- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Lehet, hogy beválik, de egyenlőre nincs változás. Mert nem tudom mit kéne kikapcsolni.
A poén az, hogy teljesen szűz rendszerre tettem fel a catalyst-et, szóval semmilyen előző driver nem tud bekavarni.
Van ötleted, hogy pontosan melyik opciókat kéne kikapcsolni?
Amúgy igen, qrva idegesíő, hogy mindenkinek rózsaszín szája van.
-
ffodi
veterán
Persze 1 év alatt sokat fejlődött a driver. Ennek ellenére azt mondom, hogy játékok esetében fogható lesz 1ghz-es órajelen.
Szerintem jó kártyák lesznek ezek. A tuningolhatóságukra viszont még kíváncsi leszek.
Szerk.: Én is szeretném minnél tovább kihúzni az 5870-el, főleg, hogy megvettem rá a VF3000a-t....(mondjuk eladáskor +8-10k)
-
TeeBee73
veterán
Oké, de ez még mindig nem indokolja a HD68xx/58xx sorozat középkategóriába minősítését.
Értem én, hogy vannak sokkal gyorsabbak nála, de az már szerintem nem a felső, hanem a presztízs/luxus kategóriába tartozik.
MOD: Szerintem a középkategória megmaradt a 30-40k-s VGA-knál. (FullHD felbontásig szűrők nélkül).
Még egy: Ezek szerint a felső kategóriát az AMD-nél csak az 5970 képviseli? -
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
Úgy látom, másképp értelmezzük a felső és a középkategória fogalmát.
A fene sem kérte, hogy "butítsák" le a játék grafikáját. De azt nekem senki ne mondja, hogy egy fél éve csúcskategóriás VGA, ami még mindig bőven 80k felett van, ma már csak középkategória. (Anno, a 9800Pro-t 32k-ért vettem, és örültem, hogy minden elfut rajta szűrőkkel 1024*768-ban, holott 3 éves konstrukció volt.) Jövő ilyenkor, az 5970 CFX is alap/közép lesz?
Vegyünk már vissza a hülyeségből. -
Dj Dekko!
őstag
Ezek a szép benchmarkok, amik ugye tesztelik a tesszalácios dolgokat....
Viszont egyet nem értek. A Metro 2033 is használja ezt a dolgot... és a gtx 480 ast is megöli a very high...dx11 ben...
Tehát az sem valami eszméletlen erős ahogy azt mindenki hiszi...
Ugyan úgy csak highot bírja el... dx11 mellett (1920x1080) -
LackoMester
addikt
Köszi az infot.
Végülis meglett a hiba, az volt a probléma, h. telepítve volt a Asus SmartDoctor, és GameOSD nevű progi ami blokkolta az egészet. Kidobáltam ezeket + újratelepítettem a Catalystet ( nem volt elég a APP csomagos driver csere ) és láss csodát van DirectCompute 5, és múködik a 3DMark 11. -
-
Giot
addikt
Feltéve hogy nem az egész oszlop lesz tesszelálva csak a repedések.
Nah szép estét mindenkinek!
Esti zene! -
Giot
addikt
A tesszelálás alapvetően bajos opció. Abu egyik cikkében volt szó a tesszelálásról [link]. A hiba az vele hogy a 3d leképzés folyamatának utolsó részében kerül be a tesszelált felület. Így nincs hatással a fizikára. Vagyis ha pld egy FPS-ben egy oszlop tesszelálással készül akkor simán lepuffantják az embert, hiába bújik fedezékbe mögé.
A másik tényleg lehet okosan is tesszelálni, ezt is Abu cikkében olvastam, kevesebb háromszöget is fel lehet használni, tehát lehet erőforrás kímélőbb. Ahogy te is említetted
Erre példa Kép Vs Kép(#16908) Laraxior: Ezzel tisztában vagyok.
-
Dj Dekko!
őstag
Igen, ez eddig szép de míg a hd 5870 es ezt 80 textúrázóval teszi... addig a hd 6870 es úgy éri útól a hd 5870 est hogy mind össze 46 texturázó / szűrőt tartalmaz...
Így azért valamilyen szinten lehet elképzelésünk az új hd 69xx sorozatról...magas órajelek, bivaly erő, és borsos ár... mint minden csúcs kategóriás kártya... -
Giot
addikt
850/1200: P3956 3DMarks
950/1200: P4209 3DMarks
A processzor kevés, ez látszik az eredményen, azért nem rossz. Kösz az infót nem tudtam hogy pld a youtube lockolja az órajeleket.
Szerk: Majd megtaposom kicsit a processzort és úgy is lefuttatom (most 3.2Ghz-en ment), kíváncsi vagyok, valójában mennyit számít. -
TTomax
félisten
Igen,abban is van igazság amit irsz,meg azt is mérlegelni kell hogy mennyi pénzért mit kapsz,milyen felbontáson játszol..stb stb stb,ez egy nehéz téma...szerintem egy X58-as lap meg egy 920-as proci elég lesz még sokáig.Lehet hozni érveket pro-kontra,én azt tapasztaltam hogy egy több vga-s rendszer mindig hardverigényesebb.De inkább nem flémelek tovább elnézést.
-
TTomax
félisten
Azért ez ám nem igy van... egy bika cf/sli rendszerhez elég rendes lap meg proci kell,még HD-ben is... nagyon kérik a multiGPU-k a procit ...ezt így több év távlatából mondom... úgy 5770CF felett igen érezhető mit rak alá az ember.mondom ezt úgy,hogy volt X48-as lapom q9550-el előtte,és amik megfordultak ebben meg abban és a mostani konfigban a következőek voltak 4850CF,4850X2,4850X3,260SLI,460SLI... cf volt p45-ben is... ott is igencsak megéreztem amikor az E8400-et q9550-re cseréltem... aztán amikor a p45-öt x48-ra cseréltem az is hozott némi változást...akkor eldöntöttem csak olyan lapot veszem amiben cf/sli van és jól húzható plussz legyen rajta két teljes értékű PCI-E foglalat...
-
jegenye77
addikt
Igazad volt!Megnéztem még egyszer és valóban ha alapértelmezettnek állítom akkor átmegy a hang is.A tv-meg össze van kötve a nagy házimozival optikain és kész is volt a totális élmény.
Ill.majdnem totális.Tök jó feling volt így játszani de mégse ment a játék,sőt!Valamiért nem éreztem rá egyáltalán.Viszont képileg brutál jó volt így tolni.Azt hiszem maradok a jó kis 24-es monitornál./de azért ha jön valaki haver tuti megmutatom neki is/
-
laca000
őstag
A méréssel csupán az volt a cél,hogy megnézzem hány ponttal produkál többet az 5870-essel a rendszer.
Viszont továbbra sem tudom mi az a "switch card" és miért kell bedugva lennie az alaplapba ha benne van az 5870-es???
Azt hittem csak akkor kell használnom ezt a switch card-ot ha az integrált videókarit használom és nincs benne másik.
Mondjuk ahogy írom továbbra sem vagyok biztos a dolgomban... -
laca000
őstag
Valószínüleg be kell dugnom ezt a Switch Card-ot is,ezt írja:
" When you install only one graphics card,ensure install the VGA switch card to the Black PCIEX16 slot first and the Graphics card on the Blue PCIE X16 slot"
Érdekes....
Minek kell bedugni ezt a Switch Card-ot?
Csak azt nem értem. -
kasa85
őstag
Jó kis jellegzetesség az biztos ,egy életre nem fogom elfelejteni
Csak azt nem vágom miért látja a 2gb ot ha gpu ként 1gb van.Elkébzelhető,hogy ki és be kapcsol a vram játékok alatt mert az MSI Affb folyamatosan terheltnek jelzi mind két magot,és a vramok is hasonlóan melegednek vagyis mind két oldal használatban kell,hogy legyenekLehet ez is valami bug szerűség.Sajnos a Stalker is proci igényes lehet,és nem biztos hogy a vram a ludas.Játék közben teszteltem a procimat is,és arra a következtetésre jutottam hogy kis híján egy Inel Burn Teztel egyenértékű terhelést ad szerencsétlennek,és a tapasztaltak szerint ez a játék izzasztotta meg legjobban a procimat.Esküszöm jobb mint a prime 95 mivel azzal max 50-55C fokos a procim 1óra folyamatos tesztelés alatt.A Stalkerrel meg akár eléri a 60C fokot is 20perc alatt.A kair nem játszik közre a plusz hőgenerálásban mivel sok venti szippantja ki a meleget,és külső friss levegőt nyomok közben a procira,meg nem ref hűtős,illetve teszteltem FurMark + Prime 95 el együtt hogy utána járjak.
-
TTomax
félisten
Az 5970-el nem csak procimimtbe futhatsz hanem Vram limitbe is,pont a GTA4 kapcsán...kimaxolva 1920-ban olyan 1.2-1.3G Vramot eszik meg,és bizony az árnyék opciók nagyon lehúzzák a teljesítményt.Egyébként a stalker cop is ilyen vram éhes,nem is értem hogyan nem panaszkodik erre senki, érdekes ,hogy ez nem rögtön jön elő,hanem olyan 1-2 óra játék után (stalkernél),lehet atit a memvezérlöje miatt nem sújtja annyira vagy nem tudom...egyébként még annyit,hogy pont a stalker bench-je van érdekesen megcsinálva,mert ott viszont pont elég az1G,csakhogy ez a játékban máshogy néz ki.. egyébként még annyit a GTA4-röl,hogy szerintem lagmentes nem lesz soha,oda akármit teszel a játék bugos,és lesznek lagok.
-
kasa85
őstag
Mondjuk én rá raktam a szűrést amit a GTA IV Patch 1.0.6.0-hoz adtak ki+ a legnagyobb beállítást alkalmaztam mindenen.Ha jól emlékszem a dinamikus árnyékot mikor le vettem medium-ra akkor jóval kevésbé lagolt,de ha rá csavartam sokszor be esett a számlálóm.Hihetetlen milyen letisztult lett tőle minden.Sokkal élesebb és nem homályos az út vagy a távolabb lévő objektumok.Sajnos nem csak más utcákban meg kanyarodás közben lagol hanem egyenesen menet közben is.Köszi a teszteket meg lentebb a progikat majd le tesztelem velük és akkor jobb viszonyítási pontot tudok adni.Amúgy ne csodálkozz ha akkora MHZ el a földbe döngetted szegény Quadodat,persze azonos órajelen is oda pörkölt volna neki csak rossz bele gondolni,hogy egy olyan melegedős procit mint a Q6600 mennyire kellett volna fel feszelni
Remélem azért a Q9550 3.7GHZ en 4gb 1044MHZ memóval ki hajtja a kártyát.
A teszten a diagram elég nagy kilengésekkel van lehet érzékenyebb lennék rá mert a legkisebb reccenést is észre veszem eléggé érzékeny a szemem meg gyors a reakció időm játékok alatt így jobban érzékelem az FPS vagy a lagolás közötti különbségeket sajnos.Volt egy pár spanom akinek mutattam ilyen lagolós játékot,és nem vette észre,de én igen és kifejezetten zavart.Majd bevágok elötte 1-2vodkát azt csökkeni fog a reakció időm és folyamatosabb lesz minden tőle
-
kasa85
őstag
Köszi ez végre részletesen ki tér eggyes problémákra.Amúgy az fps nekem sem ment 30alá ami jónak tűnik,de sajnos vannak olyan problémák a játékban ami elég idegesítő.Megyek a kocsival és elkezd rángatin a játék mintha lagólna vagy mi a csuda erre a szak kifejezés.Többször észre vettem,hogy mikor fordulok beszaggat mint az atom utána megy tovább normálisan.A karimon 2gb memória csücsül a többit meg a profilomba látni fogod.A lagolásos hiba a Stalkernél is volt,de az SSD megoldotta nagyjából mivel 1-2pillanat van még benne mikor be belagolgat.Sajnos a GTA 4 enginje eléggé gép igényes mivel a fizikát amit valljuk be tényleg jól sikerültek a proci számolja,és sajnos itt a különbség mivel ugyan azt a korlátot amit ki maxoltak boxon nem fogja vinni annyira a pc procija mint ahogyan kéne.Persze tele tömték minden jóval a játékot amit fentebb is le írtam,és kéri is rendesen utána a vramot,de ha proci limitbe ütközik az ember nem tud mit csinálni mivel konzolra készítették az engint és a proci soha sem fogja azt a teljesítményt szolgálni mint a boxokon talán majd egyszer.Ha minél jobban ki maxolom akkor annál messzebb látok el,és az emberek is többen lesznek ezzel a fizika és az MI is meg fog nőni ezért még rá tesz egy lapáttal.A Quad és a Core i 7 minimál fps-e között sok különbség van vagy proci húzás esetében ezt lehet e csökkenteni mivel ahhoz sajnos nincs viszonyítási alapom
-
kasa85
őstag
Mondjuk lett volna rá lehetőségem,hogy vegyek Core i7 rendszert,de maradtam a Quad nál.Három évvel ezelőtt egy Core 2 Duo E6750 vettem komplet configal,és erre újítottam amit a profilomban látsz.Szerintem meg érte mivel közel azt a teljesítmény szolgálja ki mint Core i rendszerek csak azzal a különbséggel,hogy játékok alatt nem számít mit használsz,de tömörítés csomagolásnál már felmutat az ujj proci +30%ot,de nálam ez nem számít mivel többet játszok,és kevesebbet csomagolgatok.Így sokat spóroltam mivel csak egy Quadot raktam a gépbe,és mindenféleképpen 6magos vagy 8magos lesz a következő amire majd be újítok,de addig is húzom a procit és egy jó darabig elég lesz még
-
kasa85
őstag
Hali.Ne értsd félre nem fikáztam a GTA 4 et csak nem értem,hogy lehet így megcsinálni egy játékot ami annyira jól van megcsinálva,hogy szaggat teljes részletességen a mai vasakon is
Az jó,hogy itt lehet szűrést egyebet részletességeket fel tolni,látó határt növelni stb,de kérem szépen bő két éves játék és még mindig telli van hibákkal és sok vason teljes részletességgel élvezhetetlen.Tény hogy a játék nagyon jó mivel sok mindent bele lehet pakolni illetve hatalmas komplexum az egész,de szerintem még bőven lett volna mit csiszolni rajta.Amúgy nem állok sorba a divatfikázok között csak le írom a keserű tapasztalatokat amit tapasztaltam egyes játékoknál és érzem a jogot arra,hogyha egy bő két éves játék egy négy magos procin ami 3.7ghz re van húzva és egy HD5970el szaggat nem hiszem el hogy ezen nem tudtak volna mit kezdeni.Amit le írtál lentebb hogy ha (Amúgy onnantól kezdve, hogy valakinek 2 magos procija van, valakinek 6, valakinek 5970-e van, valakinek 5450, nem lehet optimalizálni. Mire optimalizálsz? Ha 5450-re optimalizálod, csúnya lesz. Ha 5970-re, akkor 5850-en lassúcska lesz.)Akkor ezek szerint a Nasa gépén futtatták teljes részletességen,vagy ezt hogy érted amit ide be linkeltem a mondataidból
Mivel még tervben sem volt a HD5xxx széria mikor készült vagy nem tudtunk még róla.Illetve a Cod legújabb részére is mondjál valamit mert ha nem fosport akkor megeszem a két hetes használt zoknimat itt mindenki előtt
-
cyberkind
félisten
Nekem az idegőrlő állítgatáson kívül, nem sok jutott, mert vagy hibával állt meg, vagy valami más problémám volt, így inkább hagytam a játékot, és megvárom az 5-öt, ami feltehetően, multi platform lesz !
Amúgy a GTA pont olyan mint az SWTFU, hogy nem adják PC-re, ilyen+ilyen okok miatt, aztán gondoltak egyet, és csináltak egy portot, na ez is olyan, csak legalább van hozzá patch !
Megint a példa a Star Wars Force Unleashed (SWTFU) 1, szarul ment a gépeken, jött a 2. szebb is volt, jobb is volt, csak rövidke ! -
cyberkind
félisten
Teljesen mindegy ki, mit mond, ez nem PC-re lett kitalálva !
A példa Star Wars Force Unleashed 1, PC-n szarul ment, akármit csinált vele az ember !
Aztán kiadták a 2-t, és tökéletesen fut, szinte mindegyik gépen, vagyis, optimalizálták PC-re !
GTA4 nagyon jó játék, csak nem PC-n !
Annyit kell vele foglalkozni, hogy tűrhetően menjen, hogy utána meg is unom ! -
Dj Dekko!
őstag
Pontosan, a GTA 4-nek látod már itt látszik a bugos jelenléte, hogy egy 4850 - 512M kártyával ahogy te mondod médiumon jól eljátszottál vele....
Én nem azt mondtam hogy nem bírja a gépem, tévedsz... én full hd ban játszok vele erős very highon és néha azért befigyel a 22-20Fps...
(másrészt, én minden csuszkát feltudok maximumra állítani mert fel van oldva, de azt nincs az a gép ami bírja!, bár lehet egy i7 jóval többre képes ott már, ezt ők tudják)
Egyetlen egy bajom van a gta 4 el, nagyobb a játék gépigénye mint az adott élmény hozzá.
Elég sokáig elvittem, de valahogy ráuntam...
Másrészt a GTA 4 egy iszonyat bugos játék, a CrySis mellé sorolnám, hiszen... 8800 GTX óta hány kártyát adtak ki a gyártók?!és még mindig csinálok 18 fps a kártyámmal ahogy anno a 8800 GTX el...erre varjanak már gombot...
Nem az számít hogy pfffu benchmarkban milyen jól szerepel, haveromnál A GTX 480 nem elég a full hdhoz hogy normálisan élvezze mindenhol a játékot...
Ilyenkor merül fel hogy ..ez a game egy kalap szar, úgy lett kitalálva csak húzza ki a deák Istvánokat a zsebedből!még még még a költs a gépre
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintem is, a mostani 5870/5850 eseket, GTX 570 / GTX 580 ra érné meg lecserélni, vagy majd ha kijönnek a nagy tesók akkor 6950/6970 ezek szerintem simán megérné teljesítményük már most saccolható (+40+50% HD 5870/5850 re)
Az áruk nem mind egy, hogy mennyiért akarják oda adni...
GTX 580 már most kilőve 140-150 ezeré!Akkor inkább 2 darab 6870!
-
Cybertrone
veterán
Lessz, elvileg még 560-is!!!! Nézegettem teszteket, és valóban barom erős a cucc, de sajnos még mindíg sokat fogyaszt, bár ez szubjektív, ha lemegy az ára benevezős dolog is lehet belőle... 120-130k környékén kezdett a cucc mely a kezdeti fellángolás után január környékén már bő 100k-ért elvihető, élvezhető!
-
TeeBee73
veterán
Más: "az 580-as az egyetlen igazi alternatíva, ha az 5870 már nem elég." HOVA nem elég egy 5870?
Nálam driverből megy kényszerítve a 16xAF, és az SSAA. (1920*1200-ban).
Eddig még minden játék "lagmentesen" futott. (Igaz, az újabb címekből nem sokat vettem meg.)
Mondjuk, multiban nem játszom, csak a Crisys Wars-szal, de oda is elég a kártya.MOD: Lehet, én nem veszem észre a "microlag"-ot, amit az nVidiások oly szeretettel felhoznak?
-
Karex
senior tag
-
Karex
senior tag
Várok a 69xx-re, vagy valami jóárasított 580-as nvidiára. Lefelé már csak nem építkezem.
Ezt a spórolós módszert nem ismertem a gyártótól, de akkor a jövőben inkább elkerülöm. Legközelebb inkább 5k-val többet adok normális vga márkáért, de ez a szopás még egyszer nem kell...
-
yodamastah
őstag
Tuningolatlan cpu/ram mar megvolt... a vga orajelek tesztelgetesen meg probalkozom, gyanus hogy a vga ram iranybol jon a gond. Neze majd egy kis unredclockot stb... Az energiagazdalkodas tippet koszonom, ezt meg nem probaltam. Igazabol egyebkent vga tuning annyira nem kell, mert cpu limites az alkalmazas amit futtat a gep. De amugy nem artana ha menne egy kis tuning, mert jobban tetszik a 8xfsaa mint a 4x
-
Karex
senior tag
Semmi gond nem volt... Kezdtem egy Powercolor 5850-el. Ott kellett volna megállnom. Persze hülye voltam, gondoltam én mennyivel jobb lesz egy sapphire 5870. Aztán láttam, hogy ez, a gyári hűtéssel már nem egészséges hőmérsékleteket produkál. Jó, akkor vegyünk sapphire Vapor-x 5870-et.
1 hónap használat után tűnt fel, hogy pixelhibákat dobál függőlegesen a monitorra. 2-3D-ben is. Gariban cserélték a mostanira, ami meg néha hanyattvágja magát.Amennyire ajánlják itt egyesek a sapphire-t, én annyira nem.
Story of my life.
-
Karex
senior tag
Sorry, egyáltalán nem offenzívnak szántam, de amikor már sokadik próbálkozás után, és több fórumon is a triviális dolgokkal nyaggatnak, akkor valahol kiakadok. Igazad van, ez amúgy sem az én problémám, csak valamiért magamra vettem, mert már hetek óta szenvedek én is hasonló jelenséggel. Úgyhogy még egyszer elnézést, és köszi hogy segíteni próbáltál.
-
Karex
senior tag
Ó jön már a szokásos... Nem azért írunk egymásnak, illetve nektek kisregényeket, hogy továbbra is egységsugarú usernek nézzetek.
A probléma több konfig alatt, alapbeállításokkal (még cmos reset is volt), gyártó által küldött friss vga biossal is fennáll. Egyszerűen van néhány kártya az 5xxx szériában, ami nem hajlandó a fizika, illetve elektronika elfogadott törvényei szerint működni, mi pedig próbálunk rájönni, miért. Mert amint látható, a gyártó széttárja a karját, és gariztatni sem lehet ilyen random hibát.yodamastah: én is úgy vagyok vele, hogy cserélem majd hamarosan valami jobb sorsú kártyára... a mostani pedig talál egy boldogabb tulajt, akinél sosem fog előjönni ez a hiba.
-
pincehely
addikt
-
Robi BALBOA
őstag
Ha lenne egy olyan mód ami tényleg működne és nem lenne erőforrás igényes akkor azt azért el tudnám viselni én is.
Eddig is voltak olyan élsimítási módok amiket rálehetett erőltetni különböző gamékra, ennek az új féle MLAA-nak csak annyi lehet az előnye, hogy nem annyira erőforrás igényes.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Motion_Blur
félisten
"Amúgy 157/300 alá nincs sok értelme menni"
Ilyen eszembe se jutott, mivel ezen a gyári 2D-s órajelen kezdett el zöld pöttyökkel tele lenni a kép
haveromnak szintén ez a kártyája van, és anno neki is ezt csinálta. De pár driver le/felinstall után jó lett neki, és azóta sincs problémája.
Olyan profil kéne, ahol mondjuk be lehetne lőni 2D-t 200/400-ra, plusz a 3D-t is tetszés szerint.
-
Motion_Blur
félisten
2D órajel állítási lehetőség van? Én nem igazán találtam.
Ha húzva van a kártya, akkor alapban 400MHz, ha elindítok egy hdvideot, akkor felmegy 600-ra, 3D alatt meg a beállított értékre. Arra gondolok, hogy a 400MHz talán egy kicsit sok neki 2D-be, nem lenne elég a fele?Többek között azért cseréltem le a 4870-et, mert 90W-ot zabált 2D-ben.
-
GJ70
tag
Na szóval.
Megcsináltam az új profilt sac/kb. a movie/game beállításait állítottam be, csak ugye saját profilba.
És valóban megszünt a Stalkerben az éjszakai túrák alatti sötét-világos-sötét-világos - már a szemem esett ki,mert semmit nem láttam- szóval MEGSZÜNT!!!
Franc essen az ELGI-be, hogy egy kézi kapcsolót, akár szoftveresen- nem birtak pinpongék beépíteni
!! hadd görcsöljön a hungarise huszár .
Na mindegy megoldódott ez a része, most már a ventilátor szabályozásra fekszem rá, aztán hajrá
!!!
-
GJ70
tag
Szóval a CCC-hez nem fogok nyúlni. Csinálok majd a linked alapján egy profilt, aztán meglátjuk mi lesz..........megsütni semmiképpen sem akarom
.
Már azt hittem, csak én vagyok ilyen " élményekkel ellátva " . Muszály az LG Fortemanagerében új profilt létrehozni, mert ezen NINCS on/off fényerő szabályzó a fene enné meg
!
Azért lehet, hogy később még kérdeznék ......
.
-
GJ70
tag
Üdv giot.
A CCC-ben nem igazán szeretnék turkálni, ha nem muszály, valószínű hamar beletaknyolnék, aztán meg..........., inkább menjen az alkalmazás beállításával, ott könnyebb változtatgatni.
Üdv HSM :
Igazad lehet, már néztem az LG kézikönyvét, valóban a movie/game és a text/internet prfiloknál írja, hogy dinamikus kontrasztot használhat, legalábbis ez tünik ki belőle, de nem egyértelmű. Az a baj, hogy on/off lehetőséget nem találtam sem a monitor kézivezérlőinél (gombok), sem a szoftveres ForteManager-jében, ez talán automatikus, gyári profil.
"..Ez annyit variál, hogy sötétebb képen leveszi a fényerőt, világosabb részeken meg feljebb, így éri el a magasabb kontrasztot, de közben a képet néhol élvezhetetlenül elrontja..."
Ez szó szerint így van.
Most azt csináltam, hogy megnéztem a gyári movie/game értékeket és ahhoz mérten , kis módosítással csináltam egy saját profilt, ha játszom majd azt töltöm be.
Kíváncsi vagyok mit muzsikál így, majd jelzem mire jutottam.
Az érdekes, hogy eddig ezt csak a Stalkernél meg néha a Far Cry 2-nél tapasztaltam csak, bár mással nem is igazán játszom. -
jonner
tag
Köszönöm, tegnap este odáig jutottam a tutorial alapján, hogy GPU-Z-vel kiírtam a BIOS-t, de utána elmentem inkább aludni egyet
Este akkor folytatom. Szóval ha itt a RAM nem mutat 300 MHz-et csak 600-at, akkor valószínűleg gyárilag lett így beállítva és akkor nem kell vele foglalkoznom.
-
Cybertrone
veterán
Ízlések és pofonok, mikor filmezünk nekem sem kell hogy süvöltsön 25%pont fasza azmeg hogy hogy viselkedik game alatt mint irtam hidegen hagy ha melege van pörögjön ha nem akkor ne
Fura de a metrot még nem jáccottam ki miota megvan a kártya anno 280-al toltam de nemtoltam elájulva tőle pedig médiumom szépen ment a ficsőrők nélkül!
-
Cybertrone
veterán
Tehát neked most 5850-ed van vagy 5970-ed?
az 5970-nek nemtudom milyen a hütője, bár egyszer meglesném az a szép téglát, de ha forog annyit mint amit a mostani komoly gond nem lehet, azzal szárítok hajat, és ha hideg van egy furmark full ventivel, és fél óra mulva meleg van a szobába
-
Cybertrone
veterán
Nézd én megcsináltam afterburnerrel azt hogy magának szabályozza a ventifordulatot ugy ahogy emelkedik a hőmérséklet! Nem azt mondtam hogy max 50%-os ventivel kell tuningolni... Nekem ha 2-d-ben van, és nem csinál semmit 25% a venti, ahogy emelkedik a hőmérséklet pl 40 foknál már 40%, és így tovább, 70 foknál már 100%-on teker rajta a tornádó, ami ugyan nem halk (fülesben jáccom nem érdekel a hangja a vga-nak más ugy sem hallatszik ki viz van a procin, a házban lévő 3 12-es venti meg forog vagy 1200-on), de lazán 65fok alatt tartja...
Egyszer húztam meg az előbb említett ventibeállításokkal 975/1300 mhz-re és 20 percig furmarkoltam (aszondják ennyi kell) feszt sem emeltem, és láss csodát ugyan elérte a 70fokot de az a furmark kimonitorozás szerint egyes gamekben még a 65fokot sem éri el alapórajelen! Tehát nem olyan forró az, csak nem kell levenni a hűtőnek a fordulatszámát oszt annyi! Akit meg zavar a hang, hát arra most nemtudok mondani semmit
Daniford: Ez ugyan az a vga csak van rajta egy asus matrica, nekem giga van azon meg még szürke csíkok is, ne ilyedj meg valahogy a nevüket is kell adni a karihoz -
-
Peace
nagyúr
-
-
-
Goldmen75
őstag
-
rétisün
veterán
kösz!
ha csak játék közben hangosodik fel, az nem zavar annyira, akkor úgyse veszem észre, hogy hangos. a 4870-el inkább az volt a bajom, hogy a gyári vezérlésel üresjáratban (netezés, zene) is fel-fel erősödött, amit biosbuherálással tudtam csak megszüntetni. de akkor ezek szerint az 5850 már nem olyan veszélyes üresjárati hangoskodás szempontjából. -
Giot
addikt
Nem tudtam hogy az nVidia-val is előfordulnak ilyen gondok driver téren. Mindig szétszárolják hogy mekkora JÓ. Másrészről 5v6 éve használok radeonokat eddig komolyabb driveres gondok nélkül. Ezen a "bugos" sorozaton is túl jutnak, és jöhet a gondtalan lét.
Addig meg türelem.............Csak ne legyen nagy meleg.
-
LW
őstag
Jelen esetben a 8800GT-m gondtalanságát sírtam vissza, de ezek szerint jó, hogy nem nyúltam bele anno az "újabbakba".
ésS... Kösz a felvilágosítást.
Viszont most, hogy eszembe jutott, most a driver a legnagyobb móka a VGA körökben, nVidia is múltkor mit művelt a 460-okkal, új driver, felrakja a jónép, aztán előző gen. kártyákkal régi DXeknél megzakkant a rendszer.
Ezek után mi jön még? AMD is bejelenti a tuningmentességet (akár csak intel a szendibridzsnél)?
-
Giot
addikt
Igaz de nem foglalkozom az Afterburnerrel majd ha rászánom magam az ATT-ét felteszem az egy csapásra megoldja a problémákat. De a legjobb az lenne ha nem kellene ilyen mókoláshoz folyamodni. Mind1!
A Bios-al meg nem szórakozom.(#14488) Sárpac: Annyira azért nem piszkálja a csőröm
az indulat is csendült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest