- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
oravecz56 #42197 üzenetére
Hardware hiba.
Valószínű a Gpu-nyák között megadta magát valamelyik "forrasztó-golyó"
a hőtágulás előbb-utóbb ezt a hibát szokta okozni.
Házi körülmények között nem javítható. (gányolást ne nézzük)Vagy eladod így hibásan (hűtés ára +némi apró)
Vagy ha a szived csücske a kártya akkor szervíz ahol vállalnak Reflow vagy ujragolyózás
50-50% ,hogy jó lessz ,s álltalában 20-30k között mozog az ár +pk"A házilag megbarkácsolom mert van hőlégfuvom és már 1000-et csináltam és mind tuti" válaszok a házibarkács kategória.
-
-
Repsol600
addikt
válasz
oravecz56 #37377 üzenetére
Akkor amelyikkel megy a telepítő, (lehetőleg AMD kártya vagy IGP ha van) telepítsd újra, utána rakd vissza a 7970-est és használd!
Ilyen elfehéredés volt nekem is 6970-el én kivettem és az Intel Igp-vel telepítettem, utána visszaraktam felraktam az AMD drivert és ment gond nélkül tovább...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
oravecz56 #36435 üzenetére
Attól még nem fog megjavulni, maximum ahol eddig 120-ról esett be 20-ra, most 60-ról fog. BF3 Ultrán 2 és 16GB memóriával. Leírást érdemes elolvasni alatta.
-
-
vbbb
őstag
válasz
oravecz56 #36188 üzenetére
Amióta írtam neki tegnap, hogy szerintem BIOS csere történt a kártyán és ezért hibás a kártya, nem is válaszolt. Ezt én megerősítésnek veszem. Adná az ég, hogy meg tudjam csinálni, egy akkora lebaszást fog kapni, hogy lobog majd a haja. Bár ezt amúgy is fog kapni. Beszámítom majd, hogy mennyit kellett vacakolni és részleges visszatérítést fogok követelni.
-
vbbb
őstag
válasz
oravecz56 #36172 üzenetére
Na ez elég érdekes lenne. De azért rápakolom a gyárit feltétlen.
Közben visszaírt a tulaj, hogy nála nagyon szépen működött (bár nem használta csak gyorsan kipróbálta az én kedvemért ugye) szóval holnap meglátjuk! Én is írtam neki, hogy akkor örülhet mert lesz egy jó kártyája megint nekem meg pénzem.
Amúgy van rá esély, hogy helyrerakjam a kártyát szerinted?
-
BarnaiT
csendes tag
válasz
oravecz56 #36121 üzenetére
CCC van fent a legújabb.
oké, de nekem ne remegjen, ha elviszem haverhoz ott , jó, akkor nekem mért nem??
mikor még a régi karim (gtx 560ti), volt akkor is jó volt, csak mikor újra raktam a gépet kezdte ezt el csinálni.
Valamit csak lehet vele kezdeni, vagy visszaküldjem gariztatni?
-
eszakas
őstag
válasz
oravecz56 #35973 üzenetére
Igen a következő lépés az volna hogy másik eszközzel kellene megnézni a TV HDMI csatlakozását.
Ha jó akkor kártya gari.Vagy esetleg valakitől kérj HDMI kábelt hátha nem szereti azt a típust amivel próbáltadDrivert innen töltsd! Az OP-nak megfelelőt.
-
patroly61
tag
válasz
oravecz56 #35695 üzenetére
Köszi a segítséget de amit lementettem bios elvileg rávaló
fatal1ty1984 : a hűtőbordát nem lehet lecsavarozni össze van ragasztva vagy forrasztva az alatta lévő réz lappal ami rá van szilózva a fekete alu keretre.a paszta mennyisége csalóka így kép alapján nem tudom használtatok e cooler master e1-es pasztát mert én elég hígnak találom alig raktam rá egy pöttyöt és a hozzá adott kis lapáttal kentem szét egyenletesen.
A csavarok meg vannak húzva rendesen a kis rugók össze vannak nyomódva rajta. Ha minden igaz holnap tudok venni másik gappadot és pasztát azután meg kihajítom az egészet a kukába ha nem jó.
Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek.
-
HSM
félisten
válasz
oravecz56 #35669 üzenetére
HWiNFO-val próbáld. Ha az nem olvassa ki, akkor sanszos, hogy olyan vezérlő van a karidon, ami nem rendelkezik a kiolvasáshoz szükséges I2C interfésszel. Sok spórolós egyedi kártyáról szeretik lehagyni az okos I2C-s vezérlőket. Más karikon meg letiltják az I2C-t, hogy ne férj hozzá a szoftveres kontrollhoz a feszültség terén, ilyen pl. az Asus 7970.
Amúgy pedig végső esetben ezzel tudod kilvasni: [link]
-
-
-
Stunts666
őstag
válasz
oravecz56 #34883 üzenetére
Senki nem bizonygatja, hogy kinek jobb a tápja. 20 db hsz alatt ki lett tárgyalva, hogy egy hulladék tápja van. Segiteni akartunk, de nem sikerült. Ha bejön amit NEM szeretnénk, akkor majd elgondolkodik, hogy a sok "hülye" mit mondott neki. Nem tettük tönkre a 35000 hozzászólást ezzel a 20-al. Ha moderátor nem szól, akkor is vége lett volna a témának. OFF Vége
-
eszakas
őstag
válasz
oravecz56 #34494 üzenetére
Mennyi feszültségen viszi az 1100/1500-at. Nekem a Corsair H100i vezérlője szabályozza a ventiket. A feszt lehet hogy nem ártana csökkenteni de mint mondtam nem engedi a bios. És UEFI frissítés van rajta úgy hogy nem is nagyon értem mit ír az elején a bios editor mert angolul írja
.
-
Rendo84
senior tag
válasz
oravecz56 #34471 üzenetére
Furmark (szőrös fánk) a neve, a teszt programnak.
Én az Aida64-et szeretem használni, ott ha rákattintasz a Rendszer stabilitás tesztre, akkor kiír mindent.
Mint írtam is feljebb nekem volt rajta, de mivel viszonylag sokat mozgatom a gépet (szállítom), így leesett a VRM-ről a müanyag tüske. Ha vissza is tenném, szerintem pár fokot nyernék vele, többet biztos nem.
A házam oldalába, egy 230 mm-es ventit is teszek majd, ez is javít majd egy picit a helyzeten, de ennyire ez sem indokolt, mert csak a Furmark alatt száll el ennél a VRM hőfok.
Egy 1080p-s full preset beállítással, 15 perces tesztet te is csinálj, kíváncsi leszek az eredményekre. -
-
hdekakas
senior tag
válasz
oravecz56 #34381 üzenetére
Igen, GPU-Z szerint is visszavette, de pl az OpenHardwareMonitor program ugyanúgy az alapot jelzi.
De ha GPU-Z is úgy látja hogy visszább vette, akkor csak visszább vette.
Másik kérdés:
Adott egy 7970 Vapor-X, alapórajele 1050/1500. Nem árt neki hosszú távon ha 1150/1600-on járatom? (Még alacsonyabb fesszel is mint a gyári.) -
-
HSM
félisten
válasz
oravecz56 #33908 üzenetére
"Tudjátok mindenki a saját lovát dicséri..."
Én már akkor ajánlottam a 280X topikban a Vapor-X kártyát, amikor még nem volt olyanom. Nyilván olyat vettem utána, amit másnak is ajánlottam, ez így logikus.Hűtésben egyébként lehet, erősebb a Giga, de nekem a Vapor kivitelezési minősége miatt vitte a prímet vele szemben.
Egyébként a lényeg, hogy hibátlanul működjön és elégedett legyél vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest