- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonner
tag
válasz
Daniel #16504 üzenetére
Nekem olyan gigám van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Hangja szinte semmi, az eddigi legmagasabb hőmérséklete pedig hatvan egynéhány fok volt. Jól lehet húzni, én alapból a Sapphire Toxic órajelén használom játékoknál, de jóval följebb is tudtam húzni gond nélkül, csak nem volt értelme, mert full hd-ban, minden maxon fut tökéletesen minden rajta.
-
jonner
tag
Még egy javaslat a befelé fújásra, akkor fordítva is kipróbálom. Alapból úgy tettem be, hogy kifelé fújjon, de a proci hőmérsékletét nem néztem eddig. A VGA nem változott ahhoz képest, amikor nem volt egyáltalán venti oldalt. Idle-ben 30 fok körül van, max terhelésnél 63 fok körül. És halk.
-
jonner
tag
válasz
tthomasso #15774 üzenetére
Ezt fogom csinálni én is, köszönöm a segítséget. A dilemmám igazából abból adódott, hogy a kártya ugyebár a gépházba nyomja a levegőt, nem kifelé, tehát a ventinek elsősorban ezt a levegőt kell 'kezelnie', nem pedig a melegedő alkatrészeket. Kipróbálom így is, úgy is, aztán meglátom a különbséget. CPU hőmérsékletét mivel tudom nézni? Everest?
-
jonner
tag
válasz
Dj Dekko! #15771 üzenetére
Az adataimnál ott van, Cooler Master (CM) 690 II Advanced. Egy venti elöl, egy hátul, egy fönt. Első fúj befelé, másik kettő kifelé. A ház normál méret. A ház oldala és a kártya között tehát olyan nagy távolság nincs. Ezért is gondolkodtam, hogyan lenne érdemes berakni a ventit.
-
jonner
tag
Sziasztok, lenne egy ventis kérdésem, remélem tudtok segíteni. Van egy duplaventis Giga 5870-em, ami ugye nem nyomja ki a meleg levegőt. Vettem ezért a ház oldalára egy ventit, csak azt nem tudom, mi lenne jobb: befelé fújjon, vagy kifelé. Én mindkettőben látok logikát, az első esetben hűtené a kártyát, valamint a ház leírása is ezt ajánlja a hatékony szellőzés érdekében. A második verzióban meg ugye elvileg kihúzná a házból a meleg levegőt, azt mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire zavarja meg a ház szellőzését. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
jonner
tag
Csak egy gyors észrevétel azoknak, akik halk, hűvös 5870-et szeretnének:
Hét eleje óta nyüstölöm, 60 fok fölé még alig ment (mondjuk 1 óra BC2 után sem), hangja pedig szinte nincs is. A teljesítményével is tökéletesen meg vagyok elégedve
-
jonner
tag
válasz
Cybertrone #15620 üzenetére
Akkor nem foglalkozom a dologgal, köszönöm a 'megnyugtatást'
-
jonner
tag
válasz
Cybertrone #15618 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor nem ugyanolyan a kártyánk, így továbbra sem tudom, hogy ez nálam normális-e, vagy valami problémára utal. 10.9-es és 10.5-ös Catalyst-nál is 600MHz a memória órajel, bios frissítve lett, nem tudom érdemes-e további Catalystokkal megnéznem. A Google sem nyújt sok segítséget.
Igazából csak annyi fontos ebben a dologban, hogy ettől származhat-e bármiféle problémám a jövőben, ha nincs jelentősége akkor nem foglalkozom vele.
-
jonner
tag
válasz
Cybertrone #15613 üzenetére
Szia, látom neked is Gigabyte 5870-ed van, melyik verzió pontosan? Amennyiben neked is ez a verzió lenne, megmondanád, hogy idle-ben mennyire veszi vissza a memória órajelet? Ahogy ezen a fórum oldalon láthatod nekem 157 core clock mellett 600 MHz memory clock az érték, ez is csak bios frissítés után, mert előtte 1200 MHz volt folyamatosan.
-
jonner
tag
Köszönöm, tegnap este odáig jutottam a tutorial alapján, hogy GPU-Z-vel kiírtam a BIOS-t, de utána elmentem inkább aludni egyet
Este akkor folytatom. Szóval ha itt a RAM nem mutat 300 MHz-et csak 600-at, akkor valószínűleg gyárilag lett így beállítva és akkor nem kell vele foglalkoznom.
-
jonner
tag
Na megyek aludni, de azért megkérdezném, hogy erre tudtok-e mondani valamit. Azóta leszedtem a 10.9-es Catalystot, felraktam helyette a 10.5-öt majd a 10.5 hotfixet is, semmi változás. Memory clock idle-ben 600 MHz. Mi lehet az oka, hogy nem veszi vissza 300-ra? Semmi tuning nincs. Foglalkoznom kell ezzel a dologgal, vagy tökmindegy?
-
jonner
tag
Sziasztok, van a gépemben jelenleg egy Gigabyte 5870 (duplahűtős verzió de nem az OC), alapból terheletlen állapotban 157/1200-as órajelekkel ment. Feltettem rá a legújabb biost, most az 1200-ból 600 lett. Mit tegyek, hogy a normális 300-ra lemenjen? A legújabb Catalyst-ot tettem fel.
-
jonner
tag
Koszonom, igazad van, hogy nem teljesen ide valo a kerdesem, de szerintem egyreszt nagyon keves embernek van tapasztalata egy 5870 hibrid rendszerrel, masreszt a jelenlegi helyzet (Mafia 2 vga igeny pl) miatt talan tobb 5870 tulaj elgondolkodik egy tarskartya beszerzesen. De figyelni fogok, hogy ne offoljam a topikot.
-
jonner
tag
Nem beszélve arról, hogy nem SLI-ready az alaplapom. Próbáltam neten kutakodni, hogy ezen menne-e az SLI hack, de nem nagyon találtam megnyugtató leírást. Egy SLI konfighoz kellene tehát 2 VGA (GTX 460 mondjuk), egy komolyabb táp, egy jobb szellőzésű ház és talán egy új alaplap is. Mire ezt összekapom ott leszek mintha vennék egy 5970-et.
Az 5850 jónak tűnik, de nem lenne olyan rettenetesen nagy lépés a 4890 után, meg ki tudja mennyire boldogulna az ősszel-télen kijövő játékokkal. Full HD-ban. Ezért haladok inkább az 5870 irányába, de annál meg talán jobb lesz a GTX 475. Szóval egyelőre azt meg szeretném várni, mert amit most veszek, azt jövő év tavaszáig legalább nem szeretném lecserélni.
-
jonner
tag
Volt 8800GT-m is, azzal sem volt bajom, de az igaz, hogy az ATI irányába kicsit erősebb a preferenciám. Igazából a 6000-es szériára várok, gondolom jövőre lesz aktuális a vásárlása részemről (ha beváltja a hozzáfűzött reményeket), de addig is szeretnék egy olyan kártyát, amin gond nélkül futni fognak az idei játékok (CoD, Crysis 2, stb.). ATI 5850 vagy 5870, vagy a még nem létező GTX 475.
Sárpac, neked volt már minden létező kártyád, volt olyan játék, amivel az 5870 nem boldogult és ezért a mostani SLI rendszeredet ajánlanád inkább? Nem vagyok elvakult játékos, elsősorban az aktuális FPSeket tolom, vagyis azokat várom.
-
jonner
tag
válasz
TomiLi #14633 üzenetére
Ez a 'szépségbeli' különbség általános vagy csak egyes játékoknál érződik így? Nincs lehetőségem kipróbálni a konkurens kártyákat egymás mellett így viszont nem könnyű dönteni. Egyrészt várnék a GTX 475-re, másrészt évek óta ATI-m volt és nagyon meg voltam velük elégedve.
-
jonner
tag
Sziasztok, tudnátok segíteni, hogy ezt mi okozhatja? Előfordult már több driverrel is, mondjuk ritkán. Gép újraindítása után nem tapasztalható már. A kártya amúgy 4890, de gondolom ez nem típusfüggő dolog.
-
jonner
tag
Sziasztok, felvilágosítanátok pár dologban? Jól gondolom, hogy a v2 (mondjuk az 5870 esetében) csupán az Asus korábbi verziójának egy 'feljavított' verziója és nem a teljes 5870 palettát érinti? Vagy tévedek?
Amennyiben ez az Asus-nak az új kiadása, úgy mekkora különbség van a két verzió között? Érdemes venni a v1-et is?
-
-
jonner
tag
Sziasztok, tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topik, de lenne egy kérdésem, amire máshol eddig nem kaptam választ és mivel meglehetősen sürgős lenne a dolog, itt is, mint az egyik legaktívabb VGA topik, megpróbálkozom.
Van egy problémás Asus 4870X2 VGA. Másfél éve lett vásárolva. Én alapból azt mondtam, hogy ez a kártya (Asus szokás szerint) 3 év garanciával jön. A tulajnak nincs meg a garancialevele (a számla megvan és állítólag azon nincs rajta a garancia ideje) de felhívta a kereskedést, mit lehet tenni a kártyával. Azt a választ kapta, hogy az említett kártyán 1 év garancia volt. Megnéztem a bolt kínálatát, minden jelenleg kapható Asus VGA 3 év garral van hirdetve.
Van valami Asus policy ami megszabja, hogy a kártyáira 3 év garancia jár, vagy a kereskedő kénye-kedve szerint határozhatja azt meg? Ha a kereskedő nem foglalkozik a problémával, akkor milyen lehetőségei vannak a tulajnak? Azt sem tudom, kapott-e ténylegesen garancia levelet, főként, hogy annak elvileg együtt kellene lennie a számlával.
Ha tudtok használható ötletet adni megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Quadro FX 570 eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest