- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Fast Boot megy GOP-os VBIOS nélkül is, az Ultra Fast viszont nem. Nem sok különbség van egyébként. Ref 7970-re van MSI-s Hybrid BIOS-om, az szépen működik. Egy hátránya van, hogy AB-ban nem támogatott a feszállítás.
Hozzáteszem, hogy teljes UEFI-s induláshoz ki kell kapcsolni a CSM-et, hogyha ezt a lap esetleg nem teszi meg helyetted.
A Winfost pedig UEFI módban kell telepíteni, GPT-re particionálni a rendszerlemezt, etc..... (ehhez persze nem kell GOP VBIOS)
-
Most nezem, ez a minum 40fps zavarbavejto
Mennyin jaratod a 3770k t?
(#32641) fatal1ty1984 Nem ket perc
A procit 4.5 /4.2 jar most/ jarattam mar nem ker sok feszt, de 4.7 re felkene huzni, hogy noveljem az eselyeim, illetve meg 1200 nagyobbon nem jarattam a gput
Szoval rakell szannom egy kis idot
Minden tized fps szamit
-
-
HSM
félisten
Elvileg XTL-nevű az a csip (az egyik kiszivárgott BIOS alapján), tehát új revízió-gyanús. Persze, hogy jobb lesz-e, majd akkor derül ki, ha lesz pár tapaszatalattal rendelkező tulaj a topicban.
(#30892) Bloodaxe: Kapott friss windózt és drivert? Ha nem, azzal kezdenék. Ha az OK, megnézném, nem-e melegszik túl a házadban a memória.
-
HSM
félisten
Eggyetlenegy óriási szarvas hiba van az érvelésedben. Az, hogy amit írsz, az nem a PCI-E 3.0 előnye, hanem a GTX680 fogyatékossága, hogy elfogy az említett felbontáson a 2GB VRAM, és onnantól kezdve a PCI-E-ről kell etetni folyamatosan adattal, hogy tudjon dolgozni. Ha elég lenne rá a VRAM, alig lenne különbség, ahogy már rengetegen kimérték.
A Tahiti esetén a +1GB VRAM miatt bőségesen elég hely van, nem kell vesződni a tartalom állandó cserélgetéssel, ezért azok a kártyák nem függenek annyira a PCI-E sebeségétől, nem fognak ezért nagyob felbontáson se annyit lassulni, ha véletlen lassabb port jut csak nekik.(#28142) ÁdiBá: Tök normális, sőt, nagyon kicsi érték a GPU-nak adott feszhez képest, kellemesen kis szivárgású példányod van.
Nálam power limit nélkül majdnem ugyanezt megüti a 7950-em alulfeszelve: [link]
(#28144) Gróf...: Indítsd el másik VGA-val, vagy alaplapival, és DOS-alól tedd vissza a működő BIOS-t. Esetleg áramtalanítás, BIOS-reset, ilyenekkel lehet próbálkozni.
-
ÁdiBá
veterán
Kár hogy amikor két kártyám volt nem jutott eszembe, hogy ezt kilehet próbálni.
1 kártyánál hiába bohóckodom 2560 felbontásban. Túl sok difi nem jönne ki.
Talán az 1,0 és a 3,0 között lenne 5%.
A fentebb linkelt tesztből is látszik hogy a programozóknak bőven elegendő a PCI-e. 2.0 sebessége.
Bár azért szerintem ha az ember egy nagyon erős két gpu-s nyákkal rendelkező kártyát vásárol, ott már számít hogy milyen gyors csatlakozó. -
HSM
félisten
-
-
ÁdiBá
veterán
Értem.
Elég durva információkat írtak az új kártyáról szerintem még inkább pletyka jellegű mert annyi számláló található benne az új (9970 kártyában) mint amennyi található a 7990-ben csak az új kártya az információk szerint 512bites lesz, nekem ez elég kamúnak tűnik, bár kitudja, jó lenne ha megcsinálná a gyártó.
Mindenesetre örülnék egy ilyen AMD kártyának az tuti! -
BullKoxa
őstag
Azért kell vastag mert akkor bele lóg mindenbe a borde,gyárilag is 1.5mm vagy 2mm vastag volt rajta,amit én a 0.5 mm ből rétegeztem fel .És így a hatásfok is rosszabb mintha gyárilag lenne vastagabb. A hirdetés PÜ-ben is jöhet. Ha nem jön be amit veszek 6W/ mk akkor magam rendelek . Ilyet Fujipoly Extreme System Builder Thermal Pad ez 11W / mk-s
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 13.1 óta folyamatosan ez történik.
Hoznak majd újításokat az új driverek, de ezeket nem biztos, hogy külső szemlélőként észreveszed, de nyilván véglegesítik az új memóriamenedzsmentet, illetve lesz OpenGL 4.3, és a DirectX 11.1 frissítésével az AMD új kiterjesztéseit is támogatni fogja a driver. Ezek csak a GCN-en működnek és csak Windows 8-on. Arról nem tudom, hogy mindegyik fejlesztés bekerül-e a mostani DX11.1-es frissítésbe, de a DBT (depth bounds testing) biztosan ott lesz. A PRT és a többi lehet, hogy csak az őszi frissítésbe kerül be.
-
-
-
-
-
BeLucZ
addikt
valaki magyarul nem tudná leirni a lépéseket érthetően? gondolom sokan szoptatok már ezzel az afterburneres villogós szarsággal, de komolyan nem értem hogy az asus a saját kártyájához kiadott tuningprogramnál miért limitálja 1125/1575re az értékeket meg 1,25 V a feszt, mondjuk az még hagyján mert pont annyira van szükségem, amúgy jó a kari, végre nem ciripel, elégedettebb vagyok, bár az elégedettséghez 1200as core clock kellett volna minimum de ezzel is beérem
-
-
-
MontyCrew
senior tag
na megjött a kari... Pár hét és össze is tudom szerelni a gépházba
ASIC Type: Tahiti PRO (1056 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 11
ASIC Revision ID: 866
Wafer ID: 13
ASIC Quality rating by Iddq: 71.875% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 09
ASIC location in wafer (Axis X): 013
ASIC Lot S/N: 3A19AA90 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)71%... Akkor ez most jó vagy nem?
-
Weareus
addikt
A GPU-Z magyarázata rossz lenne?
Én nem tudom, nem értek hozzá, mindenesetre a GPU-Z ezt írja ki az Asic lekérdezése után:
Alacsony Asic érték:
- alapfeszültség: magasabb
- fogyasztás: magasabb
- tuningolhatóság léggel: alacsonyabb
- tuningolhatóság vízzel, LN2-vel: magasabbMagas Asic érték: minden ellenkezőleg.
Amúgy én a feszültséget nem állítgattam egyik kártyánál sem.
-
Colos1
őstag
Én úgy tudom, hogy a jobban szivárgó a chipnek kell magasabb feszültség, hogy kompenzálja a szivárgást. Viszont emiatt jobban is melegedik, és nem adható neki akkora max. fesz, mint egy nem szivárgó chipnek.
A kevésbé szivárgó chip elvan alacsonyabb feszültségen, mert kevesebb a szivárgásból adódó veszteség.
-
TTomax
félisten
Single kártyához megéri feltenni a CAP-ot???Nekem eddig mindig csak a gondom volt vele.Egyébként tényleg simább a BF3.Mondhatni hibátlan,de egy alkalmazásprofilt létre kellett hoznom amiben egyedül a textura quality-t állítottam,és így már már nvidiás...
Most nézem a 12.6 valóban felrakott egy alkalmazásprofilt... nem emlékszem,hogy bepipáltam volna... és mindig custom telepítek...
-
BeLucZ
addikt
igen-igen, ezt én is észrevettem, hogy nagyon durván mást mér a két program, de a fraps mutatja a helyes értéket
amúgy nvidiával is van ez a jelenség, szal ez az AB sara...
furcsálltam is először hogy alap 7970el 80-170 fps totál fullon full hdban
ejj mondom itt valami nem lesz jó
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt azért nem illik. Nem baj, ha nem frissítenek drivert, csak írják oda. Így, hogy nem írják oda eléggé rossz az egész alapja, mert nem tudsz viszonyítani. Meg a 12,1-12,4 sor is vicces. Melyikhez mi? Ilyenkor fel kell sorolni a kártyákat, hogy melyikhez melyik volt felrakva.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest