- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Google Pixel topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dandy91
tag
válasz
Maotun #35678 üzenetére
HD7950 14.2 beta driver dx alatt komoly fps droppok high beallitason plusz maradt nekem a red screen death bug
Mantle alatt látom az fps javulást de a mikrolaggok számtalanok megyek balra forgatom az egeret és még mindig az elözö poziciot mutatja.Spawnolok és a mellettem levö katonának csak a fegyvere látszik 1 ms-re kb utána minden ok lelövöm az elsö embert erre bukfencezve jön felém a hullája
ezek szerinted nem furcsa balesetek ? -
CsonkaImo
addikt
válasz
Maotun #35580 üzenetére
R9 290X-el: Battlefield 4 64 fős Conquest Large, Lancang Dam: Frames: 22844 - Time: 258250ms - Avg: 88.457 - Min: 59 - Max: 109
Ultra, 4x msaa, HBAO, 1080p, Diretcx 11.
Szerk.: Ja a kártya pedig 1040Mhz gpu és 1300Mhz memória órajelen üzemel. Ezek a Sapphire Tri-X gyári értékei.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Maotun #35531 üzenetére
Nekem is volt ilyen a 7970-el. Én úgy tudom hogy GCN sajátossága, "órajelkapu váltás" 2D órajelból 3D-re vált és az okozhat ilyet. Valami terhelést kap a kártya egy pillanatra. Szvsz ezen nem segít se driver se lejátszó csere de azért próbáld meg. Nálam minden driverrel jelen volt.
-
KAMELOT
titán
válasz
Maotun #35255 üzenetére
Ha elolvasod, hogy hol lakom akor meglátod. Szlovákiában és méghozzá jó olcsón adják. Mantle nem jött be és a töb hónapos igérgetésekből elege lett itt mindenkinek, így váltanak egy stabil másik VGA gyártóra.
(#35261) Sontir Fel: Ha hibás akkor már rég be kellett volna, hogy cseréljék!
Adjanak helyette abban az árban valami mást!
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #35093 üzenetére
Attól, hogy az ASIC átlagos, az 1200Mhz se rossz eredmény, volt olyan 7970-em, vagy 280X-em, ami 1125-1150-et ha ment nagynehezen...
A tiéd meg 1300-at... A nagy ASIC hiába kér kevesebb feszt és megy nagyon jól, ugyanannyival többet is fogyaszt, szóval sokkal előrébb nem vagy vele....
Persze, a 290 gyorsabb GPU, de drágább is... Mondjuk nekem pl. a Sapphire Tri-X verziója nagyon szimpi belőle. -
-
fatal1ty1984
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz
Maotun #34791 üzenetére
Arról a kártyáról én nem váltanák 770-re, sőt le se cserélném. Az én váltásom háterében se a teljesítmény nem megléte volt az indok, egyszerűen elegem lett a teljesen gagyi Gigabyte gyártmánytól. A VRM része teljesen szemét volt és csak 1000Mhz alatt tudta rendesen ellátni a feladatát, arról már nem is beszélve, hogy szinte minden driver-rel máshogy viselkedett a kártya. Az eredeti célom az R9 290 lett volna, de mivel rettenetesen felmentek az árai és annyira nem is bízok a Mantle-ben ismerve az AMD-t, hogy neki szinte soha semmi nem jön be első próbálkozásra..., ha tévedek akkor váltok is az r9 290-re.
-
KAMELOT
titán
válasz
Maotun #34798 üzenetére
(#34800) HSM: Nálunk már megérkeztek!
-
HSM
félisten
-
Haffner1986
csendes tag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Maotun #34516 üzenetére
Az a 4° szerintem nem vág földhöz. Ha mégis, akkor házszellőzéssel megfoghatod a diffit és a tiéd is lehet <=71°. Max. egy-két héten belül az én masinám is egyben lesz egy Z11 Plusban, mindenképp beugrok a hőfokokkal majd.
Szerk: Auto ventivezérléssel kaptad a 75-öt, ugye? -
Attix82
addikt
válasz
Maotun #34428 üzenetére
Áhh annyi nem lehet
7950-ről van szó alulfeszelve.
Az a táp ellátása (12V), de a GPU csak 0,922V kap.
Még azt tudom reálisnak számolni így ebben a formában, hogy 52A x 0,922 x2 = kb 100 watt.
Amikor 1100/1400 Mhz játszok ezzel a logikával 220 watt kb ami reális is lehet mivel 100 Ampert is lehet látni ott.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Maotun #34193 üzenetére
Ha ezt default ventibeállításokkal mérted, akkor szerintem minden ok. A ventiprofillal könnyen javíthatsz a hőfokon és még halk is marad biztosan. Jó házhűtéssel is le birod tornászni a hőfokot. A vganak tapasztalatom szerint az számít a legjobban hogy előlről mennyi friss levegő jut a házba. Ha két ventivel tudod nyomni befelé a "hideget" akkor az tökéletes. Ventiprofilon kicsit finomíts és 65 fokot is elérheted maximumként minimális zajszint emelkedéssel. De szerintem ez a 70 fok is rendben van!
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #32970 üzenetére
Nálam ilyen a Sapphire 7970 Dual-X: [link]
Ugyan csak 950Mhz, de nem is volt rendesen alulfeszelve, kicsit béna teszt, ment UVD is a háttérben...
De arra jó, hogy lásd, eléggé melegít ez a nyavalya. Szval a magasabb gyári órajel/fesz miatt simán lehet nálad a 76 fok igencsak jó eredmény. -
zolee5016
őstag
válasz
Maotun #31872 üzenetére
Én is a tápodra gyanakszom...Nekem is először mintha a kari cincogott volna(ugye a Matrix-oknak az Asus más felépítésú nyákot,illetve szabályozott tápellátást csinált) és rögtön a karira fogtam....egy 750-es öregecske TT Tough-tom volt,amit lecseréltem egy 850-es Corsaira....és láss csodát! Minden néma...
Nekem azért van ekkora,mert Vagy hibridet,vagy 2 karit hajtok(+ fizika) mikor épp melyiket akarom használni,de az újabb simában kussba viszi mindkét felállást..
Először tápcsere..aztán meglátod..de szerintem megoldás lesz egyből... -
HSM
félisten
válasz
Maotun #31255 üzenetére
Az ódivatút a belső elrendezésére értettem.
Ami miatt van az a hatalmas tumultus a VGA és a winyókeret között nálad. Kábelrendezés csak minimálisan van nálam, de nem hiányzik, nincs sok kábel a levegő útjában, nagyon szuperül szellőzik a kis masina.
Azért oldalról legalább 1-2 venti szerintem fújhatna be, de ez csak az én személyes véleményem.
(#31256) DeadMeat: A ZeroCore kikapcsolása... Azt hiszem, HDMI-s vagy DP-os monitorról nem működik.
Más ötletem hirtelen nincs.
Ja, és nálam nem kapcsol be, ha "zárolom" a gépet.
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #31246 üzenetére
Lehet, kívülről nagy a házad, de belülről eléggé ódivatú, kevéssé praktikus az elrendezése.
Nálam pl. így fest a ház a belülről [link], igaz, a 7950-em csak 27,5cm hosszú, de beférne még legalább egy 10-15cm-el hosszabb is. Amúgy bár az én példányomból kiszedtem a winyókeretet, de ilyen hosszú VGA mellett is beférne még 3 winyó, így: [link]
Egyébként figyelj oda a szellőzésre, mert egy 250W-os kártyát tettél be egy igencsak pici helyre, nehogy túlmelegedjen, vagy túlmelegítse maga körül a lapot, hangkarit. Mert akkor az élettartamcsökkenéseken bőven bebuknád, amit a házadon megspóroltál.(#31249) Fail3D!: A tiéd nem Matrix, ott a baj.
(#31250) Whit3Rav3n: Várható volt, hogy a korábban jócskán drágább karik esetében az árcsökkenést valami módon megpróbálják majd visszahozni a gyártók....
(#31252) DeadMeat: Nekem nagyon bevált a 13.6 beta 2, és nagyon nem a 13.8 beta 1 és 2. Az újabbakat ezért most nem próbáltam.
Arra kell vigyázni, hogy valahol valami olyasmit olvastam, hogy van valami inkompatibilitás most a frisebb és régebbi driverek között, így érdemes váltáskor uninstallálni előbb, és csak utána telepíteni az újat, különben gondok lehetnek.
(#31253) Attix82: ASIC függő elsősorban a dolog.
No, meg pédányfüggő is.
A kérdés, hogy a végén mekkora teljesítményt vesz fel, a melegedés és fogyasztás ugyanis nem a feszültségtől, hanem a felvett teljesítménytől függ. (Nyilván, a feszültségtől is függ, de önmagában az csak egy szorzat egyik része.)
-
szasanyi
félisten
válasz
Maotun #21864 üzenetére
Igen, ezt megértem ezzel sztem mind így vagyunk. A gond az, hogy többnyire csak okoskodhat az ember, okos nem tud lenni mert mindig a vásárlás után derül ki mit is kaptál pontosan. Az meg nemigazán javít ezen a helyzeten, ha olyan VGA-t akarsz aki senkinek nincs.
Ha nem vadiújat veszel papíros bolti garival sztem több szempontból is jobb lehet (ár, tuning-, és zajszint ismerete miatt nincs lutri). És asszem van is eladó többféle (nem mintha bármi érdekem fűződne hozzá, hogy megvedd bármelyiket, csak úgy megemlítettem mint lehetséges alternatívát).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Asus Rog Strix G16
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest