- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
XoZ
aktív tag
-
XoZ
aktív tag
Én már olvastam erről a problémáról külföldi fórumokon, akkor jöhet elő, ha több feszültség monitorozó program fut (pl. Everest + GPU-Z, Afterburner + GPU-Z): [link]. A probléma oka az lehet, hogy összeakadhatnak a feszültség kiolvasó parancsok, és feszültség állítás következik be.
-
XoZ
aktív tag
válasz
losi73 #12626 üzenetére
Gyors megoldásként ezt javaslom: Computerbase.de. Ha az egyes kártyák neve fölé viszed az egérmutatót, akkor az adott kártyához képest százalékosan mutatja a többi teljesítményét. Természetesen érdemes külön megnézni játékonként is a dolgot, hátha az általad favorizált játékoknál más a kép, mint az összegzett teljesítménykülönbség oldalon.
A PH tesztet is javaslom, de abban az 5830 még nem szerepel. -
XoZ
aktív tag
A Bad Company 2 CPU-n futó Havok fizikát használ, tehát semmit sem érne az NV kártya. A PhysX társkártya csak a GPU PhysX-et használó játékoknál segít, lista ezekről: NVidia hivatalos és bővebb nem hivatalos lista (utóbbinál a GPU hardvare acceleration jelölést kell figyelni, a lista szerint jelenleg 15 ilyen játék van, és 10 készül).
-
XoZ
aktív tag
Ha van triple buffering, akkor szerencsére nem esik vissza 30-ra vsync nélküli 59 esetén: [link]. Viszont nem minden játéknál van triple buffering (pl. Dirt 2 esetén is csak az 1.1 patch óta), és ha minden igaz, a CCC-ből sem kényszeríthető DirectX-re, hanem csak OpenGL-re.
-
-
XoZ
aktív tag
válasz
Complic #9763 üzenetére
Az az igazság, hogy a Pentium D nagyon nem illik az 5850 kártyához, mert ezzel a processzorral szinte állandó CPU limited lesz, tehát ha teheted, minél előbb cseréld le legalább egy Core 2-re. Ha pedig a BFBC2 a szempont, akkor érdemes lehet akár 4 magos processzort választani: [link].
-
XoZ
aktív tag
válasz
fsb1000 #9018 üzenetére
Az 5870 ref hűtőnél a műanyag burkolat teljesen körbeveszi a ventilátort a hátsó oldalon, sőt igazából csak előrefele engedi a levegőáramlást: [link] (a kép forrása: neoseeker.com). Az is látszik, hogy a kártya elejénél a meleg levegő egy része a házba megy, és csak egy kis résen távozik kifelé.
-
XoZ
aktív tag
válasz
Scorpion #8795 üzenetére
A táp elég hozzá. Az 5850 kb. ugyan annyit fogyaszt, mint a 8800 GTS: [link].
A G betű azt jelenti, hogy a Dirt 2 játék is mellékelve van kupon formájában (Steamről letölthető). A kártya nyákja és hűtése megegyezik a többi referencia kártyáéval, viszont előny az egyéb kártyákhoz képest, hogy a BIOS jóval magasabb órajelekig engedi a tuningot (a BIOS határozza meg, hogy a CCC-ben mi a maximális beállítható órajel). -
XoZ
aktív tag
válasz
Erdei88 #8115 üzenetére
Ebben a tesztben szerepel 5870 órajeleken futtatott 5850: [link]. A különbség a legtöbb játéknál alig észrevehető, átlagosan 2-2,5%. A különbség a jövőben esetleg növekedhet, pl. ha shaderintenzívebb játékok jönnek, és egyéb korlátozó tényező nem akadályozza a nagyobb eltérés kialakulását (pl. a memória sávszélesség, ROP-ok, ütemező).
-
XoZ
aktív tag
A Sapphire panaszok szerintem inkább abból adódhatnak, hogy abból fogy a legtöbb, legalábbis a newegg értékelés alapján nincs vele különösebb gond: [link]. Az ASUS előnye a már általad is említett unlockos BIOS-on kívül a 3 év garancia a Sapphire 2 évével szemben. Egyébként még unlockos BIOS-t sem kell a kártyára tenni a limit fölé való tuningoláshoz, elég hozzá az MSI Afterburner, aminél az msiafterburner.cfg fájlt kell módosítani a lock feloldásához: az enableunofficialoverclocking értékét 1-re kell állítani.
-
XoZ
aktív tag
Ez így tényleg szoftveres gond lesz. Olvastam, hogy több drivert is próbáltál, közte volt a legújabb 9.12 hotfix is? Esetleg érdemes lehet a játékot is újratelepíteni, hátha a korábbi kártya miatt bentragadt valami olyan beállítás, ami lerontja az 5850 teljesítményét. Végső megoldásként sajnos csak az új OS marad, ha van rá lehetőséged, akkor először egy külön winchesterre javaslok egy gyors telepítést a legszükségesebb driverekkel (mert ha nem segít, akkor nem kell mindent feleslegesen újratelepíteni).
-
XoZ
aktív tag
Üdv Neked is
Azért javasoltam a Vantage-et, mert az nem annyira processzorlimites, így viszont marad a 3DMark06. Annál kb. 6000 SM2 és 8000 SM3 pontot kell kapnod ([link]), ha minden rendben van. A CCC-be esetleg nem állítottál el valamit, pl. élsimítás? Én a CCC-ben mindent alapon szoktam hagyni, és a játékban állítgatok AA-t, AF-et (persze csak ha lehet, egyéb esetben marad a CCC, amiben lehet profilokat készíteni).
A Windows 7 beszerzését pedig javaslom, egy vérbeli DX11-es kártyához az illikHa két partíciót vagy winchestert használsz, akkor meghagyhatod az XP-t is biztonsági tartaléknak.
-
XoZ
aktív tag
Lehet, hogy mégis kellene az operációs rendszer újratelepítés, mert az 5850-nek minimum 60%-kal gyorsabbnak kell lennie a Crysisben: [link] (8800GT nem volt, ezért választottam az annál egyébként kb. 20-25%-kal gyorsabb GTS250-et).
Esetleg egy 3DMark Vantage-et tudnál futtatni? Ott kb. 12-13 ezer GPU pontot kellene kapnod. Ha ott is probléma lenne az eredménnyel, akkor egyértelmű lenne a szoftveres (vagy esetleg hardveres) probléma. -
XoZ
aktív tag
Eggyel föléd írtam, a Sapphire 5850-re, ami valószínűleg tényleg kapható, mert reális az ára. Persze nem 100%, de nagyobb rá az esély, mint a 45K-s MSI 5850-re, amiből egyébként én is rendeltem
Amikor az MSI volt fent, akkor még nem volt semmilyen másik 5850, de délutánra már megjelent néhány, ebből azt feltételezem, hogy egy vagy több beszállító nagyker kapott szállítmányt.
-
XoZ
aktív tag
A newegg felhasználók szerint különösebb gond nem lehet a Sapphire 5850-essel (és a többivel sem), mert a vásárlók 85%-a 5-ből 5 pontot adott rá: [link]. Szerintem nézd végig az értékeléseket, különösen az alacsony pontszámúakat, ebből nagyjából fel lehet mérni, hogy milyen problémák lehetnek.
#5432 0805: Az Ipon a nagykerek aktuális raktárkészlete alapján dolgozik, tehát ha valami bent van a megrendelhető termékek között, akkor az elég nagy valószínűséggel van is (leszámítva persze a hibákat, elírásokat, mint pl. a ma reggeli MSI 5850). Ha ma megrendelted, akkor holnap 15 órától átveheted személyesen, ha szállítással kérted, akkor pedig holnaputánra várható: [link].
-
XoZ
aktív tag
Többek között én is próbáltam, és működik: egy ATI 5770 mellé tettem be egy 8800GS kártyát. Nézz be ide: GeForce PhysX topik.
-
XoZ
aktív tag
5870 CPU skálázódás néhány játékban: [link]. A grafikonok alapján egy 3-4 magos processzor alapórajelen elég megfelelően terhelő grafikai beállítások mellett, már 1280x1024 és 4xAA/16xAF esetén is (legalábbis a tesztelt játékoknál).
-
XoZ
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest