- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GJ70
tag
válasz
jonner #15766 üzenetére
Helló !
Most nálam is egy dupla ventis 5870 van, de a már korábban benne járt vga-nál is az alábbiak szerint jártam el :
Ház elején 12 cm venti alól befelé fúj.
Ház oldalán 12 cm venti befelé fúj.
Ház hátulján felül kifelé fúj.
Ház tetején 20 cm venti kifelé fúj.
A ház egyébként egy Thermaltake Element T .Eddig elég jól muzsikált és nem is hangosak : kb: max.5-600 rpm. mindegyik.
Ja és thermaltake vagy scythe márkájuak. -
GJ70
tag
Na szóval.
Megcsináltam az új profilt sac/kb. a movie/game beállításait állítottam be, csak ugye saját profilba.
És valóban megszünt a Stalkerben az éjszakai túrák alatti sötét-világos-sötét-világos - már a szemem esett ki,mert semmit nem láttam- szóval MEGSZÜNT!!!
Franc essen az ELGI-be, hogy egy kézi kapcsolót, akár szoftveresen- nem birtak pinpongék beépíteni
!! hadd görcsöljön a hungarise huszár .
Na mindegy megoldódott ez a része, most már a ventilátor szabályozásra fekszem rá, aztán hajrá
!!!
-
GJ70
tag
válasz
Daffni2 #15712 üzenetére
Ok, rendben.
Ezek szerint érdemes az auto tuningot kipróbálni, hátha az optimális állapotra beállítja.Egyébként belemerülnék ebbe a tuning témába, de erre sajnos nincs elég időm - ugye kellőképpen utánna olvasni, tesztelni stb...
Örülök ha kikapcsolhatok egy kis játékkal !!! Hát ezért kérdeztem amit kérdeztem ...üdv.
-
GJ70
tag
Szóval a CCC-hez nem fogok nyúlni. Csinálok majd a linked alapján egy profilt, aztán meglátjuk mi lesz..........megsütni semmiképpen sem akarom
.
Már azt hittem, csak én vagyok ilyen " élményekkel ellátva " . Muszály az LG Fortemanagerében új profilt létrehozni, mert ezen NINCS on/off fényerő szabályzó a fene enné meg
!
Azért lehet, hogy később még kérdeznék ......
.
-
GJ70
tag
Egyébként a CCC-ben, az Overdrive-nál használja/ta valaki az automatikus tuningolás lehetőséget ?
Mennyit dobna az 5870OC teljesítményén ? -
GJ70
tag
Üdv giot.
A CCC-ben nem igazán szeretnék turkálni, ha nem muszály, valószínű hamar beletaknyolnék, aztán meg..........., inkább menjen az alkalmazás beállításával, ott könnyebb változtatgatni.
Üdv HSM :
Igazad lehet, már néztem az LG kézikönyvét, valóban a movie/game és a text/internet prfiloknál írja, hogy dinamikus kontrasztot használhat, legalábbis ez tünik ki belőle, de nem egyértelmű. Az a baj, hogy on/off lehetőséget nem találtam sem a monitor kézivezérlőinél (gombok), sem a szoftveres ForteManager-jében, ez talán automatikus, gyári profil.
"..Ez annyit variál, hogy sötétebb képen leveszi a fényerőt, világosabb részeken meg feljebb, így éri el a magasabb kontrasztot, de közben a képet néhol élvezhetetlenül elrontja..."
Ez szó szerint így van.
Most azt csináltam, hogy megnéztem a gyári movie/game értékeket és ahhoz mérten , kis módosítással csináltam egy saját profilt, ha játszom majd azt töltöm be.
Kíváncsi vagyok mit muzsikál így, majd jelzem mire jutottam.
Az érdekes, hogy eddig ezt csak a Stalkernél meg néha a Far Cry 2-nél tapasztaltam csak, bár mással nem is igazán játszom. -
GJ70
tag
válasz
CptMisi #15694 üzenetére
CptMisi , shteer :
De volt korábban a ref hűtős giga5870-él is.
A monitor egy LG W2252 22' . Van egy szoftveres LGForteManager programja, de nem használom-mert macerás feltenni kompatibilitási okok miatt a Win7 64bitre. Alul van rajta gombsor, ott lehet manuálisan internet,normál,user és movie/game módot beállítani.
Játéknál az utóbbit szoktam bekapcsolni, persze rögtön élesebb, kicsit kontrasztosabb lesz minden.
De csak a Stalkernél és a Far Cry 2 tapasztaltam eddig és csak akkor ha mondjuk éjszakai küldetést viszek: szóval hol elsötétül, hol kicsit kivilágosodik a kép.Ezt a dinamikus kontrasztot még megnézem, lehet-e egyáltalán állítani, általában ugye a monitor 1650x1080 nativ felbontásával megy mindig.
A CCC-ben esetleg nem lehet ventillátor szabályozást beállítani ? Vagy esetleg ehhez az Afterburner progihoz egy link a beállítási lehetőségekről ???
Köszönöm .
-
GJ70
tag
Helló Uraim, Üdv a piros tábornak !
Kellene egy kis segítség/vélemény legfőképp aktív játékosoktól.
Gigabyte 5870OC vga-ra cseréltem a zöld msi gtx470-t (gariztatásból kifolyólag váltottam erre ).
Én legfőképp fps játékokkal játszom,ha időm engedi.Szóval azt tapsztaltam, hogy pld. a Stalker ( mindegy melyik rész) éjszakai részeinél a kép hol elsötétül, hol kivilágosodik, ha a sisak lámpa be van kapcsolva ez nem tapasztalható ( bug lenne ??? , pedig bolti verzió mindhárom,összes patch feltéve ). Illetve ez van néha a Far Cry 2-ben is.
Persze a játékban nappali viszonylatban nem jelentkezik.
A 10.7 a drivere, a CCC-ben minden alapon van, a felbontás1650/1080 ,DX10 , 10.1 , DX11 a játékokban. Esetleg a játékokon belül kellene valamit még beállítani???
Mik lennének az ideális beállítások ???
Igazából ezeket a SSAO-HDAO stb..stb sem értem, mi jelentősségük van, illetve az ati vga-k ezeket mennyire használják ki.A másik az, hogy ezen a vga-n két venti van, de a gpu-z szerint 2-2500 köröl van 21% terhelésen alapon az rpm, ugyanitt az everest már 8-8500-9000 rpm-t mutat.
Korábban már volt egy standard giga 5870 kártyám, emlékezetem szerint ha nem ment a játék, hallhatóan csökkent a venti zaj, most meg állandóan egy fordulatszámot érzékelek, egy kicsit így olyan mint a gtx470-é, szóval kicsit hangos.
Ötlet ???Minden segítséget köszönök !!!
Üdv.
-
GJ70
tag
válasz
Goldmen75 #7291 üzenetére
Hát nem tudom. kollégám közben mondja, hogy már ő nála is a 64 bites win7 megy, játszik is vele. Nincs problémája, de olyan egetverő külömbséget nem vesz észre, persze csak a 32 bites programok futnak neki is.
Végül is azért kérdezem, hogy kompatibilitási gondok nem jelentkeznek-e játékoknál, vagy az általános felhasználói programok- audio,video, irodai stb..stb. és játéknál. -
GJ70
tag
Helló ffodi!
Mivel belefogtál egy ilyan ati-nvidia physx kombinációba, és már tapasztalatod is van e-téren, szeretnék tanácsot kérni ebben az ügyben.
Van egy teljesen alap zotac gf8400 gs 64bit gen2 256mb ddr2,pci-e,hdcp,dvi+vga,hdtv,turbo chache,physx ready etcetera-cetera kártyám.
Szerinted ezzel van értelme összehozni azzal a módszerrel amit kipróbáltál, van-e értelme belefogni az atival való párosításba??? A gt220-tól kicsit lentebb van azt tudom, de abban nem vagyok otthon, hogy a physx milyen vga-n teljesít jól???
Vagy hagyjam a fenébe mert kevés a zotac és próbáljak egy kicsit magasabb kategóriában gt220-240 kártyát keríteni?
Más, kicsit nem ide tartozó. Olvasom ,hogy sokan win7 64 bites rendszert használnak már játékok alatt is. Nálad is ez megy, Mennyire megbízható ezen rendszer alatti játékok futtatása, és kell-e hozzá- a 64 bites drivereken kivül- más bonyolultabb beállítás.
Köszi a választ! -
GJ70
tag
Üdv Landon.
Én a napokban jártam úgy egy sapphire 5850 kártyával, hogy 3d-ben egy játék sem akart normálisan elindulni, lassan kb 10 percig is töltött, majd vagy betöltötte a játékot majd töltés és homokóra aztán fagyás, vagy be sem töltötte rögtön elszált. Far Cry2, Stalker 1-2, Wolfeinstein2, CoD-W at W, szóval ami korábban 8800 gtx-el röccenés nélkül ment magas felbontásban.A rendszer alatta zsír új amd konfig win7 ultimate céges verzióval, mindennel lefrissítve, 9.12 driverrel. 2d-ben megy, de 3d megállítja. Minden cucc gianni bazárjából van garanciával.
Szóval én is visszaküldtem most kedden, aztán én is mogyorózok, hogy mi is lesz. Most hogy olvastam az írásod, csöppet lefagytam én is mint az 5850.
Írtak már erről a srácról jót-rosszat, nekem nem tudom mi fog jutni, a jó vagy a rossz???
Azért ird már le te mit tapasztaltál. -
GJ70
tag
Meglehet igazad van.De most már mindegy, késő bánat......A proci-alaplap-memória megy, a vga nem , lehet hogy gforcenál kellett volna maradni...Csak egy jól működö kártyára vágytam!!!
Azt is mondta gianni, hogy nem ajánlja az asus 5850-t, mert sok a gond vele,állitólag sokat vissza küldenek, igy lett belőle egy sapphire.Ami 2d-ben megy, 3d-ben meg nulla, igaz egy hét alatt, csak telepítgettem, másra sem volt időm.
Remélem nem fogok hetekig mogyorózni kártya nélkül..... -
GJ70
tag
A helyzet az, hogy nem tudtam több lóvét összeszedni, ezért döntöttem amd mellett.Korábban volt már,persze 4-5 évvel ezelőtt, akkor semmi gondom nem volt vele.Utánna inteles cucc, majd azt gondoltam ezzel a mostanival kihúzom egy darabig. A kártyát egyébként ma délben visszaküldtem gianninak, kiváncsi leszek mi sül ki belőle.
Lehet, hogy i5 kellett volna, a fene se tudja??? -
GJ70
tag
Helló.
Szóval ma reggel teljesen úgy jártam el ahogy írtad :"Biosban "Load optimized default" vagy valami hasonló, utána szűz particióra oprendszer fel, majd csipkészlet driver, sound, lan, és végül a catalyst 9.12."
Most már olyat is csinált, hogy a total commanderben amikor másoltam, szétdobta az ablakot, vagyis csak részlegesen jelenitette meg.
A crysist nem raktam fel, de a far cry2,wolfenstein2, stalker 1-2 igen és ugyanaz a jelenség, azaz lassan tölt, majd ha be is jön, beállítások után-nem a maximumon- kifagy.
A win7 céges végleges változat, azzal nem lehet gond.
Egyébként előtte egy inteles cucc volt, 8800 gtx kártyával.Megjegyzem visszaraktam a gtx-et és azzal hibátlanul indult minden játék.
Akkor most mi van???
Szóval délben-miután beszéltem a giannival-postával visszaküldtem az ati 5850-et, igaz előtte kaptam egy kis kioktatást, szóval nem tudom mi fog ebből kisülni??? -
GJ70
tag
Köszi,most húztam újra a rendszert utánna a gyári telepítő cd-ről minden driver autoinstall,most rakom a 9.12 cakkompakk, aztán meglátjuk.
Az állomány kezelésen mit értesz?
Ja az még mindig zavar, hogy úgy az alaplap mint a proci kezeli az 1600 ramokat, de ennél a mushkinnál csak 1333 lát, ilyenkor mi van???
Mondjuk az alaplap ami biosa is egy káosz szerintem az award vagy a phoenix sokkal egyszerübb.Mondjuk előtte egy gigabyte inteles volt, hát még a kezelői könyve is érthetőbb mint ennek.
Egyébként érdekes, hogy a játékokon kivül minden hiba nélkül ment, nem melegedett stb.
Egy érthetőbb bios leírás jobb lenne. Pld. ramoknál ne legyen auton, emeljem a feszt hogy rendesen beolvassa az 1600-at? -
GJ70
tag
EMBEREK SEGÍTSETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenkit üdvözlök.Másfél napja bújom a fórumot ati driver és kártya ügyben.Lassan de biztosan elkap az idegbaj!!!!
KÉRLEK BENNETEKET SEGÍTSETEK!!!
Következő van. A múlt héten összeraktam egy új gépet gianni bazárjából-minden zsír új- ami ezekből áll össze:
Asus M4A79XTD EVO alaplap ; ATI Sapphire 5850 vga ; AMD Phenom2 X4 BE 695 processzor ; Mushkin 1600 2x2gb RAM.Szóval nem egy rossz konfig, DE! Maga a rendszer egy Win7 Ultimate-céges, lefrissítve, önmagában szépen ketyeg. Mivel szabadidőben szeretek játszani, főleg fps-t, ezért feltelepítettem ,mint korábban egy másik, inteles konfigra a Stalker 1-2 részét, Far Cry 2, Wolfenstein 2, Call of duty-World at war stb..stb.
Fel raktam az ati 9.12 driverét-ccc-t is, majd a hotfixet, majd a 9.11 csak driver, majd a ccc-t is. EMBEREK!!! Lehet, hogy én vagyok egy lúzer-megjegyzem, hogy nem 1-2 rendszert állitottam már össze, volt már régebben ati-s konfigom is, legutóbb inteles rendszer nvidiás 8800 gtx kártyával. Ezekkel soha NEM SZÍVTAM annyit mint most!!! Mindent úgy csináltam, ahogy a nagy könyvben le van írva.
És a LÉNYEG: egyetlen játék sem megy normálisan, mindegyik olyan LASSAN- írd és mond van amelyik 10 percig is!!!-tölt, hogy már több ősz hajam van mint fekete!
És ráadásul ha mégis elindul, akkor sem örülhetek soká, mert már a menükben is kifagy vagy el sem indul.Ha módositok a menükben a felbontáson, vagy máson mire aktiválódik, van tiz perc is, vagy fogja és lefagy.
AZ ESZEM MEGÁLL. Örültem, mint majom a farkának, hogy egy izmos kártyát és rendszert hosszabb távon használhatok, de már ott tartok, hogy a baltát beleillesztem a nemesebbik felébe..!
ATI tulajok ne bántsatok, de a régi 8800 gtx kártyát csak betettem,driver fel aztán hajrá játék! Tényleg ne bántsatok, DE ISZONYATOSAN EL VAGYOK KESEREDVE!!!
Mit csináljak? Mit csinálok rosszul, vagy mit hagyok ki a telepítéskor???? Azt hittem, hogy ha felteszem a legújabb drivert megy mint a szél,bár ezután olvastam, hogy elég bugos, szóval felteszem a korábbit, aztán ott vagyok azzal is ahol a part szakad!
Adjam vissza a kártyát, aztán cseréljek nvidiára? Nem szeretnék, megmondom őszintén.
Az alaplap biosa is tök egyszerű vga ügyben, szóval csak a driver vagy mittudom én mi a ludas.
A CCC-t is mindig alapbeállításon hagytam,nehogy valamit elkavarjak.
Segítsetek legyetek szívesek, rengeteg jó ember-és főleg ati ügyben tőlem sokkal hozzáértőbb hozzászólását olvastam, de már úgy meg vagyok kavarodva, ki se látok a betükből............
A drivereket is rendben leszedtem mindig, szóval visszamaradt fájlok sincsenek.
Van valami telepítési sorrend az ati drivernél, vagy ütközik valami rendszer eszközzel? Hihetetlen.
Semmi nincs túl húzva, minden alapon megy, a tápom is egy Enermax Liberty 500-as,semmi bibi vele!
Segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest