Keksz03 Végig olvastam ugyanazt tudom mondani nincs kikapcsolva a gpu gyorsítás.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Keksz03 #6114 üzenetére
na nálam így néz ki
ez idő alatt amikor így ugrált, az egeret nem mozdítottam meg, csak a böngészőben megy egy youtube videónemvágom mi alapján ugrál ide oda, de tény hogy idle túlzottan meleg főleg hogy 0% majd végig a gpu terhelés ..
ja és nem is auton volt a venti vezérlés hanem fix 40%-on ..
mod:
levettem autora a venti vezérlést, továbbra is 0% gpu usaget látok, 73c gpu hő mellett
hát ez marhajó .. -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Keksz03 #6100 üzenetére
Nekem nem kattog a kártya direkt néztem ahogy írtad
Más: Valaki próbálta már ezzel a kártyával a Cryostatis játékot? Ha Shader model 4.0-ra állítom bepirosodik a kép. 3.0-án nagyjából jó, bár vannak benne kisebb berezzenések. De valamiért menteni sem lehet a játékban :S
-
subaruwrc
félisten
válasz
Keksz03 #6103 üzenetére
én csak annyit veszek észre, hogy idle 65c a gpu-m ...
a youtube videók használják a gpu-t nem?
bár gpu usage % de más miatt nem tudom elképzelni mitől ilyen meleg. egyedül annyi hogy most házban van, régebben meg szabad levegőn volt, de nyitott a ház oldala és ventillátor is kavar körülötte.Cyber
40% - 55c
szerintem az is sok, de így járatom mert szép lassan ropogósra sütni nem akarom -
DjDanee87
addikt
válasz
Keksz03 #6003 üzenetére
Tessék reprodukáltam a problémát. Itthagytam a gépet, amíg ki nem kapcsolt a monitor/VGA.
Utána ráböktem az egérre, és ezt mutatta a GPU-Z: [link]
Ez a "kikapcsolt" állapot elvilegAztán beléptem COD:MW3ba és 70 és 10 közt volt az FPS, kb játszhatatlan, mintha az egerem is lagolna az FPSel együtt, még a menüben is leesik 10 körülire néha.
Itt a kép utána a GPU-Zről. Ahol 100% a GPU Load ott ment a játék: [link]
Érdekes módon rossz a felső két sor, legalábbis nincs benne a piros mutató. De rávittem az egeret és ennek ellenére oda 1000Mhz-et írt, ahol annyinak kéne lennie. Tehát nem az órajel a gond, hanem valami más. Most tolok egy gép restartot, mert attól megjavul
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Keksz03 #6018 üzenetére
Nem sok az a 75-76 fok szerintem.
Igazából a 100 fok lenne az a határ ami számomra már hajmeresztő, avagy ha hibázna a kártya alapon.
Amíg teszi a dolgát jó pár évig, addig lehet felőlem 90fokos is.
Itt is látszik, nem vagyunk egyformák.Valamiből engedned kell.
Referenciánál vagy legyen halk, és ne pörögjön a venti, vagy legyen hangos és hűvösen maradjon a kártya.
Kettő együtt csak a víznél működik. -
DjDanee87
addikt
válasz
Keksz03 #6005 üzenetére
Tudok erről a jelenségről, nem ez volt a gond. Igazából volt, hogy Rifteztem YouTube videóval a háttérben 501Mhz-en de akkor elfogadható még az FPS. Viszont Zero Core leállás után egy COD:MW2 alatt van 10-20 FPSem, ami szinte hihetetlen.
De most ráérek, és reprodukálom a helyzetet és megnézem még egyszer GPU-Zvel. Mikor beírtam ide anno ezt a "hibát" akkor valaki válaszolt, hogy létezik ilyen és nem tudnak rá megoldást egyelőre.
szerk: Lightning 63 Celsius max under load. Háh! nekem 61 a Gigabyte. Jó mondjuk kisebb az OC rajta és jól teleraktam ventikkel a házam
-
-
-
Tirexi
addikt
válasz
Keksz03 #5132 üzenetére
Ez a Win7 újra rakás egyáltalán nem kötelező.
Én GTX580 után használom a gépet és csak sima NV driver uninstall meg egy Driver Cleaner volt és ment bele az ATI + a CCC.
Minden simán megy és azt a teljesítményt kapom mint bárki más itt aki Win reinstall-t csinált. (3DMark-al bizonyítva)AB meg ATI driver összeakadás nekem annó 6970-nél volt. Pl játékból kilépve a ventilátor folyamat 40%on maradt. Úgy hogy Custom Venti profil volt belőve AB-ben...
Más:
Az én Asus-omnak asszem 1125mV az alapfesze. -
BeLucZ
addikt
válasz
Keksz03 #5126 üzenetére
mert az kicsit hülyén venné ki magát szerintem ha minden gyártó szarásig adná ki a +200 mhzes gpuval ellátott példányokat, a kutya nem venné a refet kb
ha valaki nagyon akarja tuningolni két kattintás oszt annyi, aki kicsit utána jár az tudni fogja hogy az architektet jóval magasabb órajelre tervezték, de egy user 1.0 szerintem örülni fog a sima OCs példánynak is mert hogy milyen jól járt vele
legtöbb ember sügér hozzá szerintem, megveszi és használja, nem ennyire mélyreható a témában mint a ph közössége(#5125) MaximumGame: mikrósütőben tartod azt a gépet ?
nem kéne ilyen forrónak lennie
-
jilian
addikt
válasz
Keksz03 #5017 üzenetére
Olvassàl màr vissza lègyszi, hogy mondhatsz ilyet, hogy nem èri meg 50-est venni?
Nem kell OC màniàsnak lenni, hogy hozzàl egy ref. 70-est..(JÀTÈKOKBAN)
...csak màzlistànak, ugyanúgy ahogy a 70-esnèl is.
Van akinek az a +20 ezer màr nem fèr bele, ès hidd el van olyan 70-es is ami nem akar több pluszt adni a gazdàjànak. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Keksz03 #5017 üzenetére
Hát nekem mindenképpen áfás számlával kellett, hogy vegyem, ezért az aprón található 70esek 120-ért nem volt lehetőség sajnos.
Áfásan vagy volt 120ért DC2 / Sapphire OC, illetve VTX3D-HIS referencia. Akkor már inkább a tuningos változatok. Következő lépcső 146-ért a Sapphire ref lett volna, nagy ugrás nekem
-
peterm711
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest