- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #5701 üzenetére
Mi ez amit futtatok amúgy? Hol tudom letölteni? Kíváncsi vagyok mennyivel szarabb az én 6850 kártyám.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester #5701 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester #5697 üzenetére
Jaja, ki kellene egyezni egyfajta beállításban, és akkor össze lehet nézni az eredményeket. 1080p az jó, mert ez a progi processzor igényes, és az alap 720p-ben az Intel procikon többet dob. De ezt is megnézhetnénk ha van itt még valaki akit érdekel.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester #5697 üzenetére
1280*768-on néztem mert ez a default,de mindjárt megnézem így is!Persze mindent Dx11-ben
Csak közben nézem a klasszikust
Tomix24 Akkor itt egy eredmény 1280-ban! [link]
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #5690 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #5690 üzenetére
Természetesen a referencia értékhez viszonyítva mondtam.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
DroiDMester #5664 üzenetére
Ez az 1100/1250 -es érték mennyire átlagos tuning? Bírja alapfeszen a legtöbb 7850?
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5350 üzenetére
Nem vagyok láma, és már többször is frissítettem mindenféle BIOS-t. Nem vall túl jó indulatra részedről ha ezt feltételezed, és/vagy azt, hogy ezért írtam...
Aki ebben nem rutinos annak - a már leírt két fő szempont miatt - nem ajánlott művelet, és ha ezzel nem értesz 1et az szuverén jogod, DE sztem meg éppen akkor jön a 10. pont és a szarakodás, ti. egyáltalán nem biztos, hogy magától helyre tudja hozni amit elhibázott.
A többit ehhez tartozó kommentet pedig NE nekem célozd ha lehet, mert én minden infóval és kellő gyakorlattal is rendelkezem, és nem akarok VGA BIOS-t frissíteni! The end. -
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5348 üzenetére
10. Ha nem, akkor szopás!
Így kerek a dolog és ezért mondtam, hogy ezt el kell kerülni - pölö azzal, hogy ha nem muszáj (márpedig nem az) nem kell túlórázni a BIOS frissítéssel.
BIOS cserével nem javítani szokás - ezt képletesen kell érteni, nem szó szerint.
És el is mondtad a lényeget vagyis, hogy semmi változást sem hoz tehát ha nem hibás működés miatt kerül rá sor amikor esetleg - kvázi még akkor is vagylagos - ez megoldhat problémát, teljesen fölösleges kockázatot vállalni vele. Erre gondoltam, hogy Te is jól értsd.
-
Attix82
addikt
válasz
DroiDMester #5295 üzenetére
Köszi
Megnéztem sorba a menübe , melyik beállítás zabál sokat. Érdekesség az, hogy nem is látni autót ott, csak néha néha: Vehicle Reflection Ha jól gondolom a járműveken valamiféle tükrözést jelent. De ha nincs a képernyőn akkor hogy terheli?
A többi beállítást ultra - lowra rakva kb semmi se változik.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
DroiDMester #5181 üzenetére
Pedig ilyenem még volt is.
Na ha láttok egyet véletlen, akkor esetleg kiabáljatok már nekem.
köszitormasrác: passzív tápom van, ezért minél kevesebb hő jut be, annál jobb.
maradjunk ennyiben, ez az egyszerűbb, gyorsabb válasz. -
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #5181 üzenetére
Nem értem minek. Ezek a kártyák max 60-65 fokig melegszenek. Nem nagy hő amit a hazba befújnak. 1-2 fok max. Nekem előtte volt Msi Tf2 480 Gtx-em. Na az fűtőtte a rendszert rendesen. Ott volt melegedés. De alapon volt 50 fokos. Terhelés alatt meg 90 is.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DroiDMester #5116 üzenetére
Heavenen tényleg nem számított, -10, 0, +10 és +20% is ugyanazokat az eredményeket hozta, csak a -20% lett alacsonyabb.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5092 üzenetére
Különösen, hogy a GPU stock 800Mhz helyett gyárilag 900Mhz-en jár.
És ennek ellenére is minimálisan kisebb a maximum fogyasztása mint a ref. 7950-nek. Tényleg jól sikerült SAPPHIRE-nak és bízom benne, hogy később sem lesz gond vele.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #5092 üzenetére
Tudom, volt nekem H55-P55-i3-i5 is, végig jártam
Sajnos egyik sem volt egy tuningbajnok, az i3 a 4GHz-et csak 1,25V körül tudta, a 750-nek meg kb 1,32V kellett..
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #5089 üzenetére
Látom te nem vagy képben.A kérdés idézem: "7870 alá melyik a minimum cpu szerintetek? De tényleg a minimum érdekelne, konkrétabban az, hogy elég-e egy Liano, vagy egy i3"nem pedig az,hogy kell-e neki a i5-750@4000-ed.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #5089 üzenetére
Ez attól is függ hogyan teszteltél és mivel, mert a ha, már vga-limit van a 750-el is, akkor utána tök mindegy. Csak azt is tudomásul kell venni, hogy nem mindenki tuningol és hatja a 750-et 4GHz-en. Ebben az esetben egy használt sb i5-el + H61-el ugyanúgy jól jár az illető.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5080 üzenetére
No, akkor megcsináltam ahogyan mondtad. Bár akkor is terhelve volt a GPU, de ez így tuti:
Ez pedig a GPU-Z LOAD csak a képméret nagy volt, így ezt csak ilyen módon tudom megmutatni. Tehát ha jól látom a LOAD GPU feszültség max. 0.959V
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #5086 üzenetére
Én abból tudok kiindulni, hogy i5-750-ről váltottam 2400-ra, amit jelenleg 3600-on hajtok és biza gyorsabb, mint a 4GHz-es Lynnfield. Az iyv még erre is rátesz egy lapáttal. A 860 játékokban tuti nem alázza szét a 3470-et, szintetikus tesztekben, meg az olyan programok, amik használják a HT-t, de amúgy meg nem. Mellesleg az én 2400-amat a gyári fos kis hűtő lazán elviszi halkan, a 750-hez, hogy 4Ghz-en tudd használni már kell egy izmosabb hűtő, ami megint kiadás.
Egyébként azzal egyetértek, hogy használtan nagyon jó áron vannak az 1156-os cuccok és hiába 3 éves fejlesztés, húzva még ma is elég bőségesen erősebb vga-k mellé.
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #5086 üzenetére
Ki beszél itt 50-70-80 ezrekről?A kérdés az volt,hogy egy 7870-et ki tud e szolgálni egy 3870K.A válasz igen. AMD A8 3870 Black Edition A + egy-két fps-ért nem kell venni méregdrága processzort. A VGA többet számít játékoknál. Nem kell egy 7870-hez sem 4Ghz-ra húzott i7 proci.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #5072 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester #5074 üzenetére
Igen a Dual-X-es verzióm van!Feszültséget nem bírok neki többet adni,és a GPU már 1100Mhz-en is elhasal!Boost-ot eddig nem bántottam!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DroiDMester #5072 üzenetére
Köszi,akkor nem tévedtem,én gpu-m 1,21V-ot kap!Í
-
TTomax
félisten
válasz
DroiDMester #5055 üzenetére
Valahol kicsit sántit amit irsz...
Valahogy kicsit el van csuszva az árazás... az nV kicsit drága... -
_gabber_
csendes tag
válasz
DroiDMester #5057 üzenetére
ASIC quality is VERY IMPORTANT for these cards. I have now installed 4 7850's and ASIC quality directly impacts on overclockability. My original card has 84% and easily clocked past 1250MHz (1400MHz was even benchable @ 1.3v with third party air cooling). Two cards were in the mid 70's and could not reach 1200MHz, even with max volts and 100% fan. My latest card was 69% and sucked big time. It can just about do 1100MHz on max volts.
ASIC also affects default volts and temperatures.
>80% ASIC = 1.05v to 1.075v
72-79% ASIC = ~1.138V
<71% = ~1.21VHigh ASIC's do not guarantee great overclocks, but they GREATLY improve the chances. Low ASIC's have the opposite affect.
Idézet egy külföldi fórumról. Megnéztem az enyémet, 67.2%
Kétlem, hogy akár az 1000 is stabil lesz -
viperabácsi
addikt
válasz
DroiDMester #5029 üzenetére
Megtettem amit írtál a hibaüzi ugyan az!
Ja és 12.8 van fenn.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #5029 üzenetére
Mondjuk ez igaz, hogy elég szinte mindenre 1050-en is. Eddig csak a BF 3 multi volt az, aminél volt értelme a fesz emeléses húzásnak.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #5020 üzenetére
De úgy értem, hogy 24/7-ben miért nem akarod nagyobbal használni?
Amúgy ez szép eredmény. Az én kártyám csak 1,21V-on megy 1200-at
-
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester #5020 üzenetére
Kipróbáltam az álltalános 1050/1300-at: Szerintem nem rossz, mára elég is ez nekem
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #5016 üzenetére
Miért nem használod nagyobb fesszel?
-
bluobluo75
őstag
válasz
DroiDMester #4935 üzenetére
Nállam majd az Enermax Pro82+ II 525W fogja valószinüleg kiszolgálni az Ati Radeon 7870 Sapphire 2GB-os kártyát, (ha eljutok addig) és remélhetőleg OC változat, mert a sima közt alig 3 ezer forint a külömbség ...nem mint ha az az 50MHz oly sok lenne
-
synthattik
aktív tag
válasz
DroiDMester #4935 üzenetére
én is ezen morfondíroztam .hogy akkor tuti táp csere kéne,de ez még úgy is a jövő zenéje,azért köszönöm a segítséget.
Ha lenne 2 7870-em azt nem hiszem ,hogy tuningolnám.
Az már régen rossz,ha két iylen kártyát már húzni kell,hogy elég legyen,
De úgyis ,csak akkor lenne esedékes,ha esetleg még lejjebb menn az ára és akkor reményeim szerint pár évig üzemelne.
De mielőtt bármi lenne azelőtt úgyis tápot kéne akkor vennem. -
Zirowe
nagyúr
válasz
DroiDMester #4908 üzenetére
61fok, nem 70, és igen, a 64% a terhelés.
Hát, azt mondták a procim ki tudja majd hajtani ezt a karit (amúgy a játékkal nincs baj, nem szaggat, nem akad), egy core i5 3450 alapórajelen (3,1ghz).
Jelenleg csak 3venti van a házban (egy elől, egy hátul és egy felül), kettő vár még a beépítésre.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4859 üzenetére
Tudod hogy van ez..
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4788 üzenetére
Egyiket sem lehet kitömöríteni, mindkettőre uazt a hibát dobja. Megoldás?
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #4829 üzenetére
Dupla.
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #4829 üzenetére
Jelenleg nincs gépházam,most így használom a gépet,nincs benn a vga,de ahogy meglesz lefuttatom neked. Egy ilyen eredményem van,nem teljesen azok a beállítások,amit írtál,itt a tesseláció is be van kapcsolva. (egyébként tesseláció nélkül minek futtatni egy DX11-es benchet? )
Itt 1245/1300-on ment ha jól emlékszem.
A kártyám alapfesze 1,219,és egészen 1,3V-ig engedi húzni a GPU Tweak.
-
tick
aktív tag
válasz
DroiDMester #4778 üzenetére
Gigabyte 7870 esetében is ilyen gyatrán teljesít?
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #4815 üzenetére
Tényleg elég brutálra sikerültek, de szerintem a 4850/4870/4890 is volt olyan jó a maga idejében, mint az 58xx sorozat. Nálam pl a kis 4850 3 évig húzta. Főleg az ár/ teljesítmény aránya volt nagyon komoly.
-
pynyo
csendes tag
válasz
DroiDMester #4810 üzenetére
Szerintem DroiDMester-nek igaza van.Én 50000 fölött vettem és egy 6850-et váltott és nem is bánom mert nagyon jól müködik.Nálam nem jelentkezett semmi gond se a ventivel se a kártyával.(megjegyzem Sapphire)A 6850 nekem nagy csalódás volt,felesleges pénzkidobás(6790-et váltott).Mind Sapphire és elődeik is egészen a 9000-széria óta,semelyikkel nem volt probléma.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4798 üzenetére
Tehát, akkor gyakorlatilag ugyanaz. Köszi.
-
viperabácsi
addikt
válasz
DroiDMester #4788 üzenetére
Értem
Nem tudom tudsz -e segíteni létezik az álltalam linkelt kártyán kívül olyan 7850 -es kártya amelyik olyan hosszú nyákos mint a 7870?
-
viperabácsi
addikt
válasz
DroiDMester #4778 üzenetére
XFX sem lenne rossz ha nem írnának rémesen borzasztó VGA BIOS -t a kártyáikra mert magában a HW amúgy rendben van!
Ez a mondatod érdekelne bővebben kifejtve mert egy ILYEN kártya vásárlását tervezem.
-
fagylalt
senior tag
válasz
DroiDMester #4717 üzenetére
Estére kipróbálom.
-
Apollo_21
addikt
válasz
DroiDMester #4712 üzenetére
20decibel? 30? miaz h 2x olyan hangos?
-
fagylalt
senior tag
válasz
DroiDMester #4702 üzenetére
Nem olyan rég még azt írtátok, hogy amelyikben Hynix memória van, az egy picikét gyorsabb és jobban tuningolható.
Használtan tuti nem fogok videokártyát venni most.
Pl. KaakukK16 és még páran Asus-os 7850-et vettek, amiről azt írtátok, hogy mind Elpidás...
"Inkább vegyek Powercolor-t, mert az halkabb és jól tuningolható, köszönhetően a magas alapfesz.-nek és a Hynix VRAM-oknak /ők nem spórolnak ezen, belerakják a legjobbat/."
Engem abban ért a csalódás, hogy pont fordítva lett az egész.Nem kevesen írták, hogy a Powercolor lenne a legjobb választás. Ezt is választottam, de nem a megígért volt benne. Ezzel szemben az Asus...
Reklamálok egy kicsit, hogy van-e még ilyen a raktáron (remélem nincs) és rendeljenek egy másikat /hátha hynix-es lesz/, ha szerencsém lesz, akkor meghívok mindenkit egy sörre, ha elpidás lesz, kompromisszumukkal, de megtartom. Most monjuk megfordult az is a fejemben, hogy inkább egy DC2-es Asus-ba fektetek be.
Apollo_21:
Igen, legfőképpen a csalódottság van bennem, de az nagyon.
Ha nem kezdem el fényképezgetni, akkor észre se veszem: Mikor lefényképezgettem a kártyát, felvillant bennem, hogy megnézzem mi van benne. Gyorsan odaforgattam és mondom magamban: Áhh és a Hyni...és Elpida.Most lehet, hogy valaki iszonyatosan hülyének néz, de nem tudja mekkorát csalódtam. Addig úgy örültem neki mint a majom a farkának!
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #4702 üzenetére
+1, ez csak e-penis növelésre van hogy elpida vagy hynix. Saját teszteimmel bizonyíthatom hogy NINCS értelme 1300 fölé húzni a ramot FPS növekedés szempontjából.
-
Apollo_21
addikt
válasz
DroiDMester #4661 üzenetére
Rendben, köszönöm az értékes hozzászólásod.
Már érdemes volt felkelni a mai nap..itt melóba pangás van -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4565 üzenetére
Az Asus a 7850-re nem tett nagy bordát, hiába nyúlik túl még a nyákon is, egyszerűen ilyen a felépítése.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #4567 üzenetére
Vagy csak stabilnak tűnt. Mert először én is azt hittem, hogy stabil, de 2-3 óra játék után mindig jött a csíkozós lefagyás. Visszavettem 1300-ra, azóta jó.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #4541 üzenetére
Én játék alatt sem hallok semmit a Sapphire-nál, mikor 100%-on dolgozik a GPU (és mellesleg úgy sem megy 55 fok fölé), akkor sem viszi 30-35%-nál nagyobbra a venti sebességét és mint tudjuk, 50%-ig hangtalan. Szoktam is csodálkozni, hogy mennyire halk. Az eddigi leghalkabb kártyám (a 12 évvel ezelőtti passzív hűtősöket leszámítva
).
-
gryphus
csendes tag
válasz
DroiDMester #4543 üzenetére
7870-re gondoltam, az sehol nincs 60k alatt.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #4536 üzenetére
Tök mind1,hogy te 12.45 mp alatt vagy 1 órás melóval teszel rá biost vagy húzod más módon.Az pedig megint más dolog,hogy veszel egy oc-t mert ugy döntesz hogy több kell mint a gyári órajel de nem akarod a határokat feszegetni.Ami valljuk be nem 1 perc és nem is 2.Van aki nem szereti/tudja az otthoni tuning mivoltját.Számukra tökéletes egy oc.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4543 üzenetére
Akinek 100%-on is halk annak valami gond van a hallásával az biztos. Az egy dolog, hogy nem zavarja, de max fordulaton általában nem szoktak csendesek lenni a kártyák.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4541 üzenetére
Értem. Sapphire-nak már alapon is van hangja terhelés alatt vagy húzva csak?
Ez oké, de a tuning, akkor is lutri, nincs két ugyanúgy húzható kártya. Bármelyik típusból foghatsz ki jobb és rosszabb példányt.
Ha már van tapasztalat, akkor osszuk meg és te általában ezt meg is teszed.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4488 üzenetére
még valami: PowerColor -t azért jobb venni mert jobban megy tuningban és 98.% hogy Hynix ramos verzió, a hűtése jobb mint a Sapphire 2.ventise és halkabb is! tuningban ami nálam járt 1250/1575 -öt tudott stabilan! - A Sapphire-nak van valami hangja terhelés alatt? Illetve a két kártya közül melyik volt a melegebb?
A tuning szerencse kérdése, gondolom ezt nem kell pont neked magyarázni. Az is lehet, hogy a Sapphire-od egy bizonyos feszt felett nem skálázódik, hanem megcsömörlik, a Powercolor meg további fesz hatására még jól reagál. -
norbi2010
őstag
válasz
DroiDMester #4503 üzenetére
Nekem 75% az milyen?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #4512 üzenetére
Tsmc tesztet te csináltál?
-
seederking
őstag
válasz
Nekem ezt dobta ki a TSMC:
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 15
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 2
ASIC Quality rating by Iddq: 81.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 09
ASIC location in wafer (Axis X): 011
ASIC Lot S/N: 3A1C128B (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)Segítenél elemezni,mit lehet ebből leszürni?
-
seederking
őstag
válasz
gpu z-ben van teszt lehetőség vagy kell segédprogram és úgy használjam a gpu z-t?
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4471 üzenetére
Köszi, nem tudtam hogy keressem. 80%, teljesen jó.
-
lowzor
veterán
válasz
Powercolor-ok gyári feszéről tudsz valamit? Ők is alulfeszelnek, mint a Sapphire?
-
fagylalt
senior tag
válasz
Powercolor lesz!
Köszönöm a segítséget!
Elég jó kis teljesítmény növekedést fogok érezni az AGP-s HD3850-em után.
-
miresz
veterán
válasz
Az Asic Quality-ból mit lehet megtudni?
-
szmegma
aktív tag
válasz
Megneztem mar az enyemet is, a multkor efelejtettem. Majdnem 85%.
Ez az ertek ugye azt mutatja, hogy ELPIDA v. HYNIX a vram? ...ha jol emlexem. -
Jake88
tag
válasz
DroiDMester #4430 üzenetére
Másik játékban is előadta. De várok még egy új drivert és meglátjuk.
Sőt akkor bedob csíkot ha filmet nézek szal biztos van benne hiba.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4367 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok mit csinálsz akkor, ha vitatkozni szeretnél? Minden felkiáltó jel után bráner smileykat raksz?
Ha ventiprofillal emeled a fordulatot és a zajszintet (a kettő mindig együtt jár, csak a mértéke lehet eltérő), ugyanott leszel mint a TFIII kártyát vettél volna - csak az alapból ilyen, +1 év garival és csak 50Mhz különbség van. A gond ott kezdődött, hogy a kérdésre egy kérdésben nem szereplő VGA-ra voksoltál, majd ecseteled a PCS+ 7850 tapasztalataidat szemben a 7870-nel.torma1981: szerintem meg nem jó, ha 70 fok fölé megy a VGA hőfoka. És nem azért, mert a jövő héten tönkremegy. Azt meg nem értem, miért lenne jobb választás -1 év garral, ha manuális beavatkozás kell a jobb hőfokhoz - nyilván zajosabb üzem mellett, ahogy már mondtam.
Azt főleg nem értem, miért nekem magyarázzátok ezeket, mikor én nem akarok sem ilyet, sem olyat venni, ráadásul nem állítjátok párhuzamba az előnyöket és hátrányokat sem. -
fagylalt
senior tag
válasz
DroiDMester #4367 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4361 üzenetére
Bizony meleg, gyári beállításokkal simán megugrotta a 70+ fokot! A TFIII sokkal hatékonyabb hűtés, szvsz ez nem kérdés. Persze manuálisan biztos lehet vezérelni de az egy másik történet, és ha 10 fokkal lentebb hűtöd ilyen módszerrel az sem nem marad hangtalan az tuti. Igazából csak a PCS+ 7950-re került az a kétcooleres hűtő, ami igazán jó és halk is egyben.
Vagy van Vortex2 hűtéssel is, ami brutál jó, de kimondottan zajos ehhez képest - az még magasabb gyári órajelekkel operál, de persze drágább is. Mindenki döntse el, hogy a zaj és a nagyobb melegedés közül melyik a számára kedvezőbb. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4355 üzenetére
Azért halk, mert a ventivezérlése elég lájtos, de persze, így sem meleg.
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #4361 üzenetére
Nekem Sapphire 7870-es van. Hát ennél halkabb már nem is lehetne. Max 30% ment eddig a venti Bf3 alatt. Így volt kb 59-60 fokos. 50%-ig nem is hallani a venti hangját.. Szerintem ennél halkabb nem kell. Pedig én nagyon allergiás vagyok a zajra.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4355 üzenetére
Én is, de az nincs a listában! Viszont azért azt is tudni kell, hogy a halkságáért cserébe a LOAD hőfoka magasabb, mint a ref. 7870-é.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4333 üzenetére
Nézd én nem akarok belebonyolódni ebbe a témába, és saját tapasztalatra sajna nem tudok támaszkodni. Két dolog viszont biztosnak tűnik: aki tesztelt SSD-(ke)t 99%-ban azt mondta, hogy az SSD a betöltési időn kívül lényegében nem változtat semmit a játékok futtatása közben. A másik, hogy az előzőekben mutatott teszt szintén megakad ami ugye SSD-ről futott - akkor erre vajon mi lehet a magyarázat, ha az van amit Ti mondtok és próbáltok bizonygatni az SSD vs. FPS témában?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
DroiDMester #4232 üzenetére
Talán holnap kiderül, hogy mi jön.
Ha nem holnap, akkor csak hétfőn.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #4308 üzenetére
Tessék, ez egy alapórajeles teszt az összehasonlítás kedvéért.
(#4309) sakal83: ezt nem nagyon értem. .. mivel, és mi 33?
EvilSymbol: na, ezt nem gondoltam. Nemrég volt erről szó, amikor mondtam is, hogy nálam nem akad (pedig nincs SSD-m). Az más vélmény szerint (amit én nem vettem komolyan
) a VGA-nak semmi köze a minimum FPS-hez, inkább az SSD fontosabb.
-
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #4279 üzenetére
Lehet egy óccsó Hdmi kábel is tökéletes! Nekem is egy 1 ropis 2 m-es köti össze a vga-t a monitorral, és tökéletes a kép! De én is megpróbálnék azért egy másik kábelt!
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #4274 üzenetére
Samsung 40A656-os tv egy sima hama hdmi-hdmi-vel összekötve. De mint mondtam eddig volt már ati kártyám azzal nem volt ilyen gond. Meg az alaplapival sem.
-
torma1981
veterán
válasz
Nekem ez jött. Szerintem még nincs dual-X-es verzió 7870-ben. Igaz én nem az Ipontól rendeltem.
-
szijartg
őstag
válasz
ez egy nagyon jó kártya.. nekem is ilyen van hynix cuccokkal
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
DroiDMester #4222 üzenetére
Az e-mail szerint 11199-00-20G-t rendeltem, persze ez sem jelent semmit...
A múltkor pl. a megrendelt OCZ Gold helyett Platinum-ot kaptam...
"ezt biztos nem olvastad el iPon oldalán!
*A fent látható kép illusztráció A termék a valóságban eltérõ lehet"Dehogynem.
-
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #4190 üzenetére
Köszönöm a választ.
Eddig a max 1050/1250 volt a max tuning és stabilan ment a Sleeping Dogs csontra véve, hogy terheljem. Persze a hűtő már zörgött is szépen, ezen a beállításon már 75 fok volt a max. -
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #4180 üzenetére
Ha megemelem 1,21v-ra akkor mennyivel melegszik jobban? Most 1,04v-on megy, így max 65 fokra ha felmegy tuning nélkül. Nekem még a régi ZÖRGŐS szériás van.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4184 üzenetére
Ez világos, anno úgy volt, hogy kapok egy display kábelt és kipróbálom, ahogy javasoltad, de kiderült, hogy haveromnak is uaz a mini dp-dp átalakító kábele van csak, aztán meg nem is foglalkoztam a dologgal. Ugyanezzel a dvi-d kábellel kisebb felbontásban nem ugrik és kisebb felbontásban a másik monitoron sem ugrik, úgyhogy a kábel úgysem valószínű.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #4173 üzenetére
Nekem is hynix, amíg nem lett fullhd monitor, addig simán feltoltam az akkori maxra és vitte is alapfeszen, azóta kapott pici feszt és sztem menne simán feljebb is, de egyrészt nem látom értelmét, másrészt a fullhd óta villog, ezért alapon járatom. Nem veszek észre semilyen különbséget.
-
Tempileul
tag
válasz
DroiDMester #4178 üzenetére
Nekem 1 első szériás asus dc2 2gb ramos van. Az sanszos, hogy még a régi memóriás ?
-
Faci80
csendes tag
válasz
Arról nincs infód, mekkora a max ajánlott túlfesz 7850es kártyáknál?
-
Tempileul
tag
válasz
Honnan tudható meg hogy ami nekem van az Hynix vagy Elpida ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
DroiDMester #4167 üzenetére
köszi a válszt
-
Faci80
csendes tag
válasz
DroiDMester #4167 üzenetére
1050/1450et akartál írni.
Egyébként kösz a Tweak segítséget. 1,038 alapfeszes GPU-hoz kellett +2mA hogy stabil legyen 1050/1450enBár lehet, hogy a Virtu teljes száműzése segített...
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz
DroiDMester #4153 üzenetére
Köszi, akkor megint döntött a nép!
-
KaakukK16
aktív tag
válasz
DroiDMester #4146 üzenetére
Akkor ruházzak inkább be egy 7870-re? vagy 7850-et tuningoljak?
7870 húzva hozza a 7950 körüli szintet nem?
-
Faci80
csendes tag
válasz
DroiDMester #4141 üzenetére
Stabilitást mivel érdemes tesztelni?
Furemark? Heaven? -
Faci80
csendes tag
válasz
DroiDMester #4139 üzenetére
Köszi az infót, csak azt a nyomi pipát nem találtam!
Trixx azért nerm működik, mert a kártya nem OC Edition, így csak egy BoardPower Li csúszka van, ami elvileg nem állítja a max terhelés alatti feszt... bár lehet tévedek. -
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #3996 üzenetére
Hát kárt nem is hinném.
Viszont most megfogtál, mert akkor lehet egy kis fesz. emeléssel beállítok valami komolyabb órajelet 24/7-re. A Procit sikeresen belőttem már, de a VGA-t még csak most ismerem ki.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #3994 üzenetére
Igen valószínűleg. Azért lepődtem meg, mert 3D mark alatt stabil volt, de így legalább kiderült, hogy még sem annyira stabil.
Nekem 1,138 V-on van, tehát ennyi az alapfesz. Azt viszont nem tudtam, hogy ennél jóval nagyobb feszültségen mennek a referencia kártyák. Ha felemelném 1,2V-ra, tuti menne az 1200MHz is, vagy még több. -
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #3971 üzenetére
Érdekes, mert alap gpubeállításnál, valóban akadt, és ledobta 8,5-re nekem, viszont pl 1037 Mhz-en már nem akadt meg, min fps 28 körül....
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #3971 üzenetére
Pedig akkor is az a mérvadó, mert az a szembeszökő. Mint mondtam nálam nem ugrik a teszt - direkt végignéztem, noha sok újdonság már nincs benne.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #3966 üzenetére
ssd-ről lévén szó.Minap ezzel találkoztam a neten.Csak hát egy 1Tb-s ára 100k.Ez már megint az a kategória,hogy csak pislog az ember.
OCZ RevoDrive 3 X4 PCI-Express SSD 120GB
SSD
- merevlemez-kapacitás: 120 GB
- NAND típus: MLC
- olvasási sebesség: 975 MB/s
- írási sebesség: 875 MB/s
- PC csatlakozók: PCIe -
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #3966 üzenetére
Ez jó eredmény, bár a MIN. FPS a mérvadó, ami ugye jóval elmarad. De mint már mondtam NEM az én 80k-s kártyámmal akarom überelni az 50k-s 7850-et
de mivel Winne kérte így beraktam.
Egyébként nem nálam akad a teszt, pedig egy régi 640-es Samu HDD-m van nem SSD.seederking: az vmi szoftveres (Win) hiba lehetett sztem. De miért nem a legújabb 12.8 van fent? Nagyon jól sikerült, több korábbi problémát is megoldott a fórumozók tapasztalatai alapján. Nekem nincs összehasonlítási alapom, mert én már egyből ezt telepítettem.
Winne: mondom, hogy nem ugrik. Nem hiszed?
Na, és mit szólsz a tuning eredményhez maximális grafikán?
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3841 üzenetére
TV hdmi-hdmi-vel van összekötve, a gép monitor meg dual-d dvi-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Íme az új Android Auto!
- Linux kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged