-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerslide
csendes tag
-
Asbee
veterán
Az csak a gap padtől fényesebb. Én meg vagyok róla győződve, hogy szét volt szedve komolyabban ez a kártya. Kép alapján az egy vapor kamra. Vagy az lett szétcseszve, vagy pedig nem jól lett a fekete lemez és a vapor kamra össze illesztve. Így nem jól illeszkedik a gpu sem.
-
Nwis86
aktív tag
Na ez lol most direkt megnéztem mert én évek alatt soha nem láttam hogy lenne ilyen és most sincs! De aztán most tűnt fel hogy lehet lefelé görgetni és ott van a végén
Ezt évekig nem si figyeltem.... De amúgy nekem alapból maxon van, ép nincs tuningolva semmi simán csak bekapcsoltam a trixxet megnézni és fulra van húzva! Lehet ezért nem volt nekem eddig gond.
Közbe amúgy megoldódott a tuning problémám, de nem ez volt a gond hanem egyszerűen kicsi a tápom 750W nem bírja el, jelenleg a 2 kártya 2 külön tápról megy, 750W ról a gép + 1 VGA és a régi gépem 650W-os tápjáról meg csak a másik VGA, így tökéletes a CF és a tuning is szépen működik, afterburnerrel és trixxel is!
Szóval kell vennem 1 normális tápot 40 000 környékén
-
Nwis86
aktív tag
Power limit maxon van mégis rosszabb lesz az eredmény, de én egyébként is mindig sapphire TRIXX-el tuningoltam nem pedig MSI Afterburnerrel, trixxbe pedig nincs is ilyen power limit , mégis megy a kártya 930/1200 helyett stabilan 1250 / 1600-on! De csak 1200/1500 on szoktam használni ameddig 1 kártyám volt, most 2 kártyával viszont trixx nem müködik ezért váltottam afterburnerre, itt enged tuningolni csak éppen lassabb lesz tőle a kártya. na de most 1 órát nem leszek szétszedem a gépet megpróbálok 2 tápot rákötni
-
Pepe78
őstag
1920x1200-ban tolom.
A gond nem a gépigénnyel van.
Az a gond , hogy ahogy elindulsz a pályán minden ok 80-100 fps.
Aztán egyszer csak harmadára esik és már marad is úgy.
És hiába sétálsz oda vissza ahol 100 volt egy perccel korábban harminc marad.Mindezt úgy, hogy az órajel marad (Afterburnerben néztem meg).
-
X Factor
addikt
Ez nem Abu véleménye
Így műkődik a memória használat egy vga-n, már régen is több helyen írtam h. az AB értéke se azt jelzi, h. mennyit "használ", hanem h. mennyi van most elfoglalva, hogy annak mekkora része valós használt adat, vagy egyfajta cache azt általában azok tudják, akik a játékot készítik.
Ha csak 2 Gb van, és teleszemeteli, akkor mi marad annak, ami fontos, aktuális adat..
Törli azokat amiket legelőször írt bele és annak a helyére helyezi. Hasonlót képzelj el mint a windows gyorsítótárazása. Van 4giga ramod, task manager majd azt írja h. 300mb szabad, mert 1 gigát használsz a többi meg gyorsítótárazott, amint vmi olyan applikációt elindítasz aminek szüksége van a lefoglalt memória területre, akkor azt a rendszer egyből felszabadítja neki.
-
zack
nagyúr
Én tudom.
Illetve a BF4 + driver. Mert Crysis 3 alatt nincs gond.
Nem baj. Vigye csak vissza mindenki. Nem csodálnám, ha az MSI a sok hibátlan kártya visszavétele után, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal elküldené azu AMD-t melegebb éghajlatra. Azért mert még mindig nem tudnak drivert írni, az MSI és egyéb gyártókat hozzák nehéz helyzetbe.
Ide Mantle? Ha az alap driver ennyire fos, milyen lesz a saját API? Gyanítom rosszabb.
Ha egyszer cseréltetnem kell a Lightningot, lehet egy jóárasított GTX780 lesz belőle.. nV oldalon mindig is kevesebb volt a driver probléma. A sok fícsör meg mit ér, ha nem tudnak hozzá szoftvert írni. -
fatal1ty1984
őstag
[link] nézd meg az afterburner vram képet - 2050mb-nál járt és ez csak a pici shanghai pálya.
"Use recommended amount of memory for this game is its amount at the rate of about 2 GB of main settings for the quality. For ultra resolution and maximum settings will need to be about three gigabytes of memory."
-
DeadMeat
nagyúr
vsync be sincs kapcsolva
consoleból van lefixálva, sajna míg cf-em volt hibásan működött vele, aztán úgy maradt azóta is. De tulajdonképp kb ugyan azt eredményezi. A lényeg, hogy stabilan megvan szinte mindig a 60 fps, ~ high beállításokkal. Ha meg le is esik csak pár fps-t, ami nem zavar még.
atomanti: gyere az fx topikba, ne itt szemeteljünk. Btw turbó órajel, de ugye nem auto feszt használsz hozzá? Mert ha igen simán túlmelegítheti a vrm-et és akkor jön a trottying-> amitől meg belaggol a játék.
-
HSM
félisten
Hát ugyanezt írtam én is... [link] [link]
Várható volt, hogy tuningban lényegesen hamarabb el fog fogyni, mint a hűtött, de hogy ennyire....
Az a durva, hogy nálam a kilőtt limites kombustorban (unofficial OC mód, megkerüli a power limitet) se ment 80 fok fölé nagyon alulfeszelve, 1050/1400-on, szóval azért kicsit megrángatva... [link] Ennyire durván sokat számít az a kis picike borda.
Viszont már legalább a sebességed rendben van teljesen.
-
HSM
félisten
Nekem az eredményből úgy tűnik, nem a beállított órajelen megy a GPU, nem engedi a TDP keret. Legalább 42-43FPS kéne legyen.
Ha kiszámolod, az alapórajelhezképest is ezt adja ki, pontosabban a matek 44,5FPS-t mond kb.
HWiNFO-ban valami ilyesmit kéne láss: [link]
Az alsó két blokk a VRM adatai.Ha nagyon alacsony szivárgású, lehet kell neki 1,1V.
De az is sokkalta jobb, mint az 1,25V.
-
HSM
félisten
Nekem olyan 48% volt a plafon, amíg jól éreztem magam mellette, meg amíg csöndesnek mondanám. Persze, egyéni ingerküszöb függvénye is ez.
Az eredményed amúgy teljesen rendben van szerintem.Szerk.: Egy sort kihúztam, most látom, csak High-ban ment, nem extreme HD-n... Tudnál Extreme-HD-n is vinni vele egy kört?
De legalább a skálázódás szépen látszik.
A VRM monitorozásra a HWiNFO progit ajánlom, "Sensor only" módban.
-
HSM
félisten
"Viszont Heavenbe nem sok pluszt hoz érdekes módon..."
Szerintem hiába húzod, limitel a gyári TDP....1200-on 1,25V-on állatira nem lenne szabad elbírja a gyári hűtő 20% limittel, pláne vészes hang nélkül, tapasztalat.... Valley-ben mennyi az eredményed?
Alulfeszre mit próbáltál? Csak azért csodálkozom, mert eddig nálam 4db tök különböző Tahiti kártya járt, és mindegyik bírta az alulfeszelést többé-kevésbé, de inkább többé....
-
-
HSM
félisten
Mindenképpen javaslok vele egy alulfeszelést.
Enyémnek 1,18V volt az alapfesze a 925Mhz-hez, ezzel szemben 1,019V-on röhögve stabil maradt, lényegesen halkabban. 1,18V az ilyen 1100-1150Mhz-es tuningokhoz kellett neki...
Logout blogomban van egy csomó írás meg mérés erről, meg a menetét, tudnivalókat is leírtama fórumába.
-
Természetesen szerkeszthető a proginkal, mivel a VRM maradt még a jó bevált CHiL 8228.as! Csak a szokásos dolog nem okés az UEFI -s része de ez az összes UEFi -s biosra igaz! Abba sajna nem lehet bele nyúlni tehát vagy bios mókolás vagy uefi-s bios, választani kell kinek mi kell jobban!
-
zed juron
aktív tag
Aham, akkor az lehet a magyarázat.
Nem nagyon foglalkoztam hogy milyen órajelen ment, mert hát fagyogatott szegényke és csak egy napig volt utána visszavittem.
Tuningban nem gondolkozom, mert 3D renderingre fogom használni, és ott ha kicsit is hibázik a kártya azonnal elszáll minden munkám ha épp nem mentettem
Viszont ha GPU támogatott renderinget használok, teljesen jól jön hogy ennyire hűvös a kártya. Sokkal hűvösebb és csendesebb mint a Gigabyte.
Na és itt a Passmark 3D teszt eredménye. Asus M5A97 R2.0 -s a lap, tehát nem egy csúcslapban van.
-
=HG=
addikt
Egy ezrest már megint lejjebb ment..Persze én még drágábban rendeltem...
-
Foxmulder89
senior tag
-
HSM
félisten
Hát igen. 1300/1600-on mág igencsak kell hozzá hűtés, amit szerintem egyik gyári megoldás sem bírna igazán halkan meghűteni.
Esetleg az Asus 3slotos szörnye, de abban sem vagyok 100%-os. Erről kérdezz egy tulajt.
Szval ez a tuning ilyen, érdemes azt is tudni, hogy már 1200 körül nagyjából duplaannyit fogyaszt (és duplaakkora erővel fűti a hűtőt), mint egy alulfeszelt, gyári, 925/1250Mhz-es beállítás.SZóval azért valahol érthető, hogy így már nem lesz tökéletesn halk.
-
HSM
félisten
Alulfeszelve, gyári 925/1250-en egyedi ventiprofillal bőven képes nagyon csöndes maradni. Nekem még 1050/1400-on is bőven a csendes kategóriába tartozott.
Viszont mindenképpen kell rá csinálni ehhez egy egyedi ventiprofilt (pl. afterburnerben) mert gyárilag kicsit hamarabb feltekeri a kelleténél a ventiket, így a gyárilag nem túl halk, de a halk működés kéessége maximálisan benne van a kariban.Hangyűnyit gyengébb amúgy a gyári hűtője a Sapphire-énál, de nem jelentősen, és elég jó konstrukció, a topicban elég jók vele a tapasztalatok.
-
mqm
senior tag
Az szép. Ennyi pénzért vidd!
Nekem powercolor 7870-em volt, és igen kicsit az is hangoska volt. De eléggé minőségi darabokat dobnak power-ék piacra..
Ennyiért vettem GA760OC-m is és 2 nap után meghalt. Ha akkor ennyi lett volna ez a power tuti nem szenvedek azzal ennyit és azonnal megveszem ezt. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest