- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Jani18 #24878 üzenetére
1 FPS el nem megy jobban, csak eltűnt a tesszelációs beállítás.
WQ HD 23 fps
Full HD 23 fpsSemmi nincs bekapcsolva.
Kezdem kurvára elveszíteni a türelmem az egész PC iparra.
Full LOW beállításon 23 fps, full very high beállításon mindennel 23 fps
Mi a jó ***** muterja van ezzel a programmal?! -
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Jani18 #20137 üzenetére
A VRM egy kicsit húzós értéket mutat, maga a GPU hogy felkúszott 68-ig még hagyján lenne
Milyen házban van ez ? Ill milyen szellőzése van ? (milyen és hány venti, hogyan elhelyezve) Mondjuk azt ne felejtsük el hogy ez egy benchmark program ami 100%-on tekeri a kártyádat. Azért is mondtam hogy inkább valami játékot nézz meg (mondjuk 10-20 perc után, kb-ra beáll) mert az inkább lezs mérvadó
Alacsonyabb lesz a GPU & VRM hőmérsékleted is biztos. Merem feltételezni hogy nem benchmarkolni használod a kártyád
-
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
Jani18 #20120 üzenetére
Hát 1.1V fölött nekem is eléggé melegedik a VRM#1 a karin. Én ezért mentem vissza 1.09V-ra és 1150MHz-ra. De a GPU hűtése és a VRM hűtése két külön dolog sajnos. Vapor-X-es kártyáknál is volt ilyennel gond, hogy a gpu teljesen jó hőfokokon maradt, mert a vapor-chamberes hűtés nagyon jó, csak éppen a VRM-ekre túl kicsi hűtőbordák voltak rakva, ezért azok melegedtek mint a franc.
Te tudod, végülis így is lehet használni. Bár nem hiszem, hogy sokat vesztenél mondjuk egy 1075MHz-1,1V-al vag ne adj isten egy 1050MHz- 1,075V-al vagy valami ilyesmi. Nem az a 50MHz fogja megváltani a világot neked, és a kártyád meg jóval tovább fogja bírni.
Persze hangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem.
@zack: ilyet nekem is csinált a kártyám. Próbálj más tuningprogit használni. Ha avval is csinálja, akkor sajnos nem stabil a tuningod, szokásos: több fesz vagy lejjebb a frekivel.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Jani18 #20120 üzenetére
GPU órajel mennyit mutat pl CCC-ben ?
(#20121) zack - A problémát amúgy nem a fentiek okozzák. Fraps-ozni szoktam, de sem tomb raiderrel sem mással nem volt még gondom. Ott valami mással lesz a gond
Érdemes lenne a frissítést telepíteni .. elvileg orvosol pár hibát
* Addressed some stability and startup issues on machines that have both Intel and NVIDIA graphics hardware.
* Fix for players being unable to progress related to the boat in the beach area.
* Some fixes for crashes on startup and when selecting Options.
* Some small improvements to TressFX hair rendering.
* Fixes for various graphics glitches, including certain effects not being visible in fullscreen mode.
* Fixed a problem that caused some users to not be able to use exclusive fullscreen.
* Added support for separate mouse/gamepad inversion for aiming, as well as support for x-axis inversion.
* Fixes related to the benchmark scene and benchmark mode.
* Various other small fixes. -
Speed®
titán
válasz
Jani18 #18052 üzenetére
Senki nem fogja tudni, mennyi feszt kér a Te kártyád..teszteld ki. A hasznát is csak Te tudod értékelni..ha kell a +tempó, húzd, ha nem, minek?
hitman,
Részemről a "régi" 7950re nem tudtam rosszat mondani, az újabb boostosokkal már akad proléma..de általában a hűtés és a minőség rendben van. 7970 szinten olvasni sok gyártónál gondokról, még ASUS sem kivétel, sőt..szóval egy próbát talán megér a Sapphire..ha szükséged van arra a +ra, amit jó esetben nyújt egy húzott 7950el szemben. -
E1even
senior tag
válasz
Jani18 #17137 üzenetére
Biztos, hogy van rajta bios kapcsoló (mert nekem is van a Matrix-on), de ez nem a bios-ok között váltogat, mint normál esetben más kártyákon, hanem ezeken a monitor kivezetéseket kapcsolgatja:
Nézd meg az Asus honlapján, nyugodtan (az oldal legalján, az I/O Ports Highlight-nál találod):
7970 DCII TOP, 7970 Matrix P -
-
wolfman
veterán
válasz
Jani18 #12091 üzenetére
De nekem az elég halkak nem elég, az évek alatt megtanultam, hogy ez baromi relatív dolog. Egyik embernek a búgó gép halk, a másiknak meg nem. Annó a 4870-esem windowsban néma volt (icipici szélzaj azért volt), játék közben meg persze rákapcsolt (erős szélzaj), de a venti hangját akkor se lehetett hallani.
Most halk, játék közben is, nincs szélzaj, csak a ventiknek egy alap berregő motorhangja! Tutira veszem hogy nektek is van, csak nektek az már nagyon halk kategória.Cimborám pl. minden komponensre a legnagyobb bordákat vette, procira, VGA-ra Coolink 12-eket rakott erősen leszabályozva, passzív táppal, HDD-re burkolat pakolva, gumin lógatva. Na az ő gépe 100% terhelés mellett is NÉMA! Azt mondjuk már nem akarom elérni, csak jelzem, hogy van akinek a picike is sok!
-
stranger28
addikt
válasz
Jani18 #12091 üzenetére
Viszonyítás kérdése. Valaki szerint a Lightning is hangos... Minden eleve nem hangos ventit leszabályoztam annyira a házban, hogy csak éppen elindulnak, és nem a kártya a leghangosabb, hanem a Noctua D14 14-ese. Ezek után mondja nekem valaki, hogy az. Ha meg terheled, megint nem vészes, de akkor már felőlem 100%-on is mehetne, úgyis felsír az összes venti.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest