- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
ti hol látjátok hogy milyen tápja van?
Persze könnyel lehet hogy az kevés de ennyire konkrét kijelentést tenni... -
do3om
addikt
válasz
Baryka007 #31336 üzenetére
Sajnos az a tesztprogram nem jó ebben az esetben, mert csak a vga-t terheli le, a cpu-t nem használja.
Tegyél fel egy prime95-öt és indítsd el a aztán a Heavent is. Vagy használj olyan progit ami minkét dolgot teszteli (3d markok)
Amúgy a tápról egy árva szót nem írtál hogy milyen.
Valami csak felmelegszik ha ez a jelenség van vagy a táp miatt lekapcsolja a vga-t. -
do3om
addikt
válasz
hellboy0415 #31041 üzenetére
Akkor ha megkapta bátrabban nekiugorhat a réginek hátha rendesen megkenve még az is jó. (tartalékba-eladásra)
-
do3om
addikt
válasz
Lupi00 #30846 üzenetére
Meg kel nézni.
Mert ha 1,25ön megy mondjuk 1000Mhz-et a gpu, 1,3-on meg 1020-at akkor egyértelmű hogy maradhatsz kisebb feszen. A nagyon magas fesz sokszor annyira minimális órajelet hoz magával hogy már csak azért sem szokták azt használni de ha nagy csoda folytán azzal a +0,05-tel (felmenj 1,3-ra) nyersz 100Mhz -et akkor már meggondolandó. (ez nem fog bekövetkezni)
-
do3om
addikt
válasz
janosiaron #30760 üzenetére
Pont úgy ahogy írtad hiába fut rendesen ha játék alatt bedöglik. Viszont olyan mértékben melegíti fel a kártyát amennyire csak lehet. Szerintem csak feleslegesen gyilkolni való a furmark, főleg vannak akik órákat futtatják szerencsétlen kártyájukon.
Játszani kel és úgy is jön majd valami játékban hiba-fagyás ha nem stabil. -
do3om
addikt
válasz
janosiaron #30758 üzenetére
-furmark-
Ezt inkább ne, totál felesleges és csak egy lényege van: megpróbálja kinyírni a karit.Inkább új játékok.
-
do3om
addikt
válasz
360xbox360 #30753 üzenetére
Ha nem vársz nagy csodát akkor megéri, minimálisan lesz gyorsabb. A hűtés nem tudjuk milyen az 5830-ason ha valami hangosabb ak jó eséllyel a 7770 halkabb lesz.
Annyit talán még megérhet, de majd csak lesz még valami tanács.
-
do3om
addikt
válasz
aleister #30737 üzenetére
Az asus egy ref hűtéses, nehogy már hangos legyen, erre nem árt gondolni.
A VTX hőcsöves hűtés és nagyobb venti.A fesz állításhoz meg nem tudom mostanában mia helyzet de nekem ASUS 5850DC volt és bizony újabb driverekkel nem lehetett a feszt állítani mert nem volt már jó a régi GPU tweak, csak a régebbi változat engedte a feszt ami csak régi driverrel volt hajlandó működni. (vagyis asus smart doctor volt hozzá)
Hogy azota van e valami lehetőség nem tudom meg a kari is nem az volt amit te linkeltél, lehet azzal megy az AB is, nálam az sem ment bár mit módosítottam rajta.
-
do3om
addikt
válasz
kestabacsi #30734 üzenetére
Talán valahol máshol is kéne kérdezni, valami notis topikban, hátha tud valaki segíteni.
(a vga sem 5870 csak a neve, meg van benne felezve minden) -
do3om
addikt
válasz
bence188 #30648 üzenetére
Ez az oldal mint a legtöbb egy fos!!!!!!!!
Nekem 529 jön ki, persze elvinné az 500 CTG, mivel nem megy egyszerre mindíg minden, de ha ez igaz lenne és alapon méri a dolgokat az oldal, akkor a 4GHz-es x6 feszemelve, és a 7870-em szintén tuning+fesz meg mindennnek + fesz (ram, ramvezérlő, stb.) megenné a tápot mint a szart, be sem kéne kapcsolniaSemmit nem érnek ezek az oldalak, vegyetek mérőt és azzal nézzétek meg.
-
do3om
addikt
-
do3om
addikt
válasz
bence188 #30598 üzenetére
Nem is kábel miatt írtam hanem a vga csatlakozója is változna!!!!!
A VGA nem tárol ilyen jellegű információt, csak a win!
Ez egyben azt is jelenti hogy a betöltés előtt még ha a win is van elállítódva POST képnek lenni kel!! (bios, indító képernyő tudod)A kábelcserés dolgot nézd meg! ( használj a vga-n más csatlakozót)
-
do3om
addikt
válasz
pempellini #30511 üzenetére
50 -est vegyél.
Nem hiszem hogy sokkal drágább.
De vannak jó 6850-ek is tudom lassabb mint a fenti javaslatom de valószínű ezekre még lesz gari is. -
-
do3om
addikt
válasz
netguru10 #30467 üzenetére
Mért ne boldogulna el?
El ne kezd a hülyeséget ami megy kari topikjában.
6 mag 4 GHz-en, mondjuk csak FC3-at néztem a vga 95-99%-on teker a procinál meg pár mag 85%, de átlagban 50%
Mondjuk az szinte 1-2 szálon megy csak.
Nagy hülyeség hogy kevés a vga-nak, ful HD, max vagy a közeli grafika. Itt bizony már a vga korlátoz.Most nézegetem stabil e 1200/5600 MHz-en, alapfeszen-ezt nem is fogom amúgy piszkálni. Az 5850-et is csak úgy húztam ahogy az alapfesz engedte.
-
do3om
addikt
Nálam bekerült az ASUS 5850 DC helyére egy 7870.
Még most nézegetem menyivel gyorsabb. -
do3om
addikt
Van itt akinek bírja a karija az 1000Mhz-et?
Kíváncsi lennék mit mutat neki az új Unigine tesztben.
Nekem csak 830-at megy mert az új driverekkel nem megy semmilyen feszemelős progi együtt.
Igy exteme hd-ban kapok 22,9 fpst, ehet képest nagyon kevéssel gyorsabbak a 7850-ek. -
do3om
addikt
-
do3om
addikt
Én is azzal vagyok bajba hogy nem tudom mire kéne cserélni majd az 5850-et. Vannak jó árban néha eladó 7850-70-ek de nem szeretnék sokkal többet ráfizetni mint amennyit a két kari közötti sebesség különbözet indokol.
Nem tudom nem e 70-est kéne venni hogy legyen érezhető a váltás. -
do3om
addikt
[link]
Ki tudod vele íratni játék közben az fps-t, nézd meg most a 7770-el mit mutat a játékokban azonos beállításokon, és az5870-et is.
Vagy 3D MARK 11, vontage.....A mindkettő eladásából megvan a 7870 is!! 59 a boltban (itt az aprón meg el vannak szállva sz árakkal
)
Teszteláció van az zikszbokszháromhatvanban? Mert a játékgyártók pc-re már csak szánalmas átiratokat képesek kiadni.
-
do3om
addikt
válasz
Dealer95 #30096 üzenetére
Talán a FC3-ban azért lesz változás neki, én azt mondom rendkívül gpu limites játék (jobban mint amennyire a minősége igényelhetné
), a procija meg van ugy is húzva bár biztos nem ártana jobb alá. Talán többet javulna a sebesség ha vga csere lenne előbb mintha cpu. Persze a 7850-nek minél előbb kel majd a cpu upgrade is.
De most csak a FC3-ra gondolok!
-
do3om
addikt
válasz
Remus389 #30091 üzenetére
Nekem is olyan vga-m van mint neked, nem nagyon fog működni a feszemelés
Csak a SmartDoctor volt jó de ez kikerült a támogatásból, a régi driverekkel még ment (11.xx) de már nem működik mint látod. Az AB-t sem tudod beüzemelni írhatsz át bármit, vagy használhatsz régi verziókat, .dll kiegészítés, nem fog menni. Talán bioszcsere megoldaná, nem tudom.A trixx érdekes módon engedi emelni látszólag, 0 érték az alap és onnan lehet a csuszkát felfelé tolni. A GPU-z mutatja a változást, adsz rá 181-et akkor lesz 1,25v-on de elindítasz valamit közben monitorozod rivatunerrel és marad minden 1,118v-on.
Én ezt tapasztaltam, de lehet valami rosszul írja ki a dolgokat.
A lényeg Asus SD,vel ment nekem 1,27v-on 980Mhz-et (ez volt a max ennél tovább + feszemeléssel sem ment), a trixxel 1,25-ön minden befagy 900-on. -
do3om
addikt
Én mondjuk mindig 1920x1080-at használok. Ez kicsit megterhelőbb a VGA-nak.
-
do3om
addikt
válasz
BRIKLY #29985 üzenetére
Most a FC3-at nyomom vga 830/1200-on, kihasználtság 98-99%-os
CPU 3600-on kihasználtság néhány mag 50 körüli %-on, pár 20 körül.
Közel max beállítások mellett.
Igaz csak x4 de szerintem az is kihajt még egy 7870-et is 4Ghz-en, nem hogy egy ilyen 5850-et.
Vagy rosszul gondolom? -
do3om
addikt
válasz
Remus389 #29961 üzenetére
Én azon nyomom, ful HD, 2x élsimítás, 2 dolgot kivéve minden maxon (az a kettő is egyel visszavéve)
Megy rendesen nem akad.
Ami még furcsa most akartam ramot venni mert mondom ennek hátha kel a 8GB, erre a 4Gb ramom is csak 50%-os kihasználtságot mutat.
Szóval nagyon jó a gépigénye.Ja cat 12.8
-
do3om
addikt
Én 2x élsimítást is ráraktam és minden maxon ful HD semmilyen szaggatást nem tapasztaltam soha.
(nem multizok!!) -
do3om
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #28797 üzenetére
Az enyém sem bírja az 1Ghz-et, de azért ne feledd 725-röl indulsz és elég sok kel hozzá, meg más karik is megállnak 900 körül, vagy lejjebb is.
-
do3om
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #28782 üzenetére
Hmmm.
Nem tudok rá mit mondani.
Az én verzióm: 5.74, a vga driverében a garafikus overdrive engedélyezve ha számítana.
[link] -
do3om
addikt
válasz
hülyegyerek #28780 üzenetére
Lehet, meg az is ha törli az AB-t megjavul a karija. Elég sok bug van ezzel az is biztos.
-
do3om
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #28778 üzenetére
Talán csak a sok progi amiket pakoltál fel hülyítette meg.
Mivel ASUS karid van így logikus hogy nem Saphire Trixx meg hasonlókat kel használnod mint néhány okos tanácsolja, hanem az ASUS Smart Doctort.
A progiban: Settings- Overclocking range enhancement elé egy pipa.
Így talán az 1450-es gpu és a 8000-es ram határ elég lesz neked. A feszt az 1,35-ig engedi. -
do3om
addikt
Nekem:
ASIC Quality rating by Iddq: 3.125% (higher value the better)
A kari kis feszemeléssel 920/5000-et megy, Némely teszt lemegy 940/5200-on is de hosszabb idő alatt hibázik (túlmelegszik)
-
do3om
addikt
válasz
Speed® #28472 üzenetére
Nem érte mire célzol.
Vett valami amire garanciát kapott, ha tönkre megy cserélni kel ugyanarra arra vagy levásárolható az ára.
Bár azt írta pénzt kapott vissza na az valóban nem voltak kötelesek visszaadni ha biztosított a levásárlási lehetőség.
Valahogy így van nem? Vagy köteles elfogadni egy olcsóbb terméket helyette? -
-
do3om
addikt
win újratelepítés! Ezután jelentkez.
-
do3om
addikt
Az 5-ös széria csúcsa az 5870, a 6-é a 6970. Nem a 68xx-ek.
-
do3om
addikt
Ok
Kösz -
do3om
addikt
Van értelme HDMI kábelt vennem a jelenlegi DVI kábel helyet a kari és montior közé?
-
do3om
addikt
válasz
Leslie1984 #27839 üzenetére
Telepítsd újra az egész rendszert és meg van oldva.
-
do3om
addikt
Úgy néz ki az asus sd valódi feszt állít be, a gpu-z talán nem látja valahogy jól.
A lényeg fesz nélkül 850 MHz ment, 1,2-őn meg 950, feljebb már kidobott, a ramokat 5200-ig néztem. Tovább most nincs idő tesztelni, meg nem is számít, nem hiszem hogy sok tartalék lenne még benne, és ez is elég jónak mondható. -
do3om
addikt
Amúgy így csináltam.
-
do3om
addikt
Bemásoltam amit egy régi hozzáoszlásban leírtál de semmi.
De mindegy mivel a karicsere ta még nem volt win reinstal, valószínű ez bezavar neki.
Most egy asus SD raktam fel más verziót mint amit néztem ez már engedi, Annyi érdekes hogy a GPU-Z mindig 1.1-et irt ki ha bármerre is állítottam.
Úgy sem feszemelve akarom használni, ráraktam 850-re a gpu-t ahoz meg nem kel fesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fali konzol lapos tévékhez
- Autós kamerák
- Elektromos cigaretta 🔞
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- Légies iPhone halvány színei
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest