- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacFly
csendes tag
Nekem az is jó lenne, de még utána kell járnom, hogy mi a frissítés módja. Az MSI oldalán a kártyához letölthető utility-k között van egy BIOS frissítő tool, de pirossal az van a végére írva, hogy csak alaplapokhoz való (??? akkor miért tették oda?). Talán a Kézikönyvben van valami, bár elég logikus lenne, hogy ha nem is a legfrissebb változat, de letölthető legyen, hiszen akkor frissítő módszerről sem írnának, ha nincs is mire frissíteni.
-
Milka 78
nagyúr
Konkrétan pont a multi és a HT-t támogató játékok miatt menne a 2600k.Nagyon úgy fest,hogy végre a játékfejlesztők is rájönnek,hogy 4 mag felett is van élet.Jó példa az FX 83xx-es sorozat.Régi játékokban simán le tudtam őket lépni,de multiba és az újabb nagy neveknél amik használnak 6-8 szálat is mennek mint a veszedelem.
-
kovsol
titán
Az eddigi konzolokban is több magos proci van pl az Xbox is 3mag+ht. Mégse terjedtek tőle gyorsabban a több magot használo programok. A HT meg igazából ha 10% -t gyorsít akkor az már isten király, sokkal valószínűbb csak pár százalék gyorsulás, főleg játékoknál. Nem igazán éri meg a felárat egy 3770k, viszont a 2600k használtan már jó áron van tényleg. Nekem marad a 3570k ami elviszi 24/7 -re a 4800-t. Igaz nem ennyin használom jelenleg csak 4300@1,08V, de ha ez kevés lesz, ami szerintem nem mostanában jön el, akkor még mindig van benne némi tartalék azzal a +500Mhz -el.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Akkor erre majd figyelek.Szerencsére vizimotty van a procin és az elég jótékonyan hatott a házban a belső hőmérsékletére.Most olvasgattam az írásod.Tehát Trix és Force constant voltage.Ezzel gondolom fixálom a feszt,ami azzal jár,hogy nem is veszi vissza a feszt 2d-ben?Ez mondjuk nem is zavarna,mert a gép csak játékra van használva másra nem.Isten igazából 1100/1500-as értéken használnám,de több mint valószínű,hogy alapon menne,mert úgy is bőven elég lesz mindenre.
kovsol : Láttam ám
Elég izgik a paraméterei
Viszont 2 db egyforma kari kell(modolás alatt áll a kuckó kívül belül) és lehet ki tudok sírni egy páros flottakedvezményt ahonnan lenne.
-
Milka 78
nagyúr
Meglesem
Igen arra gondoltam
kovsol :.A ref. 6870-es is meg volt feszelve és bírta az iramot,miután kapott 2db 12-es ventit .Mennyi a max hőfok amire figyelnem kéne.A 6870 90 fok körül már el is dobta magát nálam.
-
do3om
addikt
Én még sosem láttam a karit 67 fok felett általában 64-ig megy fel. Kombustorral meg 73-ig megy fel.
De mindegy.Kombustor mérés 7 perces futtatási idővel:
Oldallap fent, oldalsó venti bekapcsolva:
73 fok, venti 61%-2575 rmpOldallap levéve:
74 fok, 61%-2530 rmpOldallap fent venti kihúzva:
77 fok, 67%-2711 rmpA gép elejében van még egy 14-es venti de az nagyon keveset fúj be mert sűrű a rács előtte, így nem sokat zavarhat be.
Ja a lényeg 7870 1200/1400 Mhz, 1,23V
-
Algotis
addikt
Nekem eddig 2 darab Sapphire karim volt, ami gyári hibás volt.
Az egyik (most tudtam meg, hogy a vízszintes csíkok a memória túlhúzás miatt jönnek) gyárilag memória hibás volt, aztán az 5770 után kaptam egy 6770-et helyette, az néha fogta magát, oszt' kikapcsolt.
Azóta nem veszek sapphiretAmúgy ha van itthon ilyen lézeres mérő, akkor azzal szabad mérni?
És melyik pontot mérjem?Amúgy érdekes, ha 50 helyett 60%-ra teszem a ventit, akkor csak 1 fokkal lesz hűvösebb...
-
lowzor
veterán
A TSMC-nek már annyira nem jó a tartós 80 fok, azt olvastam.
Abban a tesztben én 72 fokot láttam, amit linkeltél. Azt kitudja hol tesztelték, lehet hogy nem is gépházban. Ha beteszi egy rosszul szellőző házba, nyáron azzal mi lesz?proci985:
A második linknél lévő tesztben írják:
"As far as temperatures, the card ran at between 47C and 48C and then under load it only reached 72C. It was actually 71C most of the time under load and just once or twice hit 72C. I have to say that even under load the fan was virtually silent"
-
lowzor
veterán
Alapórajelen lehet, hogy elég, de ha mondjuk véletlenül úgy dönt a srác, hogy tuningolni akar, akkor szarban lesz (írta, hogy legalább 3 évig megtartaná, akkor már ne szétspórolt vackot vegyen). Meg nyáron emellé a hűtés mellé elkell egy masszív szellőzésű ház szerintem.
Én még ránézni is erős fenntartásokkal bírok arra a HIS-re.
Mennyibe kerül amúgy az a 2 gigás HIS? Szerintem lehetne találni jobbat hasonló áron... -
-
SzlobiG
félisten
Ugyanígy volt belőve. Itt is DVI. Marad így alapon elvégre az amd ekkora feszre találta ki...
Ebből mondjuk sokkal jobb az NV ott nem kell ilyen hülyeségekkel szarakodni ha tuningolsz simán felhúzod a csúszkákat ameddig bírja a vga azt annyi nincs villogás, alvó állapotból nem felébredés meg ilyenek.
-
-
-
mcmike
őstag
Nálam is pontosan ugyan ez a helyzet, nagyon sokáig találgattam hogy mi lehet a baj, de jó eséllyel ez a mikrolaggok oka.
A furcsa csupán csak az, hogy előtte a GTX 560Ti-m volt szintén 1GB-al, és semmilyen mikrolaggot nem tapasztaltam egyik játéknál sem. Sőt. Ezek szerint AMD esetén sokkal rosszabbul kezelik ezt a problémát... -
gyuszaa
őstag
Oda írtam ha szűk a keret, ezen eladók közül van olyan amelyiknél garanciapapírt is lehet kérni ami boltba szól. Vagy lehet adás vételit is íratni. Szerintem meg akiket felsoroltam nem éppen olyan sufni eladók akik eltűnnek egy két év után, évek óta jelen vannak számtalan üzletet lebonyolítva. Azért is írtam le inkább tőlük vegye mint itt más felbukkanó eladóktól.
-
gyuszaa
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
-
kovsol
titán
Sniper elite teszt alatt a logot visszanézve kétszer levette az órajelet 925-re, ezt leszámítva 975 volt.
Biost verzio: 015 030 000 002 000000 (113-c4740108-s04)
Pff most nézem ASIC Quality 58,8%.Mondjuk én most feltoltam +20% ra a power limitet, hogy kizárjam teljesen az órajel ugrálást.
Boostolva gpu-z szerint 1,201-1,203V -t kap a kártya.
-
belinho
senior tag
A 2db 18-as ventit én nem nevezném szokványos házhűtésnek, az már tényleg más kategória!
Ahhoz képest akkor úgy írom aránylag jól szellőző házban (4db 12-es venti 2be-2ki)elrendezéssel!
Sondi1986
Nálam igen hamar eléri a 70-72fokot, még így alulfeszelve is, felraktam a ventit viszont így már elviselhetetlen, és így lett 68fok! -
Steve198310
őstag
Ez felett nem volt stabil. Ezeken az órajeleken teljesen jól működött. De nekem arra az órajelekre nem igazán van szükségem. Pár FPS-t hozott igaz pontszámban kevesebb jött 30-40 ponttal. Személy szerint teljesen elegendő nekem a 1150/1400Mhz.. Teszteket látván meg csinálván (játék alatt Nem igazán szoktak izgatni Heaven meg a társai. Nekem a játékban teljesítsen jó) nagyon szépen teljesít. Már itt rá ver a HD7870-re (alap de csináltam olyat is amikor a 1170/1450Mhz HD7870 re vert rá a 1125/1400Mhz ketyegő HD7850) 4-8 FPS-T
Amíg nincs vele gond addig ez is megfelel
-
törölt tag
Bocs,lejárt a szerkesztési idő...
Az oldalsó ventinek nem hiszem hogy van jelentősége. Kipróbáltam mindkét verziót,szereltem be 1x 12cm-es ventillátort, aztán 2x 12cm-es ventit oldalra, aztán kipróbáltam venti nélkül is. Nekem pl az ég világon semmit nem jelentett a plusz oldalsó ventik használata, csak annyit hogy hamarabb porosodott a gép belseje.Pedig elég jó szellőzés van kialakítva a Tempestben. Így nem is használok oldalsó légkavarókat.
-
Ha +20%-kot rárakom, akkor nagyon elkezd melegedni a VRM....
Még 1V-on is....
Milyen házat kellene vennem, ami nem sokkal nagyobb a jelenleginél de jobb a légmozgás benne? (Meg nincs agyonlyuggatva....)
Egyébként +20% nélkül és 1 V-tal így fest a helyzet 10 perc Kombustor után:
-
Egy ilyen házam van:
Ettől nem nagyon szerettem volna nagyobbat venni. Lehet, hogy kellene oldalra is egy 90 mm-es venti?
Alulfeszelés segíthet esetleg? Vagy ezen a kártyán már nincs mit alulfeszelni?
Az OC-t azt hiszem elfelejthetemSzerk.: közben látom írtál még infót, úgyhogy fenti kérdések lehet, hogy tárgytalanok
-
Mondjuk a ház oldala még nincs fent, de szerintem sokat nem fog változni az eredmény.
Itt egy Heaven teszt is:
Akkor azt javasoljátok, hogy MSI AB-vel csináljak mindent és GPU-Z-vel csak VRM hőfokot monitorozzak?
+20% power nincs még rajta, mert azt sem tudom, hogy azt mivel kell
(vagy olvastam kellően figyelmesen
)
-
-
kovsol
titán
Most vettem észre, hogy már do3om lemérte.
Na mind1 beírom azért az én eredményemet:1200/1200
Average FPS: 36.7
Minimum FPS: 17.7
Maximum FPS: 396.41200/1450
Average FPS: 39.5
Minimum FPS: 20.2
Maximum FPS: 382.6Van egy korábbi CF -es mérésem is, de fogalmam sincs milyen órajelen volt, csak a txt-t találtam meg:
Average FPS: 75.7
Minimum FPS: 23.9
Maximum FPS: 345.1Mondjuk a CF-t mindig 1450 -es rammal hajtottam és 1100-as gpu alatt nem adtam neki, mert OC -s a kari és annyi alapból.
-
kovsol
titán
Az tény, hogy a 7870 esetében a legszűkösebb a 78xx/79xx családban a memória sávszél a gpu mellé.
Nem érzem azt, hogy 1200 vs 1450 akkora nagyot dobna a ram sebesség, főleg alacsony gpu órajel mellé.Most azért kíváncsiságból megnéztem a TR mennyire ram érzékeny, mivel nagyon szereti bezabálni a vramot és ahogy figyeltem talán ez a játék azok közé tartozik ahol a vram is számít.
Full hd, minden max kivéve az AA csak FXAA.
1175/1200
1175/1450 ez a 24/7 beállításom amúgy. Menne többet is, de nem akarom határon járatni.
Min fps azonos.
Átlag +2,1Fps kb +5%
Max fps meg nem igazán érdekel engem.+20% ram sávszél hatására van kb +5% előrelépés. Ezt ember nem veszi észre szerintem szabad szemmel. Mellette a GPU is +17,5% túlhajtást kapott a ref órajelhez képest. Szóval memória éhesebb lett így.
-
Dealer95
őstag
Tudtommal az amcsiknál már ma kapható.
Egyébként én felraktam a DirectX-et amit a játékhoz mellékeltek és azzal már nem esett le az FPS 10-15-re, viszont vannak helyek ahol még nem az igazi.+ még azt vettem észre, hogy az SSAA 0,5x és 2x között nem volt FPS beli különbség és a very higy - high között sem.
-
zack
nagyúr
Várok vele még egy kicsit, mert elkezdett esni az ára...Most csökkent megint 2k-val. Kicsit kivárok...Szerintem érdemes és még egy 5k benne van. Azt nettósítva már nem bukhatok a dolgon.
Így is 50k lenne jelenleg, ami már most ragyogó ár.
Jááj...Nem erre akartam válaszolni, de most már mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged