- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Fail3D! #35401 üzenetére
Kerlek ne sertodj meg, de.... Parszor mar mondtam, hogy a te velemenyed nem nyom sokat...
A ref 7970 1200/1575on se csinalta ezt. Rolly lightningja se csinal ilyet.
Mar probaltam visszavenni a gput, memoriat, de akkor is csinal ilyeneket. Mondjuk a mantli driver ota kevesebbet. Varjak, hatha a whql drivernel meggyogyul?
(#35402) odorgg: nah egy velemeny, amire adok
tettem meg fel tobb vidot is, gyujtok az iponnak, hogy ha nem tudnak generalni a hibat
-
Sontir Fel
őstag
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Fail3D! #35262 üzenetére
Azert ha beesik majd 100kra a karty, es ott fog pihenni par napig, es keszleten is lesz, akkor azt gondolom, hogy joggal feltetelezem azt, hogy nem ugrik fel rogton 140re. Van meg 2 evem es 9 honapom. Nem aggodom.
off: ne kezd el mondani, hogy a 780... annak is feljebb ment az ara.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Fail3D! #35247 üzenetére
Ha megszunik a random fps drop problema, akkor rendben lesz ez teljesen nekem. En orulok ennek a kis ingyen plussznak is. Majd ha a 780 olcsobb lesz, akkor elgondolkodom rajta, de addig max 290re valtanek, masra nem... viszont amig csepegtetnek mindig kis plusszokat, a valtas sem surget
Nem izgat, hogy 5 vagy 10 jatek jon ra. Ami engem erdekel a BF4en kivul, az esetleg a Thief - gyanitom csak single fogom tolni - illetve a Star Citizen.
-
-
-
-
gelacihun
aktív tag
válasz
Fail3D! #33434 üzenetére
HWinfo-val tudsz csinálni min. - max. értékeket és folyamatos monitorozást a játék alatt !
Egyébként meg nem eszik meg annyi rendszermemóriát ,hogy nyolc giga kevés legyen , még videófelvétel közben sem !
Videómem.-ből is elég neki a ~két giga
Nyolc giga az ajánlott ram igénye 64bites rendszeren -
-
zack
nagyúr
válasz
Fail3D! #33156 üzenetére
Tudtommal nem célszerű ilyet használni.
A CCC beépített uninstall része szerintem jó. Az pont azt törli, amit kell. Én akárhányszor driver cleaner progival csináltam, mindig volt valami gond. Ugyanis az kitörölhet az OP rendszer számára is fontos fájlokat. Jó pár éve csak a CCC beépített progiját használom, semmi gond vele. Én nem használnék külön cleanert.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #33133 üzenetére
Az összes driver (beleértve a legtöbb bétát is teljesen jó volt egészen a 13.8-as bétákig. Ott viszont párdolgot elrontottak, meg most ment a kapkodás... Nem kell mindig frissíteni, lehet, 10-20%-al lassabb a 13.6 beta 2, amit használok, mint a legfrisebbek, de legalább atom stabil. Sajnos a 13.9 whql se lett jó.
-
KAMELOT
titán
válasz
Fail3D! #33133 üzenetére
Első szabály! Nem BETA drivert kell használni hanem a hivatalost.Utolsó kettő 13.9 és 13.4
(#33136) Petyyyyy: Még ha marad 1 slotnyi hely akkor is fogja főzni milve meleg termelődik ott. Ezért szokták azt csinálni, hogy egy 14cm ventit tesznek bévülre ami fúj a két kártyára. CF/SLI esetén a legjobb megoldás a vízblokk (inkább csak HC kártyákra vonatkozik ez).
-
zack
nagyúr
válasz
Fail3D! #32645 üzenetére
Ez egy baromság.
Szerinted 4,5Ghz és 4,7Ghz között észre fogsz venni bármit is? Kétlem.
Ráadásul a 3770K az a proci, amit 4,6-ig nagyon baráti fesszel lehet hajtani. Nálam ez 1,24V. De 4,7-4,8Ghz-nél már aránytalanul sokat kér, és ez által jobban is fűt.
A lényeg, hogy léggel sosem fogsz lehűteni egy 4,7-4,8Ghz futó 3770K-t 24/7. -
Attix82
addikt
válasz
Fail3D! #32570 üzenetére
Az új 280x-eket lejjebb vették. 7970 Matrix és Matrix P ami necces már.
Igazándiból aki ilyen VGAt vesz tudja mi a teendő, van az Asus programja beállítod ahogy szeretnéd 1 klikk és bele is égeti a biosba....kb 2 perc alatt megvan. Mert hiába cserélnék , szerintem ugyan olyat kapna. Ezért is az új matrixok alacsonyabb VRAM MHzel jönnek ki.
(#32570) Fail3D!
Pontosan milyen típus és mennyin megy a VRAM?
-
zack
nagyúr
válasz
Fail3D! #32529 üzenetére
Bődületes költség egy halkabb de komoly légszállítású venti úgy, hogy még tartós is maradjon, a magasabb fodulatot is bekalkulálva. Speckó csapágyazás kell.
Ha csak a ház hűtőkből indulunk ki, van 12cm-es 1200ft-ért, meg 6000-8000ft-ért is, és itt nem csak a név miatt nagy a difi.
Nv kártyái jóval drágábbak, valószínű náluk belefért a profi venti, itt meg nem. Csak az a nem mindegy, hogy egy ATi nV különbségből simán kijön egy Alpenföhn Peter, ami az összes nV hűtőt felpofozza, és jobb esetben a különbségből még marad is pénz. -
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #32526 üzenetére
Bizonyos szempontból én megértem, hogy az első pár hétben/hónapban miért csak referencia hűtősöket árulhatnak a gyártók. Így az olcsó (silány) termékek nem fogják a friss széria rossz hírét kelteni, mert csak a kitűnő minőségű referencia van.
Amit én nem értek, hogy miért nem tesznek rá olyan hűtőt, ami azért csendesebben végzi a dolgát.
(#32527) odorgg: Tudtommal Ghz Edition sosem volt hivatalosan refi.
Pláne azzal a hűtéssel. Utólag persze, rá lehetett tenni, de az csak a hőbörgés elkerülésére volt, hogy amelyik vérpistike nem tudott magának Afterburnerrel Ghz Edition-t csinálni, annak így lett egy állati hangos, de Ghz Edition-je.
Hát a 290x-en amit művel, az 150K-ért még nagyon rossz viccnek is nagyon rossz vicc...
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #32522 üzenetére
A refinek is megvan a maga előnye. Elsősorban az, hogy (majdnem) akármilyen vacak, zsúfolt, rosszul szellőző házban is szépen elműködik. Ezzel szemben a házba hűlős megoldások közel üzemképtelenek normális méretű ház, és jó házhűtés nélkül.
Más kérdés, miért olyanok, amilyenek. Pl. a refi 5850-em egészen jó hűtésű volt, nem volt nyilván néma, de bőven elviselhető volt. A refi GTX260-am szintén. Ugyanakkor pl. a 7970 refijét én már nem nevezném kellemes szobatársnak. A 290X pedig ugyanezzel a hűtéssel egyenesen vicc konstans 94 fokon.
Nemértem a dolgot, mert az NV is a sokat szidott GTX480 hűtés után tudott normális hűtéseket csinálni, szerintem Atiék konstrukciójában is lehetne még hol fejleszteni.... Inkább ez a kérdés, miért ragadtak le ennél a konstrukciónál, ami a 7970-re is csak épphogy volt elég otthon is elviselhető zaj mellett. -
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #32417 üzenetére
A 7950-ek fogyasztása hamarabb száll az egekbe, mint a 7970-eké. 7950-el jobban megtuningolva simán tudok 350W körüli játék fogyit elérni, amikor ugyanott alapon mondjuk csak 250W környéke lenne. Namost, ez dupla karival... Bár akkor is fura, a 850W-osnak nem lett volna szabad kifingania...
(#32425) zack: Ez komoly? Állati soknak tűnik... Mennyit eszik kb. egy Valley ExtremeHD közben? Nekem ez a kép közben [link] 300W környéke volt a teljes gép, monitor nélkül, konnektorból. 1SDD, 3 venti, Z77 lap, alap 3570K proci, 4*4GB 1600-as ram, Auzen X-fi, meg valami DVD- firkásszal. Nekem is minőségi, Voltcraft cucc. (Energy logger 4000)
(#32428) Whit3Rav3n: Ahogy már írtam, a 70-es feszemeléssel sokkal kevésbé durvul el fogyasztásra, mint az 50-es.
Morbid, de miközben lassabb, többet fogyaszt.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #32122 üzenetére
Akkor az egy 50es lehetett.
A 70-es nagyon kellemes halk, nekem ilyet tudott Valley alatt alulfeszelve, max poweren, 1000/1450-es gyári órajelén, gyári ventivezérléssel: [link]
2100rpm, bőven nem hangos, minimális csak a szélzaj, és semleges. De a hőfokok alapján lehetne csökkenteni kézzel bőven, de nekem megfelel így tökéletesen. Ja, és akomplett gép a dolog közben 250W volt a konnektorból, ami szintén elég kellemes szerintem.
zack: Esetleg az összehasonlítás kedvéért tudnál egy hasonló (Valley ExtremeHD, csak ablakos módban plussz HWiNFO) képet lőni a tiéddel egy kb. 15 perces futásról Valley alatt, mégis mit alkot a Lightning? Kíváncsi lennék.
Ja, és a fairplay kedvéért egy kép 1125/1575Mhz OC-ról, ez már Lightning szint órajelben: [link]
Itt már nem éppen halk, de még mindig nagyon nem refi szint hangban.... Fogyasztás itt komplett gép csak 300W, nem túl sokat nőtt. Viszont fél órát hagytam futni, így ennél melegebb már nem lett. -
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #32113 üzenetére
Tök hibátlan példány, most is üzemel a szomszéd szobában a másik gépemen. Viszont 33% (1800rpm) felett nekem valami borzalmas zavaró lesz a hangja, felette hamar megjön valami brutál süvítés is. Egyszerűen borzalmas.
Viszont fix 33%-on sajnos nekem alulfeszelve se vitte kellően hűvösen az alapórajelet.
Ventivezérlés gyárilag is hangos nekem.
(#32116) HeZzZ: Én se véletlen írok róla jókat.
(#32117) Fail3D!: Nagyon nem mindegy, hogy 7950 vagy 70 volt az a Dual-X.
A 70-esen jóval nagyobb a hűtő.
-
-
-
zolee5016
őstag
válasz
Fail3D! #31267 üzenetére
Max annyi,hogy nem a proci ,vagy a videokarid fizikázik,így némi gyorsulás tapasztalható...
Hát az első telepítésnél lecuppantottam magam 2x 3x de aztán van itt a PH-n 1-2 blog,hogy is kell ezt...
És múkodik!!A radeon is röccenésmentesebb lett egy kicsit.....De van ami így is betesz neki keresztbe....
Meg azt se felejtsd el Nvidia oldalon sokáig 2 kari kellett a többmonitorozáshoz.(3)...igaz ezt már megoldottam azóta Track IR-rel,.....
Van ahol teljesen felesleges a + kari valóban..de ha már vannak...dógozzanak! -
Maotun
őstag
válasz
Fail3D! #31247 üzenetére
A TweakIt valós idejű, egyujjas egyszerűségű hardveres feszültségszabályozást tesz lehetővé: csak meg kell nyomni a + és - gombokat.
A TweakIttel rugalmasan szabályozható a túlhajtás, akár még játék vagy a teljesítménymérő program futtatása közben is! A + és - gombokkal a túlfeszültség szó szerint egy ujjal szabályozható: a nagyobb teljesítmény pedig gyorsabb és simább játékot jelent, no meg a győzelemhez szükséges pluszt az intenzív többszereplős játékok és a versenyszerű teljesítményhangolás közben.
[még nem néztem mit bír]
eddig alapon is kineveti a legújabb játékokat pl BF4 beta, F1 2013, ROM2 Tw, stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Fujifilm X
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 3
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BestBuy ruhás topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- ASUS PRIME GeForce RTX 5080 O16G
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest