- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabadoslac
tag
válasz
DjDanee87 #41392 üzenetére
Köszi a táblázatokat.
Éppen erről beszélek.
Nem fogok 70 körüli összegeket kifizetni egy olyan kártyáért ami majdnem annyit zabál mint egy 7950 es.
FHD. ban ez is kiszolgál és mire 4K. veszek akkorára a az RX modellek is gyenge szarok lesznek. Akkorára már kijön a GTX 2070 es is.
-
Speed®
titán
válasz
DjDanee87 #41225 üzenetére
Ha nem akarod feljebb húzni, akkor ahogy írod, a feszt megpróbálhatod lejjebb vinni. Nem feltétlenül 100mVal elsőre, én 25mVonként mennék lefelé tartóstesztekkel karöltve. Aztán ami az utolsó stabil értéknek bizonyul, akár mehet is a BIOSba, hogy ne kelljen állandó 3rd party progizni..mondjuk nem az a típus a karid, amit alulfeszelve szokás használni
A GPUban meg ami benne van 1.2V körül, az nyugodtan használható, ahol stabil..de ez csak az én véleményem, jópár Tahiti után
Hosszútávon nyilván jó lehet a maxipacal..csak durván el van árazva, annyit nem tud, amennyivel veri az 1070/980Ti párost. A helyedben nem hamarkodnám el, mert ha kijön a teljesértékű pacal, az 1080 mélyrepülésbe kezd (ld. még TX vs. Ti 980).
Nagyjából stimmel a matek, de azért nem ilyen egyszerű. Mindenesetre 1440p+Gsync jó dolog, szeretni fogod..még ha nem is 144Hz lesz fixen. -
Speed®
titán
válasz
DjDanee87 #41219 üzenetére
1080 szerintem túlzás, 1070/980Ti viszont igen jó vétel lehet, ha nem 4k a cél. Az 1080 egyszerűen túlárazott és tippre komoly bukta lesz rajta, amint kijön a Ti/TX Pacal.
Ami a feszkót illeti, örülök, hogy bejött a tipp. Általában MHz=mV formula beválik, de persze ez egyénileg eltérhet. Én megnézném, mit tud lehűteni VRM szinten és oda állítanám..tippre az 1200 benne van, de majd látod hol kezd el szarul skálázni. Ott már egyébként közel jár a 290hez tempóban, ami azért nem semmi
TechN7ne
Felesleges általánosítani..vannak bőven jól sikerült Giga cuccok..alaplap/vga fronton is. G1 nV karik, stb. A többi gyártónál is van hulladék bőven, ld. 280X/290 mizéria ASUSnál, stb. -
Raggie
őstag
válasz
DjDanee87 #41221 üzenetére
Az AMD kariknál a Sapphire az egyik legjobb gyártó mindig. A Toxic és Vapor-x kártyák egyszerűen csak a legjobbak a piacon, de a "sima" custom hűtős Sapphire karik is jobbak a többi gyártónál. A 79XX-es szériánál még az ASUS is jó volt, de utána már nem igazán. MSI szo-szo, Gigabyte meg mindig a legalja.
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
-
PlayMax
nagyúr
válasz
DjDanee87 #41199 üzenetére
Soha nem okozott nálam semmi problémát az MSI A.-el ,microlag mentesen mennek a játékok húzva a Tahiti GPU, eddigi legjobban húzható kártya amivel találkoztam.
Én a megjelenő R480-t várom ,addig meg bőven megvagyok ezzel a kártyával,szinte mindent max.-on visz, van még rá 5 hónap iPon gari ,széthúzom az agyát.
Csúcs Nvidia-t meg nem vennék, túl drágák és feleslegesen erősek egyelőre, úgy sem tudnám kihasználni egy FHD moncsival, 2 év múlva majd jó lesz használtan egy GTX 1080 kb ,addigra biztosan lesz 4k-s moncsim is.
-
Speed®
titán
válasz
DjDanee87 #41191 üzenetére
Ha jól rémlik, ~2200rpm körül megfogja <65Con, ami nem rossz, de lehetne sokkal jobb is, ha nem lenne agyontolva a fesz..az brutális. 1.256V 1100MHzhez 214W TDPvel? 99% gondolom 1050re droppolva tengődik :S Lődd be kézzel ~1.15V/1100MHzre, tippre simán bírni fogja, throttling nélkül.
-
snecy20
nagyúr
válasz
DjDanee87 #39510 üzenetére
Csak azért, mert ha kimondottan csak a Rift-nél jön elő, máshol nem, akkor aggodalomra nincs ok. Okozhatják grafikai beállítások, képfrissítésből, vagy a felbontásból adódó hibák is, bár az érdekes hogy korábban nem jött ez a jelenség elő. A tipikusabb GPU és VRAM hibák azért nem annyira így néznek ki.
-
HSM
félisten
válasz
DjDanee87 #35837 üzenetére
Nyehehe, jó ez a Toxic-alap NYÁK. Jól megcsinálták ezt a 6GB-os PCB-t, az egyszer szent, nem sajnálták belőle az anyagot.
(#35838) PAUBEN: Nem tudom, milyen BIOS van a másik csipben. De semmi olyan nincs ezekben, mint egy másmilyen ventilátorprofil, vagy feszültség, szóval egy MSI Afterburnerben mindent meg tudsz csinálni, ami a kari felhúzásához kellhet.
-
gelacihun
aktív tag
válasz
DjDanee87 #28169 üzenetére
Ha hozzányúlsz , már nem tudod a garanciát érvényesíteni !
Inkább gariztasd , mert az eladó sem a saját zsebére vállalta a garanciát , hanem valamelyik bolthoz kapcsolódik , csak az ő nevére szól a számla . Ha helyre lehet rakni akkor egy szervizben tegyék , de ez eléggé hosszadalmas procedúra szokott lenni általábanEgy 560Oc DCII-essel jártam hasonlóan . 50% fordulat fölött elviselhetetlen hangja volt .
Egy hónap , és két kísérlet után cserélte ki a bolt , mert hiába kenegették , meg mókolgatták , pár nap után megint beingott a lapát -
Pietrosz
addikt
válasz
DjDanee87 #8063 üzenetére
2. Gondolom játékokkal szeretne játszani nem benchmarkokkal, úgyhogy csak fel kell rakni azokat a játékokat amik érdeklik, és megnézni fraps-al
Lehetőleg valami multi játék pl cs source vagy bf3-al ajánlott, ott elég látványos a dolog, q6600 2,8ghz-ről váltottam i5 2500k-ra, utóbbi jóval gyorsabb még FHD-ban is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DjDanee87 #8063 üzenetére
Szia.
Igen, lehet cserélgetni a VGA -kat. A driver tudja mi a dolga.
Szerintem ne benchmark -al nézzétek meg. Inkább használjatok 1-2 game -t, és FRAPS -el monitorozzátok az FPS-t egy adott szakaszon. És ne csak a felbontást rakjátok föl, hanem a képjavító funkciókat is használjátok. (sok game tartalmaz saját benchmarkot, az is jó)
Az a proci olyan kis felbontás mellett tuti limitálná. De semmi pénzből össze lehet dobni egy olcsó 4 magos SB konfigot, az elég lenne neki.
-
DjDanee87
addikt
válasz
DjDanee87 #7791 üzenetére
Nem lesz nálam kihasználva ez a zerocore dolog ahogy látom. Visszajöttem VGA ventik mentek, kép nincs - nem is tudtam visszahozni csak resettel. Marad az, hogy benyomok egy filmet ismétlődéssel ha itt akarom hagyni a gépet seedelni
Pedig jó lett volna az a 2-3 W fogyasztás amit írtatok
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
DjDanee87 #7342 üzenetére
Megmondom őszintén én az egész cikket kicsit egyoldalúnak éreztem. A játék felhozalaluk : BF3,BAC,Skyrim,Deus Ex. Az első 3-ban mindannyian tudjuk (és biztos vagyok benne, hogy ők is tudták), hogy a zöld oldalnak megy jobban.
Nem tiszta melyik driver-eket használták(pl:12.4+CAP1 BAC alatt gyorsulnak a Radeonok így nem mindegy), nem tiszta, hogy hol teszteltek /a játék mely részén/.A konkúzióban többször kiemelik a GTX 670 ugyan azt a teljesítményt hozza mint a 7970 és, hogy mennyivel jobban megéri az árát.
Arról viszont csak egy kósza mondatban van szó, hogy hozzáértő kezekben ebből a kártyából mennyi mindent ki lehet hozni. A tesztben a tuningolt GTX680 eredményeit hozta a tuningolt 7970 ami tekintve a játékfelhozatalt egyáltalán nem rossz. A 7970, 50 dollárral több, de a benne lévő potenciál, na meg a 3GB RAM miatt ez reális (nem beszélve arról hogy ők Newegg-es árakkal dobálóznak és valamiért elfelejtették megemlíteni, hogy az árban még 3 játék is benne van).A másik problémám viszont, hogy a GTX680-ról mélyen hallgatnak. Ennek fényében az mennyire éri meg az árát ? 6-7%-ért itt +100 dollárt kéne fizetni.
A 7950 valóban lassabb de az 30 dollárral olcsóbb Newegg-en (érdekes ezt leírták mégis úgy hozták ki, hogy egy árban van a GTX670-nel) és szintén jár hozzá 3 játék. Szóval ez sem egy olyan borzalmas vétel mint ahogy leírják (tuningal ő is szépen feljött), de abban igazuk van hogy mehetne lejjebb is.
Szóval nagyából ez az ami nem tetszett.
Az árak a cikkben vannak linkelve.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DjDanee87 #6539 üzenetére
legalább 1 árba lesz a 2 kártya
nekem tök 8 mennyit csökkentenek én 120ezerbe vettem és Hétfőre jön Bontatlan Asus 7970
130-145ezer között majd lehet őket kapni már...
Amíg nem ugrik meg az euróés mivel az ország nem írta alá, a papírt olyan forint gyengeség lesz mint még soha
kiskerbe majd 120k ért is
2év garosokat
Kint 7% az áfa ... itthon 27% szóval az a nagy áresés nem nagy cucc
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DjDanee87 #6381 üzenetére
Nem folytatni szeretném a témát, de GTA 4 el nincs probléma ha ért valaki hozzá
Asszem ha valaki elmondhatja én sokat foglalkoztam vele, megjelenés óta
HD6970 en hibátlanul ment .. sajnos 7970 en még nem próbáltamde szerintem lazán fogja vinni.... 85fps + is produkált nekem 6970 el
moddolva 45-50fps-t
OFF VÉGE
-
Tirexi
addikt
válasz
DjDanee87 #6361 üzenetére
1 perc Google.
Hogyan oldhatók fel a grafikai korlátozások?
Hozz létre commandline.txt néven egy szöveges fájlt a játék főkönyvtárában, majd másold be a -norestrictions -nomemrestrict kapcsolókat. Ezzel feloldod a grafikai (nomemrestrict) és memória (nomemrestrict) korlátozást. Ilyen módon egyéb beállítások is elérhetők, a teljes listát a játék Readme fájljában találod.
Növelheted az FPS számot, ha a -novblank kapcsolót is hozzáadod. -
Keksz03
senior tag
válasz
DjDanee87 #6329 üzenetére
azt nem tudom sajnos h az új driverben javították-e de videó/flash mellett nem váltott fel 501MHz fölé az órajel játékok alatt, az meg h excelbe és böngészőbe dolgozok és az órajel a max és a minimum között ugrál az felháborító, kénytelen vagyok elindítani egy youtube videót ami berögzíti 501-re...ez azért idegesítő, főleg h 50 fok körül lesz így munka közben a 30 körüli helyett!
-
Keksz03
senior tag
válasz
DjDanee87 #6326 üzenetére
valóban a GTA 4 egy igen rosszul megírt játék bár azért a patchek sokat segítettek még ha ezt nehéz is elképzelni h volt rosszabb is a játék!
viszont drAmano kollégának igaza van, elég...hát lássuk be...sz@rok a 7970es driverek! értem én h sietni kellett a kiadással de 150ezres kártyát veszek és nem kapok egy jól működő drivert mellé? azért ez eléggé szomorú... -
ÁdiBá
veterán
válasz
DjDanee87 #5770 üzenetére
Nincs ezen mit vitázni, versenyezni.
A két kártya ugyan azt a tudást, kategóriát (felső) képviseli.
Néhol szinte egymást kerülgetik.
Kinek mi szimpatikusabb úgy fog választani vásárlásban is.
Hülyeség azt mondani hogy a GTX680 megalázza a HD7970 és így fordítva...
Tök értelmetlen, hiszen pár FPS, szemmel észrevehetetlen sebesség különbségeket dobálnak egymásnak...Ha tuningolnám a kártyát azért tenném mert kevésnek találom benne a teljesítményt...
Nem azért hogy megelőzzem a leendő csúcs gpu-t.
Fura ez a hozzáállás topikon belül. -
ÁdiBá
veterán
válasz
DjDanee87 #5698 üzenetére
GTA4 et mire optimalizálták ?!
Ezt kellene a Rockstar csapat fejéhez vágni.
Nem konzol, PC. VILI?!
Félre a tréfát, azért zavar mert a kedvenc sorozatom a GTA, és ilyen drága hardvereken elvárná az ember hogy minden kifogástalanul menjen, de hát ilyen az élet.#5700) BMW001 Csak játszok a gépen, általában nem szoktam már bohóckodni 3Dmarkokkal.
Másik kártya pont kellett hogy minden tökéletesen menjen. Nem beszélve a Metro-ról.
Az hálálta meg legjobban... -
ÁdiBá
veterán
válasz
DjDanee87 #5692 üzenetére
Én is próbáltam.
FullHD-ban teljesen maximumra tolva a játék olyat csinál hogy sétálok két métert tölt egy másodpercet, az egeret mozdítani se tudom hogy körbe nézzek mert folyamatosan tölti a hátteret.
Olyan mint ha elfogyna a memória a gépből.
GTX580 óra nem volt újra rakva a GTA.
De lehet megpróbálom még egyszer felrakni. -
Def26
félisten
válasz
DjDanee87 #5219 üzenetére
Én korábban nem nagyon hittem ebben.
Már párszor eszembe jutott, hogy visszaváltok nv -re. Megvárom mit hoz ez az új csoda driver a kártyán, de ha megmarad a hiba akkor váltok. (akkor is, ha szarabb lesz az új nv, nekem sokat számít a stabil fps).MaximumGame: Ezt már párszor átveséztük, nem lehet szerver lag amikor 30 alatti pingem van. Minden dolog ki lett zárva, már csak az asrock alaplapom van amire gyanakszom.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
DjDanee87 #4519 üzenetére
Lehet.
Sokat gyorsult a gép grafikai teljesítménye fullHD-ban egy plusz kártya miatt, ami számomra sokat jelent. Persze gondolom magasabb felbontásban is helyt állnának.
Annyi bizonyos hogy egy darabig nem hiszem hogy hozzá kell nyúlni.
Kineveti a rendszer a brutális látványjavító alkalmazásokat, extrém grafikai beállításokat, úgy hogy számomra megérte beruházni CF-re.
Na meg kitudja, lehet kedvet kapok és vásárolok valami normálisabb monitort, akkor pedig jól jöhet a CF.(#4520) Cybertrone
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Hálózatokról alaposan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged