- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
Ch4r0n #34139 üzenetére
B terv: Csinálj ezzel a progival egy másik biost, nagyobb alapfesszel, hátha megoldódik a dolog.
Egyébként GPU twakkel nálam is engedi állítani a feszt, de kb semmit nem ér, illetve nem állít. Biosban kell átírni a feszeket, az a bisztos.
-
HSM
félisten
-
haddent
addikt
válasz
Ch4r0n #26518 üzenetére
Pedig hasznos lenne másik gépben kipróbálni, keress egy közeli fórumtársat aki segítene akkor szerintem...
Powerlimit: Catalyst -> Performance -> AMD Overdrive (bepipál, elfogad stb stb..) -> Power Control Settings 20% -ra.
A gyári túlhajtás igazából lényegtelen, tudnia kell ami rá van írva, vagy kuka...
Az, ha egy 7970 -nek 2x6 pin a tápellátása, az már rég rossz (nem azért mert nem bírja, csak egyszerűen nem a minőségre utal..) -
Ch4r0n
tag
válasz
Ch4r0n #26508 üzenetére
Köszi a sok segítséget! Próbálok mindenki észrevételére reagálni ebben a hozzászólásban.
Hangsúlyozom, hogy én nem tuningoltam a kártyákat, csak a gyári tuningról beszéltem mind a két kártya esetében.
A tápom nem hiszem, hogy kevés lenne Adata 650W HM. Szerintem ennek még egy cf rendszert is vinnie kellene.
Power Limitet nem toltam ki +20%-ra, azt se tudom hogyan kell vagy micsoda ez egyáltalán. Erről írnátok egy kicsit, hogy mire jó és, hogy tudom megcsinálni?
iPon-nak meg küldtem képeket a hibáról, de sz@rtak rá a screenshoot-okra nem értem el vele semmit.
Talán ha valami videó dokumentációt csinálnék, hogy igen itt a kártya ez a sorozatszáma aztán építem be a gépbe, majd bekapcsolom és megmutogatom a catalyst-be, hogy ez meg ez a verzió meg, hogy nincsen általam húzva. Hát talán ha mind ez le lenne videózva talán komolyabban foglalkoznának velem, de ez marha nagy macera és az iPon is oda vissza nekem 3-4 óra kb szóval kétszer is meggondolom mikor megyek a dévai utcába... Főleg, hogy 2x is tesztelték a kártyát és a munkalapon úgy nézem elég brutális teszteknek volt alávetve. Azt nem tudhatom, hogy mennyit ülnek előtte, de gondolom nem sokat, inkább gondolom csak a végeredményt nézik.Másik konfigba nem igazán tudom kipróbálni, mert nincs a közvetlen közelemben ilyen modern gép. Talán megint csak óriási utánajárással tudnék erre sort keríteni.
Ha jól tudom ez a ref1, mert 2x6 pines a tápellátása.
Most az FZ0 bios van rajta, az nem segítene ha az f43-at raknám rá? Ha jól tudom ebbe kisebb feszültséggel alapból 900Mhz jár az 1000 helyett és akkor lehet, hogy nem hibázna?
Szerintetek érdemes próbálgatni? Vagy melyik a legjobb bios rá? -
HSM
félisten
válasz
Ch4r0n #26508 üzenetére
Nem töltötted ki az adatlapod, és nem is írtad le, milyen konfig. Valóban elég kicsi az esélye, hogy két 7900-as is rossz legyen nálad, ugyanazzal a hibával.
Lehet hibás a lapod, lehet hibás a procid vagy a tuningja, lehet rossz a memória, ezek mind 2X jobban terhelődnek egy 2X-olyan gyors VGA-val, lehet hibás a tápod (a 7970 250W TDP az 5850 150W), az se mindegy. Ja, és lehet elégtelen a házhűtésed is, 250W könnyen befűti a környezetét, és a kártya túlmelegedése is okozhat ilyen hibát.(#26511) Macka: Nyilván a leírásból is megértették, de ha náluk kettő alkalommal se jött elő a dolog, akkor én azért másra gyanakodnék, pláne hogy az Asus is produkálja ugyanabban a gépben.
-
Cole86
senior tag
válasz
Ch4r0n #26508 üzenetére
üdv.
Legegyszerűbb megoldás.. fogd meg a karikat és teszteld őket külön külön egy teljesen másik konfigba.. ha ott is produkálja valamelyik a hibát akkor gari illetve már azonnali csere.. ha pofáznak akkor meg fogyasztóvédelem és egyből kezesebbek lesznek.. röviden ennyi!
(amúgy nekem gyanús ,h mind2 karival nem lehet hasonló hiba jelenség.. lehet h a lappal vagy memóriával lesz ott valami.. 5850es azért régebbi széria, tehát nem lehet teljesen össze mérni őket)
Ne tuningolj semmit, minden alapon, ha ott produkál bármit nem oda illőt, akkor nem 100as..
remélem segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest