- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
grabber #31413 üzenetére
Nem csak a vga venti hanem cpu venti a tápé és a vinyók ugyanugy hangot adnak induláskor ..Az ujraindulás blokkolására kellene korlátozódni, ha áramszünet miatt volt akkor szünetmentes amin az esetleges ármaszünetes csipogást kilehet lőni, ha frissités akkor meg azt kilőni esténként.
-
Baryka007
addikt
válasz
grabber #31413 üzenetére
Egy külföldi fórumban ezt olvastam:
@ robal/RejZor: adjust the fan spin-up cycle./I]
Eszerint a Radeon Bios Editor ( RBE ) nevű progival ki tudod kapcsolni ezt a funkciót a "fan spin-up cycle." gombbal... Majd lemented a BIOS-t és felrakod a lementett új biosod a vga-ra... Pofoneccerű
-
Baryka007
addikt
válasz
grabber #31409 üzenetére
Hát... mivel hogy ott még szoftverek nem mennek... Ezért nekem csak a BIOS frissítés jutott eszembe... Lemented a mostani BIOS-od... ( GPU - Z ) vel ... majd van egy AMD BIOS editor nevű progi... abban beállítod a venti szabályzást... lemented az új BIOS-t és felrakod a VGA ra az új biost ... Link Itt egy link hogy hogyan kell BIOS-t frissíteni AtiWinflash nevű progival... Én már többször is frissítettem evvel a progival, tökéletesen működik. Ha kérdésed van nyugodtan írj
-
HSM
félisten
válasz
grabber #28991 üzenetére
Szerintem oda az 5830-at nem is kell húzni (saját tapasztalat GTA4-el és 4890-el), igen nagy valószínűséggel csak a proci a szűk keresztmetszet... Mindenesetre szép javulás!
Anno nekem is olyan lapom volt, teljesen jóféle, nálam 3,2Ghz-et simán tudott benne a G0 Q6600-am, igaz, ahhoz már nem ártott némi szellő a tápkör környékére.
-
HSM
félisten
válasz
grabber #28989 üzenetére
"egyszerűbb és gyors megoldást keresek a maximális teljesítményhez"
Ez esetben fogod, és felhúzod a procit, míg kényelmesen bírja, attól lassabb nem lesz.
A benchmark azért nem mutatja meg az eredményt, mert a 3Dmarkban nem kell fizikát, AI-t meg hasonlókat számolni, az előre megtervezett jelenet lejátszása (poligonok kirajzolásának vezérlése) nem fogja megizzasztani a procit, míg egy játéknál nem ez a helyzet.Arról nem beszélve, hogy mint írtam, ahányféle játék, annyiféle igény a processzorral szemben.
A másik egyszerű és gyors megoldás, ha azt mondod, bír amit bír alapon, nem gáz, ha nem hajtja ki teljesen.
(Én utóbbit képviselem, amíg jól funak a játékok... )
-
HSM
félisten
válasz
grabber #28986 üzenetére
Teljesen felejtős a CPU-tuning hatásának mérésére a 3Dmark. El kell indítani a játékot alapon, majd tuningolt procival is, hogy lásd, van-e különbség.
Pl. GTA4-hez 3,7Ghz-re húzott I7 920 már nagyjából kihajtotta közel maxon az 5850-et, de volt jópár játék, amihez alapon, 2,8Ghz-en is bőséggel elég volt. Tudom, szélsőséges példa a GTA4, de említhetem még a Crysis-t is, aminek olyan 3,2Ghz kellett az 5850 kihajtásához. Mással nemnagyon mértem ilyesmit. Én ha nem érzem megfelelőnek a sebességet, akkor kiderítem miért van, és ennek megfelelően okosítok valamit.
-
HSM
félisten
válasz
grabber #28965 üzenetére
Általában nem árt játékhoz azt a procit olyan 3200-ra húzni, az még nem durrantja ki, de jól érezhetően meghálálja a legtöbb játék.
Persze, játékfüggő is, ki kell próbálni alapon, aztán ha kicsi a GPU-kihasználtság (pl. hűvös GPU is mutathatja) akkor érdemes húzni a procin, mi a pálya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest