- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Stonerice #37197 üzenetére
Természetesen hallottam róla, de nem fogok laptopot, tabletet vagy okostelefont rakni a konyhába, és kiterjeszteni a WiFi hálózat hatókörét odáig, csak azért hogy online rádiót lehessen hallgatni
A gép egy szobával arrébb van, és csak akkor zavarja be a jelet ha terhelem a kártyát, azaz játszom, ebben az esetben nem szeretném ha a gépről szóla az online rádió mert egy szót sem értenék a játékban, vagy skypeon.
-
sg22
senior tag
válasz
Stonerice #36922 üzenetére
A windows-sal semmi baj nincsen. Bekapcsolom a gepet, es boot kozben egyre gyorsabban teker a VGA ventije. Amikor betoltotta a windowst visszaall halkra, midnen ok. De ha valamivel megszakitom a bootot, pl belepek a BIOSba allitgatni a procin valamit, vagy Elkezdek valamilyen telepitest (windows 8 pl) akkor kb fel perc alatt maxon van a venti es bamm elmegy a kep. A venti meg teker maxon amig ki nem kapcsolom.
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #36891 üzenetére
Bocs 140 wattot
+ még a power in-re jön 50 watt (átlagban inkább 40 a memóriafogyasztásból)
És ez adná meg a vga tényleges fogysztását. (ha nem számolom bele a táp hatásfokátEzzel a gyártók nem tudnak mit kezdeni? Vagy nem áll rendelkezésre megfelelő technológia, esetleg hatékony áramkör?
-
HSM
félisten
válasz
Stonerice #36881 üzenetére
Semmit nem tud.
Tényleg. Annyit tud, hogy a normális feszes alapórajelen felül ezekbe bele van programozva egy agyon halálrafeszelt alig magasabb órajelű BOOST-nak csúfolt állapot, ami már elvileg nem fér bele a TDP-be, és így csak rövid ideig tudja tartani. Semmit nem ér, sőt, inkább káros szvsz.
Pláne, hogy a BOOST kariknál csak úgy tudsz feszt állítani, hogy miden állapotban erőszakolod rá az órajelet (force contatn voltage) míg a simáknál lehet rendesen csak a 3D órajlnek állítani a feszét. Szval semmit nem ér. Már mondtam, ha nem kell a kari teljes ereje, csinálj neki egy 1000Mhz 1,1V-os profilt, ha az is sok, egy 800Mhz 1,0V-os profilt, utóbbi már inkább termeli az áramot, mint fogyassza full terhelve is, miközben rengeteg játékhoz bőven elég.
Ha automatán kapcsolgató órajeles spórolásra vágyasz, NV BOOST karit vagy AMD 290-est kell venni.
Ezek a karik több, mint 2 éves fejlesztések, akkor még nem tartott itt az energiagazdálkodás megvalósítása.
-
HSM
félisten
válasz
Stonerice #36866 üzenetére
Tesztet linkelni nem tudok, de semmi különbség nincs a boost és nem-boost között, azonos VGA-n, azonos órajel, fesz és terhelés mellett. A teljesítmény is nyilván azonos, miért lenne más.
Nyugodtan megkérdezhetted volna direktben is.Már azt is leírtam neked, mi a teendő, ha fogyasztást akarsz csökkenteni kisebb igényű programokban.
-
HSM
félisten
válasz
Stonerice #36864 üzenetére
Nem tud ilyesmit Boost-al sem sajnos.
Az R9 290-esek tudják először ezt, meg talán a 7790 meg az R-es verziója, de abben nem vagyok biztos.
Én ilyen helyzeteket (amikor nincs szükség a GPU teljes erejére) úgy oldottam meg, hogy MSI Afterburnerben csináltam egy kisebb órajeles profilt, kicsi fesszel, és máris jóval kisebb lett a fogyasztás.
Volt 800Mhz-es profilom, 1000Mhz-es profilom, más nagyon nem is kellett, 800Mhz-en már nagyon kis fesz elég neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest