- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #28768 üzenetére
Lehet,hogy le kell cserélned egy másikra!
-
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Meghirdettem a hd 5830 xtreme kártyám és nem tudom,hogy a tuningot beirjam e a hirdetésbe.
A ccc ben emeletem a mhz-eket 900/ 1250 re /eddig engedi a catalyst/ Ennyivel stabil volt
Ez jónak vagy átlagosnak mondható ennél a kártyánál?
Volt fent Trixx is de azzal csak feszültséget csökkentettem,nem probáltam a kártya végét mit tud. -
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Biztos felmerült már a forumban az amit kérdezni szeretnék,viszont a hossza miatt nem olvasgatnék orákig inkább megkérdezem...
Egy átlag Hd 5830 tuningoládban általában milyen órajeleket tud elérni?
Illetve mi az az orajel/ha van ilyen/ amivel be tudná fogni teljesitményben a nagyobb testvérét az 5850-et.?
Ezekre lennék kiváncsi. -
Silentfrog
veterán
válasz
DroiDMester #25130 üzenetére
Az Aqva-ba meg az a szokás.hogy ha nincs, már nem tudják kicserélni a kártyát akkor nem adják vissza az árát,hanem adnak helyette olyat ami gyorsabb mint amit cserélni kellene.
Igy lett a 46 ezres hd 4850 passziv kártyámbol hd5830 26 ezerért.
Érdekes mert az ár sehol sem szerepel
Kiváncsi lenneék arra ha ez is tönkremenne akkor milyen áron cserélnék ki a mostant.Az eredeti 46 ezerért vagy ami az 5830 ára volt. -
Silentfrog
veterán
Hirtelen meg tudná nekem mondani valaki,hogy egy 5830 kártya mennyit fogyaszt ide modban?
Terhelve max 171Watt de mennyi lehet,terheletlenűl?
Nem a gép össz fogyasztása érdekelne hanem csak a kártyáé. -
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
Monya78 #22959 üzenetére
100 fölött nagyon sok,80 fokig szerintem nem okot neki különösebb gondot a hő a vga-nak
A passziv 4850 kártyám is elhalt,pedig sosem volt 60-65 fok felett.
Amikor én azt mondom ,hogy halk egy kártya akkor arra gondolok,hogy ide modban halk.
Nekem az a fontos,mivel legtöbbet csak a net és a filmek mennek -
Silentfrog
veterán
válasz
Monya78 #22956 üzenetére
Szerintem kevés lenne amit te gondoltál.Lehet,hogy ide 2D-be elég lenne a lassu 12 centisventi,de ha állandoan lassan forog ugy nem tudja lehűteni a kártyát,terhelés alatt
Amit te irsz passziv hütés olyan volt a gigabyte 4850 kártyámon is ami elégséges volt azon,viszont az 5830 terhelve 60wattal is képes többet enni/lemértem/ igy nem lenne képes az a hűtés ellátni a feladatát.
Szerintem nálad beállitási gondok vannak,mert én nem hallom a hangját előtte,pedig én mindig passziv hűtésű kártyákat vettem,de sajnos ebben a kategoriában nem elérhető passziv hütésű kártya./powercolor 6850 létezik,csak itthon nem kapható/
Amikor az adattárolo 2 tb merevlemez van a gépemben/5400 as fordulatu/ annak jobban hallom a hangját ,mint a vga-nakUgy volt hogy állitolag rámegy a 5830 kártyára a Arctic Cooling S1 Rev.2 VGA hűtő és azt rakok rá,12 centis ventivel rákötegelve ahogy te irtad,de egyrész olyan halk a kártya,hogy nem éri meg venni,másrészt senki sem tudta igazán,hogy rámegy -e mert a kompatibiltási listán nem szerepel az 5830
-
Silentfrog
veterán
válasz
Interceptor #22947 üzenetére
A napokban jött meg a kártyám,sok játékkal nem játszottam még.A Crysis 2 dx 11 pachel probáltam az emlitett 1280X1024 felbontásban minden bekapcsolva ami lehet ugy 30-40 fps jön ki a játékban.
Némi tuninggal pár fpssel több.
Viszont jászok a Sacred 2 játékkal is és ott kijön ugyanennyi fps de ugy hogy harmadára állitom a videokártya orajelét./ 70wattattal kevesebbet kér igy a konektoros mérő szerint/ -
Silentfrog
veterán
válasz
rostiron #22943 üzenetére
A játékok kissebb felbontásban jobban használják a processzort mint nagyba. Ha 1024X768 ban játszanál az 5830 kártyáddal akkor a videokártya hiába tudna többet kipréselni magábol a processzor lesz a gyenge láncszem,erre mondják,hogy processzor limited van.
Viszont ha nagyobb felbontásba játszol ott már igazán a kártya számit.
/persze egy egymagos cpu oda sem elég/
Biztos van aki szebben el tudná magyarázni!Interceptor.: Igen erre irtam hogy egy négymagos Phenom 2.5 orajellel ebben a játékban amit néztem, ebben a felbontásban amit irtam már kevés egy 5830 kártyához.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Interceptor #22940 üzenetére
Mivel ez 4: 3 monitor ez a max felbontása nálam/1280X1024/ ha 16:9 lenne akkor 1400x1050 lenne.
Nagyobb felbontásba meg a kártya lenne a karcsú
Valami mindig kevéske -
Silentfrog
veterán
válasz
Interceptor #22938 üzenetére
A minap szorakoztam a proci orajelével és közben egy előre elmentett pályarésznél néztem a Crysis 2 ben az fps értékeket.
A 2.5ghz phenom x4 kevés egy 5830 mellé,2.8gh pont elég.
2.8 ghz felett nem jelenős a sebességjavulás ugy ebben a játékban ebben a felbontásban/ 1280/1024/ kell egy 5830 nak egy x4 phenom 2.8 ghz-el.
Ha egy 5850 et szeretnél venni oda meg elkell a nagyobb orajel ha Phenom x 4 van mellette -
Silentfrog
veterán
válasz
csabika0001 #22909 üzenetére
Az Ati tray toolssal biztos be lehet állitani olyan értékeket amit a cccben nem./mivel az orajel skálát be lehet állitani bármire/
-
Silentfrog
veterán
válasz
csabika0001 #22899 üzenetére
4 magos Phenom 2.8 ghz kevés lehet neki?
Ránézek.... -
Silentfrog
veterán
válasz
csabika0001 #22896 üzenetére
900/1250 mhz-ig probáltam,nem akarom kinyirni a 2 napos kártyát,igy lett 12 ezer pont a Vantageban.
Köszi a választ! -
Silentfrog
veterán
Azt lehet tudni,hogy mi az az orajel amivel befogná a hd 5830 a 5850-et teljesitményben?
/ha egyáltalán lehetséges/ -
Silentfrog
veterán
Jo pár oldalt visszaolvastam de nem láttam leirva sehol.
.Egy átlag 5830 kártya mennyi tuningot bir általánosságban? Milyen orajelekkel megy max?
A napokba jött meg az enyém és kiváncsiságbol ránéztem,hogy mit bir,ezért érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest