- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Attix82 #36108 üzenetére
Ha gondolod megoszthatom a 26 log fájlt amit GPU Tweak készített játék közben. A lapátok maximum 1900-at pörögnek újabban, mivel a házventiket lecsavartam. Csak egyet nem sikerült ami 1200-on pörög, az a leghangosabb elem a gépben, a VGA-nak még mindig nincs hangja. Érdekes módon a GPU a legmelegebb 75°, bár néha beelőz 1-2 fokkal a VRM. Memória megáll 70°-nál, gyári 1650-es órajel mellett. És igen, a ház is számít. Esetemben a Z11 első ventije a lemezeket hűti, VGA-hoz nem jut sok levegő a rahedli tápkábel miatt. Oldalső kettőt meg be sem kötöttem, hogy azt a kevés levegőt se szívja ki rögtön ami a tovább jutna befelé.
-
lowzor
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #36018 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést.
A Lightningen egy csip van szabadon, de bőven elég, ha egy modul elmelegszik: [link]
Amúgy a Sapphire a sima 7970 Dual-X-eknél is figyelt minden csipre.[link]
Valamint az újabb, kék NYÁK-oson is ugyanez a fémlemez van a ramokon, csak arról képeket nem találtam.A 280X-en viszont a Dual-X-nél már szintén kopaszon maradt egy modul, köszönhetően az olcsósított konstrukciónak.
A Vapor-X, Toxic azokból is jó.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #35979 üzenetére
Nem véletlen írtam kellemetlen dolgokat azon kártyák tervezésére, amin nincs borda a ramokon.
Ugye a Matrix-on is ki van hagyva 4 csip, az MSI 280X Gaming-on 1 csip, a 280X DC2-kön az összes csip, az MSI Lightning 7970-en is egy csip.
Tuningnál úgy el tudnak ezek melegedni, mint a huzat.
Ezzel szemben a Toxic-okon, és a Vapor-X-eken (280X és 7970 is) a GPU hűtőjén lévő "platni" mindegyik ramcsipet hűti, mintha egy Fullcover vizesblokk lenne.
Emiatt ezen kártyák halkabb hűtés mellett is megbízhatóan működnek, ugyanis nem kell olyan intenzív szél a kártyára, hogy ne melegedjenek ezek el. A foghíjas ramhűtésű kariknál viszont izomból kell a légáramlat, hogy hűtsd a PCB-t (aminek a ramcsip átadja a meleg egy részét) és magukat a ramcsipeket is.
Ezenkívül, ha túlhúzod, vagy túl kicsi szél miatt túlmelegszik, a hűtetlen csipek tönkre is tudnak menni, míg a rendesen hűtött csipeseknél erre lényegesen kisebb esélyed van.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #35891 üzenetére
Megpróbálok szerezni valakitől.
Ha sikerül, pontosan hol érdemes tesztelni, milyen beállításokon, hogyan, meddig?
Amúgy a Matrixon elszúrták, hogy néhány memória-IC nem kap hűtést [link]. Öngól.
Ellenben a Sapphire-on nagyon elegánsan megoldották ezt: [link]. A másik Asus ugyancsak kopaszon hagyott memóriás. Röhögni fogsz, még a Lighningon is kopaszon felejtődött az egyik IC.
Márpedig ezek az IC eléggé melegszenek 1500 felett, és 80 fok felett szeretnek rákezdeni hibázni....
Annyiból gyanús nekem ez a dolog, hogy ahogy írod, csak nagyon memória-intenzív (melegedés!) szituációkban jön elő a dolog... -
HSM
félisten
válasz
Attix82 #35888 üzenetére
Nem csak az a fontos, hogy Hynix.
A sima Vapor-X 280X-em (amelyiket teszteltem) ugyanazokkal a Hynix memóriákkal nem igazán ment 1650Mhz felett, míg a Toxic-ból az egyik 1750Mhz-et ment, a másik 1800Mhz-et, ugyanazon módon tesztelve. A magyarázat szerintem a PCB-ben vagy a memória tápkörében lévő eltérések.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #35203 üzenetére
"Teljesen folyamatos a játék..."
Én nem egy játékkal hasonlítottam össze, hanem legalább 10-15-el. 3 évig volt HT-s procim, és végig ki volt kapcsolva, de azért kíváncsiságból rendszeresen kipróbáltam különféle helyzetekben. Kétféle játék volt. AZ egyikben nem változott semmi, a másik fajta pedig elkezdett be-beakadni és lassulni. Pedig volt köztük HT-optimalizált cím is. Talán a BF az egyetlen játék azóta is, ahol valaha láttam több FPS-t (nem folyamatosabb futást írtam!) HT-vel.
(#35204) daneeeeee: Sajnos ez nagyon nem így működik.... Vagy a proci, vagy a VGA-k továbbra is limitálni fognak. Ahogy a linkelt tesztben se gyorsult végül, csak 25%-ot, hiába gyorsult a külön a VGA 50%-ot.
-
Zsohi
őstag
válasz
Attix82 #34427 üzenetére
Az csak a GPU-ra vonatkozik és nincsen benne a VRAM, szóval ha a GPU-Z saját beépített tesztjét futtattad akkor szerintem az a 48W megközelítőleg helyes lehet. Amúgy is a 7950 egy eléggé kis étvágyú kártya, főleg annyira alacsony feszültségen és órajelen. Az én gépem(a komplett!) ami az adatlapomon megtalálható, játékok alatt 170 Watt alatt tanyázik 800/1250Mhz-es órajelen.
-
zack
nagyúr
válasz
Attix82 #33705 üzenetére
Content:
Hi,I help you to query, your card's bios information is correct.Do not worry about it.BIOS1(1150/6000)is OC BIOS,BIOS2(1050/6000) is nomal BIOS.R7970 Lightning has other versions.Different version,different BIOS.If you think that the frequency is too high, you can download the MSI Afterburner(in MSI website) to reduce its frequency.
-
Rabbitf_24
addikt
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Attix82 #31799 üzenetére
igy egyszerübb felfogni a dolgot,nem a a vga kéri a proci teljesitmény és igy jön ki az fps szám mivel az video teljesitmény,és nem forditva müködik a dolog,hogy te agyon hajtod a cpu-t és akkor a vga többet tud.akkor ennyi erövel nekiesek nitroval vagy kompresszoral az i7-nek megcibálom 6ghz-re és nemkell titán sli,vagy 290xcf mert ugyanott vagyok mit azok egy léghütös procival.
bocs mindenkitöl csak kezdek kiborulni a fogalmatlanságtol és a tul sokos embertöl.ezt meg aki inge vegye magára
dolog
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Attix82 #31764 üzenetére
azt te a saját prociddal somsem fogod mérni mivel nem 2500k-d van
esküszöm ,mintha egy lonak imádkoznék
van itt kb 10 tag velem együtt aki orba szájba teszteli a vga-kat és a procikat,erre például jösz te és 2 napja lassan vitatkozol olyan dolgokon amit forumokon kb 100 000-ember tesztel alátámasztott.ilyenkor holvan szerinted az userr error?nálunk vagy nállad?
-
-
válasz
Attix82 #31764 üzenetére
Abu mester egykori válasza:
A GPU kihasználtság az semmit sem tud megmondani, mert az függ a rendszer többi egységének képességétől. Például, ha csökkented a felbontást és a grafikai részletességet, akkor a GPU kihasználtsága csökken, mert egyre több limit keletkezik a GPU előtt a rendszerben. Ettől a GPU még maximálisan dolgozik, csak nem kap elég adatot, hogy a kihasználtság magas legyen.
Mert hát mi is a CPU limit definíciója?
Egyszerűen: VGA-t tuningolod, de nem lesz több fps-d, ugyanez igaz fordítva is, nem a kihasználtságra kell apellálni mindig, én ha tehetem még utánamérek a dolgoknak magasabb órajelen. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
Attix82 #31750 üzenetére
ha a proci 100%-on megy és a vga 99% akkor ott már éppen ,hogy nincs cpu limit és pont kitudja még hajtani a vga-t,attol hogy te emeled a cpu sebességét a vga nemfog 130%-on pörögni és sokkal több fps-t hozni mert már igyis a maxon ment.cpu-t csak akkor emelünk ha a vga nem éri el a 99%-ot és a procit feleslegesen nemszoktam járatni 100%-on mert akkor zabál a legtöbbet. nállam 1db 7970@1200-on ,hogy 99%-on menjen a procit feltolom 5ghz-re és lazán elszaladgál a 4mag 60%-on ilyenkor ott az intel speed step és leveszi annyira amennyi kell neki,és még igysem akad és laggol+nemláttam,hogy 10fps-nél nagyobbat esett volna a bf4 a torony összedölésénél.
-
Olympos
aktív tag
válasz
Attix82 #31750 üzenetére
én még mindig próbálom elhinni, hogy nem annyi múlik, hogy a "magok várnak egymásra"...de amíg nem jövök rá, addig hiszek a videódnak.
...mert lehet, hogy tényleg így van.
- ebben az estben plusz 1000Mhz csak 5-6 FPS-t jelentene?
- miért növekszik meg a CPU kihasználtság?
- milyen DDR ram beállítások mellett megy a teszt?véletlen BF4 béta alatt, Spectractor módban, fix kameraállásban nem csináltad meg ezt a kísérletet?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Attix82 #31748 üzenetére
Elég egyszerűen képzelik sokan itt el a CPU illetve GPU limitet.
Vannak olyan programok amik alapállásban kihasználják a VGA-t és a Processzort, és ezek a hardverek húzása után elkezd szépen ugrásszerűen növekedni az FPS.
Az a baj ha 100% cpu terhelést mérsz már a programmal akkor már a processzor is kezd szűk keresztmetszet lenni a rendszerben. -
odorgg
addikt
válasz
Attix82 #31719 üzenetére
BF3 esetén a HT nem ér semmit kb, az biztos. Ha lejeb veszi az ember a grafikát, akkor sem a VGA sem a proci nem teker:
BF4-nél már javult a helyzet, ott látni 60% feletti proci használatot is HT-val, míg a 3-nál 50% felettit sem nagyon, fusson akármilyen beállításokkal a game.
Most nézem a proci hőfokokat, hogy elfelejtettem feltekerni a ventifordulatokat, az előlapi szabályzóval
-
KAMELOT
titán
válasz
Attix82 #31735 üzenetére
Egyszerű a válasz! Olyan képet nyomja mikor bent vagy a pályán és éppen lövöd az ürgéket! Ne tabosat meg kutyafülét!
fatal1ty1984: Hosszászólok a 760 SLI-hez. Látod pont ez a gond. a VRAM. Hányan mondták nekem....váltok GTX760 SLI-re olcsóbban jövök ki és erősebb mint a 7970. Aztán tessék. Aki komolyan akar játaszni az HD7990 6GB vagy elég egy 7970 + waterblock 1300MHz körüli teljesítménnyel. Ja és ajánlott egy LGA2011 proci is.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Attix82 #31722 üzenetére
azért irtam mert te egy olyan screent mutatsz ami vagy a map végén van a kilistázott eredmény vagy pont meghaltál .akkor mutass ilyet mikor bentvagy a map-on és élsz még.havernak a 760 2gb sli belaggolt bf4 alatt mert elfogyott a vram.megnézte és 20 perc után 2.4gb-nál járt.most hirdeti öket és csere lesz
amit te mutattál az kb olyan mintha elinditanám a grid2-t és van 200fps-em ugy hogy a vga 60% teker és akkor irom,hogy ez egy fos motor mert nem hajta ki rendesen
-
-
zack
nagyúr
válasz
Attix82 #31548 üzenetére
Ez lesz a befutó 88k-ért...r9-280x-oc-toxic
Van ebben az új szériában valami újdonság, technológiai potenciál az újracsomagoláson és a jobb árképzésen kívül?
-
zack
nagyúr
válasz
Attix82 #31539 üzenetére
Akkor még mindig ez a best of?
Most már ki is lehet majd használni...Sok új játék jön, aminek azért már kell a kakaó. 7950-ből melyik most az ajánlott vétel?
Ebből kettő 114k lenne...powercolor_ax7950
Ez 105k
1db 7970-el is lehet be fogom érni...Ebből melyiket? Egy rahedli verzió van...
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #31063 üzenetére
Mértem párat, és nálam nem volt ilyen memória-lyuk, ahogy növeltem az órajelet, szépen jöttek az FPS-ek Valley-ben.
1000/1225: 41,1
1000/1300: 41,6
1000/1375: 42,3
1000/1450: 42,5
1000/1525: 43
1000/1600: 43,4
1000/1675: 43,9Bónusz: 925/1375: 39,5
Szóval a GPU húzása azért még mindig sokkal jobban hoz a konyhára, de nem szabad a memóriáról sem megfeledkezni.
Szerk: Sajnos mivel nekem 1750-en már azonnal csontrafagyott a kari, így eddig tudtam mérni.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #31061 üzenetére
Kicsit pontosítanom kell magamon.
A refi 7970-en pl. a 925/1375 nagyon jó, a Power 7950-emen a 925/1250 nagyon jó volt, viszont a Sapphire 7970 OC-mon a 925/1375 annyira nem megy jól, mint a refin, illetve a gyári 1000/1450-nél is vannak jobb kombinációk. De főleg GPGPU felhasználásnál mérhető ez a difi, játékokban nem vettem észre komoly különbséget.
Azért is írtam, hogy majd azért rámérek.
-
Attix82
addikt
válasz
Attix82 #31013 üzenetére
Nah sikerült megoldani, érdekes ez a feszültség dolog mert mintha beragadna. Kikapcsolom a gépet majd újra be és állítható, viszont akkor oylanra kell állítanom amin akarom is használni mert beragad és közbe nem lehet változtatni
VRAMot is sikerült megoldani.
1,094V 1050 / 1500 van most.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #31003 üzenetére
Na, kezdjük elölről... Fixed voltage, és legfrisebb TriXX, lőjj be mondjuk egy 1,2V-os feszt, és lesd meg mondjuk valami nagyon rövid, mondjuk 10-15másodperces 3D terhelésen, mit mutat az a sor, amit mutattam a GPU-VRM-nél.
A Mhz azért ugrál, mert nem emelted fel neki a power limitet, és így ritkán boostol. (850 az alapórajel, 925 a boost)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest