-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Gondolom, hogy megtartsa a képarányt. Furán nézne ki a film 2X-es szélességre nyújtva, nem gondolod?
Azért középre rakja, mert gondolom Eyefinity-vel egy megjelenítőt csináltál belőlük. Sima multimonitornál mindig csak az egyikre teszi a filmet emlékeim szerint teljes képernyőben. -
Apollo_21
addikt
Nincs már, de úgysem járnék jól mert tegnap piszkáltam a biost a gyári értéket és feszt próbáltam a 280X-emhez közelebb lőni...gondoltam ha külső progival elérhető a gyári 925/1375 helyett az 1000/1400 akkor nemlesz gond ha ezt a biosában is átírom..de lett
Azóta win betöltéskor kékhalál
-
Borisz76
nagyúr
Mennie kell VGA + DVI kimeneteken a 2 db monitornak.
A Videó-kártyád tipusára keress rá és nézd meg a spec. között , hogy mekkora max felbontást és milyen frissítési frekvenvián tud.
De WIKI szerint mennie kell :
he same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640×350px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280×1024px (SXGA) @85 Hz (160 MHz) and up to 2048×1536px (QXGA) @85 Hz (388 MHz).
-
Borisz76
nagyúr
Most éppen nem de korában 2 db FullHD kijelző volt rákötve :
1. Samsung 55"-os TV /HDMI
2. Dell monitor /DVIJelenleg csak a TV van rákötve.
Konfig :
Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 - 4.0 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
VGA: SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition
SSD: Samsung 840 Pro series 2,5" 256 GB
HDD: 6x4 TB + 6x2 TB
Egér: Logitech Gaming Mouse G500
Webkamera: Logitech HD Pro C920*
Monitor: Dell UltraSharp U2312HM
TV: Samsung UE55F6470SS -
NastyHUN
csendes tag
Lepucoltam az előző drivert, (igaz nem csökkentett módban)
Azelőtt sem csináltam ilyet, (kb évente cserélek videókártyát) eddig ez nem volt gond.Másik gépben nem tudom próbálni, viszont a kártya jó, láttam működni abban a gépben, amiből kivették.
Táp átalakítóval ?
Ezt hogy érted ?
2x8 pines (6+2) dedikált kábelek.Viszont most jut eszembe, hogy a kártya DVI kimenetére egy DVI/VGA átalakító van dugva, és abba meg a VGA-s monitorkábel, mivel sajnos a monitorom nem tudja a DVI-t.
De ez utóbbi gondolom nem számít neki. -
szacsee
nagyúr
Lehet hülyeséget mondok, de Hiren's boot CD-n van VGA ram tesztelő progi tudomásom szerint.
Esetleg valamelyik játék benchmarkja loopolva is megtenné, de nem tudom melyiket lehet belőni, hogy folyamatosan menjen... bár 1-2 játék ha nem piszkálod a menüt elindít egy intrót amit a játékmotor generál... Dirt, Grid is azt hiszem ilyen, de rég játszottam velük. -
hadde
tag
Szia!
Én is jártam így, nekem azt mondták h valami beragadt a driverral, használd ezt a programot és rakd fel ujból a drivert és úgy nézd meg h ugyanúgy csinálja e!
Sok szerencsét hozzá!
Nekem ezután rendben működött, semmi probléma nem volt! -
-
GAbre
veterán
Nem lényeg már!
(#37851) Asbee
Lehet annyi a különbség 1 alap amd proci között,meg 1 jól meghúzott intel között.De ha mégsem,én árarányban nézem a dolgot:
Kb így.
lecserélem az egész amd konfigom,h több fpsem legyen kb 20-ezer Ftból.
Hacsak 10et ráköltök,hogy kártyát cserélek,már ott lehetek.
Akkor értelme van? -
szacsee
nagyúr
Mentsd le a biost GPU-Z-vel és töltsd fel valahová és oszd meg a linket itt, hogy ránézhessünk.
Nyák rev számát, vagy azonosítóját is írd ide be.
VRM oké, a GPU meg el van szállva, mintha pl a GPU a besüllyedés miatt nem érintkezne a heatsinkel.
Ahogy nézem fix a felfogatás és nicns O gyűrű a csavarokon, így ha újabb GPU-hoz gyártott hűtőt tettek volna a régebbi "süllyesztett" gpu-ra, akkor fennálhat ez az eset.
Nincs egy darab 0,5mm-es réz lemezed? -
odorgg
addikt
Mekkora az alapfesze a kártyának? Ha esetleg 1,25V-ot kap, akkor azért is lehet olyan meleg. Egyébként csinálhatsz forró vízes, vagy vasaló, tesztet, hogy megnézd minden hőcső rendben átforrósodik e. Ha azokkal nincs gáz, akkor a felületek nem érintkeznek normálisan. + alátét csavarok alá esetleg....
-
szacsee
nagyúr
Nálam Vapor van de gondolom az Asus sem űrtechnika.
Sapphire-on 4 gumigyűrű is van a hűtő felőli oldalon a gpu 4 csavarjánál és az "anya" rész henger alakú és átmegy a nyákon, így fekszik fel tökéletesen. Nálad miképp van megoldva ez? Rugós csavarok vannak hozzá?
A csavar felőli oldalról nézve a nyákon átmegy az "anya" rész, vagy valahol felfekszik a túloldalon?
Bakkker most nézem olyan a képen, mintha 2 hőcső ki lenne lyukadva...
Jobbról az első és a harmadik a végén a lezárásnál. -
KAMELOT
titán
Hát ez a baj, hogy nyitott! Oldalán kéne lenni egy ventinek ami fújja be a friss levegőt!
Nekem alapon 32C, furmark terhelve 70C. Ami fura az nálad az idle 50C.(#37764) Apollo_21: Vizezni ilyen 3770K és társait éri meg. Mondjuk a VGA-t vizezni nem rossz dolog, csakhát érteni kell a felhelyezéséhez. Na meg a 240-es radi nem fog neked annyira hűteni! Oda legalább egy 360-as kéne. Vízhez meg legalább 932-es full tower kell!
-
lowzor
veterán
Különböző kártyáknál eltérő lehet az alapfesz, a GPU szivárgásának/ gyári OC nagysága szerint lövik be elvileg.
Nem állítom amúgy. Minden kártya más tuningpotenciállal rendelkezik, a szerencsén múlik, hogy milyet fogsz ki.
1100-at amúgy 1,1V körül mennek a jobb tuningos 7950-ek. De előfordulhat olyan is, ami mondjuk csak 1,25V-on viszi az 1100-at. -
HSM
félisten
Nem egészen értem, mit is akartál mondani.
Minden csip más, más az alapfesze is a szélsőségeknek. Szval mindkettő az adott kártya alapfesze volt az adott BIOS verzióval.
Hogy mennyire kell jobban mgehajtani a 7950-et változó, néhány játékban 5-6%-al kell csak magasabb órajel, másokban akár 10-el. Tomb Raiderrel teszteltem anno, ugyanahhoz az FPS-hez, amit a 7970 tudott 1000Mhz-es GPU-val, 300W összfogyasztással konnektorból, ahhoz a 7950-et 1100-ra kellett húzni, az viszont úgy már 350W-ot kért.
-
lowzor
veterán
Változó. Vagy nagyon szar tuningban, vagy nagyon jó, de ez minden gyártónál és kártyánál így van. Én amúgy nagyon elégedett vagyok vele, de a 7950 után gondolom tudod, hogy milyen jó ezeken a hűtés. Feszemelés amúgy ezzel máshogy megy, BIOS-t kell átírni és ráflash-elni a régire.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest