- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgreImre
senior tag
válasz
Speed® #42176 üzenetére
Az sajnos lehet, hogy a VRM. Egy custum cooler van rajta 2db 120-as ventivel, ram sünik és vrm hűtés. Az eredeti hűtőjével eredeti biossal mindig vrm hőfok limitbe ütközött, talán 110 C fokon. Ezért raktam rá Raijintek Morpheus hűtőt. Biosban beállítva 1.0 Volt, 1000 Mhz gpu 1400 Mhz ram. Lehet tényleg megadta magát, annyit nem éraz egész, hogy win7-et installáljak. Várok egy hónapot és (remélem) 35k-ért veszek egy 1050ti-t.
-
-
odorgg
addikt
válasz
Speed® #41965 üzenetére
Én is öregszem. Különben 1080-al virítanék az biztos
7950 volt a másik alternatíva nekem is, de épp nem volt aprón jó áron mikor kerestem.
Proci+lap örök darab, pedig a lapot már sikerült tavaly egyszer eláztatni, de azóta sincs semmi baja. Jelenlegi friss VGA-kat is kiszolgálná még ez a kombó, addig meg felesleges bolygatni. -
HSM
félisten
válasz
Speed® #41953 üzenetére
Ezt nem is vitatom, hogy ma is jó kártyák. Nekem tavaly nyár végéig egy Sapphire 7870XT-m volt, ugye a Tahiti LE-s. Ott is leginkábbl a 2GB ram volt csak kevéske már. A 70-esben nagyon meggyőző volt, hogy kb. minden porcikája komolyabb volt, plusz nagyobb tempót tudott kisebb fogyasztással.
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #41948 üzenetére
"a sweet spot a 7950 volt mindig is."
Tény, hogy azoknak lett előbb elfogadható az áruk, vettem is egyből, de egy fél évre rá már jó áron voltak a 70-esek is, amik szvsz sokkal jobbak voltak. Kipróbáltam a 70-est is, és sokkal meggyőzőbb volt, az 50-es meg ment az apróra.CF-et is próbáltam velük, az nem győzött meg.
-
Balathruin
veterán
válasz
Speed® #41927 üzenetére
Mielőtt kilőtte magát felment az idle 82°C-ra, terhelésre meg 100 fölé. A hűtés működik, csak a szenzor őrült meg. Amikor bekapcsol rögtön feltolja 100-ra a ventilátort és lekapcsolja magát, mert beragadt valahol 120 körül vagy felette.
Majd vizsgálódom tovább hardveresen ha lesz türelmem. Kábelcserélgetés az megvolt, foglalat és gép is csak egy van. -
Raggie
őstag
válasz
Speed® #41927 üzenetére
Ha tényleg csak a hőszenzor hülyült meg, akkor egy új hűtés sem segítene rajta.
Mert elviekben, akkor a valós hőmérsékletével nincs gond a kártyának, csak a szenzor rosszul azt jelzi, hogy már nagyon meleg, mikor nem is! Vagy én értem félre a dolgot?!Mindenesetre sajnos ötletem nincs nagyon erre. Aprón szét lehet nézni, hátha valaki ilyesmi szervizelést/diagnosztizálást vállal-e.
-
Cry0
őstag
válasz
Speed® #41921 üzenetére
pontosan egy ilyenről van szó Kép
gyári hűtés van még rajta de eddig semmilyen terhelés mellet nem éreztem hogy ez hátrány lenne a gépházban a processzort érzem hogy nagyobb erőfeszítés mellet is melegszik videókarin még nem vettem észre!
ha szerintetek van értelme húzni akkor kérnék ebben egy kis segítséget mert fingom sincs hogy kellene elkezdenem
előre is köszönöm a segítségeteket! -
fasterware
aktív tag
válasz
Speed® #41841 üzenetére
Akkor az Afterburnernek ehhez semmi köze ugye? Már szedek lefele vagy 10 drivert visszamenőleg, remélem valamelyik jó lesz. Gondolom benne van az is a gyártó részéről, hogy visszafogja a vga teljesítményét ilyen módon, hogy cseréljünk ujabb szériás vga-ra, de szerintem még van erő ebben a vga-ban. Köszönöm a válaszodat egyébként
.
-
Hólyagovics
csendes tag
-
dealerman
aktív tag
válasz
Speed® #41767 üzenetére
TDP limit természetesen kimaxolva
egyenlőre nem foglalkozok vele,majd ha meglesznek az új ventik,addig nem kínzom
Mitől van az,hogy néha 501mhz a minimum a gpu-nak,300 helyett ? nem húzza vissza magát teljesen terheletlen állapotban,érdekes,hogy nem mindig csinálja ezt.................
-
dogab93
tag
válasz
Speed® #41718 üzenetére
Az igen
Akkor az 5000-es széria jól sikerült az amd-től.A 6000-es széria az már amennyire tudom gázosabb azok hullottak rendesen főleg a 6970 és melegedtek mint a disznó.Egyébként érdekes,hogy a régebbi kártyákat jobban lehetett húzni és jobban bírták és a teljesítményük is jobban nőtt a húzástól mint a mostani kártyáknál.Tényleg valahogy mintha a mostani kártyák nem azt a minőséget képviselnék.
-
Baryka007
addikt
válasz
Speed® #41701 üzenetére
Ha felpörgetem 100% ra akkor érdekes módon elindul.... Majd visszafelé 70% nál leáll a hátsó ventilátor megint... 85% nál még megy... De ha vissza akarom kapcsoltatni a ventit akkor kell neki a 92% minimum hogy elinduljon a második... Ez miféle probléma lehet ?
Át fogom forrasztani úgy döntöttem, és fixen fog forogni az első 12v.-on ... Tehát 100% al... De maga a hiba okát szeretném megérteni, valakinek van ötlete? Esetleg neked Speed(R) ?
-
Giot
addikt
válasz
Speed® #41662 üzenetére
Jó lenne "molyolni" szeretek is barkácsolni, de kevés az idő.
Így lehet most ez elmarad.
Mi a manó lett a Sapphire-ral döglődnek a ventik? Látom ők is lentebb adtak már. Van itthon egy 5850 toxic gondd nélkül teszi a dolgát. Kicsit zajos volt a ventilátora, ami 6 év után nem csoda, szétkaptam, két apró ipari golyós csapágy volt benne. Vettem kicseréltem újbol rendben van.
Itt meg 3 év környéki vgakon megfekszik a légkavaró.
Az is fura hogy úgy tűnik nem mechanikusan van vele bibi. Kézzel megforgatva nem érezni semmi akadást, szorulást. Plusz 80% on beindul azalatt meg kussol.
Tán csak nem a vezérlő elektronika bolondul meg? -
tipuka
addikt
válasz
Speed® #41621 üzenetére
nem találtam erre szóló beállítást, amin módosíthatnék, meg csak próbaképp volt a tv rádugva, hogy hátha rájövök mi a bibi, a monitort szeretném használni. mindent linkeltem is az elején az írásomnak amikkel rendelkezek.
jó lenne megoldani, holnap vagy maximum szerdán venném a GTX1070-est, amin nincs DVD-I aljzat, csak DVI-D !
-
zarew
senior tag
válasz
Speed® #41621 üzenetére
A tv leírása azt mondja, hogy mindent a pc vezérel. Nem tudom milyen a kábel de a hd re biztos elég.
Ezen agyalok én is hogy a felskálázásnál lehet valami bibi. Olyan a kép.mintha csillámporral lenne beszórva,és folyton el- el megy a tv-n a kép aztán visszajön. Ha sokáig hagyom vajúdni kiírja nem megfelelő formátum. A kábeleknél amúgy írják mit tud? -
tipuka
addikt
válasz
Speed® #41618 üzenetére
radeon beállítások -> kijelző -> van ott egy csúszka" HDMI méretezés" címen, ezt állítgattam méretezéskor. Ha 0%_on van ,akkor éles a kép van körbe ez a levágás. ha a csúszkát úgy állítom kb 4%-ra, hogy minden látszódjon az asztalon, akkor meg homályos a kép. a leírásban pont ezt állítgattam, semmi más ilyesmit. csak azt nem írtam még pluszba az amúgy is hosszú mondandómba
-
Recipro
tag
válasz
Speed® #41607 üzenetére
nem csak hosszabbodott sajnos...
vitatkoztam nagyon sokat velük de igazuk lett... hát ez van a VRM az Furmark alatt 40-55 fok közt van az jó bőven.viszont most néztem meg kicsit jobban ez normális hogy gpu z szerint meg furmark is irja VDDC 130Amperen van felugrik 191 Amperra hirtelen 66 amper ez normális?
ez a fajta lett egyébként [link]
-
Recipro
tag
válasz
Speed® #41605 üzenetére
igen mert fogyasztó védelem elmondta első 2 évben tudtam volna valamit tenni 3. év már gyártó szabja meg ha azt mondják kb hogy adnak egy gt430 at akkor ezvan.. nemtudnak mit csinálni..
igen sok az artifact de még nem volt nála.. vissza veszem 1400-1500 ra majd GPU Voltaget akartam megkérdezni mennyire vehetem vissza hogy ne legyen még gond vele 1070MHZ a gpu megy amúgy..
1144 a core voltage most. (egyébként az MSI legalább levolt hűtve rendessen memoria szempontból itt meg nincs
meg az 29 fokról indult ez a szerencsétlen meg 35 de gta 5 közbe 66% fan mellett 54-55 foknál megáll
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Speed® #41534 üzenetére
Ilyen OC példány az, amit kinéztem. 5 réz HP. Illetve van Vapor-X a listán. Naponta nézem az aprót, hogy milyen jóságok vannak
Házam jó nagy, Bittfenix Merc Alpha, 2 12 cm venti fent, 2 8 cm venti oldalt, 1 12 cm alul, 1 8cm hátul.
Na hátul gyárilag volt benne hűtő. Házba nem nagyon pakolgattam hűtőket. Csak az a gyári van, amit kaptam hozzá. Nagy ház, mindig hideg a gépház, szinte deres
HD 7770 van benne, Sapphire GHz Edition, 1150 fesz emelés nélkül stabilan ment, 70 fok nagyon nagyon max, Evolve közben, az fűti legjobban a kártyám. Mondjuk csak tesztnek toltam fel addig, de húzás nélkül is kb ennyi a max hőmérséklet. Proci az olyan 65 fok körül, I5-3330, gyári hűtője van.
Jó kis ház, és nem melegednek a dolgok
Furmarkhoz tudtok linket adni? Amint megjön a net letöltöm (villámlás szétkúrta a modemet)
Ha meg majd melegedne a kártya, rakok bele kis hűtőket, hátha majd úgy jobb lesz.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Speed® #41534 üzenetére
Nálam nagyon melegedett szegény ,pasztázással sem akartam kínlódni mert Valley Benchmark melett 95 fokot verdeste....
Felraktam tisztán egy 7950 driver-t ,aztán R9 280-nak ismerte fel a gép ,ezt sem tudtam sehova tenni....
Szerk.: Kívánom hogy legyen igazad ,úgy lenne mindenkinek a legjobb ,én is ismét tanulok vlmit!
-
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Speed® #41282 üzenetére
Nem, nem ment. Én békén hagytam őket másfél hónapig, múlt héten küldtem egy emailt de válasz nem jött, ezért ma írtam nekik egy újabbat. Válaszolni erre sem válaszoltak, viszont fél órára rá jött ez a sablon üzenet: [link]
(Kivágtam a címzettet mert nem én vagyok és nem tudom kik azok, a számlán lévő cég nevét írták oda)
Arra az emailre sem válaszoltak amit dél körül küldtem nekik leírva hogy visszatérítést igényelnék, és hogy pontosan hová. Furcsa ez a csönd. Ki ne találják nekem még a végén hogy hibáztak és beajánlanak nekem egy 280-astIgen, gondolkoztam a hirdetés feladáson
Újonnan is esik az áruk, 980 Ti-t 150-ért már láttam. De most pont ezért fogom kivárni ezt az 1-2 hetet, szerintem a használt áruk is még lejjebb esik majd mert mindenki meg akar szabadulni tőlük, és az 10XX széria ára is normalizálódik.
Azért túl korai darabok ne legyenek, szeretnék még legalább 2 év garit arra amit veszek. Hátha elszállnak mint ahogy most ez tette, gari nélkül most itt állnék egy hibás kártyával és gyűjtögethetnék az újra. -
DjDanee87
addikt
válasz
Speed® #41224 üzenetére
Nem akarom feljebb húzni 1100Mhz-nél a kártyát, akkor nézzem meg 1100mV-t a mostani 1200 helyett, hátha elég neki?
Azzal meg tisztában vagyok, hogy nagy bukó lesz a GTX1080, de így volt ez a 7970nél is, illetve minden egyes csúcskategóriás VGAnál. 150e volt a 7970, most el lehetne adni talán 30-40e körül ha jól sejtem. De nem cserélem gyakran szóval nem zavaró. Ráadásul 1440p-ben ha szeretnék 100 FPSt jó grafikán legalább (monitor tud 165Hz-et is akár), ahhoz már nem árt az 1080 szvsz. 7970 is húzza majdnem 4 és fél évig, ez lesz a terv a köv kártyával is.
Az nemtudom mennyire működőképes összehasonlítás, de ha összeszorzod a 4K felbontás 8,3M pixel 1440p meg csak 3,7M. De ha a pixelek számával egyenesen arányos a teljesítmény (ezt nemtudom) akkor 4K@60Hz még kevesebbet is kér mint 1440p@144Hz.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Speed® #41214 üzenetére
AMDtől valóban messze az értelmes utód, de ezért is csábított el viszonylag könnyen a zöld oldal. G-Sync, Shadowplay és a teljesítmény - már csak az hiányzik, hogy legyen raktárkészlet a GTX1080ból. (remélem 2 héten belül lesz)
Megcsináltam amit írtál, törölve az oem fájlt engedi állítani a feszt. A beállításokban a constant voltage nem kell ugye? Gondolom azzal nem venné vissza az órajelet, ha bepipálnám.
Mennyire állítsam szerinted, ami már nem lenne sok? - mert erre azt mondtad sok.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Speed® #41197 üzenetére
Az nem jó. Mindig olvastam különböző játékok topicjaiba, igaz főleg a megjelenésükkor, hogy ezek a tuning progik bezavartak és okoztak random kilépéseket 1-2 játéknál ezért én nem próbálkoztam eddig ilyesmikkel.
De szerintem hagyom is, úgy is jön a Gtx1080 hamarosan (legalábbis remélem).
-
gabber01
addikt
válasz
Speed® #41190 üzenetére
Fura. Azt hittem minden kari boostos a szériából. Amúgy néztem a progival, de ezt így nem láttam belőle. Az 1ghz-et simán hozza. Feljebb még nem toltam.
A vrm-ek egyáltalán nem melegek, jó a hűtésük, max 70 fokra mennek.
Az az érdekes még hogy nem mindig akarja bevenni a frekit, hiába tolom ki a tdp értéket. Általában mondjuk egy Afterburner restart megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Wii U
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest