- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunkomen
aktív tag
válasz
X Factor #38206 üzenetére
A ramok szórakoztak, nem értem miért...
Tovább tesztelgetve a karit két kérdésem lenne még:
1: Az előző tulaj lecserélte a két ventit, viszont úgy vannak bekötve, hogy nem szabályozhatóak, hanem fix fordulaton pörögnek 2D/3D esetén is. Hőfokkal valóban nincs gond, de engem ez zavar. Hogyan tudnám átkötni őket, úgy, hogy szabályozható legyen? (A gyári ventiket nem kaptam hozzá, már nincs meg)
2: A bios kapcsolóról hol tudnék többet olvasni, vagy pontosan hogy működik a dolog? Azt vágom, hogy 6950-ből lehetett vele varázsolni 6970-et. Itt is hasonló a felállás?
-
bunkomen
aktív tag
válasz
X Factor #38195 üzenetére
Köszönöm a választ! Meg is érkezett a cucc. Beszereltem, indítom a gépet... Nincs kép. DRAM LED világít az alaplapon. Többször ki-be raktam próbálgattam, hátha nem jól van bent a helyén. Próbáltam a régi kártyát de azzal is ugyanúgy világít a led és semmi kép. Valaki tud valamit segíteni? Vagy melyik topicba forduljak ilyen problémával?
-
Jamba1
újonc
válasz
X Factor #38050 üzenetére
Újraindítás kellet neki de az a fajta amikor kikapcsolod és újra be... Most úgy néz ki hogy megy működik..Igazából 2 3 jutyúbos videóval le tudtam tesztelni a régi driverrel (14.9) mert kb a második videó indítása után már kúszott fel a hőfok 60 fok fölé ami kb 4-5 perc....a mostani driverrel (14.4) meg ugyan azokkal a videókkal nem megy 48 fok fölé viszont ott még csak 29%-on megy a venti...Igazából nem értem mi befolyásolta ezt a változást....???
-
HSM
félisten
válasz
X Factor #35349 üzenetére
De tök felesleges annyit rákölteni. A 290 a sima 7970-hez képest legalább 30% tuning nélkül.
Ráadásul a több ROP-al a nagyobb felbontásokat is jobban bírja. Én nem vennk belőle kettőt.
Egy nem refi kb. 130K a 290-ből, és akkor tisztán elrakhatja, amit a másikért kap.
És nincs CF-nyűg se többet. Persze, ha van szórnivaló pénze, vagy mindenképpen kell neki két 290 ereje, hát akkor hajrá.
De hidd el, le fog menni ezen karik ára 90k alá is bőven, ha a sok bányász egyszer majd meg akar szabadulni a karijaitól, egymás alá fog menni a licitálás, mert vevő nem lesz sok.
A tévedés jogát fenntartom, de én így látom most. -
HSM
félisten
válasz
X Factor #35347 üzenetére
Pont a csúcs kártyák ára tud a legtöbbet csökkenni. Ráadásul sokan bányásznak is ilyenekkel, ami majd ha nem éri meg, és kikerülnek apróra, jól lenyomhatja az árakat.
Én a helyében fognám, eladnám a működő 7970-et, és vennék helyette egyetlen, de jó hűtésű sima 290-et. Pl. Sapphire Tri-x, vagy elvileg az MSI Gaming is jó lett. -
daveoff
veterán
válasz
X Factor #35305 üzenetére
Ez a dolog a korral jár.....régen nekem meg sem fordult a fejemben, hogy pénzt adjak egy játékért, amit letölthetek akár ingyen is. Aztán jöttek a játékok, amiknél a multi már csak eredetivel verzióval volt játszható. Most ott tartok, ha megtetszik egy játék, akár régi(amit újra elővennék), akár új amivel játszani szeretnék, akkor megveszem. Vannak jól bevált internetes áruházak, ahol olcsóbban hozzájuk lehet jutni, ás inkább megveszem, minthogy törtben letöltsem. Most már az nem fordul meg a fejemben, hogy tört játékkal játsszak, inkább várok, ha nincs rá keret. Arra a szintre is el kell jutni, hogy egyáltalán a windowst megvegye az ember, én már túlléptem ezen is..
-
válasz
X Factor #35303 üzenetére
Prioritás kérdése az egész, ha csak Single-l szeretne játszani ami meg pár óra és megy törttel is akkor minek?
Mondok mást: Sokan 400-500k-s géppel tolják 2-3 VGA-val, de teszkós egerük, billjük és fülesük van, az is milyen?Erről szól, az egyéni sorrendről, hogy ki mire költ. /és persze arról, hogy kinek mi mennyit ér meg/
-
Sontir Fel
őstag
válasz
X Factor #34851 üzenetére
Szerintem teljesen igazas van. Ezt mondtam az intel fanatikus ismeroseimnek is, hogy jobb cpu, de nem annyival hogy 2x be keruljon, foleg ha csak jatekra kell a gep. Ha alaplapot, cput kell majd egyszer valtanom, sanszos hogy az AMD vonalra terek at
VGA valasztassal szinten igy voltam. Elhiszem hogy jo az nvidia, de ar/erteket nezve nekem nem szimpatikus. Ami gyerekbetegsegek itt elofordulnak, azokkal ennyi penzert egyutt tudok elni
(#34852) daveoff : csapatni fogom oket. Nekem a BF3ban a 6950@6970 cfx fpsben tobbet adott mint a 7970, de nem volt jo a jatek, recsegett. Remelem ez itt mar nem lesz tapasztalhato
-
Attix82
addikt
válasz
X Factor #34577 üzenetére
Mérés amit mutat.
Elindítod a játékot, amit látsz éppen belerakja a VRAMba , ezt látod mérésben is. Játszol tovább picit növekszik a VRAM használat mert megjelennek VRAM-ba az új látnivalók...
PL 1.5 GB VRAMod van, amikor beléptél a játékba látsz 1.3 GB-ot, haladás közben felmegy 1.5 GB-ra viszont valószínű, hogy kitörölt már adatot és helyére másikat tett. Viszont ha a kamera rögtön az elejére ugrana és azaz adat kellene amit kitörölt, akkor bizony leesik az FPS míg újra betölti a VRAM-ba a rendszermemóriából.
Amikor volt 1 GBos HD5870-em, BF3 1680x1050 ultra beállítás forduláskor akadt, mivel ami látható volt a fordulás / kameraváltás után akkor tette bele, így 30 fpsről leesett 5-re majd újra 30 fps.
-
=HG=
addikt
válasz
X Factor #34572 üzenetére
Persze! Minden mást szoftveresen mérünk, de ez nem bizonyít semmit, mert kifut a 2 Gb-ból...Tudom, jön Abu véleménye, hogy teleszemeteli a memóriát a játék... Csak egyet jegyeznék meg: Ha van 3 Gb-od, akkor addig bármit szemetelhet a progi, még mindég van szabad hely a valós adatoknak.. Ha csak 2 Gb van, és teleszemeteli, akkor mi marad annak, ami fontos, aktuális adat.. És lehet elméleteket gyártani, de ez valós mérés, eddig is ezt a progit használtuk annak bizonyítására, hogy kevés az 1Gb például egy 7850-es karinak... Akkor most miért nem lehet elfogadni ugyan annak a proginak a mérési értékét ?
És szintén Abu hozzászólásából kiragadva, hogy addig használja a memóriát a kártya amíg van szabad hely, akkor miért nem írja tele a 3 Gb-ot? Miért csak 2,3-2,4-ig ?(#34573) ricshard444 : Én nem állítom, hogy tuti nekem van igazam, csak én ezt így gondolom...Elég logikus szerintem...Bár nem biztos, hogy igaz..
-
-
HSM
félisten
válasz
X Factor #27146 üzenetére
Elvileg akkor áll meg, ha ZerCore módba vált, több GPU-nál ezt ULPS-nek hívják asszem, és csak a "második" GPU tesz így, amleyikre nincs monitor kötve, és csak ha nincs használva. De nem lenne szabad ettől így fölforrjon az agya. Nem turkál bele közben valami segédprogi? Pl. Afterburner, TriXX, Aida, HWiNFO? Esetleg driver-hiba lehet még, hogy a ventit lekapcsolja, de a GPU mégse stoppol le.
-
HSM
félisten
válasz
X Factor #26901 üzenetére
Szerintem meg az NV-től k*csögség, hogy 100 000-ekért egy olyan karit ad a Tahiti-k ellen, ami felépítését és költségeit tekintve inkább egy kigyúrt Pitcairn szintje. Vicces, hogy NV-nél egy 3GB-os kariért duplaannyit kell fizetni, mint AMD-nél. És tényleg csak idő kérdése szvsz a 8GB-os konzolok mellett, mikor lesz igen nagy haszna annak a +1GB vram-nak kisebb felbontáson is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged