- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasterware
aktív tag
válasz
AeSDé Team #41385 üzenetére
Rendicsek, köszönöm szépen a segítségedet
.
-
fasterware
aktív tag
válasz
AeSDé Team #41383 üzenetére
Köszönöm válaszodat. Nézegettem neten hátha van leírás melyik az alap ( default ) állása a kapcsolónak, de nem találtam megfelelő leírást, külföldi fórumokon olvastam, hogy elméletileg a 2. állás a default, az első pedig az írható. Ha tudnám biztosan, hogy az 1-es vagy 2-es állás lenne az amelyik nem írható az lenne a legjobb.
-
and1ao
őstag
válasz
AeSDé Team #41287 üzenetére
Zargatni kell őket ahol tudod, mert lusta ganyék.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team #41283 üzenetére
2 nap telt el és még mindig semmi válasz a visszatérítést igénylő emailemre. Vajon illetlenség ilyenkor újra írni nekik? Korábbi esetemből tanulva lehet hogy előnyös lenne.
-
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #41280 üzenetére
Halkan jegyzem meg, járt nálam 130ks 7950 is..azért írtam, amit. Meg 163ks 780..abból most 980TI lehetne
Amúgy fura, hogy nem ajánlottak be egy R9-280at..vahy megvolt és ment a foci, hogy kpt akarsz?
Amúgy dobj fel egy 980TI kereső hirdetést te is, mostanában sláger a HAnPersze ki is pótolhatod picivel, hogy rögtön kapj egyet..azoknak a számlája elég durva árakat tartalmaz, ha korai darabok
-
PlayMax
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41280 üzenetére
Mikor lett vásárolva?
Az iggen, akkor én kértem ellnézést uraim!
-
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #41270 üzenetére
Attól függ mennyi az annyi..én nem vagyok elájulva az RX480tól, nem várnék sokat rá..de ez egyéni vélemény.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41274 üzenetére
Sztem is várj a normális 480 okra,4gb os elég belőle.
-
Raggie
őstag
válasz
AeSDé Team #41272 üzenetére
Pár hetet várj csak még és utána még mindig vehetsz olcsón 390(X)-et. De legalább megadod az esélyt, hogy kijöjjenek esetleg a custom RX 480-asok.
Addig kérj kölcsön valami havertól egy közép-alsó VGA-t.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41270 üzenetére
Gratula!
Egyértelműen: RX480 4GB!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41238 üzenetére
Nagyon jó ötlet, csak határozottan tessék csak!
-
Extremex
tag
válasz
AeSDé Team #41114 üzenetére
Igen
-
PlayMax
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41070 üzenetére
Azt mondod ,hogy erősebb egy húzott 7950 a 380-nál?
-
weri
senior tag
válasz
AeSDé Team #41062 üzenetére
Nem. De regen volt is rola hir hogy az nvidia kicsit homalyositja a kepet a jobb teljesitmeny erdekeben. Egyebkent nem szembetuno a dolog csak ha komolyabban rakoncentral erre :d
De nekem valahogy az amd megis jobban bejon. -
PlayMax
nagyúr
válasz
AeSDé Team #41022 üzenetére
Vlhonann le lehet még szedni régebbi Win10-es driver-t ,ami nem Crimson?
16.6.1 Hotfix avagy a 16.3.2 -el nagyon lagos a kártya ,igaz még nem raktam újra a rendszert vele. -
Beeerka
aktív tag
válasz
AeSDé Team #40924 üzenetére
Nem az a lényeg... 6 mag az 6 mag... 6 hangya ereje akkor is 6, ha vele szemben 2 homlokrakodó van.
(csak trollkodtam, nem kell komolyan venni)
Amúgy a kártya meghálálja a több magot minimum fps-ben, igaz nekem i3-i7 váltás volt, de sokkal simább lett minden. i5-i7 között nagy valószínűséggel csak program mondja meg a különbséget. -
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #40924 üzenetére
Hja, azt gondoltam egyértelmű, nem a magok, hanem az IPC okozta szerintem a difit..főleg OCval.
-
válasz
AeSDé Team #40884 üzenetére
Az i7-3770k fogyasztása viszont jóval alatta marad még egy ilyen tuning esetén is az FX-6350-esének. Ha az FX-et megtuningolják rendesen, akkor meg horpadtra tudja szívja a tápot. Ezért vetődött fel bennem, hogy esetleg a CPU tuning miatt a van az instabilitás, és ezért javasoltam, hogy esetleg próbálja meg nem tuningolt CPU-val.
Én tuningolt FX-8350 esetében láttam, hogy az 500W-os Hexa már nem tudta kiszolgálni a tuningolt Radeon 6950-est, ott volt olyan, hogy ha a CPU tuningot visszavettük, a kártya tuning ment... Nem mondom, hogy gyenge táp a Raider 550W, de az FX és a Radeon 79x0 is eléggé komoly delejt tud felvenni, ha valaki nekiáll komolyabban tuningolni...
@Reggie: Én sem zárom ki, csak ötletként vetettem fel, fent leírtam, én hogy találkoztam ilyesmivel, onnan jött az ötlet. Az lenne a legszebb, ha egy driver csere megoldja a problémát.
-
Raggie
őstag
válasz
AeSDé Team #40884 üzenetére
Jaja, azért is javasoltam én is anno neki, mert jó minőségű tápként ajánlották. 80plus silver meg minden
.
Szerintem más lesz itt a ludas, inkább szoftveres lesz a gixer. -
válasz
AeSDé Team #40874 üzenetére
Kívánom, hogy nálad ne problémázzanak, és élből cseréljék a kártyát / adják vissza a pénzt. Mást nem tehetek...
-
válasz
AeSDé Team #40872 üzenetére
Ha megvan a garanciális / szavatossági jegy és számla, akkor elviekben semmi probléma.
Ha nincs meg, akkor kellhetnek ezek ill. az, akitől vetted, de ettől még nem menekül meg a kereskedő attól, hogy adott esetben kifizesse a vételárat.Nagyon sok múlik sajnos a kereskedő hozzáállásától. Nemrég nekem az IPON-ban volt garanciális problémám egy alig egy éves alaplappal ("déli híd", vagyis a lemezkezelése döglött meg, Pendrive-ról tök jól elvolt). Nem mellesleg pedig az integrált videókártyán megjelenő kép is tele volt hibával (dVGA esetén semmi gondja nem volt). Több, mint egy hónap után visszakaptam a deszkát, hogy nem tapasztalták az általam leírtakat, win10-et telepítettek a géppel, IGP használatával, 24 órás folyamatos teszt, stb.. Összeraktam ismét a gépet, ugyanazokat a hibákat produkálta, mint korábban (nem memória, nem táp, nem vinyó, nem kábel gond, szóval csak a deszka lehetett a hibás). Mivel a szerviz nyitva-tartása megegyezik a munkaidőmmel, ezért szabadnapot kellene kivegyek, hogy elmenjek személyesen, és ugyan mutassák már meg, hogy is sikerült nekik Win10-et telepíteni egy erre a deszkára épülő tesztrendszerben, mert nagyon megnézném. De a szomszéd gépéről volt szó, a cserealkatrész ára meg nem volt olyan vészes, szóval csak a minimális kis szakmai becsületem és önérzetem miatt érte volna meg szórakozni vele. Annyit meg nem ért....
Hagytuk a fenébe, vettem egy másik deszkát, beszereltem, azóta is jól működik. Az IPON-ba meg azóta nem veszek semmit... -
válasz
AeSDé Team #40870 üzenetére
-
Raggie
őstag
válasz
AeSDé Team #40867 üzenetére
Sztem kérd a pénzt és vegyél használtan egy R9 290(X)-et apróról. 70 környékén már vannak és eléggé jó kártya. Ha jó a házszellőzésed akkor meg nem is hangos, mint ahogyan sokan állítják.
-
válasz
AeSDé Team #40867 üzenetére
Hivatalosan választási lehetőséget kell biztosítani, és ha nem tudnak számodra megfelelőt adni, akkor a vételárat vissza kell fizetniük.
A kérdésed második felére azért nehéz válaszolni, mert nem tudni milyen kártyákat ajánlanak fel. Szvsz 7950/7970/280 szériát már nem érdemes választani, a 280X/380X szériát pedig a szoftveres problémák miatt célszerű kerülni.
-
CirrMee
addikt
válasz
AeSDé Team #40843 üzenetére
Ha nincs rajta külsérelmi nyom, illetve a gyári BIOS volt fent a kártyán, akkor nem kell aggódni. Csak várni...
-
Bigeee
tag
válasz
AeSDé Team #40828 üzenetére
Leírom neked a legutóbbi IPON-os gariztatást (volt még párhoz szerencsém de sosem volt egyszerűbb) amiben segítettem:
haverom sapphire videokártyája, még 1 hónap volt a gariból mikor be lett küldve garanciafutárral (vrm halál egy nem tuningolt kártyán), közben volt pár ünnep stb. Bármilyen kérdésre egy sablonválasz jött miszerint be van küldve a gyártóhoz és nem tudnak róla semmit. Kb 2 hónap után kérdezte haver, mit lehet ilyenkor csinálni, szépen írtam neki egy levelet amit elküldött iponnak (említve a fogyasztóvédelmet és az erre vonatkozó jogszabályokat), ekkor hirtelen 1! órán belül válaszoltak, a kártya nem javítható, cserélni nem tudják (már nem gyártanak ilyet, ugye ilyenkor egy ugyanolyan teljesítményű esetleg újabb generációs kártyát szoktak adni), a kártyáért fizetett összeget levásárolhatja viszont az iponnál. Ezt már nem írják de mióta szárnyal a dollár ára és többe kerül ugyanaz a kártya mindig ezt szokták eljátszani. -
mycso
veterán
válasz
AeSDé Team #40825 üzenetére
Szia, nekem is "hasonlót" csinált az msi: [link], az GPU hiba volt.
Még 9hó garim volt rá (a 3évből), cserélték a kártyát, egy olyanra, mint a tiéd.mod.: nekem viszont egyszer bedobta ezt a hibát és onnantól a windows már nem töltött be többet. Tehát nálam nem volt olyan, hogy néha jó.
-
Raggie
őstag
válasz
AeSDé Team #40828 üzenetére
A videóhoz: nekem ilyen néha régebben driver vagy egyéb szoftveres bug miatt volt, ez nem feltétlen hardver hiba.
Sajnos szerintem az iponnál is 1 év bolti gari és utána a töbi az gyártói, de nem vagyok ebben biztos.
-
Raggie
őstag
válasz
Hát igen, ez pedig klasszikusan a túlhajtott memória jele. Vagy meghalt egy MEM modul.
Gariztatni azonnal.
-
válasz
Videómemória-hiba szokott ilyet csinálni, nekem a Radeon 4870X2-őm ezen jelenség kíséretében halt meg.
-
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #40217 üzenetére
Jaja, ez elég gány kivitelezés..felettük meg a hőcsövek fűtenek szépen.
Ha feszpiszka nélkül belövöd 6Gre a RAMokat, ott hibátlan kéne legyen.
Az anomáliákat okozhatja az, hogy a tuningprogi belenyúl a pp részbe..
Persze szigorúan véve, ha out of box hibázik, már garanciális probléma. -
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #40215 üzenetére
Ha teszemazt a GTA5öt ráengeded max. RAM használattal, hamar előjön..?
És biztos, hogy melegedés az ok? Elég masszívan vannak hűtve a RAMok.
Én inkább az OCra tippelek, mert 6GHzes ICk és 6.6on vannak járatva -
Speed®
titán
válasz
AeSDé Team #40213 üzenetére
Ha könnyen reprodukálható a hiba, cserélik..kérdés mire. Ilyen nem hinném, hogy akad már, 280X szintén nincs a kínálatban..290X van, de az se jobb. Ha nem tudnak megfelelő cserét biztosítani, kpvissza. Egyébként miért nem tőlük kérdezed? És természetesen az ügyintézés erejéig IGPzel, retró játékokkal elütve az időt
-
fox64
tag
válasz
AeSDé Team #39938 üzenetére
msi afterburnert próbáld ki hátha,win10 alatt nincs tapasztalatom de működhet
-
Habugi
addikt
válasz
AeSDé Team #38065 üzenetére
Hát igen, akinél állítható a vram fesz...
Nagyon sok ASUS 280X tulaj irigykedhetne most rád, egyébként nyugodtan leveheted 1.5V-ra legalább.
280X-eknél is egyedül az ASUS agyréme az 1.6V (talán a Toxicon kapnak még 1.6V-ot, de ott hűtve is van mindegyik..).Így 1450en, 1.5V vagy alacsonyabb fesszel egy nagy lépést tettél előre a probléma orvoslásával kapcsolatban!
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team #38063 üzenetére
Én a memória feszültséget nem babrálnám! Hadd úgy!
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team #38060 üzenetére
Tedd 1500Mhz a memória órajelet!
-
asaca
tag
válasz
AeSDé Team #38041 üzenetére
Szia!
Nekem is ez vlt 1x.Ugynézet ki mintha tul lenne huzva a mem.
Mondom behalt a kártya.De csak nem volt kedvem gariztatni.Hosszas keresgélés után 1 pici por cica be volt szorulva vrm és a hütö (közéközépen) közé.Kifujtam és azota is jó.Gigabyte 7950. -
Habugi
addikt
válasz
AeSDé Team #38041 üzenetére
Bezony, ez a gyász pillanata ugyanis ez artifactol elég keményen.
PCB-t próbáltad megfújatni egy ventivel?
Memória órajel lejebbvétel és/vagy memória fesz csökkentés? -
weri
senior tag
válasz
AeSDé Team #38039 üzenetére
Szerintem lehet vram stress tesztet is futtatni, es ott ki fog jonni a bibi.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team #38038 üzenetére
Az emailben feltett kérdésemre a válasz: ,,A gyártó általában javítani szokta az ilyen jellegű termékeket."
Erre most érdemes leírni hogy a hiba a rosszul kiépített hűtőrendszer miatt jelentkezik és általánosan jellemző a legtöbb ilyen kártyára, vagy inkább ne reagáljak semmit? Ha ezt leírom akkor megtehetik hogy nem tekintik hibásnak mert én magam mondtam hogy ez gyárilag ilyen?
-
weri
senior tag
válasz
AeSDé Team #38035 üzenetére
Pont hogy a masolatot kell hogy at add. Viszont e-mail-nel tennek egy kiserletet felejuk hogy ha lehet masik termeket kerek.
-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team #38035 üzenetére
Jó a másolat.
-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team #38033 üzenetére
Küld vissza persze. Ilyet valószínű nem tudnak adni, szerintem egy 280x-et fogsz kapni helyette.
-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team #38022 üzenetére
A kártya lesz a hibás.
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team #38027 üzenetére
Tegyél rá süniket és legjobb lenne ha újratennéd a win-t is.
-
Beeerka
aktív tag
válasz
AeSDé Team #38027 üzenetére
Próbát megér, de jobban járnál ha szétkapnád és pár memóriasünit rádobnál a szabadon álló VRAM-ra.
-
KAMELOT
titán
válasz
-
Beeerka
aktív tag
válasz
Szerintem ezeket a hibákat a szokásos, pár VRAM-ról lemaradt hűtés okozza. Alábbi képen látható, hogy 4db VRAM nincs hűtve, ezek szoktak elmelegedni és ilyen hibákat okozni. Mindamellett, szerintem ajánlott legalább 14.4-es Catalystig visszamenni.
-
Apollo_21
addikt
válasz
A legújabb driver fagyásokat..és más anomáliákat okoz...célszerű visszaváltani régebbire..
Nekem fekete képernyős fagyást produkált win bejelentkezésnél..így azt gondoltam nemrég a kártyámra hogy halottDe mint kiderült pár napja...driver okozta a hibát..
-
Repsol600
addikt
válasz
AeSDé Team #37364 üzenetére
Ha kicserélik újra, akkor a garancia újraindul.
-
Dtomka
veterán
válasz
AeSDé Team #37364 üzenetére
A cserekártyára úgyanugy vonatkozik a garancia. Azaz attól a naptól amikor kicserélték.
(#37363) Pacy
Ha visszakapod az árát, + hozzáraksz akkor vegyél 1 290-et. Én így tennék.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AeSDé Team #37360 üzenetére
Nem kérheti vissza a vételárat, csak pár napon belül a vásárlástól számítva.
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team #37200 üzenetére
Ha meg játszol minek megy a rádió?
-
Stonerice
őstag
válasz
AeSDé Team #37196 üzenetére
Netes rádió?
. Digitális átállásról már hallottál gondolom.
-
HSM
félisten
válasz
AeSDé Team #37191 üzenetére
Elvileg valami elszúrt EMI. De hogy ennyire.
Nekem a 290 nem rontja el a vételt. 280X-el nem próbáltam, de annak se kellene.
(#37192) KAMELOT: A baj csak annyi, hogy ettől a 90 fokos VRM hőfok egy fokot se fog javulni. Ahhoz a VRM hűtését kell ellenőrizni, no meg hogy a BIOS megelelő, rávaló-e.
-
lowzor
veterán
válasz
AeSDé Team #37116 üzenetére
Nem nagyon, sőt melegebb is.
-
lowzor
veterán
válasz
AeSDé Team #37103 üzenetére
Szerintem a sima DCII még jobb is, mint a Matrix. Fémből van rajta a burkolat, míg a Matrix-on műanyagból. A simán az összes ramchip-en van hűtés, míg a Matrix-on néhányról le van hagyva. Én hűvösebb hűtési értékeket is látok a simánál, mint a Matrix-nál. Túlárazott, csicsás divatkártyának tartom.
De ez csak az én magánvéleményem, Matrix tulajok ne savazzanak -
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team #37036 üzenetére
A tesztelés az kb. 1 óra játék. Ha ott nem fagy ki akkor okés minden. Ilyen tesztek xart sem érnek. Lehet neked lemegy a teszt okésan játékban meg 1 perc után befagy!
(#37037) aya: A hűtése nekem automatán van. IDLE 10%, játék köben 17-20%
-
odorgg
addikt
válasz
AeSDé Team #37033 üzenetére
Új, vagy használt?
Ha használt, akkor 2013-as második fél év,( pláne BE verziókkal) és újabbakkal, nagyon sok volt a probléma, (random textura hibák, nem minden játékban, illetve nem bírják a gyári oc-t.). Ezeket érdemes kerülni
-
Asbee
veterán
válasz
AeSDé Team #37033 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest